agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

tturt 11-06-2010 10:30

Orhan Bey,

Hazeranlar çok güzelmiş, simit'in yanında şöyle eskiden kapalıçarsıda satılan hafif acılı lokumlu eski kaşarda ne güzel giderdi. Şimdi o peynirleri bulmak mümkün olmuyor.

Orhan Özbilgiç 11-06-2010 20:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 656304)
Hazeranlar, toplu halde ne güzel görünüyorlar.

Zafer Bey;
Önümüzdeki yıllarda da, ekmeyi sürdürürüm gibime geliyor. Zaten, ekmesemde yere dökülen tohumlarından kendiliğinden çimlendiği söyleniyor.:)

Orhan Özbilgiç 11-06-2010 20:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği (Mesaj 656446)
Orhan bey clematisin rengi çok güzelmiş yakında diğeride açar.Keyifleri yerinde gözüküyor.Hazeranlar harika gözüküyor ellerinize sağlık.

Sevgili dağ çiği;
Ben bahçemi oluştururken, hep çok yıllık bitkilri tercih etmiştim. Bakım kolaylığı açısından.
Clematis de çok yıllık. Bu nedenle bahçemde olması hoşuma gidiyor. İleride, daha farklı çeşitlerine takılmak istemiyorum. Gördüğüm kadarıyla, o kadar çok çeşidi varki..;) Hepsini İstanbul' dan taşımam gerektiğini düşünmek bile istemiyorum.:confused: İki renk bana yetsin artık.
Hazeranlar' a bende bayıldım doğrusu.
Sağolun.

Orhan Özbilgiç 11-06-2010 20:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 656483)
Clematisler ve hazeranlar çok şık görünüyorlar. Hazeranların tohumlarını ne zaman ekmiştiniz?

Hazeran tohumlarını, 26 Mart' ta ekmişim. Yaklaşık 4-5 gündür çiçekli. Bakalım daha ne kadar çiçekli kalacak. Yaz boyu, hep böyle açsa-dursa.:p

Orhan Özbilgiç 11-06-2010 20:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tturt (Mesaj 656546)
Orhan Bey,

Hazeranlar çok güzelmiş, simit'in yanında şöyle eskiden kapalıçarsıda satılan hafif acılı lokumlu eski kaşarda ne güzel giderdi. Şimdi o peynirleri bulmak mümkün olmuyor.

Gerçekten Hazeranlar çok hoş!
Sevgili tturt;
Ne yalan söyleyeyim,Kapalıçarşı' da satılan o peyniri tatma şansım olmadı! Ancak simitle Gravyer peyniri yediğimiz öğrencilik yıllarımdaki o keyfi hatırlıyorum.;)

Zeki Yağlı 13-06-2010 08:26

Orhan Bey iyi günler,

Bugün bahçenizi başatan sona dolaştım. Herşey çok güzel.

Sürekli yenilik arayışınıza ve heryerden değişik bitkiler taşıma gayretinize bakıp, "tamam, Orhan Bey de kurtuluşu olmayan bu hastalığa yakalanmış" dedim:)

Ağaç ve çalılar oturup yerleşmesi ve gerçek güzelliklerine kavuşması için birkaç sene gerekiyor. Biz evi aldık bahçemizi yaptık, herşey yeni ve cılız, kayınpederime bahçemizi beğenip beğenmediğini sorduk. Rahmetli "evin yenisi, bahçenin eskisi" dedi. Bunu ne demek olduğunu zaman içinde gördük.

Belki siz de aynı sonuca varmışsınızdır ama kışa dayanıklılık konusunda çok risk almayın. Kış bu sene az olur, gelecek sene çok olur. Kuru kış olur, ıslak dondurucu kış olur. İnsana sevdiği, alıştığı bir bitkisini kaybetmesi çok zor geliyor.

Sizin oaranın mevsimi bayağı güzel ve geniş bitki seçeneği sunan bir mevsim olmalı. Onun için bence sınırdaki bitkilerden uzak durun.

Dilerim bir gün bahçeniz ile sürekii oturduğunuz yer aynı olur. O zaman her şey çok çok farklı oluyor.

