agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Zeytinci / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15923.htm)

MeyveliTepe 15-06-2009 14:15

Oralarda bulabileceğinizi sanmam. Yurt dışından, özellikle İngiltere'de bulunan tohum firmalarından temin edebilirsiniz. Bende geçen yıl ektiklerimden tohuma kalkanlar vardı ama elimdeki tohumlar bu yıla yeter diye tohum almadan söktüm. Yine de bakayım kıyıda köşede kalan var mı diye.

Zeytinci 15-06-2009 17:26

Gönderirseniz sevinirim. Bulamazsanız İngiltere'den getirtiriz.

Turuncuhis'in dediği gibi biz egelileri çayıra salsan (pardon tarlaya) karnımızı doyururuz:D

Birol 17-06-2009 08:21

Sayın Zeytinci
Maydonozu ben çok zor yetiştiriyorum siz maşallah çok güzel yetiştirmişsiniz afiyet olsun.
Benim favorim Reyhan hem rengi ( yeşil göbeği bordo ) hem kokusu hem yemesi acısından.
Ben bahceye 8-10 kök kadar diktim çok güzel oldular, güneşi ve suyu cok seviyorlar, gölgede olanlar güneşte olanlardan daha celimsiz. mutlaka güneşe dikilmeli, ve bol sulanmalı, fazla çalılaştırmadan dalları budanıp yaprakları kurutulup kışın yenmeli.:) Bazı arkadaşlar fesleğenin diğer adının reyhan olduğunu yazmışlar ama öyle değil, feslegenle tek benzerliği kokusu, mesela fesleğen fazla güneşi sevmez, gölgede daha güzel olur ama reyhan tam tersi güneşe bayılır. Birde lavanta ya ne dersiniz ( karabaş otu ) gerci sizin o taraflarda yol kenarlarında bile her yerde var ama elinizin altındada bir kaç tane olsa fena olmaz diye düşünüyorum. Sağlıcaklakalın.

Zeytinci 18-06-2009 13:48

Birol bey,

Maydonoz için zorluk çekmedik. Tohum alıp toprağın üzerine serptik. Sonrada bir kaç cm. derinliğinde yüzeysel çapaladık. Sulayıp üzerini 1 hafta naylon ile örttük. Ertesi hafta çimlendi. geçen hafta ilk olarak biçildi.

Reyhan için arkadaşlar olumlu şeyler söylediler. Vazgeçilmezlerden biri olacak herhalde.

Lavantam var ama bahçenin başka bölgesinde. Seneye BB'ye taşıyacağım. Karabaş otu başka bir bitki değil mi? Bizim o taraflarda yok diye biliyorum. Akhisar ya da Kınık tarafları yapıyor diye biliyorum. Yanlış mı acaba?

Sağlıkcakla kalın...

Birol 18-06-2009 15:34

Bacanağımın Karaburun küçükbahce de yazlığı var oraya gidip gelirken yol üstlerinde o kadar çok varki karabaş otu, çok topladık gidip gelirken. Bende lavanta ile karabaş otunu ayrı biliyorum ama burda bazı arkadaşlar aynı olduğunu söylüyor.
İyi günler.

Zeytinci 25-06-2009 13:10

Kekik çeşidi 1

1 Eklenti(ler)
Adını bilen var mıdır?
En iyisi bu imiş.

Zeytinci 25-06-2009 13:14

Adaçayı

1 Eklenti(ler)
Adaçayı yerini sevdi ve keyifle gelişiyor.

Zeytinci 25-06-2009 13:20

Ful yasemini

1 Eklenti(ler)
Çiçeklenmeye başladı.

Zeytinci 25-06-2009 13:24

Gemlik zeytin aşısı

1 Eklenti(ler)
20 nisan tarihli aşının bu günkü hali. Yaprak bitleri ile savaşıyorum.

jineop 25-06-2009 14:06

5 Eklenti(ler)
Merhaba,
Zerdeçal ,kırmızı biber,kimyon,anason zencefil ,defne,ekinezya,haşhaş,latin çiçeği,meyan kökü,mahlep,rezene tarçın,vanilya da olabilir. Özellikle zerdeçal ın bitkisi de güzelmiş. Elinize sağlık.

Lithi-um 25-06-2009 14:10

Sevgili limon, Eklediğiniz resimle bizi kıskandırmayamı çalışıyorsunuz. Ne kadar güzel ve düzenli bir bahçe.. Gerçekmi acaba :)

Zeytinci 25-06-2009 14:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 451970)
Merhaba,
Zerdeçal ,kırmızı biber,kimyon,anason zencefil ,defne,ekinezya,haşhaş,latin çiçeği,meyan kökü,mahlep,rezene tarçın,vanilya da olabilir. Özellikle zerdeçal ın bitkisi de güzelmiş. Elinize sağlık.

