![]() |
3 Eklenti(ler)
Sitemize ve sizlere, Yeniden merhaba diyerek,
bir kaç güzellik paylayaşayım dedim Bu mavi güzellik JAKARANDA ağacından (yılda iki kere açıyor) Eklenti 338154 patlıcan çiçeği Eklenti 338155 sarı gelincik, gerçek adı: (boynuzlu gelincik) Eklenti 338156 |
Sevgili Hozat yeniden hoşgeldiniz ama gitmeyin artık özledik sizi gelirken getirdikleriniz çok hoşlar ama patlıcan çiçeği dediğiniz angels trompete benziyor:)
|
Teşekkürler sevgili günebakan,
o çiçeğe Muğla yöresinde patlıcan çiçeği diyorlar nedense,senin yazdığın isim bence onun doğru adıdır. Selam ve sevgilerimle,, |
Mersin'de de halk arasında patlıcan çiçeği deniyor. :D
Bahçenin güzelliklerini bekliyoruz.;) |
Resimleriniz çok güzel. Gelincikleri çok severim, bana anneannemin bahçesini hatırlattınız.
|
1 Eklenti(ler)
bu erguvan ağacını, galerideki yarışmaya yükleyemedim, deneme için bahçe sayfama yükleyince oldu????
Eklenti 412022 |
2 Eklenti(ler)
Tüm dostlara selam ve sevgilrimle..
Geçen yıl bahçemden karamsar cümlerle söz etmiştim. Bu yaz olumsuzlukları gözardı edip, çiçeklerin gülen yüzlerini sizlerle paylaşmak istedim. Bu bölümde eskiden büyük bir palmiye vardı.Ne var ki, küçük bir böcek ve larvaları kurumasına sebep oldu. Ben de, çiçek adası yapmayı düşündüm. Bu sefer de, kendiliğinden gelen (sağda) "akşam sefaları" diğerlerinin yerini işgal etti. Eklenti 426041 Mavi yaseminler öylesine çoştular ki, "üzülme biz sana yeteriz der gibiler." Eklenti 426042 |
Sevgili hozat, hoş geldin. Uzun zamandır sesin soluğun yoktu, hoş geldin deyişimin sebebi bu, oysa bahçene hoş geldin demedim.
Begonviller altında bu mavi yaseminler arasına bir hamak koymuyor musun Kemal Bey için? |
Sevgili Güler,bu temennini Kemal Bey'e ileteceğim, hamağı kuruyor ama bir kere olsun kullanmıyor.belki bu yaz bir ilki dener.Sevgilerimle
|
3 Eklenti(ler)
Güler Hanım'ın sardunyalarını görünce aşka geldim.
onlar kadar olmasalar da, hiçte fena değiller..(bana göre) Eklenti 426693 Eklenti 426694 Eklenti 426695 |
3 Eklenti(ler)
Her bahar bahçemde yeni konuklarım olur, kendileri gelir ve güzelliklerini sunmak için sıraya girerler.
İşte onlardan bir kaçı: Bunu tanıyorum, "yemlik" yapraklarnı kopardığınızda sütlüdür Eklenti 427263 "ANEMON"(Manisa lalesi) bahçemde gördüğüm zaman sevinç çığlığı attım diyebilirim. Eklenti 427264 Bunu tanımıyorum ama, ona "kır küpesi" adını verdim ve tohum bağlayana kadar sabırla bekledim. Eklenti 427265 |
5 Eklenti(ler)
sorun çıkarmayan ve her zaman beni mutlu eden "Japon güllerim"
Eklenti 427421 Eklenti 427422 Eklenti 427423 Eklenti 427424 Eklenti 427425 |
"Kendi gelen güzellerinize" ve mavi yaseminizie bayıldım. Yasemin kaç saat güneş alıyor?
Bana bir kaç sene önve verdiğiniz pandora yasemi tohumlarından ürettiğim bir kökü kışın içeri alıyordum, dışarıdaki kökün de kışı atlatamadığını söylemiştim. Yaz ortasında tekrar yeşerince, saksıda koruduğumu da korunaklı bir yerde bahçe toprağına geçirdim. Gelişim iyi ama bakalım açacak mı? |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Kiraz,
Öncelikle "pandora" sarmaşığını tohumdan yetiştirebilme başarınızı kutluyorum çünkü, çok zor çimleniyor. "Mavi yasemin" güneşten korkmayan bir çiçek ama,sabah güneşini alan bölgelerdekiler daha çok çiçek açıyorlar, istersen sana çelikle üretebilirim nazlanmadan tutuyor. "PANDORA"bu yıl açacaktır,sorunsuz ve suyu seven bir sarmaşık.Yaz boyu çiçekli kalıyor. iki sarmaşığım da, beni üzmüyor,hele "sabah sefası", günümün günaydını diyorum ben ona.Güneşe ilk merhaba diyen çiçeklerin ilki oluyor çünkü. Eklenti 427435 Eklenti 427436 |
4 Eklenti(ler)
Keşke: insanlar da doğada olduğu gibi, hoşgörü ve uyum içinde olsalardı.
