agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Yeşim özgün/ Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17116.htm)

ozbey 05-09-2009 16:32

merhaba yeşim hanım,
öncelikle kolay gelsin,bu azimle ortaya neler çıkacak görün.heleki biraz şekil alsın,emeğinizin karşılığını görmeye başlayınca ,bahçeden eve girmeye vakit bulamıyorsunuz.inşallah o güzel kıpırtıları ve gelişmeleri hep birlikte paylaşacağız.

yesim ozgun 07-09-2009 21:49

Herkese çok çok teşekkürler. Sevgili Jineop ne kadar teşekkür etsem azdır. Ekim ayını sabırsızlıkla bekleyeceğim. Adresimi özelden gönderiyorum. Gazanyaları iptal ettim diğerlerini de daha getiremişler zaten :( Neyseki bugün yağmur yağdı ve ben hafta sonu toprağı belleyebileceğim.

Volare, Cumhur,acemifüsun, Nurcan Hanım, Özbey çok çok teşekkürler motivasyonunuz ve desteğiniz için.:)

Asıl güzel haberi vermek isterim . İŞE BAŞLADIM!! Nihayet. 1 senedir ne çalışmak geliyordu içimden, ne de beni işe almak isteyen vardı ortalarda:) Ama bugün ilk iş günümdü.

Şimdi artık haftasonları ilgilenebileceğim bir bahçem var. Sıkıntıdan oturup kalkıp bitkilerile uğraşıp onları yormayacağım dee oluyor bu:) Bir ara benden nefret ediyorlar çünkü biliyorum. ''''Yeter artık sulama... Offf budaya budaya bir tel dalım kalmadı... dediklerini duyar gibi oluyordum ara ara.. Rahat nefes alabilecekler

İncirin bir tanesini kestim. Top şeklini verdim. Sanki bodur bir incir türü gibi bahçede su an.
Gülleri budadım. Dikenli teli ortan çıkardım. Leylağımı külleme yüzünden ilaçladim. Hazır elim değmişken gülleri ve defneyi de ilaçladım. İki gül fidanı arasına fransız kadifesi tohumu ektim. İki tane çuham vardı bahçede onların yerlerini değiştirdim. Tüm bitkileri gübreledim. Yavaş salınımlı olanlarla. Kedi tırnağının tohularını topladım. Çarık çürük yaprakları temizledim saksılardaki bitkilerden.:) Dün yaptım bunların hepsini:)

Resimleyeceğim yarın inşallah.

Seneye baharda resimlerini koyacağım bahçenin.

DefneD. 07-09-2009 22:06

Sevgili Yeşim, bahçe öyle ya da böyle adam olacak. İşe başlamış olmanız ise harika bir haber. Daha da bir şevk gelir şimdi size. Zaten dün yaptıklarınızdan da belli. Gözünüz aydın:)

Arzu Kasapoğlu 07-09-2009 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yesim ozgun (Mesaj 493468)
Asıl güzel haberi vermek isterim . İŞE BAŞLADIM!! Nihayet. 1 senedir ne çalışmak geliyordu içimden, ne de beni işe almak isteyen vardı ortalarda:) Ama bugün ilk iş günümdü.

Sevgili Yeşim, işe başlamana çok sevindim :)Yeni işin hayırlı olsun...

İnşallah bugünden itibaren herşey gönlünce olur.

Sevgiler...

thomasina 07-09-2009 22:21

Hayırlı olsun Yeşim Hanım. Umarım yeni iş size yeni enerjiler, yeni umutlar, yeni başlangıçlar getirir.
Sevgilerimle...

almira 07-09-2009 22:25

Hayırlı olsun Yeşim Hanım. Sizin adınıza çok sevindim. Yeni işinizde ve bahçenizde kolaylıklar dilerim.

