![]() |
Alıntı:
Sağolasın ama, facebook' a üye olmadığım için göremiyorum.:( |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili finduk; Çan sarmaşığı aslında çok yıllıkmış. Tabii anavatanı Meksika gibi sıcak yerlerde.;) Bizim buralarda tek yıllıkmış. Ben bu yıl ilk kez tanıştım. Bu sarmaşığı en iyi tanıyanların başında sevgili limon geliyor. Zaten ilgili konu başlığınıda açan o. Bugün dün ilk açan çiçeğin renginin dahada koyulaştığını ve tomurcuk olanınında açtığını görüp fotoğrafladım. Eklenti 167950 Latinin bu renginin tohum kesesini farkedebilirsem, senin için alırım kardeşim. Ben bu yıl tohum ekmedim. Geçen yıldan dökülen tohumlardan çıktılar hep.. Selam ve sevgilerimle.:) |
Alıntı:
Hoşgeldiniz. Teşekkürederim. Sizin bahçeyi görüntülemiyecek misiniz? Tahmin ettiğim kadarıyla oldukça geniş bir bitki portföyünüz var. yoksa yanılıyor muyum.:confused: Selamlar. |
Sevgili Orhan Özbilgiç, Datura' nın tohum kesesi gerçekten de çok ilginç. Çan sarmaşığının görünümü çok güzel. Yalnız geç çiçekleniyor galiba.
|
Sevgili orhan abi, çan ne güzel açmış bu yılmı ektin tohumunu.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 167970 |
Orhan bey, gözünüz aydın. :) Çan sarmaşığının çiçek ömrü kısa ama her gün yeni tomurcuklar geldiği için çiçekleri hiç eksik olmuyor. Bitki sonbaharda çok keyifleniyor ama sanırım o zaman da siz İstanbul'a dönüyorsunuz. Şiddetli don olmadıkça kışı atlatır gibi geliyor bana.
|
Alıntı:
Merhaba. Buralarda ''Şeytan Elması'' denilen yabanisi çok var. Ama onun tohum kesesi aynı pamuğunki gibi. Bu biraz daha mandalinamsı.:p Çan çiçeği sonbaharda çiçekleniyormuş. Sevgili limon' un üstteki mesajından kopya çektim.:o Selamlar. |
Alıntı:
Evet. Tohumunu mart sonunda ekmiştim. Selamlar. |
Alıntı:
Konu başlığında yazılanların tamamını okuyunca bu çiçeğe ne kadar emek verdiğinizi farkettim. Sizlerin deneyimleriniz benim gibilerin işini kolaylaştırıyor. Yani, hazıra konuyoruz. Tabii işin doğası da bu zaten. Birileri cefasını çekerken, sonuçta birileri sefasını sürecek.:p Kışı atlatamayacağını varsayarak ben yinede tohum almaya çalışacağım. Bayram sonrası, ekim ayına kadar İstanbul' da olmamız gerekiyor. Ekimde tekrar buraya gelip, aralık ayına kadar kalacağım. Sanırım bu arada tohum almam mümkün olabilir. Herşey gönlünüzce olsun.:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çok ilginç bir tohum kesesi:) Orhan bey nasılsınız, bayramı bahçenizde karşılarsınız artık en güzel zamanlardır ekim sonuna kadar. Eşinize ve size selamlar, sevgiler.
