![]() |
Sevgili hüzün, en son ben yazmışım merak ettim, üç aydır bahçeye uğramamışsın, sorun yok umarım sevgiler.
|
Açıkçası ben'de merak ettim.
|
sorun yok arkadaşlar, sadece çok çok yoğunluk, aile hekimliğine hazılrık, yeni ev ve yeni işyeri telaşı .....
|
uzun bir aradan sonra tekrar araara ağaçlar nete girebildim arkadaşlar, bu sürede işyerim değişti evimi taşııdım ne çok çok yoğun zamanlar geçirdim.
Ne zaman ki kendime biraz zaman ayırabildim o zaman başladım tekrar ağaçlar nete girmeye ve mesajları takip etmeye. taşındığım evin malesef ki bahçesi yok ama kuzey de ve güneyde iki ayrı balkonu var, güneydeki balkonuma mutfaktan ve salondan çıkılıyor yani sürekli göz önünde ve 3,5x2m ölçülerinde.Kuzeye bakan balkonuma ise oturma odasından çıkılıyor ve 4x1,5 m ölçülerinde yani biraz ince uzun.Bir de evimin en üst kat olmasından dolayı damı da rahatlıkla kullanmaya başladım.Henüz dam ile ,ilgili çalışmalarım yok ama bazı çiçeklerim damda büyüyor (dinlenme ve büyüme evrelerini damda devam edip güzelliklerini sergilemeye başlayanları balkonlara almayı düşünüyorum). Kendime ait Bahçeli ev hayalim vardı ama gerçekleşmedi arkadaşlar, sağolsun babamın bahçesi var da orada gideriyoruz bazı özlemlerimizi (bahçe bellemek toprakla haşır neşir olmak gibi) Şu an kendievimde oturuyorum ve balkonlarımı istediğim şekilde donatabilirim diye düşünüyor sizlerin öneri ve görüşlerinizi bekliyorum, tabi bu arada sizlerin balkonlarından da esinlenmiyor değilim. Burada havalar ısındı ama hala şiddetli rüzgarlar ve yağmur var, bu sebepten yetişen ve yetişmekte olan çiçeklerim korunaklı şekilde dizili , çok acemice birortam ama kusura bakmayın, ben size öncelikle balkonumun şu anki halini fotoğrafladım umarımyakın zamanda (sizlerin de önerlerilerinizle) çok daha gösterişli ve huzurlu balkonlarasahip olabilirim. |
Eviniz hayırlı olsun ,sağlık ve huzur için de oturmanızı dilerim :)
|
bazı çiçeklerim
5 Eklenti(ler)
önce kuzeye bakan balkonumdaki geçen yazdan kalan kırmızı cam güzelim
tek katlı ve çok katlıolanları var güneye bakan balkonumun genel hali tohumdan çimlendirdiğim ve açmaya hazırlanan yıldız çadırlarım ben bunları balkon korkuluklarına sardırmayı düşünüyorum ama nasıl olur bilmem değerli ağaçlar net üyesi arkadaşlarımda fikirlerini bekliyorum şimdiden teşekkürler.. |
çiçeklere devam
5 Eklenti(ler)
yeni aldığım beyaz mor ve kırmızı petunyam
mor ve ebruli verbanalar çimlenen sabah sefaları ve yeniçinlenen kına çiçeğim sakız sardunyam |
çiçeklerim
5 Eklenti(ler)
vapur dumanım yeni yeni kendini toparlıyor kadife çiçeği ve horoz ibiğim
beyaz begonyam yumrulu begonyam |
kırmızı verbanam
1 Eklenti(ler)
kırmızı verbanam
|
arkadaşlar fikir ve önerilerinizi bekliyorum
şimdiden vakit ayırıp ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum (karanfilim, kurdele çiçeğim, rozet çiçeğim, çin karanfillerim, zıpçıktılarım ve henüz çimlenmelerini beklediğim kedi tırnağı tohumlarım var) |
Hüzüncüğüm hoş geldin, evin hayırlı uğurlu olsun sağlıkla otur, çiçeklerin çok güzel açmış, benden bir isteğin varsa yaz seve seve gönderirim sevgiler.
|
Sevgili hüzün hayırlı olsun eviniz balkonun görünüşü çok güzel çiçeklerinde neşesi yerinde ellerine saglık...
