agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   MSaygin / 2009 baharının özeti... (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/16752.htm)

MSaygin 07-01-2011 07:00

Hiç durmadan alın çekici elinize cemo, o kadar kolay ki işlemesi :)
Dileğiniz benim de dileğim ama iş dışında bilgisayar başında durmak o kadar yoruyor ki beni ancak bu kadar katılabiliyorum artık.Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

Tekin Bey bir numarasınız, benim nasıl da aklıma gelmedi lüle taşı. Siz pahalı dediniz, verdiğiniz bağlantıdaki sayfayı da açınca ilk cümle, beyaz altın olunca korktum ama bulurum nasılsa uygun bir şekilde, aramaya başlayayım.

fikreteren, beğenmenize sevindim, bahar gelse de hepsi canlansa istiyorum :)

Vildan Sönmez 07-01-2011 08:11

Sayın Msaygın, kiraz arkadaşımızın dediği gibi bu kadar ara vermekle balkonunuza haksızlık etmişsiniz. Hatta biraz da bize. Bu güzel bitkilerin gelişimini bizimle paylaşabilseydiniz keşke. Hepsi de çok güzeller. Terasta turunçgillerden bu kadar bol meyve almanızı kıskanmadım ama saksıda gözünün içine baktığım elma ve şeftalinin teker teker tüm meyvelerini döküşünü aklıma getirdi.

Benim dikkatimi çeken saksılarınızın büyüklüğü oldu. Tabii Adana ikliminde kışın içeri alma telaşınız olmaması bunda etken olmalı.
Daha sık uğrayın başlığınıza, gözümüz bayram etsin.

MSaygin 07-01-2011 09:18

5 Eklenti(ler)
Vildan hanım, turunçgiller elma ve şeftaliye göre daha kolay meyveler, en azından saksıda meyve alma konusunda.Turunçgillerde en önemli konu saksı harcı ve gübreleme, bunları yola koyduktan sonra meyve alması çok kolay.Bir de bunu bile öğrenmesi kaç yılımıızı aldı balkonda, sizin ağaçlarınız da mutlaka meyve verecektir sizlere :)

O büyük saksılar bu balkon için yaptığım en akıllıca iş oldu.İçleri boş, yanları tabandan ayrılıyor, içine alttaki fotoğrafta görülen büyük yeşil plastik saksılardan koyuyoruz.Böylece hem sıkıldıkça bitkileri değiştirebiliyoruz hem de ahşap saksıların ömrü uzun oluyor, topraktaki rutubetten etkilenmiyor.
Eklenti 187628

Belirttiğiniz gibi bitkileri içeri alma derdimiz yok, bir de geçen yıllarda Adana'da teras için uygun olan bitkilerin küçük, çiçekli bitkilerden ziyade ağaç türü ya da odunsu sarmaşıklar olduğunu tespit ettik.Turunçgiller, japon gülleri, gelin duvakları, diğer sarılıcılar vs. bunlar hep büyük saksı istiyor. Bu konuyu bir de belimle görüşseniz o da güzel şeyler söyleyecektir, taşıdığım çuval çuval toprağın haddi hesabı yok. Balkonda 10m2 naylon serip her sene toprakları yerde havalandırdığımı, karıştırıp geri doldurduğumu da düşünün :D

Ağaç demişken terastaki jakarandamızı da gösterelim, kuzey/batı köşemizi çok güzel dolduruyor, henüz çiçek açtıramadık, fotoğraf sonbahar başından.
Eklenti 187630

Mine Hanım'ın önerisi ile kuzey tarafına diktiğimiz şefleralarımız da yterlerini çok sevdiler ve inanılmaz büyüdüler.Saksının alt kısımları ise sukranayalp'in önerisi ile osmanlı çimleri ile kaplı, bu fotoğraflarda tam görünmüyor çimler.
Eklenti 187632
Eklenti 187631

Madem terası görmeyenler var, ortanca köşemizi de kaçırmış olabilir diye bir yaz fotoğrafı da oradan gösterelim, özetimiz tam olsun :D
Eklenti 187629

Kiraz 07-01-2011 10:51

Sıcak bir bölgede ortancaların bu kadar güzel olması, sizin elinizden, gerçekten güzeller.

Ytong saksı bilgileri için teşekkürler. Firmasına göre gözenekleri farklı olabilir, bazıları sizin yaptığınız gibi iri gözenekli oluyor ama küçük gözenekli de gördüğümü sanıyorum. Bu da hassas işe olanak verebilir, gerçi yaptığınızda da işçilik çok ince, elinize sağlık.

Bu malzemenin ısı yalıtımı açısından da bitkilere yarar sağlayacağını düşünüyorum, plastik saksıların güneşte fazla ısınmasını önleyerek kökleri koruyacak.