|
Alıntı:
Balkonuma gelince Tekirdağ'da 2 balkonum var ikisi de tam da bitki deliliğine yakışacak cinsten :)İstanbul'da çok uzun ama dar bir balkonum var orası da sımsıkı dolu ama aç gözlümüyüm neyim hala alıyorum .Bu gün benim doğum günüm ve çok heyecanlıyım bana bu gün en az 10 çiçek gelir .Bundan büyük mutluluk olur mu?:Keşke 3-4 kez doğum günüm olsaydı :)) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Eylül ortasından, ekimin ilk haftasına kadar mutlaka İstanbul' da olmamız gerekiyor. Ama engeç ekimin ikinci haftasında tekrar gelip, aralığa kadar bu güzellikleri yaşamak istiyoruz. Tabii kış hazırlıklarını yapmak içinde burada olmak gerek. Sizlerede sevgi ve selamlarımızı iletiyorum.:) |
Alıntı:
Balkonlarınızı ilk fırsatta ziyaret edeceğim. Galiba ''Açgözlülük'' burada ortak takıntımız.:p Doğum gününüzü iyiki hatırlattınız. Buradada kutlarım ama, ilgili başlıkta kutlamam daha anlamlı olur sanırım. Benden istediğiniz çelik varsa, doğum gününüz niyetine, ekim-kasım aylarında göndereyim. İyiki varsınız. Eşinize hürmetler.:) |
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Bence Sinameki, sonbaharın en favori çalılarından.;) Bahçemde iki tane var. Her ikiside bu günlerde yoğun çiçeklenmeye başladılar.
Eklenti 168692 Eklenti 168693 Eklenti 168694 Eklenti 168695 |
3 Eklenti(ler)
Thunbergia Alata( Karagözlü Suzan) aslında bir sarılıcı. Ancak, ilk sürgününün dala tutunmasına yardım etmediğim için sarılamadı!
Şimdi, o bir yayılıcı.:p Eklenti 168700 Eklenti 168702 Eklenti 168701 |
Alıntı:
Sevgili Orhan bey çok teşekkür ederim .Sizde iyi ki varsınız.Burada ki dostluklar ne kadar saf ve temiz diye düşünbmeden geçemedim .İncirler çok güzel afiyetle yiyin :))Bahçenizi her zaman büyük bir keyifle geziyorum .Emeğinize sağlık herşey çok güzel sinameke ne kadar güzel olmuş .Kara gözlü suzan da çok güzelmiş .Ben de tohum ektim .Ama benimkiler malesef çıkmadı.Bu güzelliği sizin bahçenizden seyrediyorum . |
5 Eklenti(ler)
Bahçeme sınır olan komşu duvarın çirkinliğini biraz örtebimek için, acil çözüm olarak İpomea'lar(Sabah sefaları) ekmiştim. Bugüne kadar, ne renk çiçeklerinin olduğuna dikkat etmemiştim. Çok güzel renkli çiçeklenmeler oluşmuş.
Özellikle beyazın güzelliği beni etkiledi.;) Eklenti 169000 Eklenti 169001 Eklenti 169002 Eklenti 169003 Eklenti 169004 |
4 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Daturalar giderek daha yoğun çiçekleniyor.
Eklenti 169010 Eklenti 169011 Eklenti 169012 Eklenti 169013 Eklenti 169014 |
3 Eklenti(ler)
Hint Yağı Bitkisi'nden tohum alma zamanı gelmek üzere..
Eklenti 169015 Eklenti 169016 Eklenti 169017 |
Sevgili orhan abi,maşallah diyorum beyaz samah sefalarına bayıldım.
Hele daduralar ne güzel açmişlar sende sarıda var beyazda abutoli coşmuş ağaç mine keza öylesine. Çok sevindim bahçe kendini toplamış emeklerine sağlık. Salıkla kalın. |
Sabah sefalarini bahcenin neresine ekersem ekeyim bu sonucu alamayan biri olarak sizinkilere hayran kaldim. Sanirim bizdeki sicaklik ve günes sabah sefalarini costurmakta zayif kaliyor.
|
Alıntı:
Beyazına bende bayıldım. Sanki sedeften gibi. Aslında onlara nişan koyup tohumlarını almak gerek ama, bunca yoğun işler arasında bakalım fırsat bulabilecek miyim? Daturalar yaklaşık 10-12 kök. 4 tanesi mor, 2 tanesi beyaz, kalanı sarıya çalan krem. Onların ayrı tohumlarını almam gerekecek! Ağaç Mine, çok kanaatkar bir bitki. Susuzluğada çok dayanıklı. Sadece bol güneş istiyor. Hazirandan bu yana sürekli açıyor. Sarısı ve pembelisi kışın soğuktan donmuşlardı. Elimde sadece bu renk kaldı. Selam ve sevgilerimle. |
Alıntı:
Selamlar. |
Siz günün yorgunluğundan sonra, fotoğrafını gördüğümüz sevgili eşinizle balkono çıkacaksınız. Çaylarınızı yudumlarken ne yorgunluk kalacak, ne dert.