Gayretlerinizin devamını sağlayacak sağlıklı günler diliyorum.

Selam ve sevgiler

Orhan Özbilgiç 13-06-2010 17:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 657503)
Orhan Bey iyi günler,

Bugün bahçenizi başatan sona dolaştım. Herşey çok güzel.

Sürekli yenilik arayışınıza ve heryerden değişik bitkiler taşıma gayretinize bakıp, "tamam, Orhan Bey de kurtuluşu olmayan bu hastalığa yakalanmış" dedim:)

Ağaç ve çalılar oturup yerleşmesi ve gerçek güzelliklerine kavuşması için birkaç sene gerekiyor. Biz evi aldık bahçemizi yaptık, herşey yeni ve cılız, kayınpederime bahçemizi beğenip beğenmediğini sorduk. Rahmetli "evin yenisi, bahçenin eskisi" dedi. Bunu ne demek olduğunu zaman içinde gördük.

Belki siz de aynı sonuca varmışsınızdır ama kışa dayanıklılık konusunda çok risk almayın. Kış bu sene az olur, gelecek sene çok olur. Kuru kış olur, ıslak dondurucu kış olur. İnsana sevdiği, alıştığı bir bitkisini kaybetmesi çok zor geliyor.

Sizin oaranın mevsimi bayağı güzel ve geniş bitki seçeneği sunan bir mevsim olmalı. Onun için bence sınırdaki bitkilerden uzak durun.

Dilerim bir gün bahçeniz ile sürekii oturduğunuz yer aynı olur. O zaman her şey çok çok farklı oluyor.

Gayretlerinizin devamını sağlayacak sağlıklı günler diliyorum.

Selam ve sevgiler

Sevgili Zeki Bey;
Bahçeme hoşgeldiniz. Siz ve bahçemi ziyaret eden tüm arkadaşlarımın görüş ve önerilerini önemsiyor ve dikkate alıyorum. Sağolun.
Geçtiğmiz kış, sizinde vurguladığınız gibi, bahçelerde neyin olup, neyin olmaması gerektiğini net bir biçimde gösterdi. Bu nedenle ben de şansımı hiç zorlamayıp, ''Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir.'' düsturunu benimsedim. İklimsel sınırları zorlamayı düşünmüyorum. Zaten, gerçektende, çok çeşitli bitkiye yaşama şansı tanıyan, güzel bir iklim bölgesindeyim. Daha fazlasına gerek yok.;)
Belki ileride, bahçemin bulunduğu yerde sürekli oturmayı isterim. Ancak, bu konuda sadece arzum var. Henüz bir planım yok! Açıkçası.:confused: Kışları İstanbul' da olmak şimdilik daha cazip geliyor.
Sağlıcakla kalın.

Orhan Özbilgiç 13-06-2010 17:57

3 Eklenti(ler)
Kışı,en az iki yılını kaybederek atlatan Abutilon ilk çiçeğini açtı.:)

Eklenti 152457

Kıştan hiç etkilenmeyen, Kırmızı çiçekli Bodur Zakkum (Nerium Olander) çiçeklenmeye başladı.;)

Eklenti 152458
Eklenti 152459

Orhan Özbilgiç 13-06-2010 18:01

2 Eklenti(ler)
Pembe Lilium maalesef sezona yetişemedi.:(

Eklenti 152460

Eklenti 152461

Orhan Özbilgiç 13-06-2010 18:15

1 Eklenti(ler)
Dibindeki Acem Borusu, tepelere tırmansada, Susaklar( İşlenmemiş!) üzerinde dursun bakalım.:p

Eklenti 152470

sevim4 13-06-2010 23:12

Sevgili orhan ağbi,agaç küpeli canlanmış çok sevindim. benimkini gördünümüzmü?

finduk52 13-06-2010 23:12

Sevgili Orhan ağabeyciğim , pembe liliumdan 2-3 hafta önce bende aldım. Belki deyip toprağa ektim bile . Geçenlerde şöyle bir merak edip eşeledim. Ama yok bu sene çıkmayacak. Geç kalmışım bunu anladım. Olurda seneye sağ kalırsa çıkar inşaallah.

