![]() |
ozgurbilgin'in bahçesi
2 Eklenti(ler)
Bakıma ve düzenlemeye ihtiyaç var ama bahçemin mevcut halinin resimlerimi ekliyorum. Yorum, öneri ve görüşlerinizle beraber zamanla daha güzellerini de göndereceğim inşallah.
Güller ve ortancalarım... Bahçenin bulunduğu şehir : İstanbul Bahçenin büyüklüğü 120 m2 civarında Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) Konut Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?Daireyi ilk aldığımda çöplüktü. Birkaç tane ağaç, ortanca, gül ve şakayık vardı. Zemin ise oldukça bozulmuş çim idi. Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 4 sene Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz Hayır Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kişisel Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Yok Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Kendim tohumdan yetiştirdiğim mümkün olduğunca fazla çeşit Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) Kayısı, kiraz, nar, limon, defne, gül, ortanca, lale, sümbül, şakayık, cana, kadife çiçeği, papatya, şebboy, akşam sefası Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? evet Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? şebeke suyundan Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? Toprak özellikleri Kompost yapıyor musunuz?Hayır Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Bahçeniz organik mi? Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?Hayır Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?iyiki bu işe başlamışım |
5 Eklenti(ler)
2.resimdeki ağacın, 3-4. (daha bugün ektim) resimlerdeki çiçeklerin adını bilmiyorum. Bilen yazarsa sevinirim. Son resimdeki gülümün yapraklarındaki delikler bit yüzünden midir acaba?
|
5 Eklenti(ler)
İlk resimdeki gülde de yapraklarda delikler var. Sararma ne belirtisidir acaba?
İkinci resimdeki küçük prensesim :) 3.resim jumbo limon fidesi... Son 2 resimdeki lale soğanları 2 sene önce ektiğim toplam 10 adet lale'nin yerini çapalaken topraktan çıkardığım yavru soğanlar. Bu sene eksem çiçek açarlar mı? |
5 Eklenti(ler)
Otların arasından fışkıran yosunlar aşağıda. Temizlemeye başladım. Toprağı tesviye öncesi temizliğe giriştim.
|
5 Eklenti(ler)
İlk resimdeki bitkinin, 2-3 resimlerdeki çalıların, son 2 resimdeki soğanların adlarını da bilmiyorum maalesef. Bahçemi fazla tanımıyorum galiba :)
|
5 Eklenti(ler)
İlk 2 resim ve son resim benim için yine bilinmez...
|
3 Eklenti(ler)
888
|
4 Eklenti(ler)
777
|
Sn. Ozgurbılgın güzel bitkileriniz ve çok işiniz var, size kolay gelsin.
Bazı bitkilerin adını verebilirim: http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1249253195 canna http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1249253735 şakayık çok güzel bir çiçektir, açıyor mu? http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1249253735 pitospurum http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1249253982 defneye benzettim, yaprağının kokusundan anlarsınız. http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1249253599 japon aralyası Lale soğanlarını sonbaharda dikebilirsiniz. |
Alıntı:
|
Bu aralar, topraktaki taşları ve işe yaramayacak diğer gereksiz malzemeleri topluyorum ve yosunlu bölgelerdeki yosunları çapa ile temizliyorum. Belleyip bir süre bekleyeceğim. Yılbaşından sonra da Bauhaus'tan kiralayacağım çapa ile birkaç kez çapalayıp zeminin üzerine toprak ilave edeceğim. Bahara da hazırlanmış oluruz herhalde.
Baharda ekecek çok tohum, fide ve çeliğim var. Umarım göze hoş gelen sağlıklı bir bahçeye kavuşurum. |
Şakayık ile ilgili forumda biraz inceleme yaptım ama bakımı ile ilgili fazla bilgi bulamadım. Daha çok üretim şekli ile ilgili paylaşımlarda bulunulmuş. Bu bitki budanır mı acaba?
Birde pitospurum ile ilgili forumda bilgi yok. Başka adı var mıdır ya da nereden bilgi bulabiliriz? |
Bu arada jumbo limon fidesini ORDU'dan cey_cey göndermişti. Bende saksıdaki yerinde toprakla buluşturdum. Bu vesile ile cey_cey'e tekrar teşekkürler...
|
Sn. Ozgurbılgın, sizinki çok güzel bir tür olan ağaç şakayık, otsu olan türden çok farklı özelliktedir. Ağaç şakayık budanmaz, budamaya kıyılamaz zaten, yeri mecbur kalmadıkça değiştirilmez .
|
10 gün kadar önce topraktan birşey çimlenmeye başladı. Arada yazlığa gittim geldim yoğun mesai falan fazla bakma şansım olmadı. Bu sabah baktığımda boyları neredeyse yarım metre olmuş ve pembe pembe çiçekler açmaya başlamış. Dümdüz hortum gibi, dimdik bir bitki ve hepsinin tepesinde tek bir çiçek var. En kısa zamanda resmini çekip göndereceğim. Ne olduğunu çok merak ettim. Bu kadar kısa sürede gelişimi hayret ettirdi beni.
|
5 Eklenti(ler)
2 haftada bu hale gelen bu çiçeği tanıyan var mı acaba? Daha önce bahçemde yoktu böyle birşey, nasıl çıktı anlamadım?
|
Özgür Bey bunlar pembe trompetler, soğanlı bir tür. Sizden önce birileri soğanlarını ekmiş olabilir, kıymetini bilin güzel açmışlar...
Sevgiler ;) |
Özgür bey fazla soğanlardan birkaçını paylaşmayı düşünür müsünüz?
|
Pembe trompetler gerçekten çok güzeller.
|
5 numaralı mesajınızda ki soğanlı bitki sanırım süsen (İris sp.)
Yapraklar çok net gözükmüyor ama ben süsene benzettim Özgür bey... Sevgiler ;) |
8 nolu mesajdaki fotoğraflarda bahçe duvarlarınızı görünce aklıma Kiraz'ın bahçesi geldi.Duvarlarını öyle güzel örttü ki.
Belki bakmışsınızdır, darılmazsanız, bir göz atmanızı önereceğim. Pembe trompetler de harika olmuşlar. Kolay gelsin sağlıkla tadını çıkarın bahçenizin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ozgur Bey;
Bahcenizi cok guzel ne sanslisiniz sakayiginiz varmis! Yuzumu kizartip, budarsaniz celik istiyorum. Bir de bu bahceye duvari kapatacak sarmasik gerek gibi. Guzel de bir cim ektiniz mi seyrine doyum olmaz. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025