![]() |
Alıntı:
Hep biz insanlar sevginin peşinden koşacak değiliz ya. O da gönlünün prensini aramaya çıkmıştır belki. |
Sevgili eser ilhan,clematisler muhteşem görünüyor darısı bizlerin başına.
|
Böylesi güzel bir ortamda yaşayan kediniz de şanslıymış.:)
|
5 Eklenti(ler)
Yaz geldi,artık daha çok vakit geçirebiliyorum bahçemde. Şimdi beş gün orda iki gün şehirdeyim. Ama bunun kötü tarafı agaclar.net'ten uzak kalmam. Çünkü orda henüz internet yok. Şimdiye kadar idare ettik ama kalış süresi uzadıkça internet ihtiyacı da kendini daha çok belli ediyor ( bu yaşa gelene kadar internetsiz, cep telefonsuz nasıl idare etmişiz hayret :D ) Yakında sanırım internet eksiğini (!) gidereceğiz ve o zaman daha düzenli paylaşabileceğim resimleri sizlerle...
Manolyamın çiçekleri açtı da geçti bille. Bu sene beş tane çiçekle selamladı bizi :p Eklenti 230260 Güller de açmaya devam ediyor : Eklenti 230263 Clematislerin çiçekleri hala bitmedi Eklenti 230261 Eklenti 230262 Ve unutkan ile uykucu,yaseminin gölgesinde şekerleme yapıyorlar :D Eklenti 230264 |
3 Eklenti(ler)
Petunyalarım çok bol açtı. Ama açık renk olanında biraz yapışkanlık hissettim bugün. Umarım hastalanmazlar. Petunya çok seviyorum ama bir türlü sağlıklla yetiştiremedim...
Eklenti 230266 Nandina domestica çiçek açıyor. Çiçekleri küçük ama kırmızı meyvalarını sabırsızlıkla bekliyorum... Eklenti 230265 Ve zeytinim: Geçen seneyi zeytin güvesi zararlısı nedeniyle biraz zor geçirdi, ama bu yıl Delfin WG ile mücadeleye erkenden başladım ,gübrelemeyi de ihmal etmedim. Şimdilik oldukça iyi gidiyıor. Eklenti 230267 |
Sevgili eser ilhan Clematisler çok güzel ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Sevgili Eser İlhan,Fare kulağı dediğiniz bitkiyi, bu güne kadar hiç önemsememiştim.Ama bahçenizdekiharika görüntüleri görünce ,bayıldım.Ne kadar güzel olmuşlar.....verbana lar da çok canlı ve güzel yetişmişler.Sizin bahçenizi gezerken,çim sevmeyen ben; çimlere bile çıplak ayakla dolaşasım geldi inanınız. Clematislere 10...10...10.. diyorum maşaallah.Çok güzel birlikte açmışlar....Bütün görüntüler nefis...Ellerinize sağlık,keyfini çıkarın...Nandina domestica, yı da çok beğendim.Çiçek formu ve rengi harika bir bitki.Nerden aldığınızı sorabilirmiyim...Çalı türü mü yoksa ağaç mı ?...Zeytini de güzel büyütmüşsünüz. Benim zeytinim üç senedir saksıda ,artık yere almak istiyorum.. Size güzel bahçenizde keyifli günler dilerim...Selemlar ve sevgiler....