Zakkumların bodur cinsi de olduğunu bilmiyordum. Küçük bahçesi olanlar için güzel bence.

Son olarak da hazeranlar muhteşemler. Sizde her rengi var sanırım ne kadar güzel. Seneye inşaallah bende bolca hazeran ekmek istiyorum. Şimdilik elimde bir tane fidem var . Merakla hangi renk açacak bekliyorum.

Eşinize ve size kucak dolusu selam ve sevgiler...

Orhan Özbilgiç 14-06-2010 09:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 657806)
Sevgili orhan ağbi,agaç küpeli canlanmış çok sevindim. benimkini gördünümüzmü?

SevimHanım;
Sizinkini gördüm. Çok güzel. Geçmiş olsun, derken bahçenizdeki güzelliklerden sözetmeyi, başka bir ziyaretime bırakmıştım. En kısa zamanda, bahçenizi tekrar ziyaret edeceğim.
Sevgi ve sağlıkla kalın.:)

Orhan Özbilgiç 14-06-2010 09:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi finduk52 (Mesaj 657808)
Sevgili Orhan ağabeyciğim , pembe liliumdan 2-3 hafta önce bende aldım. Belki deyip toprağa ektim bile . Geçenlerde şöyle bir merak edip eşeledim. Ama yok bu sene çıkmayacak. Geç kalmışım bunu anladım. Olurda seneye sağ kalırsa çıkar inşaallah.

Zakkumların bodur cinsi de olduğunu bilmiyordum. Küçük bahçesi olanlar için güzel bence.

Son olarak da hazeranlar muhteşemler. Sizde her rengi var sanırım ne kadar güzel. Seneye inşaallah bende bolca hazeran ekmek istiyorum. Şimdilik elimde bir tane fidem var . Merakla hangi renk açacak bekliyorum.

Eşinize ve size kucak dolusu selam ve sevgiler...

Sevgili Finduk52;
Ben, benimkinden de ümitli değilim. Bakalım gelecek yaza, hangimizinki erken açacak? Yani Avusturya' da mı, yoksa memleketinizde mi?:D Ordu' lu olduğunuzu varsayarak yazıyorum. Yanılıyor olabilirim.!!
O zakkumu, İstanbul' dan getirdiğimde, bende bodur olduğunu bilmiyordum. Hatta geçen yıl büyümememesi ben kaygılandırmıştı. Araştırınca, bodur olduğunu öğrendim.
Aslında favorim, Alacalı Zakkum.;) Ancak geçtiğimiz yıl baharda çelikten yetiştirmiş ve büyütmüştüm. Bu yıl çiçeklenmesi gerekiyordu. Ama kışın tüm dalları dondu. Aslında Zakkum -9 dereceye kadar dayanıyormuş ama burada sıcaklık -11 lere yaklaşmış. 60-70 yıldır yaşanmamış bir soğuk yani..

Hazeranlar konusunda şanslıyım. İki ayrı paketti. Birisi için; ''sonbaharda ekilir.'' Diğerinde ise ,''İlkbaharda ekilir.'' yazıyordu. Sevgili Adalet Yağcı' ya sordum. O da; ''Yarısını ilkbaharda, yarısını sonbaharda ekin.'' Dedi. Ben de öyle yaptım. Gerçekten 5-6 rengi var. Birazdan tek tek fotoğraflayacağım. Şimdi sonbaharda ekilmek üzere bir miktar tohumum daha var. Tohumlar; Thompson & Morgan marka idi. Bulamazsanız yardımcı olmaya çalışırım.
Eşim ve ben, siz ve ailenize selam ve sevgilerimizi iletiyoruz.:)

Orhan Özbilgiç 14-06-2010 09:43

4 Eklenti(ler)
Alacalı Zakkum' um, kendini ancak toparlıyor.:(

Eklenti 152667

Arkadaşımın tohumunu İzmir' den getirip ürettiği ve fidesini verdiği Hint Yağı Bitkisi yeni yerine alıştı ve hızla büyümeye başladı.

