![]() |
Çok güzeller, ıtırın bu halini yerinde görmek isterdim.
|
Çelikten üretmek.
Alıntı:
|
Sevgili epsody,
Ben, çelikten üretmedim. Pazardan aldım. Bodrumda, çok pahalı olmuyor,en fazla 5TL'ye alıyorsunuz,Mart ayında gideceğim bana hatırlatın size köklü getireyim. Bir güzelliği çoğaltmak beni de mutlu eder. |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Sevgili Hozat, 814 no.lu mesajdaki , 2. fotoğrafta pandora yasemini mi var? Çiçeklenme ne zaman oluyor? Bana verdiğiniz tohumlardan çimlenenler 70-80 cm olunca uçlarını budadım, soğuğa karşı içeri aldım, tekrar yeni sürgünler veriyor.
|
Sevgili Kiraz,
Seni tebrik ediyorum çimlendirmeyi başarmışşın. Bu yasemin yedi yıldır bahçemde, tohumları üstünde kalıyor,dikkat ettim döküldüğü yerlerde bir tek sürgün göremedim. Çelikten tutturabilmiştim. Çiçeklenme dönemi çok uzun baharda başlıyor, yazın çok yoğun açıyor, sonbaharda bile üzerinde görebiliyorsun. Ben kendisinden çok memnunum. |
Çok güzeller ellerine salık.
|
Alıntı:
|
Sevgili hozat
Bahçeni bu gün keşfettim.Üyeliğime geç aktif olmakla neler kaybetmişim bir kere daha anladım. Şiir gibi anlatımınız ve güzel resimlerinizle bana çok güzel bir gün yaşattınız.Çok teşekkür ederim. |
Sevgili Benol Hazaroğlu,
"Neler kaybetmişim bir kere daha anladım" diyorsun mesajında. Ben de sana:" Hiç bir şey için vakit geçmiş sayılmaz"diyorum. Yeterki gönül istesin. Şiir gibi anlatıma gelince. Öncelikle güzel sözlerine teşekkür ediyorum. Sitemiz: Türkçeyi, doğru kullanmaya özen gösteren bir anlayışı benimsemiştir. Türkçe: İmlâ kurallarına dikkât etmenin yanında, anlatım biçiminin düzgünlüğü ile de dilimizin özelliklerini öne çıkarır. Bu kuralları uyguluyarak yazdıklarım, kulağınıza hoş gelmiş. Siz de bahçeme hoş geldiniz. |
Sevgili Hozat, onlar hiç bir zaman bir arada olmaktan şikayetçi olmadılar ki.Sdece bizden sevgi,ilgi ve bakım istiyorlar.Ellerinize sağlık.
|
1 Eklenti(ler)
Bir de, şu başkalarının gözden çıkardığı malzemeleri bahçeye taşımasam...
Bu bambu koltuğu, kaderine terkedilmiş durumda gördüm.(Şile'de) Güneş,yağmur,rüzgâr yemektekten, gerçek cazibesini kaybetmişti. Güzelliğini geri getiremeyeceğime göre, ben de onu giydirdim. Bir süre konuğum oldu, tabii eşim atıncaya kadar. Eklenti 186076 |
1 Eklenti(ler)
Bu kuş kafesi de, kızımın gözden çıkardığı bir malzeme.
Bodrum'da kaysı ağacına asıldı. Eklenti 186077 |
Sevgili hozat, bence çok hoş olmuş kafesle horoz.
|
2 Eklenti(ler)
Bu banklar, bir akrabamın deposunda kırık dökük haldeydi.
Şile'de köpğimiz Cesur, çiçekleri kırıp dökmesin diye, önlem almak için kullandım. Yerde duran toprak çanak ise, "güveç" yapılan bir çömlekti. Eklenti 186091 İçine "sarı kantaronlar" koyduğum bu vazo ise, gözden çıkarılmış bir avizeden alındı. Eklenti 186092 |
İlk defa görüyorum bunu. :)
|
Sevgili Hozat sarı kantaronlar muhteşem görünüyor ben de ilk defa gördüm harikalar:) Ayrıca eski dediğiniz bence eski olmayan eşyalardan böyle güzellikler çıkarmanız da çok güzel sizin yeriniz de olsam bende böyle hiç birşeyi atmazdım:)
|
Bende ilk defa görüyorum kantaronları çok güzel.
|
Evet. Kafes fikri çok hoşuma gitti.
Yıllar önce beşlediğim Muhabbet Kuşlarından kalma bir tanede İstanbul' daki evimizde var. Benzer bir uyggulamayı bende yapacağım. Aklınızla bin yaşayın!, Sevgili Hozat. Aslında benimde banklara ihtiyacım var. Ama bizim oralarda, ahşap sürekli nemden kararıyor. Vernik çatlayıp dökülüyor. Bize ya pvc yahut ahşap görünümlü olanlarından gerekli. Bakalım sıra ona ne zaman gelecek. Peyzaj da, o kadar çok eksik var ki! Sarı kantaronun bu kadar semizini görmemiştim. Hormonlu mu ne?:p Ama çok güzel bir mekanda oturuyor. Elinize sağlık. Öğretmenim; Yeni yıl hepimize, sağlık içinde, hep mutluluklar yaşatsın.:) |
Bende yıllar önce arabayla bir yere giderken, bir çay bahçesinden bambu koltuğu çöpe attıklarını görmüştüm. Dönüşte aynı yerde olduğunu görünce, eşimi zor ikna edip koltuğu arabaya almıştım. İlk görünüşte sağlam gibiydi ama, bir zaman sonra içi ufalanmaya başladığında mecburen attık. Garibim koltuk, iki kere çöpe atılmış oldu. Sarı kantoron bizim bahçemizde doğal olarak vardı ama, yıllar içinde kaybolmuş. Genede yakınımızda bir yerlerde açtığını görüyorum. Çok severim bu çiçeği, mutlaka bulup çiçek bahçemde çoğaltacam.