Şiir gibi olmuş. Resimler de öyle. Hepimizin ellerine sağlık. Bu gidişle BB bahçesi diğer taraflardan yer isteyecek:D

Kendimi bunların arasında yürürken düşünüyorum. Terzi usulü herşey taze:)

fikreteren 25-06-2009 21:01

Zerdeçal sanki bir çicek nefis duruyor.tohumdan mı üretiliyor.boyu ne kadar biraz bilgi riaca etsem

Lithi-um 25-06-2009 21:16

Lütfen bende bilgi almak istiyorum bu çiçek hakkında bir bilen varmıdır acaba ? ekliyorum bahçeme ekilecek çiçekler arasına. birde ne tür toprak ve iklim sever acaba ?

Birde Sevgili jineop Vanilya demişsin vanilyanın tohumunu nereden bulabiliriz ve ektiğimizde vanilya gibi kokarmı acaba yeşilken bir bilginiz varmı bu konuda?

Zeytinci 25-06-2009 21:18

Sn.Fikreteren,

Sevgili Jineop sizi duymuştur, deneyimlerini öğreniriz.

Zerdeçal başlığını okumuştum. İlginç bir bitki.

Bu hafta sonu otomatik sulama sistemi ve kuşlar için çeşme yapacağım. bahçeme Karatavuk (burnu turuncu) ve Baştankara kuşlar dadandı.

Sabah ve akşam saatlerinde konserleri oluyor. Bizi 4.ncü boyuta taşıyorlar. Karatavuğun bu kadar güzel ıslık çaldığını yeni öğrendim:)

fikreteren 25-06-2009 22:01

Bende sizden öğrendim.bizim buralarda karatavuktan bol birşey yok.ama gelende bülbül ve iskete dinliyorum.hele sabahları o bülbü sseleri ne harika

Zeytinci 25-06-2009 22:13

Karatavuk meyveleri çok seviyor. 3 çeşit ötüyor. Kışın narları, mayıs da malta eriği, haziran da kayısıları. Sırada üzüm asması, şeftali, elma ve ayva var.

Çeşme hazır olduğunda, kısmetse bu hafta, meyve derdi olmayacak su içmeye gelecek.

Bizimkisi karşılıklı menfaat ilişkisi anlayacağınız...

Bu yıl ayçiçeği tohumu ekemedik. Yoksa şimdi saka'ların serenadları kaplardı ortalığı.

Lithi-um 25-06-2009 22:31

Karatavuğu Biliyorum. Normalde çok fazla ses ötmüyorlar , ama kaçarken çok fazla bağırıyorlar..Çok ufaken babamla ava giderdik. oradan biliyorum. uzun süredir görmedim karatavuk. Şimdilik bülbüllerle idare ediyorum :) kocaman dut ağacına doluşan bülbülller o kadar güzel ötüyorlar ki

Zeytinci 29-06-2009 09:49

1 Eklenti(ler)
Nane yerini sevdi. Önlem almam gerekebilir.

Zeytinci 29-06-2009 10:56

Edremit zeytin aşısı

1 Eklenti(ler)
20 nisan tarihli kalem aşının haziran sonu fotoğrafı.

Zeytinci 30-06-2009 11:42

Damla sulama sistemi kurulumu

2 Eklenti(ler)
1-Dağıtım kollektörü ve hat selenoidleri.
2-Filtreler. Silifoz filtre ve tortu filtresi. Montaj

jineop 30-06-2009 11:59

Merhaba,
Sevgili Zeytinci,
Düzenli ve bilinçli çalışmalarınızı hayranlıkla izliyorum ,kolay gelsin. Zerdeçal ile ilgili kişisel deneyimim yok. Nette görüp hoşuma gidenlerden . Şuraya bir göz atarmısınız.
http://www.50mucizebitki.com/zerdecal.html

Zeytinci 30-06-2009 12:16

Merhaba Jineop,

50 mucizevi bitki sürekli elimin altında. Güneşli, yarı güneşli ya da gölge alanda mı iyi gelişir bulamadım.

Teknik işlerde sıradanlığı pek sevmem. Doğru bilgiyi önemserim. Bir iş yapıldığında keşkelerin az olması gerekir.

jineop 30-06-2009 13:39

Gölge ya da yarı gölge seviyormuş, direk güneş olmamalıymış. Toprağın nemli olması ve gölgede olması halinde 3ay çiçekli kalabiliyormuş.

Birol 01-07-2009 14:45

Sayın zeytinci
Bu gösterdiğiniz damla sulama sistemi yarım parmak mı? Bende biliyorsunuz yaptım 2 inch su cıkışlı sizinki farklı geldi bana onun için soruyorum. Hoşçakalın.

Zeytinci 01-07-2009 17:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Birol (Mesaj 455054)
Sayın zeytinci
Bu gösterdiğiniz damla sulama sistemi yarım parmak mı? Bende biliyorsunuz yaptım 2 inch su cıkışlı sizinki farklı geldi bana onun için soruyorum. Hoşçakalın.