|
Alıntı:
Baharla herşey ışıldıyor sonra yaza doğru matlaşıyor renkler biraz... Bahçemizde çimden çok çimen var (ne yazık ki ). Çok uğraşıyoruz, baharlarda ara ekim yaparak kelleşen yerleri gençleştiriyoruz,yeniliyoruz ama yine de yabani otlar çimden çok daha büyük bir hızla ürüyor. Biz de bahçenin bu halini kabullendik, bağrımıza bastık.Suluyoruz, gübresini eksik etmiyoruz, düzenli biçiyoruz ve ötesini de dert etmiyoruz.. (Pek sık yapmasam da) Ben de seviyorum çıplak ayakla çimlerde gezinmeyi.. Nandina domestica çalı türü bir bitki.Türkçede cennet bambusu diye de söyleniyor. Yapraklarının değişken renkleri (ilkbaharda yeşil, sonbaharda pembemsi ve kışın kırmızı) ve kırmızı meyvalarıyla çok sevdiğim bir bitkidir. Silivrideki (Kınalı Mevkii) Tunalı Peyzajdan aldım. Oldukça büyük ve çok çeşidi olan bir fidanlık. Çok istediğim ve aradığım bir bitkiydi. Henüz saksıda. Sevgili Nuri Mürvet ile birlikte bir kaya bahçesi tasarlamıştık bahçemde. Gerçekleştiremedik, seneye kaldı. Oraya dikmeyi hayal etmiştim. Şimdilik saksıda kalacak. Keyfi yerinde ama. Hele inci gibi kırmızı meyveleri belrsin,o zaman daha da albenili olacak:p |
Bende clematis görüntülerini çok beğendim. Bahçemdeki iki clematisin görüntüleri bile, özellikle buralarda ilk kez görenleri büyülemeye yetiyor. Birde sizinkileri görseler hepten meftun olacaklar demekki.;)
Manolyanız artık rüştünü ispat etmiş. Benimkisi demekki yaşça daha küçük. Birde tür farkı nedeniyle olabilir, bir yıl boş geçtikten sonra, bu yılda yine bir çiçek açtı.:p Herşey gönlünüzce olsun. |
5 Eklenti(ler)
Baharla birlikte bahçenin renkleri de geri dönmeye başladı. Ben de bu hafta sonu fotoğrafladığım bazı güzellikleri paylaşmak istedim sizlerle...
Mor salkımlar nerdeyse açacak. Herhalde haftaya açmış resimlerini çekebileceğim: Eklenti 283301 Laleler ise geçmek üzere artık : Eklenti 283302 Eklenti 283303 Eklenti 283304 Beyazın asaleti bir başka oluyor. Bu beyaz irisi çok seviyorum.. Eklenti 283305 |
5 Eklenti(ler)
İlex çiçek açmaya hazırlanıyor:
Eklenti 283311 Vincalarla fare kulakları sarmaş dolaş olmuşlar (Ben bu karmayı çok sevdim;) ) Eklenti 283312 Süs kirazı ve süs şeftalisi çiçekteler.. Süs şeftlisi geçen yıl kendini gerçek bir şeftali ağacı sanıp 10 kg dan fazla meyve vermişti. Bütün kış lezzetli marmeladını tükettik. Bu yıl da benzeri bir verim için dua ediyorum ;) Eklenti 283313 Eklenti 283314 Alissiumlar bahar bereketi ile taşların arasından bile fışkırmış. Bazen doğanın nerelere tohum ekebildiğine çok şaşırıyorum. Ben ekmek istesem bir türlü olmaz :p Eklenti 283315 |
2 Eklenti(ler)
Haftanın son güzeli : Magnolia soulangeana bu yıl çok bol çiçeklendi. Bu yaprak döken manolya az da olsa birkez de yaz ortasında çiçek açıyor. Hafif de bir kokusu var. Çok seviyorum onu..
Üç yıl önce minicik bir fide olarak Bauhaus'dan almıştım. İyi ki de almışım ;) Eklenti 283323 Eklenti 283324 |
Ben şu ebruli leylağı merak ediyorum Eser ablacığım, benimki hala çiçek açmadı. Saksıda olduğundamıdır acaba diye düşünüyorum. Senin bahçede ne alemde acaba?
|
Alıntı:
"Leylak" başlığına da yazmıştım tomurcuk verdiklerini. Hem orada hemde kendi başlığımda gelişmelerden mutlaka haberdar edeceğim, çünkü bu "elegans" ı merak eden çok insan var. Sana ve bebeciğe bahçemden kucak dolusu sevgiler gönderiyorum ;) |
Merakla çiçekleri görmeyi bekliyorum ablacığım, bizdende sana iki kucak dolusu sevgi gönderiyoruz; elimizi öpüp üflüyoruz sana doğru ;)
|
1 Eklenti(ler)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...34519320-i.jpg
Bir kardeslik resmi de benden size eser hanim. Ikisini de ufacik birer celik olarak diktim her yani sardilar. Birbirlerine cok yakisiyorlar gercekten. |
Alıntı:
|
Teşekkür
Baharın gelmesiyle bahçeleri şenlendirdiniz. emeklerinize sağlık.
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Eser İlhan
Bu hafta başı, bahçenizin önünden geçtim ... Mor salkımlar harika açmışlardı, mis gibide kokuyorlardı dayanamadım fotoğraflarını çektim, paylaşmak istedim... Selamlar... Eklenti 288128 Eser İlhan- Bahçe Eklenti 288129 Eser İlhan- Bahçe |
Bu mor sakım çok güzel maşallah. Artı cidden bende alacağım en kısa zamanda offfff.