Eklenti 152668

Ihlamur bıcırık boyuna rağmen çiçekleniyor.;)

Eklenti 152669

Eklenti 152670

Orhan Özbilgiç 14-06-2010 09:54

4 Eklenti(ler)
Bu sabah, arkadaki Fındıklıktaki büyüyen yabani otlar arasında, Gül hatmi gibi, adaçayı gibi, adını bilmediğim bir yabani ot gördüm. Sarı çiçekleri ile hemen farkediliyordu.;)
Gerçi en az bir haftadır çiçekli olduğu, dökülenlerinden anlaşılıyor ama ben farkedememişim demek daha doğru olacak.:)

Eklenti 152671

Eklenti 152672

Eklenti 152673

Eklenti 152674

finduk52 14-06-2010 09:55

Sevgili Orhan ağabeyciğim ben sorunun cevabını şimdiden biliyorum sanırım sizinki daha erken açacaktır. Hollanda da Türkiye yi geriden takip eden bir ülke sıcaklık konusunda . Yanılmıyorsunuz Ordu Fatsa doğumluyum 5 yaşımdan sonra İzmit te büyüdüm.Her iki şehiride memleketim olarak görüyorum.:D Ne kadar şanslıyım .

Desenize zakkum buranın şartlarına hiç uygun değil :( Çocukluğumda gördüğüm bütün bitkileri etrafımda görme arzusundan zakkumda listemde mevcuttu hayallerim suya düştü , napalım sağlık olsun . Bende sizin bodur zakkum ve diğer arkadaşların zakkum çiçekleriyle avunurum o zaman.

Sonbaharda ekilen tohumlarla baharda ekilen tohumlar birbirine yetişebildi demekki bu da güzel bir bilgi oldu.

Burada bir Hollandalı bayanın bahçesinde mor ve mavi renklerde hazeran çiçekleri gördüm.Pembesi yoktu ama :rolleyes: Tohumlar için şimdiden söz aldım. Olurda bir aksilik olursa sizden yardım isteyebilirim . Nazik teklifiniz için çok teşekkür ediyorum.

Hollanda dan kucak dolusu sevgi ve selamlar.:)

finduk52 14-06-2010 10:00

Ihlamurunuz ne kadar keyifli görünüyor. Çiçekleri mis gibi kokar açınca . Buralarda bir çeşit ağaç görüyorum yollarda ıhlamura çok benziyor tıpkı ıhlamur . Ama bir sonuca ulaşamadım henüz , kimisi bu ıhlamur diyor kimisi ise değil diyor. En iyisi rastladığım zaman fotoğrafını çekip burada sormak.

Sarı güzel sanki hazeran gibi çiçekleri fakat yaprak yapısı farklı görünüyor. Ama rengi çok güzelmiş.

Orhan Özbilgiç 14-06-2010 10:13

4 Eklenti(ler)
Hazeranların farklı renklerini çekmeye çalıştım.:)

Eklenti 152676
Eklenti 152677
Eklenti 152678
Eklenti 152679

Orhan Özbilgiç 14-06-2010 10:18

4 Eklenti(ler)
Sanırım 7 ayrı tonda..

Eklenti 152691
Eklenti 152692
Eklenti 152693

Eklenti 152694

Orhan Özbilgiç 14-06-2010 10:27

5 Eklenti(ler)
Kapı önüne, geçen yıl istanbul' daki Apartmanımızın bahçe kapısını saran Pembe Ponpon gülden getirdiğim çelik tuttu.
Hattaa, büyüdü veeee!
Çiçek açtı.:)

Eklenti 152695

Eklenti 152696

Eklenti 152697

Eklenti 152698

Eklenti 152699

Orhan Özbilgiç 14-06-2010 10:44

3 Eklenti(ler)
Sadece birkaç kök çimlenen Yer Açelyaları büyüdüler ve açmaya başladılar.

Eklenti 152704

Eklenti 152705

Eklenti 152706

finduk52 14-06-2010 11:10

Oy kurban olurum ben onlara . Orhan ağabeyciğim işte bu benim bittiğim andır. Hazeranların güzelliği ile objektifin netliği birleşince benim bittiğim an oldu yemin ederim. Çooook güzeller demek istiyorum ama tam ifade edemiyor ki bu iki kelime .

