![]() |
3 Eklenti(ler)
Bahçemin problemli bir köşesi var. Hemen verandanın yanında yer alan(eklediğim resimde siyah ile işaretlediğim) yaklaşık 5 m2 kadar bir alanın altı bahçe yapım aşamasında tamamen beton çıktı . Biz de bu betonun hikmetini çözemediğimiz için,toprak altında kalan bodrum duvarları da perde beton olduğundan belki onunla ilişkili olarak bir nedeni vardır diye düşünup üzerini 15-20 cm kadar toprak kapatıp yer örtücü ekmeğe karar verdik, beton alanın sınırlarını da küçük şimşirlerle çevirip renk renk allysiumlar,birkaç festuca ve bol bol çakıl taşı kullanarak bir dekor yaptık.
|
1 Eklenti(ler)
Başta herşey hoştu. Bitkiler hızla gelişti ve alanı kapladılar.Fakat kış gelip de yağmurlar başlayınca hiç hesaplamadığımız birşey geldi başımıza.Altı beton olduğu için bu alanda su birikiyor ve heryerden daha geç kuruyordu. Bu durum baharda bana bol bol yosun ve sümüklüböcek olarak geri dönünce bu alandaki toprağı tamamen kaldırıp burayı terra cotta karolarla kaplamaya karar verdim. Komşuyla aramızdaki demirin üzerini de mor salkım sarınca bir tahta bankla birlikte burası hoş bir oturma alanı olur diye düşünmüştüm. Düşündüğümü de hemen gerçekleştirdim.Beton alanımız şu hali aldı:
|
2 Eklenti(ler)
Fakat bu alanın verandanın hemen yanında yer alması oturma alanı olarak kullanılmasını biraz anlamsız kılıyordu. Bu yaz boyunca ne yapacağımı bilemeden uzuun uzun terra cotta karolarıma baktım durdum :(
Sonunda burayı saksıda yetiştirilmeğe uygun rosmarin,salvia vb. estetik ve güzel kokulu bitkiler ve mevsimlik çiçeklerle biraz da akdeniz havasını taşıyabilecek bir saksı bahçesi haline getirmeye karar verdim. Burada daha neler yapabilirim? Yaratıcı fikirlere çok ihtiyacım var.Son halinin resmini de ekliyorum.Kışa girmek üzere olduğumuz için fazla bitki koymadım ama kış boyunca fikir biriktirip baharda hemen kolları sıvamak istiyorum:)) |
Sayın Eser Siz de bu gayret ve verdiği kararı vakit geçirmeden uygulama heyecanı varken eminim bahara kalmadan en doğru uygulamayı görebiliriz fakat baharı bekleyip yeni uygulama bence de doğru karar olur.(şu an sesli düşünüyorum)anladığım kadar atıl bir bölge kara çim destekli bir uygulama nasıl olur?
|
Yücel Bey,pek anlayamadım. Şu kara çimi biraz açabilir misiniz? Nasıl birşey hayal ettiniz?
|
Şimşirlerin önüne yoğun çim ve atrafına yer örtücü yerine kırmızı veya beğendiğiniz yazlık çiçekler konulabilir.
|
Ellerinize sağlık gül köşeniz tam benlik.
Nasıl güzeller yeşillikler içindesiniz çok şanslısınız. Tam sohbet ve köpüklü kahvenin içilip zamanın nasılda çabucacık geçeceği, bir ortam yaratmışsınız işte budur yaşamak. Kıymetini bilin, kedicik bile anlamış vallahi işini biliyor. sevgiler. |
Eser'cim çok güzel olmuş bahçen .Baharda yeni çiçeklerle tadına doyum olmayacak .Bahar haklı tam da köpüklü kahvelik sohpetlik olmuş .Mutlu ,sağlıklı günler yaşayın bahçenizde
|
Sn Eser hanım, size meşguliyet vermeyecekse (mail ile göndermek), arada sırada ilginç taşları görmek isterim.
Eşim ilgileniyor ama bizim gibi değil, o daha çok parmağında, kulağında ve kolunda olmasını tercih ediyor!! Sosyal gruplar -aktif konular- bölümünde gözükmediğin'den, sanırım -gözden ırak olan, gönülden'de ırak olur- tezini haklı çıkarırcasına, çoğu üye'nin ilgileri dağılıyor olmalı. |
Saksılarınız için düşündüğünüz köşeniz de çok güzel olmuş.
Ben arkaya daha büyük olan bitkilerin bulunduğu saksıları, onların önüne biraz daha ufak boylarda renk renk çiçekli saksılar koyardım. Şimşirleriniz de sanırım Osmanlı şimşirleri, biraz geç büyürler ama çok rahatlıkla aynı boyda keserek şekil verebilirsiniz. Hem üstten hem de yanlardan keserseniz daha güzel olur gibi geliyor. |
Bahçeniz güzel, daha da güzel olanı Bahçenize ayrı bir ruh, ayrı bir güzellik katan Prenses Begimoş ve Haydut. Onları gördüğüm an, diğerlerini unuttum bile.