|
Sevgili Nurcanabay güzel dileklerin ve ziyaretin için teşekkür ederim Rabbim hepimize
sağlıkla oturacağımız evler nasip etsin inşaallah. Sevgili Satı Ablacığım ziyaretin ve güzel dileklerin için teşekkür ediyorum fikirlerinize ihtiyacım var karşı duvara monteli raf mı yaptırsam yoksa tekerlekli kolay hareket eden bir sisitem mi düşünsem bilemiyorum. Sevgili Burak Alkan ziyaretin ve güzel dileklerin için teşekkür ediyorum, umarım sağlıkla büyütüp sergileyebiliirm çiçeklerimi, balkonumla ilgili fikirlerinize açığım. Sevgiler. |
Sevgili Hüzün ;
ben ,kendim için yapmayı düşündüğüm saksılığı paylaşmak istiyorum.Eski çitten çıkan tahtalarım duruyor.Onları istediğim uzunlukta kesip ,dikdörtgen kasalar yapacağım.Altlarına tekerlek takıp boyayacağım.Ama testeremi bulamıyorum :)) Bahçe de boy boy bir sürü saksı var.Hem görüntü olarak hoşuma gitmiyor hem de derli toplu olamıyor.Bu kasalara koyduğumda saksılar hiç görünmeyecek sadece yeşil -çiçekli kısmı görünecek ,tekerlekli olduğu için altlarını rahat temizleyeceğim ve de derli toplu şık bir görüntü elde edeceğim. Bu saksılıkların eni 30-35 cm kadar olmalı uzunluğu da 3 saksılık kadar diye düşünüyorum.Böylece hantal olmaz sanırım.Güzel bir renge de boyandımı tamam hele ahşap boyamadan anlıyorsanız şık saksılar ortaya çıkar. Saksılarla ilgili bir başlık var.Gilan o bölüme ,duvara monte edilen demirden bir saksılık örneği paylaştı.Balkona böyle bir saksılık yaptırabilirsiniz.Duvar da buna benzer bir sistem ,yerde de benim saksılıklar tertemiz ,düzenli bir balkon olur diye hayal ettim. |
teşekkür ederim Sevgili Nurcanabay, bana çok pratik fikir verdiniz ,
sizin elinizden testereyle falan iş geliyor mu maaşallah,? |
Çok basit işleri yapabilirim :)
Biraz önce ,kanal e2 de Martha Stewart'ın proğramını seyrettim.Aklıma siz ve diğer balkonu olan arkadaşlar geldi.Bahçeler için de çok uygun tabii. Duvar cepleri diye yeni bir ürün çıkmış.Şişelerin geri dönüşümü kullanılarak yapılıyormuş. Dikdörtgen cepleri olan bir çanta düşünün.Duvara monte ediliyor ve ceplerine çiçekler dikiliyor.Akşam 6 'da tekrarı gösteriliyor.İzleyin isterseniz ,fikir verebilir. |
Sn. Hüzün yeni evinizde güle güle oturun. Birgün gönlünüze göre bahçeli bir eviniz olmasını dilerim. Çiçekleriniz güzeller, geliştikçe balkonu doldurup daha güzel bir görüntü oluşturacaklarına eminim. Balkon kenarına asılabilen saksılarınız var. Onları neden yere koydunuz, balkon kenarları müsait değilmi?
|
Sevgili Novazet güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum, asılabilen saksılarım var onları asmayı planlıyorum da bu aralar rüzgarlar devam ediyor hele hele geceleri şidetli yağmurlardan korkuyorum, havalar müsait olunca düşünüyorum inşaallah.:)
|
güzel çiçekler...tam bir doga dostu
|
bahçe sayfama uzun süredir yazmadığımı farkettim,
şu anki halini resimlemeden önce yaz başında çekilen resimleri uzun arayış sonrasında bulmuş bulunmaktayım, umarım resim yüklemeyi başarabilirim,, |
balkonumdan birkaç resim sunmak istiyorum.
biraz dağınık çıkmış,
kusura bakmazsınız umarım, |
çok uğraştık ama yüklenmedi malesef..
|
hepsi de çok güzel..bu bahara kendimce hazırlandım.inşallah istediğim sonucu alırsam benimkiler de sizin ki kadar güzel olacaklar.esen kalın.
|
çiçeklerim
1 Eklenti(ler)
çiçeklerim sakız sardunyam.bulanıklık için kusura bakmayın..
|
çiçeklerim
1 Eklenti(ler)
balkonum
|
balkonumdan bazı çiçekler
5 Eklenti(ler)
beyaz begonya, beyaz kasımpatı, pembe rozet çiçeklerim
|
duvardaki çiçeklerim
5 Eklenti(ler)
telgraf çiçeğim,süs narım, ecveriam, ıtırım
|
bitkilerim
5 Eklenti(ler)
yeni çıkan terelerim,ve balkonumdan çok parlak olmasa da birkaç görüntü
|
bu sabah balkonumdan görüntüler
5 Eklenti(ler)
bazı çiçeklerimi yakın çekim yapmaya çalıştım.kurdele çiçeğim, küstüm çiçeğim, balık ağzı, begonya
|
bazı detaylar,,
5 Eklenti(ler)
yaz başında tohumdan ürettiğim zinniaların tohumundan çıkıp, büyüyüyp, açan sarı zinnia, minik ama çok şirin..............açmak üzere olan kasımpatım.............ve yapraktan büyüttüğüm ebruli menekşem..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025