Ben ne yapayım şimdi.:p Küçük çapta kalp çarpıntısı geçirdim desem abartmamış olurum inanın.

Yüreğiniz elleriniz dert görmesin.

Orhan Özbilgiç 14-06-2010 11:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi finduk52 (Mesaj 658005)
Oy kurban olurum ben onlara . Orhan ağabeyciğim işte bu benim bittiğim andır. Hazeranların güzelliği ile objektifin netliği birleşince benim bittiğim an oldu yemin ederim. Çooook güzeller demek istiyorum ama tam ifade edemiyor ki bu iki kelime .

Ben ne yapayım şimdi.:p Küçük çapta kalp çarpıntısı geçirdim desem abartmamış olurum inanın.

Yüreğiniz elleriniz dert görmesin.

Sevgili finduk52;
Öncelikle bir yanlışlığımı düzelteyim. Bir an Sevgili çiçeksever70' in oturduğu ülke olan Avusturya ile sizin Hollanda' yı birbirine karıştırdım.
Hazeranlara gelince; bende bir çiçeği bu kadar beğenebileceğimi hiç düşünemezdim. Gerçekten harikalar. Bazı objeler, fotoğraf karelerinde daha güzel çıkarlar. Ama inanın bu gerçekte de aynı güzellikte.
Aynı güzel duyguları, sizin için bizlerde paylaşıyoruz.
Herşey gönlünüzce olsun.:)

finduk52 14-06-2010 12:28

Hiç önemli değil sevgili Orhan ağabeyim olur bazen öyle karışıklıklar.

Zaten bu güzel duyguları paylaşmayanın burada işi olacağını düşünmedim.Ama hazeranlar çook güzeller ya . Vallahi doya doya bakın benim yerime bende resimlerine.

Ponpon güllerde gözümden kaçtı sanmayın sakın. Güzelliği göz kamaştırıyor. Ayrıca çelikten tutmuş olmasıda ayrı bir gurur kaynağı.Resimleri hazırladım benimde çelikten boyuna bakmadan 2 tomurcuk veren bir sarmaşık gülüm var resmini ekleyeceğim az sonra.

Yer açelyasıda çok çok güzel bir çiçekmiş . İsmini duymuştum ama ilgimi pek çekmemişti açıkçası. Ama sizin resimleri görünce çok güzel olduklarını anladım.

Bahçenizde mis kokulu çiçeklerinizle sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Sevgiler ..

Adalet Yağcı 14-06-2010 16:19

Bu bahçe her gün daha bir güzelleşiyor.
Orhan bey, geçen sene öyle çok hazeran tohumu dağıttım ki, size de ben gönderdim zannettim.

Gerçekten tam bir şölen, üç dört yılda bir yeniden ekilse daha iyi olur sanırım.
Zaman içinde renkler birbiri ile tozlaşarak değişik tonlar oluşturuyorlar.
Ben seneye çok yıllık olanından ekmek istiyorum, çiçek ve yaprak yapıları çok daha güçlü.

Yer açelyanız nasıl oldu da boya vermedi, benimkiler uzadı gitti, sanırım ısı ve ışık yetersizliği var, suyu da kaçırınca böyle oldular.
Çok güzel açmaya başlamışlar, keyifli bir yaz diliyorum size ve sevgili eşinize.

dağ çiği 14-06-2010 22:46

Hazeranlarınız hepimizin kalbimizde yer buldu Orhan bey.Yer açelyanızıda çok beğendim.Doğadan çektiğiniz çiçekte tüm güzelliğini sunmuş.Etrafımıza bakıyoruz ama görmüyoruz görmeyi bilsek ne güzellikler var aslında.Gördüğünüz için teşekkürler.

füsunANK 14-06-2010 23:26

Popnpon güller hayırlı olsun. Gözünüz aydın. Hazeranlara bayıldım bayıldımmm. Çocukluğumun çiçeği. Babaannemin bahçesine , çocukluğuma götürür beni. Gene aynı şeyi yaşadım sayenizde. Renklerde muhteşem, görüntüleri de. Ellerinize sağlık.

ardabora 15-06-2010 00:09

hazeranlar gerçekten muhteşem..mor-pembe-beyaz uyumu harika...

limon 15-06-2010 11:42

Orhan Bey, sizin Hazeranların çiçekleri katmerli sanırım, bendekiler yalın katlı ve daha az yoğunlukta çiçek açtılar. Bu yüzden sizinkilerde tavşan olmayabilir ;) Bir de bu sabah benimkiler yere yatmışlardı, bağlamak zorunda kaldım. Sizinkilerin gövde yapısı oldukça güçlü görünüyor.