Saygı ve selamlar. |
Alıntı:
Asıl bitkilendirmeyi bahar gelince yapacağım artık. Şimdi hayal etme aşamasındayım. Askılı çiçeklikler(küpeler,lobivialar) hayal ediyorum, arka duvardaki pencerelerin arasına güzel seramik panolar hayal ediyorum. Hatta saksı içinde nilüfer yetiştiren arkadaşlara pek bir özenmekteyim. Bauhaus'da kocaman, koyu gri taştan yapılmış görünümü veren bir saksı gördüm. Acaba onu alıp ortaya yerleştirsem ve nilüfer denesem mi diye hayal ediyorum. Hayallerin sonu yok :p:p |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sayın Eser,
Onlar hayatımıza çok şeyler katıyor. Göz göze geldiğimiz zaman neler neler hissediyor insan. Bakışları, sevgi dolu hareketleri, temasları. Kelimelerle anlatılacak gibi değil. Sevgi, masumiyet, içtenlik, dostluk. En büyük dileğim, hayvanlara zarar vermeyen bir toplum arasında yaşamak. Dünyanın sadece bizim olmadığını, diğer canlılarada yaşam hakkının tanındığı bir dünya. Yok olan her canlı türünün, yaşam zincirimizden bir halka daha eksilttiğini anladığmız zaman, iş işten geçmemiş olur inşallah. Tavşanlarıznız da çok güzel. İnanırmı sınız, Kahveye çıkarken artık utanmaya başladım. Tabii kii mahalle baskısı düşüncesi ile. Gerçi kimsenin bir şey dediği yok. Fakat ben onların içinde sanki ayrı bir kişilik gibi görüyorum kendimi. Sabahları yanıda 3-4 kedi, akşam üzeri ya da akşam arkamda 4-5 köpek. Kahveye kadar peşimden ayrılmıyorlar ve sonra dönüyorlar. Hepside sokak köpekleri ve kedileri. Neyse, bu konular açılınca kendimi tutamayıp fazla anlatmaya başlıyorum. O güzel bahçenizde kedileriniz, tavşanlarınız, kuşlarınız güzel bir ömür geçirsin. Saygılar, sevgiler. |
Alıntı:
Bırakın sizi görsünler. Belki biri - ikisi kendine örnek alır. Belki birkaç gencin içinde hayvan sevgisi, doğa sevgisi uyanır. Bir de öyle düşünün.;) Selam ve sevgiler... |
Alıntı:
köpeğimiz vardı. Çocuklarım çok severlerdi. Bahçeniz, bitkileriniz çok güzeller. Sevdilerinizle, sağlıkla tadını çıkarmanız dileğiyle... |
Sayın SDurul, haydut adını ben koydum. Çok iri ve güçlü bir erkek kedi.Öylesine efeleniyor ki,sevmeye kalksanız bile sert bir "miyavvvv" la sizi tersliyor.Ama öyle de saf bakışları var. Canı isterse gelip kucağınıza kıvrılıyor (daha doğrusu sığışmaya çalışıyor :D ) Görmeniz lazım, mahallenin iyi kalpli kabadayısı gibi :p:p Çevresinde hiç başka erkek kedi istemiyor. Hepsini dövüyor. Hatta yeni taşınan komşularımızın çok güzel beyaz uzun tüylü ve erkek bir iran kedisi var, taa evin içine girip dövüyormuş onu. Bu yüzden acele kısırlaştırdılar beyaz kediyi (Haydut kokusunu almasın diye) Yaaa, işte böyle bizim mahallenin haydudu ;);)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Onların da yaşam kuralı bu. |
Alıntı:
|
Evet. en kestirmesi o. Onlar yerine ben üzülüyorum.
Bunlar da benim arkadaşlar. http://www.facebook.com/album.php?ai...&id=1593903354 agaclar.net'te güzel bir başlık. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=22540 |
Cumhur Bey, facebook üyesi olmadığımdan ilk linki açamadım maalesef. Ama agaclar.net'teki başlığı takip ediyorum. Hatta ben de birkaç resim ekledim o başlığa :p :p
|
Alıntı:
Hiç yalnız değilsiniz hem de hiç....sadece sayımız çok fazla değil ,bizim gibileri garip bulanların arasın da sivrilmemizin sebebi de bu. Kendimi tuhaf hissetmeme sebeb olan bir anı paylaşmadan edemiyeceğim. Cumartesi günü İzmir den geldim ,hava karamıştı.Araba bulamayınca bir km. kadar yürümem gerekti.Sokakta toplanmış olan 12-13 sokak köpeği etrafımı sardı.Biri yol boyunca sırtıma atlıyor ,bileğimi ya da paçamı yakalayıp oyun oynamak istiyordu.Diğerleri de etrafım da ...aynı yönde yürüdüğümüz bir kaç kişi yolun karşısına geçti , iki kişi ellerine birer sopa alıp korku ile uzaklaşmaya çalıştılar.Benim hissettiğim ise güvendi çünkü karanlık yollar beni huzursuz eder ve o köpekler sayesin de huzur içinde evime ulaşmıştım. Ben onlara tuhaf tuhaf baktım onlar bana :)) Ama çoğunluk onlar olduğuna göre belki de garip olan bizleriz.... |
Sn.Eser ;
umarım kusuruma bakmazsın ,bu konular açıldığın da bazen dolup taşıveriyorum :)) |
İçinizdeki bitki ve hayvan sevgisi hiç eksilmesin, cığ gibi büyüsün.