|
Ardiya temizlerken ne bulduysam ya çöpe atıyorum, **** hurdacıya satıyorum çünkü zaman içinde kapıdan girilemez duruma geliyor. Ama bazılarına pişman oldum. Eski büyük küveti hurdacıya sattığıma ve kuş kafeslerini çöpe attığıma. :(
|
Orhan Bey,
Bu kafesi kim görse beğeniyor, tavuğun alatında kuru çam iğneleri var. İlham verdiği için mutlu oldum. Fotğrafını görürüz artık bahçenizde. Saygılar.. |
Sevgili hozat bahçenize sözüm yok çok güzel. Üretken, yaratıcı ellerden çıkan düzenlemeler de çok hoş yakışmış bahçeye. Sarı kantaron çok göz alıcı. Benim büyütmeyi istediğim bir bitki çokta yararlı.
İyi yıllar diliyorum size sağlık ve huzur diliyorum tüm ailenizle, dostlarınızla. Sevgiler:) |
Sayın Hozat,
Bilirim ki siz gelinciği çok seversiniz. http://www.elvinhulyac.com/gelincigin-hikayesi |
2011 yılında her şey gönlünüzce olsun:)
|
Sayın Hozat gözden çıkarılanlar işe yaramışlar.Bahçenize yakışmışlar.sağolun.
|
Sevgili Hozat,
Pazar günkü botanik bahçesindeki üye arkadaşlarımı tanıma adına katıldığım doğasever insanların içinde sizide yakından tanıma fırsatım oldu. Sizi tanıdıktan sonrada ilgili çalışmalarınızı takip etmek bahçenizdeki etkinliklerinize bakarak bu kısa tanışmışlığın hakkını vermekti niyetim, hepimiz bir doğaseveriz her ne kadar faklı yalaşımlar sergiliyerek meraklarımızı hobilerimizle ortaya koyup ifade etmek kişisel özelliğimizi yansıtan güzellikler ortaya koyarak paylaşımlarla da bilgi sürecine katkı sağlamaktayız. Bahçe çalışmalarınız içinde gördüğüm güzelliklerin paylaşımlarına yorum yapmadan geçmem sizin bu ortaya koyduğunuz bahçenizdeki güzelliklere haksızlık olacaktı, çalışmalarınızda kutluyorum, başarılar diliyorum tüm güzellikler sizinle olsun sevgiyle kal. |
Sevgili Hozat, siz bu yaratıcılıkla daha çok güzel işler yaparsınız ama sandalyeye üzüldüm :(
|
kaderi kötüymüş
Alıntı:
|
Çok sevdiğim gelinciklerle ilgili bir video yükledim.
Bunu ilk defa deniyorum, tüm sayfayı almış.Bir yerde bir hata var ama nerede bilmiyorum? http://www.facebook.com/Sevgi.Adasi....61118&comments |
1 Eklenti(ler)
Bana neler neler anlatıyor.
Eklenti 191690 AĞAÇLAR NET. SİTESİ ÜYELERİ SEVGİ PAYLAŞIM GURUBU" grubuna Riitta Kavak tarafından eklenmiş. Çok güzel. Sizinle paylaşmak istedim. |
Kantaronlar gercekten bu kadar iri mi yoksa yakin cekim mi yaptiniz? Cok görkemli cikmis. Bizim bahcede kendiliginden orda burda cikiyor ama pek minikler.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili çiçeksever70,
Kantaronlar makro çekim değil, size doğada ki görünümünü de yükledim.(şile) Eklenti 191753 Bunlar daha geç çıkıyor ortaya (temmuz ve ağustos) çiçekleri çok küçük oluyor. sanıyorum ilaç olarak bu türü kullanılıyor. Eklenti 191754 |
Alıntı:
Gercekten muhtesemmis sevgili Hozat. Benimkiler ikinci resimdekilerden yaz sonu acip sonbahara kadar kaliyorlar. Demek ki iki cesidi var. Sevgiler. |
Bahçenizi zevkle gezdim harika ellerinize saglık....
|
Sevgili Hozat, bahçenizi keyifle gezdim ben de. Bahçeye konuk olan kaktüsünüz Opuntia yerinde çok güzel, gözüme takıldı kaldı. Mercan ne kadar güzel gelişmiş halde. Yeşiller arasında çiçekleriyle çok canlı duruyor.
Bambu koltuğu kaderine teslim etmemişsiniz ve çok da güzel bir dinlenme yerine dönüşmüş bu güzel bahçede. Ellerinize sağlık, herşey çok güzel. Sevgiler... |
:mad:Nendense cok kiskandim,oysaki hic kiskanc degilimdir.
Ellerinize saglik! |
Sevgili dostlar,
Bahçeme gittim 18 gün kaldım ve döndüm.Söyleyeceklerimi aşağıdaki dörtlükler çok iyi anlatıyor. Vardım ki yurdundan ayak göçürmüş Yavru gitmiş ıssız kalmış otağı Camlar şikest olmuş meyler dökülmüş Sakiler meclisten çekmiş ayağı Zihni dert elinden her zaman ağlar Sordum ki bağ ağlar bağ u ban ağlar Sümbüller perişan güller kan ağlar Şeyda bülbül terk edeli bu bağı. Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur atasözümüzün açıklaması bu yıl benim bahçem için geçerli. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025