Ponpon Gülü en sevdiğim gül diyebilirim. Her gün geçtiğim yolun üzerinde bir evin kapı girişinde öyle bir açmış ki, her seferinde "Bir daha makinamı alıp bunu bizimkilere (sizlere) göstermelliyim" diyorum ama her seferinde makinamı almayı unutuyorum. Ve tüm yaz çiçekte kalıyor.

Yer Açelyası da önceki yıllarda tohumdan yetiştirdiğim ve çok beğendiğim bitkiler arasında. Siz sanırım tepe budaması yaptınız, boya değil ene gitmiş. :) Ama yaprak rengine bakınca "sorun mu yaşıyor acaba?" diye düşünmeme sebep oldu. Çok değişik renklerde çiçekler açıyor, umarım sizde de her gün yeni bir rengi açacak.

Bahçeniz her gün yeni renklerle içimizi açıyor. :)

Orhan Özbilgiç 15-06-2010 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 658238)
Bu bahçe her gün daha bir güzelleşiyor.
Orhan bey, geçen sene öyle çok hazeran tohumu dağıttım ki, size de ben gönderdim zannettim.

Gerçekten tam bir şölen, üç dört yılda bir yeniden ekilse daha iyi olur sanırım.
Zaman içinde renkler birbiri ile tozlaşarak değişik tonlar oluşturuyorlar.
Ben seneye çok yıllık olanından ekmek istiyorum, çiçek ve yaprak yapıları çok daha güçlü.

Yer açelyanız nasıl oldu da boya vermedi, benimkiler uzadı gitti, sanırım ısı ve ışık yetersizliği var, suyu da kaçırınca böyle oldular.
Çok güzel açmaya başlamışlar, keyifli bir yaz diliyorum size ve sevgili eşinize.

Adalet Hanım;
Bahçemi, sizlerden gördüğüm güzellikleri kullanarak güzelleştirmeye çalışıyorum. ama sizlerde farkındasınız ki; daha işin başında olduğum için, zamana ihtiyacım var.
Yer Açelyası dahil, aşağı yukarı tüm otsu bitkilerle yeni tanışıyorum. Bu nedenle, tohumları talmatlara uygun biçimde ekiyorum. Ama sonuçta, ''ne çıkarsa bahtına!'' oluyor.
Hazeran konusunda da benim kafam karıştı.
Bugün, Samsun' da geçen aylarda açılan, Karadeniz' in en büyük yapı marketi olan Baumax' a gittik. Orada Vilmorin Marka, iki farklı paket Hazeran vardı. İkisindende aldık. Elimde; Thompson & Morgan marka Hazeran' da var.
Pakette ''Bodur'' olduğu belirtiliyor.
Vilmorinler marttan itibaren, diğeri sonbahar sonunda ekilmeli deniliyor. Şaşırdım kaldım. Ama, boduru istenildiği gibi sonbahar sonunda ekmeyi düşünüyorum. Tabii, farklı yerlere. Bakalım gelecek yaza ne ile karşılaşacağız.:confused:
Sevgili Adalet hanım;
Sizin uzmanlaştığınız konularda, deneyimlerinizin takipçisi olmaya devam edeceğim.
Saygılarımla.

Orhan Özbilgiç 15-06-2010 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği (Mesaj 658436)
Hazeranlarınız hepimizin kalbimizde yer buldu Orhan bey.Yer açelyanızıda çok beğendim.Doğadan çektiğiniz çiçekte tüm güzelliğini sunmuş.Etrafımıza bakıyoruz ama görmüyoruz görmeyi bilsek ne güzellikler var aslında.Gördüğünüz için teşekkürler.

