![]() |
Alıntı:
|
Sevgili çiçeksever70,
Bu doğal çiçeklere evin yaramaz çocukları diyorum ben. Çok yüz verirsen şımarıp her tarafa yayılıyorlar. Söküp atınca da bazıları bir daha gözükmeden yok olup gidiyor. Ama güçlü oluşları ve görsellikleri ile kendilerinden her zaman söz ettirebiliyorlar. |
1 Eklenti(ler)
Mesela bu hatmi, çok yabani değil ama kendi kendine gelip kurulmuş yerine.
Tek başına ve mağrur. Eklenti 158031 |
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili Hozat,
tatlı anlatımıza ayak uyduran çoşkulu bahçeniz alkışı hakedenlerden... Pembe adını bilmediğinizi pink primrose ya da pink oonethra olarak ararsınız eminim karşınıza çıkacaktır. Sevgiyle... |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Çiçeklerle ben meşgul oldum ama, sebzelere de eşim bir hayli emek harcadı.
Öncelik bakla ve bezelyede oldu. Eklenti 159229 Eklenti 159230 Eklenti 159231 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Kabaklar çok üretken, ve çok çabuk büyüyor.
Değişik bir kabak türü, bildiğimiz sakız gibi değil ama çok lezzetli. Eklenti 159240 Çok hızlı büyüyor ve rengi koyu yeşil oluyor. Eklenti 159241 Tohumunu bu teyzeden almıştım. Eklenti 159242 |
3 Eklenti(ler)
Sırasını bekleyen sebzeler de var.
Fasülyeler sırıklara bağlandı. Eklenti 159245 Bamyalar, çiçeklenmeye hazırlanıyor. Eklenti 159246 Bu arada Kemal Bey, eserlerini gururla izlerken, objektife habersiz yakalandı. Eklenti 159252 |
Oh ooh maşallah maşallah sevgili hozat sebzeler kabaklar bezelyeler çok güzeller de o sepeti ve içindekileri ben alabilirmiyim :)
Ellerinize sağlık hepside gerçekten çok sağlıklı ve güzel görünüyor .Allah afiyetle yemeyi nasip etsin. Hollanda sakız kabağıda böyle koyu yeşil olur ama tombiş tombiş değilde uzun olur . Ama rengi aynı , akrabası olabilir :) Kucak dolusu sevgiler .. |
4 Eklenti(ler)
Bu sene ıhlamurlar çiçekteyken çuk yağmur yedi.
Buna rağmen epeyce toplayabildik yinede. Önce dallar kesildi Eklenti 159323 Serilip kurutuldu Eklenti 159324 Sepete alındı,eşe dosta dağıtılacak. Eklenti 159325 Eklenti 159326 |
Ohh mis gibi ıhlamur kokmuş sayfanız :)
|
Sevgili hozat, hasatları toplamışsınız maşallah.
|
4 Eklenti(ler)
Erikler, biz de varız diyor,hakkını yemiyelim.
Eklenti 159352 Eklenti 159353 Eklenti 159354 Eklenti 159355 |
3 Eklenti(ler)
Bu sene tohumdan yetiştirip,çok beğendiğim çiçeklerden biri bu oldu.
Eklenti 159435 Eklenti 159436 Lavanta ile de çok iyibir ikili oluşturdular. Eklenti 159437 |
Sevgili hozat
Ne kadar da ebegömecinin çiÇeğine benziyor bu pembiş. Meyveler, çiçekler herşey çok güzel. Starliçe mi sabah güneşi alan yere koydum, doğrumudur acaba:) Aslında en iyisi bahceye dikmek sanırım. Bir kökü bahcede denesem, nasıl olur sizce. sevgiler |
2 Eklenti(ler)
Ne varki doğal olanın güzelliğide öbüründen geri kalmıyor.
Karar sizin. Eklenti 159439 Eklenti 159440 |
Sevgili Hozat, çiçekler de sebzeler de meyveler de çok güzel, bayıldım.
|
Sevgili nurcanaybay,
Sevgili cemo, Sevgili Kiraz, Starliçelerden haber soruyorsunuz. Görünce benim kadar hüzünleneceğinizi biliyorum. Bitkilerin kaderi de insanlara benziyor.Gençlik ve güzelliklerini yitiriyorlar. Ne var ki; onlar yeniden gençleşip üretime geçerek, eski güzelliklerine dönebiliyorlar. insanlardan üstün yanları bu olmalı. |
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Ne karizma kalmış, ne gençlik, ne güzellik.İşte son hallaeri bu.