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Dün o kadar uğraştım, ama güneş çok parlaktı sizin çektiğiniz köşenin güzel bir fotoğrafını çekemedim... Siz sokağa bakan köşeyi çekmişsiniz, ben de (sizinkiler kadar ustalıkla çekilmiş olmasalar da) içerden birkaç kare koyuyorum... Son kare ise sevincimi belgeliyor :p Eklenti 288443 Eklenti 288444 Eklenti 288445 Eklenti 288446 |
2 Eklenti(ler)
Madem ki resimlere başladık, devam edelim. Geçen yaz boyunca pek de iyi bir gelişim göstermeyen ve uç kuruması başlayan erguvan ağacım kış boyunca ona yolladığım sevgi mesajlarına ve Nuri Bey'in usta işi budamasına sanırım bu çiçeklerle cevap verdi. Mikrobiyal gübre uygulamasına da devam ediyorum. Umuyorum ve diliyorum ki bu yıl iyileşmeye başlayacak..
Eklenti 288447 Önde yeni açmaya başlayan fare kulakları. Bayılıyorum bu bitkiye ;) Çok zarif.... Ve bahçemin kraliçesi Gladys Picard'ın ilk çiçeği.. Eklenti 288448 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 288449 |
Ben de görüp sevinmiş, benim 3 senedir baktığım leylağın rengini görmüş oldum :D Kokusu var mı Eser ablacığım?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alev çalıları da kıpkırmızı şu sıralar.... Bahçeyi resimlerken onların hakkını yemek istemedim :p
Eklenti 288461 |
Leylağa bayıldım. Ne kadar güzel, işlemeli gibi... :)
Alev çalısını geçen sene sizin bahçenizde görmüştüm. Burada da bahçelerde o kadar çok kullanılıyor ki. Sanırım gereken değeri vermediğimiz bitkilerden biri. Baharda bahçeye erkenden çok güzel renk katıyor. |
Alıntı:
Çiçek taneleri de düz lila olanların en az üç misli büyük. Bu bitkiyi büyümüş ve tepeden tırnağa çiçeklenmiş olarak hayal ediyorum. Muhteşemm :) |
5 Eklenti(ler)
Nihayet oğlumun okulu tatil oldu ve biz artık daha uzun zaman dilimlerini bahçede geçireceğiz. Bugün geldik. Ben de elime makineyle kısa bir tura çıktım bahçede.Uzunca bir aradan sonra nihayet yeni bahçe resimleri yükleyebileceğim:
Resim çekmeye ara verdiğim zamanlarda giriş kapısının hemen yanında büyük bir yer kaplayan rögar kapağının üzerine yeni bir çeki düzen verdim. Geçen sene verbenalarla kaplıydı ama sanırım altındaki toprak 10 cm bile olmadığından bu kış yağan kardan zarar gördüler ve baharda yeterince canlanmadılar. Ben de model değiştirdim: Kapağın üzerini ponza taşı ve iri dere taşlarıyla kaplayıp içine de saksılar oturttum. Bir de küre solar lamba.. Aslında lambanın yanında bir de sevimli bahçe cücesi olacaktı fakat kapak yola çok yakın olduğu için ve evimizin önünden geçen yol da okul yolu olduğundan gelip geçen çocukların ilgisini fazlaca uyaracak bir düzenleme olacağı konusunda eşim beni ikna etti, cüce de çaresiz verandaya taşındı.. Bence pek fena olmadıysa da yine de biraz geliştirilmeye muhtaç;) Örneğin beyaz rengin koyu renk taşlarla biraz kırılması gerektiğini düşünüyorum. Birkaç sukkulent saksısı da ilave edilebilir. Önerileri sevinerek dinleyebilirim :p Eklenti 303328 Eklenti 303329 Bahçenin birçok yerinde verbenalar var aslında.Toprağa dikili olanlar bol bol açıyor. Hatta merdiven basamağını kapatırcasına. Eklenti 303330 Manolya beni şaşırttı. Hep Temmuzda görmeğe alıştığım çiçekleri şimdiden açmaya başlamış.Üzerinde o kadar çok tomurcuk var ki, sayamadım. Bu yılki kar bütün bitkilere yaradı galiba.. Eklenti 303331 Eklenti 303332 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025