Değerli arkadaşım;
Hazeran konusundaki şansıma bende birşey diyemiyorum. Katmerli olmaları, epeyce farklı renklerde açmaları, gerçekten acemi şansı.;)
Bir paket Yer Açelyası' ndan sadece birkaç kök üretebildim. O da şanssızlık.:(
Sarı çiçekli bitki konusunda sizinle hem fikirim. Çok sevdiğim ve zaman zaman kullandığım bir sözü yinelemek istiyorum.
''İnsan, gökteki en parlak yıldızı ararken, önündeki pırlantayı farkedemezmiş.''
Saygılarımla.

Orhan Özbilgiç 15-06-2010 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK (Mesaj 658474)
Popnpon güller hayırlı olsun. Gözünüz aydın. Hazeranlara bayıldım bayıldımmm. Çocukluğumun çiçeği. Babaannemin bahçesine , çocukluğuma götürür beni. Gene aynı şeyi yaşadım sayenizde. Renklerde muhteşem, görüntüleri de. Ellerinize sağlık.

Sevgili füsunANK;
Araştıracağım. Gelecek yaza, şayet uyumsuzlukları sözkonusu değilse!, Lupin, Aslanağzı ve Hazeranlardan bir karma yapacağım. Hani şu sizin havuzlardaki gibi. Hem birbirlerine destek olurlar. Zira Hazeranlar, şiddetli rüzgarda yıkılabiliyor.
Duygulu sözlerinizle, beni mutlu ediyorsunuz. Dilerim, herzaman, herşeyi hayal ettiğinizden de güzel yaşarsınız.:)

Orhan Özbilgiç 15-06-2010 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardabora (Mesaj 658505)
hazeranlar gerçekten muhteşem..mor-pembe-beyaz uyumu harika...

Ziyaretiniz için teşekkürederim.
Evet, Sevgili ardabora. Siz arkadaşlarımın bu beğeni dolu sözleri karşısında, bundan böyle Hazeranlar, bahçemin demirbaşı olacaklar.

Orhan Özbilgiç 15-06-2010 21:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 658947)
Orhan bey ;
bodur hazeranların bir kısmını ,göbekte ki uzun hazeranların etrafına dikseniz hoş olur
diye düşünüyorum...bir fikir yalnızca.

Bu hazeran' lara beni de heveslendirdiniz :)

Yaa..Nurcan Hanım;
O kadar mantıklı fikirler üretiyorsunuz ki! ''Hayır'' demek ne mümkün? Evet.. Gelecek yılın, yuvarlak tarhlarından biri şimdiden şekillenmiştir.
Aklınızla bin yaşayın, e mi?:)

Orhan Özbilgiç 15-06-2010 22:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 658684)
Orhan Bey, sizin Hazeranların çiçekleri katmerli sanırım, bendekiler yalın katlı ve daha az yoğunlukta çiçek açtılar. Bu yüzden sizinkilerde tavşan olmayabilir ;) Bir de bu sabah benimkiler yere yatmışlardı, bağlamak zorunda kaldım. Sizinkilerin gövde yapısı oldukça güçlü görünüyor.

Ponpon Gülü en sevdiğim gül diyebilirim. Her gün geçtiğim yolun üzerinde bir evin kapı girişinde öyle bir açmış ki, her seferinde "Bir daha makinamı alıp bunu bizimkilere (sizlere) göstermelliyim" diyorum ama her seferinde makinamı almayı unutuyorum. Ve tüm yaz çiçekte kalıyor.

Yer Açelyası da önceki yıllarda tohumdan yetiştirdiğim ve çok beğendiğim bitkiler arasında. Siz sanırım tepe budaması yaptınız, boya değil ene gitmiş. :) Ama yaprak rengine bakınca "sorun mu yaşıyor acaba?" diye düşünmeme sebep oldu. Çok değişik renklerde çiçekler açıyor, umarım sizde de her gün yeni bir rengi açacak.