Volare 07-09-2009 22:33

Yeni işinde başarılar dilerim ,
hayatının her alanında taze başlangıçlar ...

maki01 07-09-2009 22:48

Yeni işin, yeni bahçen hayırlı olsun sevgili Yeşim...

trida 07-09-2009 22:55

Sevgili Yeşim,

Yeni işin hayırlı olsun. Dilerim huzurlu ve mutlu şekilde her zaman başarılara imza atarsın.

Her şey gönlünce olsun.

yesim ozgun 08-09-2009 01:58

Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Tüm iyi dilekleriniz için çok çok teşekkürler.

Az önce bahçedeki kedişlere mama vermek için dışarıya çıktım. Bir koku aldım. Nasıl ıhlamur gibi, parfüm gibi birşey kokuyor anlam veremedim. Mamaları verdim. Yağmurdan korunmaları için bir klube gibi birşey vardı evde onu dışarı çıkarttım. Nasıl güzel bir koku alıyorum? Klubemsi şeyi koydum başımı bir çevirdi ki, melissam çiçek açmış!!!!! Minicik minick çiçekleri var. Burnumu daldırdım bir müddet ayrılamadım yaprakların arasından.

Yarın sabah fotoğraflayacağım onu da... Nasıl güzel kokuyor? Saksı da hem de. Melissa konusundaki açmış melissalardan biraz daha farklı çiçekleri.

koku topuna ihtiyaçım kalmadı artık:)

jineop 08-09-2009 07:50

Sevgili Yeşim,
Yeni işin hayırlı olsun. Bu arada rica etsem mesaj kutunu boşaltsan.Sevgiyle kal.

hüzün 08-09-2009 12:10

Sevgili Yeşim, yeni işin hayırlı olsun, çalışmak güzel, kendini faydalı hissetmek, verimli olmak güzel, hele bu güzelliğin verdiği yorgunluğu bahçe ile atmak daha bir güzel.. başarılar.

cenan 10-09-2009 11:25

Yeşim hanım işiniz hayırlı uğurlu olur inşallah.Şu malum ağaçtan burda işyerimdeki apartmanın bahçesinde de var. Etrafında ot bile bitmiyor. Bahçen gerçek bir emek istiyor ama şu bir gerçek ki emek verilen herşey güzel oluyor. Biliyorsunuz burada çok yakınız elimden bir şey gelirse bende seve seve yardımcı olurum. Paylaşım sayfasına yazmıştınız kapı önüne su koyun diye.Benim koyduğum suyun şimdilik bir tane abonesi var ( gri bir kedi) Daha önce böle bir şey yapmamıştım, o da ayrı bir mutlulukmuş;)

yesim ozgun 11-09-2009 02:15

Arkadaşlar sayfaları doğru dürüst okuyamıyorum bile lütfen kusura bakmayın.

2 gün önce Istanbul kara bir gun yasamakta. Sadece Istanbul degil cevresi ve trakya tarafi da. Sabahin ilk saatlerinde ozellikle Ikitelli ve Halkali civarinda yogun yagis sebebi ile cok sayida insanimizi kaybettik. Cok cok uzgunum, uzgunuz!!!

Bunca insanin oldugu felakette elbette insan sayisinden daha fazla kedi ve kopeklerimiz de canlarini yitirmislerdir.

Şahsim adina acili ailelerine sabir olenlere Allahtan Rahmet diliyorum.

Kaybolanlarin da sagsalim bulunmalari icin dua ediyorum.

Dünden beri bahçeşehir barınağında balçığa saplanmış sessiz canları kurtarmaya çalışıyoruz. Pek cok sivil toplum orgutu uyeleri de insanlarımız için calışmaktalar.

thomasina 11-09-2009 09:39

Sevgili Yeşim Özgün ben de az önce yağmur ve gök gürültüsünden kaçayım derken mahsur kalıp yaralanan bir minik kediciği az önce veterinere bıraktım. Bütün gece uyumadık, ama iyi olacak umarım. Yüzündeki korkuyu anlatmam imkansız. Sıkıntılı günlerde herkese umut ve sabır diliyorum.