Bahcenizde sağlık ve mutlulukla yaşayın. Sevgiler |
Alıntı:
Ben de size o güzel bahçenizde esenlıkler dilerim. Sitede ilgiyle izlediğim bahçelerden biri de sizin bahçeniz. Adını çok arayıp da birtürlü öğrenemediğim Crocosmia'yı sizin bahçeniz sayesinde tanımıştım ;) |
15 gün önce İstanbul daydım Beylikdüzünde, bileydim bahcenize uğrardım.Bir dahakine diyelim Sevgili Eser:))
Keyfini cıkartın tüm güzelliklerin, sevgiyle... |
Alıntı:
|
Yolunuz düşerse Karadenize bilin ki, ben de sizi beklerim. Sevginiz katlansın bahcenizde, yüreğinizde ne varsa sahip olun.
Sevgiler |
Alıntı:
|
Sn.Eser ;
anlayış gösterdiğiniz için teşekkür ederim :) Cumhur bey ; herkesin bu sevgiyi tatmasını diliyorum . |
Merhabalar!
Sabah sabah şöyle bir dolaştım bahçenizde. Ne yalan söyleyeyim kıskandım birazccık. Her şey el emeği göz nuru. Helal olsun vallahi. Keyfini çıkarın boş verin her şeyi demek geldi içimden. Kolay gelsin. Saygılar. |
Alıntı:
Kış diye bahçemi terk ettim biraz bu arada sizi de fark edemedim. Kusura bakmayın. Bahara salkımlar açtığında yine beklerim ;) |
4 Eklenti(ler)
Kış bu sene bahçemde bana büyük bir üzüntü yaşattı. Üç yıl önce diktiğimiz ve gözünün içine bakarak sevgiyle büyütmeye çalıştığımız, oldukça da sağlıklı bir gelişim gösteren mavi atlas sedirimiz sonbahar başında aniden böceklenerek ibre dökmeye başladı. Hemen sevgili Nuri Mürvet'e yolladığım imdat mesajına gelen cevap doğrultusunda ilaçlamalarını ve bakımını yaptımsa da önüne geçemedik ve ağacımız büyük bir hızla kuruyarak öldü :(
Nuri Bey(biraz da komşu olmamızın avantajıyla) bu süreci yakından izledi ve beni her aşamada yardımlarıyla destekledi. Onun gibi idealist, mesleki bilgisi muhteşem ve insani değerleri de yüksek bir insanı dost olarak kazandığımız için ben ve eşim kendimizi çok şanslı hissediyoruz gerçekten de... Geçen hafta birlikte yeni atlas sedirimizi seçtik ve pazar günü de bu güzelim ağacı bahçemize diktik. Nuri Bey ağacı o kadar büyük bir özenle ve en ince ayrıntılara bile dikkat ederek yerine yerleştirdi ki, bu yeni sedirin sırf bu nedenle bahçemdeki yaşamına 1-0 önde başladığını düşünüyorum doğrusu. Çok teşekkürler Nuri Mürvet :)))) Sevgili sedir ağacımın dikim aşamalarını birkaç resimle sizlerle de paylaşmak istedim : |
1 Eklenti(ler)
Bu da mutluluğun resmi; dikim bitti, ben ve eşim sevgili sedirimizin önünde sevinç ve mutluluka objektife gülümsüyoruz. ( Sedir biraz bizim gölgemizde kalmış, ama olsun :p )
Şimdi küçük bir kaya bahçesi planlıyoruz. Belki bir küçük havuz... Bahçe düzenlemenin bu yönününü çok seviyorum. Sürprizler hiç bitmiyor ve bu bana yaşam coşkusu veriyor ;) ;) |
Kocamaaaan bir maşallah da benden size.
Huzurla, sağlık ve mutluluk içinde bütün istediklerinizi yaparak keyfini sürersiniz inşallah. |
yüzünüzden gülümseme hiç eksik olmasın :)
|
Sedir şimdilik gölgenizde kalmış olabilir ama 2-3 sene sonra o sizi gölgesinde bırakacak.
Her sene aynı fotoğrafı çektirmeniz gerek ki ağaçtaki gelişimi fark edelim. :) Ailenizle, sağlıklı, huzurlu, rengarenk bir sezon dilerim. |
Harika bir fotoğraf ve bir o kadar güzel bir bahçe. Mutluluğunuz daim olsun...;)
|
Sedir
Eser kardeşim,
Telefonumuzdan sonra bahçene girdim ve yine bir güzellik yarattığını, mutlu fotoğrafınızı gördüm hemen yazayım dedim. Yeni atlas sedirini güle güle, sağlık mutluluk içinde büyüt. Doğum günün 15 ocak demek! Profiline yazmamışsın. Nuri bey hakkındaki söylediklerine aynen katılıyorum. Allah başımızdan eksik etmesin:) Herşey gönlünce olsun. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025