Birol bey,

Selenoid çıkışlarına 16mm. siyah hortum bağlanacak. Tesisatın silifoz filtre ve kum filtresi giriş çıkışları 1 inç (25.4mm). İnce hortumun kıvrılması daha kolay olur ve kolay kamufle edilir. Benim bahçe çok büyük değil 200 m2. kadar.

İki inç 50 mm. çap oldukça büyük. Çok büyük alanların (dönümlerle ifade edilen alanlar) tesisat kısmı (siyah borular kısmı değil) belki 2 inç olabilir, kayıplar az olsun basınç düşmesin diye.
Tesisatınızdaki basınç kaç bar (ya da atü) bu önemli. 1 bar (ya da atmosfer) suyu 10 metre yükseğe çıkaran basınçtır.

nurcanaybay 01-07-2009 19:02

Sn.Zeytinci sizin için bir fotoğraf yüklemiştim , gördünüzmü ?

Zeytinci 01-07-2009 20:14

Zerdeçal

Bilgi ne kadar önemli. Zerdeçal bulup da güneş gören yere dikseniz yazık edeceksiniz ona.
Teşekkürler Jineop.

Zeytinci 01-07-2009 20:16

Sn. Nurcanaybay,

Gördüm ve dersime çalışmaya başladım bile...
Teşekkürler patcwork çizimi için.

Birol 01-07-2009 22:06

Teşekkür ederim bilgileriniz için.

malina 07-07-2009 11:26

http://www.agaclar.net/forum/images/misc/paperclip.gif Otomatik sulama tesisatı ve çeşmeyi doğaya adapte etme

Bu konu, ayrı bir başlık olursa daha çok takip edeni olur diye düşündük ve ayırdım.

Zeytinci 28-07-2009 09:57

Yalın kat Japon gülleri

2 Eklenti(ler)
Japon güllerinin zamanı geldi.

Zeytinci 17-08-2009 10:26

3 Eklenti(ler)
Çalı Melissa'nın güzel günleri. Tohum yapmaya başladı. Çiçek ve tohum bibirine paralel gelişiyor.

Çalı mine bahçelerin vazgeçilmezi olmalı. Dönem dönem azalsada çiçeksiz dönemi yok.

Mavi çiçekli çalının adını bilen var mı?

nurcanaybay 17-08-2009 10:55

Sn.Zeytinci ;
mavi çiçekli çalınızın ismi solanum ,diğerleri de çoşmuş elinize sağlık.

Satı Uğurtan 07-08-2010 23:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci (Mesaj 482040)
Çalı Melissa'nın güzel günleri. Tohum yapmaya başladı. Çiçek ve tohum bibirine paralel gelişiyor.

Çalı mine bahçelerin vazgeçilmezi olmalı. Dönem dönem azalsada çiçeksiz dönemi yok.

Mavi çiçekli çalının adını bilen var mı?

Sevgili Zeytinci, bahçeniz çok güzel fakat epeydir uğranılmamış, umarım sorun yoktur sevgiler.

Zeytinci 14-09-2010 21:18

Sn. Satı Uğurtan,

Sorun yok elbette. İhmal var bahçe bilgilerini yenilemeyle alakalı. Bahçeyle ilgili ektiğim tohumlar büyüdü. Diktiğim çalılar büyüdü. Bunlar olunca bahçe küçük gelmeye başladı.

Baharat bahçemde;
Biberiye, Itır, Beyaz ve sarı papatya, Kızıl reyhan, Yeşil reyhan, Maydanoz, Dereotu, Kekik, Yıldız otu(italyan), Nane, Biber, Patlıcan, Mercanköşk, Karabaşotu, Lavantin, Kişniş,Limon,Bergamot,Goji, Ters aşılı karadut, Böğürtlen,Lavanta, üzüm asması, olarak bir **** birkaç adet var.

Bunları özellikle kokulu ve kokusuz çiçekler süslüyor.

Bu başlık çok hareketli olduğu için ve bazı resimleri diğer başlıklarda paylaştığım için bahçe ihmale geldi.

Yakında bazı resimler eklerim. yazınızı farketmediğim için özür dilerim. İlginiz için teşekkür ederim.:o

nurcanaybay 14-09-2010 21:29

Bir yılı geçmiş ,bitkilerinizin son halini ben de merak ediyorum.

Zeytinci 14-09-2010 21:43

1 Eklenti(ler)
Nurcan hanım,

Mesajınız alınmıştır.;)

Kızıl reyhan.

Zeytinci 14-09-2010 21:48

Kişniş

1 Eklenti(ler)
Maydonoz yapraklı halinin kokusu hoş olmasa da tohumları muhteşem lezzet veriyor, kebap üzerinde.

Zeytinci 14-09-2010 21:56

Itır

1 Eklenti(ler)
Hoş kokusu kompostolarda fark yatıyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025