sanıyorum ne şiddet kalırdı, ne de ötekileştirme. çiçekleri izlerken, birinin diğerine kucak açmasına ve onu kardeşçe bağrına basmasına imreniyorum. Eklenti 427794 Eklenti 427795 Eklenti 427796 Eklenti 427797 |
Sevgili hozat merhaba hoşgelmişsiniz; ne iyi etmişsiniz... Güzelliklerle birlikte gelişinize sevindim. O halde artık güzelliklere devam inşallah!..
|
Sevgili Hozat, mavi yaseminim var, teşekkür ederim. Bodrumdakiler kadar çok açmayacağını biliyorum ama belki eksiğim vardır diye düşündüm. Bu zamana kadar çok bol çiçekli olmadı, bu sene saksıdan bahçeye geçirdim, belki yararı olur. Henüz çiçekleri açmaya başlamadı, bakalım nasıl olacak :)
|
5 Eklenti(ler)
Üç yıl önce bir hafriyat yapılırken, kocaman soğanları olan bir bitkinin, kepçeyle doğadan nasıl sökülüp atıldığını gördüm.
Birkaçını alıp bahçeme getirdim ve ne olduğunu araştırdım. Ege yöresinde sıkça görülen ADA SOĞANI olduğunu öğrendim. o günden sonra bu ENDEMİK bitkilere merak sardım ve başka türleri de bularak bahçeme taşıdım. Bu soğanlı bitkinin çok ilginç açan çiçekleri var sizlerle paylaşmak istedim. Eklenti 428232 Eklenti 428233 yapraklar kuruyup yok oluyor, sonra uzun bir sap üzerinde beyaz çiçekler açıyor. Halk arasında bu soğanların diz ağrılarına iyi geldiği söyleniyor. Eklenti 428234 Eklenti 428235 Eklenti 428236 |
Çok ilginç sevgili hozat.. Çiçek fotoğrafına arka plan olarak girmiş mercanlar da çok güzeller.
|
2 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim sevgili Eser,yabani bitkiler herkesin ilgi alanına girmiyor ama, sürekli gözlem yaptığınızda doğadaki mucizeleri görüp hayran kalıyorsunuz
buda yabani "DATURA (tatula) çiçeklerini gece açıyor halk arasında "ayı gülü" olarak biliniyor.Ne varki kokusu çok kötü. Eklenti 428407 Eklenti 428408 |
Alıntı:
Boraginaceae familyasından cerinthe major'dur kendileri... Bitkiyi çok beğendiğimi söylemiştim size. Biraz kendim araştırdım. Bulamayınca fotoğrafı "Türkiye'nin yabani çiçekleri - wild flowers of Turkey" kitabını yazan rehber arkadaşım Nazan Öztürk'e gönderip sordum. O familyayı söyledi, ben de kısa bir araştırmayla bitkiyi buldum... Wikipedia linki : Cerinthe - Wikipedia, the free encyclopedia Internette bir çok da fotoğraf çıkıyor aramaya yazınca... Artık adını da öğrendik bu güzelin ;) (Ama bana sorarsanız sizin taktığınız isim daha güzel)...... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 428663
Sevgili Eser, İlgin için çok teşekkürler, bana çok yardımcı oluyorsun. Gönderdiğin linki açtım ve gördüm ki, aynı çiçeğin mor renklisi de var. Bendekinin tohumlarını aldım, istesen verebilirim. Ne var ki, bazı türler ( soğanlılar hariç) ne yapsan olmuyor. Bu güzel kız, bahçeme kendiliğinden gelmişti.Seneye yeniden çıkar mı bilmiyorum not:Yanındaki yonca türü de çok güzeldi ama çabuk kayboldu. |
Çok şanlısınız Öğretmenim.
|
Cumhur Bey,
Bahçeme uğramanı , şans kutuma atıyorum da,,, hangi konuda şanslı olduğumu biraz aç istersen. Şans benim kapımı pek çalmaz, ille didineceğim.:p |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bulunduğu yerde uzun süre kalıyor,gitmek için acele etmiyor.