Volare 17-09-2009 13:45

Sevgili Yeşim ,
nerelerdesiniz , bahçede neler oluyor ? Sesiniz çıkmayınca sağlığınızdan endişe duyuyorum .
Benimki paranoya , umarım iyisinizdir ve bahçenizde olumlu gelişmeler oluyordur .
Uzaktan yapılacak , gelecek bir şey varsa lütfen çekinmeyin :)

fikreteren 19-09-2009 09:20

Yni işiniz hayırlı olsun.

Güngör Salman 19-09-2009 13:54

Sevgili yeşim Özgün, İyi bayramlar.

Adalet Yağcı 21-09-2009 23:18

Sevgili Yeşim Özgün, bu başlığı ne kadar geç farketmişim :(
Evet, bahçenizi baştan sona gezdim, haklısınız, işiniz kolay değil ama bir artınız var, toparlamanız gereken alan küçük.
Üstelik canı gönülden yardıma koşan arkadaşlarımız var, herkes bahçeniz için seferber olmuş, tabi ben de üzerime düşeni seve seve yaparım.

Tohum listemde isminizi göremedim, ama size mis kokulu akşam sefaları, hüsnüyusuf, kara gözlü suzan sarmaşığı, yıldız çiçeği tohumu, tohumlarını olgunlaştırmayı başarabilirsem datura tohumu gönderebilirim.
Zaman içinde daha farklı imkanlar da olabilir, siz en çok ne görmek istiyorsunuz bahçenizde, karar verin biz ona göre toparlayalım.

Zaten kış geliyor, baharda toprağınız yumuşadığında kaliteli bir torf ve bulabilirseniz çiftlik gübresi ile zenginleştirebilirsiniz toprağınızı.

Bu arada, yeni işinizi ben de hayırlamak isterim, kedilerinizin hikayelerine de bayıldım :)

yesim ozgun 28-09-2009 00:49

Tüm dostlarıma,

Uzun zamandır özel birkaç nedenden dolayı sitemize giremedim. Ancak bu vesile ile bana büyük bir mutluluk yaşatan sizlere çok çok teşekkür ederim. Meğer halen bu yaşadığımız zaman da sizin gibi iyi, düşünceli ve hassas insanlarda varmış. Bugün beni mutluluktan birkaç kere ağlattınız inanın. Kendimi özel hissettim:) Verdiğiniz destek ve moral için de ayrıca müteşekkirim... Hepinizi çok seviyorum.

Sevgiyle kalın.

Bahçeme gelince uzun zamandır ilgilenemiyorum. Bugün haftadir ilk kez bahçeme indiğimde gördüğü manzara inanamadım. Hemen hemen tüm bahçe de çiğdemler açmış, ilaçladığım ve budadığım güllerim çok sağlıklı, sardunyalarım bol çiçekli ve yapraklı, kedi tırnaklarımlarımın üzerinde halen çicekleri var. Begonyalarım çoşmuş, cam güzellerim çicekli:) yağmur suyu iyi gelmişe benziyor. Fotoğraflayamadım ama en yakın zamanda fotoğraflayıp ekleyeceğim buraya. Mellisa bile halen çiçekli. Küçük ırk siklemenim yaprak vermiş. yabani otlar bile çiçeklenmişler minicik beyaz beyaz. Bugün nihayetinde ellerimi toprağa değdirdim. Birkaç lale soğanı ektim çok çok özlemişim bahçemi:)

fikreteren 28-09-2009 08:17

Yeşim hanım hoş geldiniz.bizi bayağı meraklandırdınız.

DefneD. 28-09-2009 08:30

Sevgili Yeşim,

Epeyi meraklandırdınız bizi. Neyse ki, dün sizinle görüşen arkadaşlarımız oldu da rahatladık.:)

Kendinize dikkat edin. Bahçenizin yeni fotoğraflarını da en kısa zamanda görelim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025