Burada farklı formlarda olan bloklar var (en çok U blok dikkatimi çekti), bu üründe yapıştırıcı kullanıldığını da bilmiyordum.
http://www.akg-gazbeton.com/default....&cat_id=8&L=TR

nurcanaybay 07-01-2011 14:09

Sn.Saygın ;
'' turuçgiller de en önemli konu saksı harcı ve gübreleme'' diyorsunuz.Bu konuyu biraz açabilirmiyiz.Karışımı nasıl hazırlıyorsunuz ?

Bahçede ki turunçlar dan küçük olanı saksıya almak istiyorum.50-60cm boyunda ama gövdesi kalınca ,öneriniz var ise öğrenmek isterim.

MSaygin 07-01-2011 14:37

Nurcan hanım, bu konuyla ilgili detaylı bilgiyi şu başlıkta vermiştim, tüm turunçgillerde çok başarılı oluyorum bu harçla.

MSaygin 07-01-2011 14:39

Kiraz, ytong aynı zamanda su da tutuyor biraz, bu açıdan da iyi bence. Farklı markalarda farklı gözenek yapısı olabilir haklısınız, ben de araştırayım.
Sizin örnek verdiğiniz U blok hazır saksı neredeyse, yanları kapattınız mı tamamdır :)

Kiraz 07-01-2011 15:14

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin (Mesaj 737610)
Kiraz, ytong aynı zamanda su da tutuyor biraz, bu açıdan da iyi bence. Farklı markalarda farklı gözenek yapısı olabilir haklısınız, ben de araştırayım.
Sizin örnek verdiğiniz U blok hazır saksı neredeyse, yanları kapattınız mı tamamdır :)

U saksının ara mesafesi biraz dar ama uygun bitkiler için kullanılabilir. Fiyat konusunda hiç fikrim yok, uygun olursa iki U'dan, geniş bir U bile yapılabilir :)

Aynı sitede aşağıdaki pratik aletleri de gördüm. Sizin kullandıklarınız kadar iş yapamasalar bile, küçük işler için uygun ve pratik olabilir.

(Sayfanın en altında)
http://www.akg-gazbeton.com/default.asp?mid=231&L=TR

Eklenti 187658

MSaygin 07-01-2011 15:39

Fiyatları 3-5tl arası değişiyor, başka bir sitede tam bu markanın ürünlerini gördüm. O buat açıcı ise tam bana lazım olan şeymiş, ben kalın bir matkap ucuyla tekrar tekrar delmek zorunda kalmıştım, bu daha pratik.

Güler 07-01-2011 16:15

Sayın MSaygın, ne yazık ki ben de sunduğunuz güzellikleri çok geç farkedenlerdenim.

El becerilerinize hayran olmamak mümkün değil, bazen bana da eser, bir şeyler yaparım ve yaptıklarımla övünmek isterim. Siz ne kadar övünseniz azdır.

Bundan böyle vakit buldukça başlığınızın takipçisi olacağım, kolay gelsin.

MSaygin 07-01-2011 16:29

Övünecek bir şey yok Güler Hanım, internette gördüğüm şeylerin basit kopyalarını yapıyoruz balkonda fırsat buldukça :) Şimdi de bir devri daim çeşme buldum, Tekin bey'in ve diğer arkadaşların önerileriyle yapmak için bir ayrı başlık açacağım fırsat bulunca.

nurcanaybay 07-01-2011 17:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin (Mesaj 737609)
Nurcan hanım, bu konuyla ilgili detaylı bilgiyi şu başlıkta vermiştim, tüm turunçgillerde çok başarılı oluyorum bu harçla.

Teşekkür ederim ,hemen bakacağım.

Uzaylı 01-09-2011 12:05

Merhabalar Sayın Msaygın; Bahçe sayfamın eski mesajlarına bakarken, mesajlar arasında çok hoş, cesaret verici mesajınızı tekrar gördüğümde acaba size ait sayfanız var mı diye merak edip baktım ve bu sayfayı buldum. Burada çok kıymetli bilgiler ve büyük bir emekle karşılaştım. Sanırım tekrar tekrar incelemeye ihtiyaç duyacağım. Acemilik heyecanı, bahçeye gidip gelme, koşuşturma arasında çok sayfayı takip etme, kimler neler yazmış öğrenme kısmını kaçırmışız onu farkettim. Uzun zaman sayfanıza yazmamışsınız. Dilerim tecrübelerinizi paylaşmaya devam edersiniz. Yazılarınızı okumaktan ve bilgilenmekten çok keyif aldım. Özellikle taş işleme konusuna gıpta ettim. Yeni paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyor olacağım.

Saygılar, selamlar...

SUDEM 13-06-2013 08:56

balkonmu,terasmı,bahçemi desem bilemedim..pek güzeller.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025