agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   eyakut / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15996.htm)

eyakut 07-09-2009 10:21

Teşekkürler sn ozbey,
Gülü hazır aşılı aldım,kuşburnuna aşılı olduğunu söylemişti satıcı.Bende rengine bayılmıştım alırken.

limon 07-09-2009 11:45

Her fotoğrafınızda evinizin konumuna bakıp, bayılıyorum. Arkada dağlar, diğer tarafta deniz. Kimbilir nasıl güzel havası vardır. Bence bahçenize diktiğiniz herşey şu anda da çok güzel görünüyor, her sene daha da güzelleşecek. Yaseminizin cinsi de çok güzel, sanırım o türün kokusu daha yoğun oluyor.

Geçmiş olsun, önce sağlık, o olmayınca hiç bir şeyin tadı olmuyor.

eyakut 12-09-2009 18:05

1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim sn limon.
Evet evin sol tarafı deniz sağ tarafı dağ önü çarşamba ovası arkası bafra ovası. Eğer rutubeti saymazsak havası nefis. Karadeniz su sıkıntısı olmayan,yazları çok sıcak olmayan ve ucuzluğu ile bence emekli insanların emeklilik yaşamlarında yaşamayı düşünebilecekleri bir yer. En önemlisi Türkiyenin en lezzetli balıkları bu denizde yaşıyor (favorim lüfer ızgara ). Komşuluk ve insan ilişkileri de çok güzel. Birde bahçeden resim ekleyelim bu tanıtım üzerine :) Bu sene diktiğim şeker portakalı.

füsunANK 12-09-2009 20:31

Sağlıklı , neşeli ve bol lüferli günler geçirin inşallah bu evde.:) İlk gözüme çarpan baston gülünüz oldu. Ne kadar güzel maşallah. İkinci olarak dikkatimi çeken şey ise bahçenizin çok temiz oluşu. Tebrikler. Çok temiz ve düzenli ve sade bir bahçe olmuş. Ellerinize sağlık. Güle güle oturun.

aysegulo 13-09-2009 10:01

Sevgili eyakut, sayenizde memleketimi çok özlediğimin farkına vardım.Fotoğrafları incelerken içim sızladı bir anda.O kadar uzun zaman oldu ki Samsun'a gelemeyeli...Sizden bol bol fotoğraf rica ediyorum.Üstelik gerçekten çok özenilmiş bir bahçenizde var.Ellerinize sağlık ,çok sade ve güzel görünüyor.Her şey gönlünüzce olsun....

limon 13-09-2009 18:16

2 Eklenti(ler)
Clematisin bodurlarından gelse keşke de sizin şu girişin iki yanındaki çiçekliklere renk renk dikseniz. :) diye içimden geçirdim.

Peki bildiğimiz Clematisleri yere dikip serbest bıraksak olmaz mı acaba? Budama ile istediğimiz şekli verir, fazla uzamalarına izin vermeyiz. Karşılıklı Clematisler bence şahane olurlar.

Şunları yerde hayal ettim. :)
Eklenti 102569

Eklenti 102570

fikreteren 19-09-2009 15:27

iyi günler

eyakut 21-09-2009 21:40

Sizede iyi Bayramlar Sn fikreteren...

Bu vesile ile herkesin bayramını kutlarım...

Orhan Özbilgiç 21-09-2009 22:01

İyi bayramlar...

Sayın eyakut;
Bir çok arkadaşımız gibi bende, bahçenizin sadeliğine, baston gülünüze ve temizliğine hayran oldum.
Dilerim sağlık içinde güzel bir yaşam sürersiniz.
İyi bayramlar.

eyakut 22-09-2009 16:33

Kesinlikle size katılıyorum sn Limon clematisler nefis duruyor. Baharda clematis siparişi veririm.Umarım Samsuna bodur klematis gelir.

Teşekkür ederim sn orijin bende size sağlık ve sevgi dolu bir yaşam dilerim

imgelem 23-09-2009 20:10

Bahçeniz ve eviniz çok güzel..sağlıkla ve mutlulukla keyfini sürün.İşiniz çok zor değil.Böyle düzenli bir bahçeyi güzelleştirmek kolay olacak.Tecrübeli arkadaşlarımız hemen önerilere başlamış bile.Size sadece kendi beğenileriniz doğrultusunda uygulamak kalıyor..sevgiler..

eyakut 16-10-2009 12:03

4 Eklenti(ler)
Kaya bahçesi olarak planladığım bölüme birkaç kaya koyup mavi mazı,biberiye,pelin,reyhan,kekik,lavanta ve mercan diktim sanırım biraz daha kaya istiyor bu bölüm.
Bu bölümden birkaç resim...En son resim girişteki palmiye ve begonvil...

eyakut 01-06-2010 22:03

5 Eklenti(ler)
Çimlerdeki yonca istilasını saymazsak bahçede işler yolunda gibi. Kapı girişindeki begonvilim malesef öldü yerine Clematis multi blue diktim,ilk gün biraz mayışık bir görüntüsü vardı ama şimdi tüm sürgünleri yukarı yönelmiş. Acer palmatum sonbaharda yeşile dönen yapraklarını döküp yerine yine kırmızıları verdi. Çok ilgilenememe rağmen bahçe düzene girmeye başladı...