Bir iki kökte saksıda çıkmıştı, görenler ben ektim zannediyorlardı. Tohumla üremese bile, dökülenlerden yenisi çıkar sanıyorum. Bekleyip göreceğim. sevgilerimle |
O güzel kızın adı mücevver çalısı. Bende geçen sene tanıştım.
|
"Mücevher çalısı" çok hoş bir isimmiş. Google da bu isimle taratınca gerçekten de bu güzel bitki çıkıyor. Internette bakınırken türkçe bir ismini daha buldum : Alaca kız ;)
Bulduğum linki aşağıya ekliyorum. Başka Türkiye bitkilerini ararken de çok yardımcı olabilecek bir sayfa.. Türkiye Bitkileri Listesi // bizimbitkiler.org.tr - Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi - 2013 |
3 Eklenti(ler)
Temmuz - Ağustos aylarında Bodrum bahçeleri begonvil çılgınlığı yaşar.
Bahçem, bu çılgınlığın doruğuna çıktı.öylesine coştular ki, teras çökecek diye korkuyorum. Eklenti 436780 Eklenti 436781 Eklenti 436782 |
3 Eklenti(ler)
Komşularım da, bu çılgınlığa eşlik ettiler.
Üç nesil bir arada:Anneanne, anne, teyze ve minik torun LİLA bebek Eklenti 436801 Eklenti 436802 Eklenti 436803 |
Gerçekten, begonvillerin görüntüleri insana coşku verecek kadar güzel.
Sağlık içinde, yıllarca keyfini çıkarırsınız inşallah. |
Teşekkür ederim Orhan Hocam,
Bodrum'un sıcağına her çiçek çok uyum sağlayamıyor, bu nedenle çok çeşit yapamıyorum çünkü, onları kaybedince çok üzülüyorum.Sizin bahçenizdeki çeşitli türleri incelerken çok keyif alıyorum.Begonvil dertsiz bir çiçek o nedenle tüm bahçe ve sokaklar da muhteşem bir görsellik sergiliyor. |
2 Eklenti(ler)
Bu da "şımarık" begonvilim. Her yıl aynı numarayı yapar, sınırları zorlayıp balkonun içine bir dalını mutlaka uzatıyor.Ben de, taviz veriyorum ve geri göndermiyorum.
Eklenti 439816 Balkonum, bir cepheden Yunan Adasını (KOS) diğer cepheden bir siteyi görüyor. Her ikiside gece olunca ışıl ışıl oluyor. Gündüz gözü ile baktığımda,sitenin beyaz evlerini "karlı dağlar" olarak hayal ediyorum,ve rahatsız olmuyorum. Eklenti 439817 |
Çok güzel bir mekan, çılgın begonvillerinin hastasıyım, ah.. ne olurdu yaylada da yaşayabilseydi :(
Harika görüntülerin ve güzel bahçenin doya doya tadını çıkar, oralar daha iki ay yazı yaşar, burada ise hava soğudu artık, dönüş yolu yakın. |
5 Eklenti(ler)
Bu yıl Adanalı bir komşumdan "pamuk" tohumu istedim.
Gelince bahçenin bir bölümüne ektim ve gelişimini izledim. Çok ilginç bir bitki, sabırla beklemek gerekiyor. Benim takibime göre pamuk 4 aşamadan geçiyor. Yapraklanma aşamasında "tarak" denilen bir tomurcuk çıkıyor. Eklenti 439835 sonra çiçek açıyor Eklenti 439836 Daha sonra "elma" adı verilen çok sert bir görünüm çıkıyor. Eklenti 439837 Elma açılınca "pamuk" ortaya çıkıyor. Eklenti 439838 ve bütün güzelliği ile kendini sergiliyor. Eklenti 439839 Bu vesile ile pamuk üreticisine,işçisine Allah kolaylık versin, çok meşakkatli ve sabır isteyen bir bitki olduğunu anladım. Sürçü lisan ettiysem affola.Adanalı dostlarım yanlış ve eksiğim varsa lütfen düzeltsinler. |
Sevgili ADALET,
Bir kaç gündür senin bahçene uğruyorum. Yetiştirdiğin güzel çiçeklere imreniyorum,mavi lobelya, beyaz gül, o güzelim yıldız çiçeklerin hangi birini sayayım, ellerine sağlık.Mesajın için teşekkürler. |
Sevgili hozat, begonvillerinize ve Lila bebeğe maşallah. Balkona uzanan dal da çok güzelmiş sevgili hozat.
|
5 Eklenti(ler)
Gönül ne çay ister, ne çayhane,
gönül sohbet ister çay bahane... Bodrum'a yolu düşen dostlarıma, bahçemdeki bu köşelerden birinde kahve ikram etmek, benim için büyük zevk olacaktır.BEKLERİM.... Eklenti 442133 Eklenti 442134 Eklenti 442135 Eklenti 442136 Eklenti 442137 |
Çicekleriniz arasında sevdiklerinizle birlikte sihhat içinde yaşayın sayın hozat...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025