Eklenti 159475 Eklenti 159476 Eklenti 159477 Eklenti 159478 |
Evet sevgili hozat
Bu halleri hüzün verici ama. Onlar şanslı, seneye yeniden gencecik olacaklar:) |
4 Eklenti(ler)
Bahçe zemini çok perişandı, yabani ot ve çiçeklerin istilasına uğramıştı.
Eklenti 159486 Eklenti 159487 Eklenti 159488 Eklenti 159489 |
4 Eklenti(ler)
İyi durumda olanlar da vardı,onlarla avunduk.
Eklenti 159490 Eklenti 159491 Eklenti 159492 Eklenti 159493 |
Çok güzel sevgili hozat,üzülme yenileri gelirse sevinirsin.
|
Dersimin orta yerinde
dersimin orta yerinde munzur akar ne güzel efsanesi var ezelden ovacık başka güzel güzel dersim ne güzel yaylası dagı güzel sazı söze ekledik muhabbet demde güzel güzel güzel ne güzel gelip görmek ne güzel dünyalara degişmem sevda dersimde güzel perteğe güzel demişler tam yerinde görmüşler hozatta erenler pirler semah döner ne güzel çemişgezek şark diyarı güzel yapmış mimarı mazgirtin kaplıcaları şifa verir ne güzel nazimiyenin bir yanı (dağ yamacı) düzgün baba mekanı pülümürden dost selamı aldık geldik ne güzel söz:lütfü gültekin |
Canım benim, tam yerini bulmuş, şiirin sevgili hozata yakışır güzellikte:)
|
1 Eklenti(ler)
10 günlük yoğun bir çalışma sonrasında bahçenin tabanını 710 nolu mesajdaki görünümünden bu hala getirdik.
Ben pesettim ama, Kemal Bey yılmadan çalışmaya devam ediyor. Eklenti 159641 |
Bu bahcenin renklerine, bir de Sevgili Güngör ün Şiir eklenince, dağıldım gittim ben.
Yüreklerinize ve emeklerinize sağlık. |
Sevgili hozat
10 günde cok yol almışsınız. Kemal beyi azminden dolayı kutluyorum. Palmiyenin önü çok güzel görünüyor. Çabuk büyüyeceğini bilsem, ben de bir palmiye dikip, koparılan dallarının olduğu yere toprak doldurur, küpe çiçekleri dikerdim. Hayal bu ya:p |
Sevgili hozat hocam, Maaşallah mahsül bayağı bereketli olmuş. Mercan tarlası, liliumlar bir harika. Kemal ağabeyi fazla yormayın.
Ailece selamlar, sevgiler. |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Pencere önünde yerini alanlar.
Vefalı sardunyalar Eklenti 160471 Her yıl yeniden yapılan gelincik şebetleri Eklenti 160472 |
Her şey yerini bulmuş, daha ne kalmış ki. Pencere önüne bayıldım yine.
|
3 Eklenti(ler)
Vaktinde budanarak vefa borcunu ödeyenler.
Pandora sarmaşığı ve ceylan. Eklenti 160483 Mis kokulu ıtır Eklenti 160484 tek gıdası su olan sakız sardunyam. Eklenti 160486 |
Teşekkürler Kiraz,
Benim evi tarif ederken "mercanları ya da bu pencere önünü" söylüyorlar soranlara. Beğenmene sevindim. |
1 Eklenti(ler)
Srvgili Nurcan,
Sanıyorum sorduğun yer örtücü bu olmalı.(setten sarkan) Ben, "lotus" diye aldım. Papağan gagası da diyorlar. İki yılda canımdan bezdirdi. kontrolü çok zor bir çiçek. Derdini anlayamadım,kurudu. şimdi bahçemde yok ama Bodurum'da satılıyor görüyorum. Eklenti 160501 |
Sevgili hozat,
Her şey ne kadar güzel. Çiçekler bir başka güzel, sebzeler bir başka güzel. Ellerinize sağlık. Şaka ile karışık Kemal Bey'i de iyice işin içine soktun ya bravo sana. Biliyor musun buralarda Itır bulmak bayağı zor oldu artık, kıymetini bil. Bir dostumuz bende vardır diye birine söz vermiş. Bende de sadece bir kök vardı, o da cılız bir şeydi. Onu kırmamak adına Yalova'daki seraları alt üst ettim, zar zor 5 cılız kök bulabildim. Halbuki evvelden buralarda fesleyen gibi her evde bulunan bir bitkiydi. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025