İlk resim Limon ağacım,bu sene çiçeklerin bolluğu dikkat çekici;baston güller sert kış budamasına yine olumlu yanıt verdi...

fikreteren 01-06-2010 22:55

Eyakut merhaba, baston güller harika .Baumax a yeni clemantisler gelmiş.Ben iki renk aldım.İlk defa clemantisle tanışmış oldum.

eyakut 03-06-2010 00:49

Merhaba sn.fikreteren,bende clematisi baumaxtan aldım. Giriş kapısının yanına diktim clematisi ,öğlen 3'e kadar güneş almıyor kökü fakat daha sonra gün batımına kadar güneş alıyor. Kök kısmını korumak için etrafına bir kaya grubu koymayı düşünüyorum. Baumax'taki yeşil örümcek kayaları hoşuma gitti yarın alabilirsem yarın halletmeyi düşünüyorum. Şimdilik eski bir bambu jaluzi parçası ile kökü gölgelemeye çalıştım...

umıt79 03-06-2010 00:55

Harika bir bahçe Sayın Eyakut , Çok tecrübeli değilim bahçe düzenlemesinde fakat görüyorum ki bu bahçe her güzelliği daha da kıymetli göstermeye müsait.Sitede ki arkadaşların tavsiyelerini dinleyin . Ortancalarınız açıkta bırakılmış bir hazine gibi.Baston gülünüze ise diyecek bişey yok :)

Kolaylıklar...

eyakut 04-06-2010 20:23

2 Eklenti(ler)
Kaya bahçesinde ufak değişiklikler yaptım. Acerin keyfi oldukça iyi...

eyakut 07-06-2010 20:50

1 Eklenti(ler)
Bu çiçeklerin tamamının açmış halini sizlerle paylaşacağım...

eyakut 26-06-2010 15:28

1 Eklenti(ler)
Clematis multi blue ilk çiçeklerini verdi...

sevim4 26-06-2010 16:05

Sayın eyakut bey çok güzel.

Yılmaz Yalçın 26-06-2010 20:00

Sevgili Eyakut,
Hemşehrim bahçen gerçekten çok bakımlı ve güzel..Sanırım Atakumdasın:)Oradaki yazlıklara benzettim..

eyakut 28-06-2010 15:30

4 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim sn.sevim4 ve Yılmaz Yalçın, evim Altınkumda.
Saksılarıma bodur clematis bulamayınca begonya diktim...

eyakut 11-11-2010 22:01

Bahçeden beş ay uzak kalınca çimler tamamen ölmüş.Bugün bahçeyi çapa makinesi ile hallaç pamuğu gibi attılar.Garaj tarafındaki begonvil ve yasemin bu kadar ilgisizliğe rağmen nasıl bu kadar boy attılar anlamadım.Çapa makinesi oldukça verimli bir cihaz,benim toprağım ıslak olmasına rağmen oldukça güzel parçalandı.Sebze bölümüm daha kuru idi ve çapalama sonrası nefis oldu.Bir defa daha çim ekmeyi artık gözüm hiç almıyor,rulo çim yaptırabilirim bu sefer;bahara kadar vaktim var karar vermek için.Bahçenin şu anki hali berbat olduğu için fotoğraf çekmedim fakat sonradan düşününce bu tecrübeleri paylaşmak adına fotoğraf çekmeliydim dedim kendi kendime ve bir ara fotoğrafları çekip paylaşacağım...

Asiye 11-11-2010 22:41

Evet ,fotoğraf bekliyoruz. Bu arada rulo çim çok daha dayanıklı yaklaşık 15 yıl bahçemde hiç bir sorun yaratmadı. Deneyin derim.

sevim4 12-11-2010 12:11

Çok güzel olmuş yakişmışlar.

Orhan Özbilgiç 12-11-2010 18:43

Bende sizin şu Acer' inize bayılıyorum. Haziran başında fotoğraflamışsınız. Şimdi çok daha fazla büyümüştür.
Yapraklarını dökmektede olsa, onunda fotoğrafını çekip yayınlar mısınız?
Selam ve sevgiler.:)

eyakut 15-04-2011 23:16

Bu sene bahçeyi botla gezebileceğiz galiba,ne kadar çok yağmur yağdı.Rulo çim için bahçenin tesviye edilmesi lazım ne mümkün girmeye...Anlaşılan bu bahar yorucu geçecek.

ciceksever70 16-04-2011 09:13

Sayin Eyakut bahcenizi bugün farkettim. Cok güzel bir konumda ve gercekten cok düzenli bir bahce. Bahar resimlerini de eklersiniz herhalde.

Periş 16-04-2011 10:26

Sevgili Eyakut bahçenizi zevkle gezdim ellerinize saglık

berrinb 16-04-2011 18:01

Sayın Eyakut bahçenizi bu gün gezdim,sahifeleri yeni öğreniyorum,kusura bakmayın,baton gülleriniz, harika soğan begonyalarınızı da çok beğendim.Acer, ( biz ona yangın ağacı deriz) çok sıhhatli .Ellerinize sağlık,Renkli,sıhhatli bol çiçekli bahçeler hepimizin olsun efendim.İyii günler dilerim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025