Şair Aili Toptaş'ın dediği gibi Boyunlarında lastik sapan taşıyan düşsel çocukların ıslıklarına yakalanmış ölü bir kuşluk vakti, balkonda oturuyorduk. ------ O gün Tanrı'nın, kendine sorduğu en zor bilmeceydin sen; ve ben, çözmek bana düşmüş gibi sevinçliydim. ------ Kuşlar geçiyordu çay tepsisinin ışıltılı gümüşünden; ötüşlerinin yarısı balkonumuza dökülüyordu, |
Sık oldukları için güzel görünüyorlar. Benim bahçeye ektiklerim çok seyrek ve iyi gelişmediler.Her gün sulanmadıkları için olacak sanıyorum.
Balkonda büyük saksıda olan, bahçedekilerden güzel gelişti. Ayrıca sizin sabah sefalarının renkleri çok güzelmiş. Emeklerinize sağlık. |
Alıntı:
Evet! Aynen tasavvur ettiğiniz gibi, oluyor. Zaten, çoğu kez bedensel yorgunluk, zihinsel terapi olmuyor mu? Maşaallah! Her duruma, her konuya uyan bir şiiriniz var dağarcığınızda. Sizi cümle aleme sevdiren bir artınız da bu olsa gerek.;) Selamlar.:) |
Alıntı:
Belkide haklısınız. birer metre arayla, beşer-altışar tohum ekmiştim ocaklara. Hiç seyreltmedim. Malum bizim burada 5-6 gün arayla sulamak yeterli oldu. Renk konusunda, seçme şansım olmadı.Pakettekileri;''Neyse halim? Çıksın falim!'' Diyerek ektim.:p Farklı ve güzel renklermiş. Herşey gönlünüzce olsun. |
Güzel öğretmenlerim, dost öğretmenlerim, can öğretmenlerim:) iyi bayramlar size, sevgili eşinize ailenize, sevgiler:)
|
İncirler yenmez mi Orhan bey.Benim de bahçemde incir yok ama hegün komşularım bahçesinden otlanıyorum.Taze taze
|
Alıntı:
Bu güzel seslenişinizle bizi mahçup ediyorsunuz.:o Teşekkürediyor, sizede iyi bayramlar diliyoruz. |
Alıntı:
Dün Samsun' daydım. DSİ. nin önünde incir satan kadından 2 kg aldım. Konuğu olduğumuz eve götürdüm. İki dakkada bitti. Cinsini bilmiyorum ama, bu Samsun' un inciri gerçekten doyumsuz bir tada sahip.;) |
4 Eklenti(ler)
İstanbul' a dönmeden bahçemden epeyce fotoğraf çektim. bu görüntüleri paylaşmak istedim.
Pembe çiçekli Kelebek Çalısı(Buddleja davidii) çiçeği. Eklenti 169966 Eskalonya Çalısı bu yıl hiç keyifli değil.:( Eklenti 169967 Biberiye yine çiçeklendi! Eklenti 169968 Bazen güz gülleride güzel açıyor. Eklenti 169969 |
5 Eklenti(ler)
Acuba Japonica' lar tam gölgeye geçince, yaprak yanması ve kararması sorunu bitti.
Eklenti 169970 Eklenti 169971 Çatıdaki taraçadan fotoğraf çekerken, yoldan geçen fındık Patozu da kareme girdi. Eklenti 169972 2008 Nisanında diktiğimde birer buçuk metre yüksekliğinde olan leylandiler şimdi, 4 metreye yaklaşan boyları ile hoş bir görüntü veriyorlar. Eklenti 169973 Hünnaplardan(Zizyphus) zeytin iriliğinde meyvesi olanda da epeyce meyve var. Eklenti 169974 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025