Bahçeniz her gün yeni renklerle içimizi açıyor. :)

Evet! sevgili arkadaşım. Benimkiler katmerli. Beyazlarını, birazda beni şartlandırdığınız için olsa gerek benzetir gibi oldum ama nafile.:D
Benzetemadiğimi yazacaktım ama, siz benden çok yaşayacaksınız.( doğal olarak, olması gerekende o!)
Benimkiler ''ponpon''. Sizinkiler; ''PONPON'' dur. Muhakkak. Sanırım, geçtiğimiz günlerde sizinkilerin ilk çiçeklerini fotoğraflamıştınız.? Bir başka bahçe ile de karıştırıyor olabilirim.:confused: Onları bir kez daha fotoğraflayın da, bahçenizde görelim.
Birçok mevsimlik bitki ile olmadığı gibi, Yer Açelyası ile de pek bilgim yok! Gelecek sene daha özeneceğim. ''Tepe budaması'' bir hataymış.:p
Sevgili Limon;
Sizlerin bahçelerinizi görüp, edindiğiniz tecrübeler ışığında bir bahçe oluşturmaya çalışıyorum. İyi ki varsınız. Esenlikler diliyorum.:)

Orhan Özbilgiç 16-06-2010 16:39

3 Eklenti(ler)
Sanırım en geç bir hafta içinde, Ekşi Karadut yemeye başlayacağız.:)

Eklenti 153360

Eklenti 153361

Eklenti 153362

dağ çiği 16-06-2010 22:33

Afiyetle yiyin dutlarınızı.Ne güzel bir bahçeniz olucak.

Zeki Yağlı 17-06-2010 06:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 657947)
Bu sabah, arkadaki Fındıklıktaki büyüyen yabani otlar arasında, Gül hatmi gibi, adaçayı gibi, adını bilmediğim bir yabani ot gördüm. Sarı çiçekleri ile hemen farkediliyordu.;)
Gerçi en az bir haftadır çiçekli olduğu, dökülenlerinden anlaşılıyor ama ben farkedememişim demek daha doğru olacak.:)

Eklenti 152671

Eklenti 152672

Eklenti 152673

Eklenti 152674

Orhan beyciğim,
Çok şanslısınız. Bu güzel otun cinsi, sığırkuruğu, türünü bilmiyorum. Bunun rengi pek güzel. Ben zaman bundan tohumdan yetiştiriyorum. Hatta bu sene toplantıda farklı bir türünü V. phoenicieum 'Magic Cnadles ' fidesi dağıtmıştım. Seninki daha sağlıklı ve güzel.
Selamlar

ciceksever70 17-06-2010 07:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi finduk52 (Mesaj 657950)
Sevgili Orhan ağabeyciğim ben sorunun cevabını şimdiden biliyorum sanırım sizinki daha erken açacaktır. Hollanda da Türkiye yi geriden takip eden bir ülke sıcaklık konusunda . Yanılmıyorsunuz Ordu Fatsa doğumluyum 5 yaşımdan sonra İzmit te büyüdüm.Her iki şehiride memleketim olarak görüyorum.:D Ne kadar şanslıyım .

Desenize zakkum buranın şartlarına hiç uygun değil :( Çocukluğumda gördüğüm bütün bitkileri etrafımda görme arzusundan zakkumda listemde mevcuttu hayallerim suya düştü , napalım sağlık olsun . Bende sizin bodur zakkum ve diğer arkadaşların zakkum çiçekleriyle avunurum o zaman.

Sonbaharda ekilen tohumlarla baharda ekilen tohumlar birbirine yetişebildi demekki bu da

Burada bir Hollandalı bayanın bahçesinde mor ve mavi renklerde hazeran çiçekleri gördüm.Pembesi yoktu ama :rolleyes: Tohumlar için şimdiden söz aldım. Olurda bir aksilik olursa sizden yardım isteyebilirim . Nazik teklifiniz için çok teşekkür ediyorum.

Hollanda dan kucak dolusu sevgi ve selamlar.:)

Sevgili Finduk52 burada bir cok bahcede zakkum var ancak cok büyük saksilara ekip kisin kilere kaldiriyorlar. Öyle bir yeriniz varsa almaktan cekinmeyin derim. Sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025