agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   bahtiyar02 / Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15582.htm)

bahtiyar02 22-05-2014 21:19

devam
 
5 Eklenti(ler)
Resimlere devam
1- İri tür Hünnap
2- Kuruduğunu sandığım Afyon türü Cevizim tekrar filizlendi;) Bahçede bir çok ağaç türümde filizlenme sevincini yaşadım.
3- Afyon türü ceviz
4- üç adet kızılcıktan biri
5- Naşi armudu

bahtiyar02 22-05-2014 21:47

Devam
 
5 Eklenti(ler)
Eklenti 495297
Aşısız iki kök keçiboynuzu fidanlarımdan birincisi


Eklenti 495298
Aşılı iki kök keçiboynuzu fidanlarımdan birincisi


Eklenti 495303
Aşısız dört kök kestane fidanlarımdan birincisi


Eklenti 495305
Bağımızın uzaktan bir bölümünün görünüşü


Eklenti 495306
Adıyaman İlçelerinden Tut ilçemizden gelen domates türlerinden çiçek açmış bir fidan

bahtiyar02 25-05-2014 18:09

22.05.2014 Bahçem
 
5 Eklenti(ler)
Merhaba Tüm Dostlar;

Başta belirtmek isterimki ATATÜRK Barajı gölü sayesinde büyük bir iklim değişikliği yaşamaktayız. Her geçen yılda barajın etkisi daha çok belirginleşiyor. Geçen yıl Haziran 15'inde Tahıllar biçilirken bu yıl bir ay erken biçildi Mayıs ayının 15'inde. Yağmurlar tam ilkbahar yağmurları yağıyor. Kendim çok seviniyorum ağaçlarım, sebzelerim ve meyvalarım çok güzel gelişim gösterdiler.Beyaz Dut ağaçlarım bir kaçtanede olsa meyvalarından tattırdı.
Yerli siyah incir ve yerli üzüm türlerimizden ili fidan her şeye rağmen yaşamaya devam ediyor.

Sevgili Sonul bet dostumun gönderdiği İncir geçen yıl meyvalarından tatmıştık bu yıl umarım çok güzel görünüyor.
Daha önceleri kök üzerine aldığımız bağımızdan hiç bir fayda göremediğimiz için bu yıl yöremizde eski yöntem olan sırık üzerine alma yöntemini kullandık.Sonuçmu şimdilik harika.

bahtiyar02 25-05-2014 18:53

devam
 
5 Eklenti(ler)
Bir çok dostumun ve bizlerin merakla beklediği dört adet Siyah narlarımızdan bir adedi ilk çiçeğinin tomurcuğunu sösterdi umarım meyvasınıda görürüz.
Dört adet bodur ispanya tam bodur Arbequina Zeytininden 3 adedi çiçek açtı meyvalarını gördükten sonra yeni fidan alımı yapacağım.
Bu yıl kendi tohumlarımızdan nohut ektik yaklaşık 5 yıl önce ektiğimiz tohumlar gayet güzel çimlendi.Sevgili annem çok seviniyor tek problemi yani otlar.
Bahçede 4 adet Klamatlı(Eşek zeytini) gelişimi çok hızlı güzel ve ürünü çok lezetli.

Güler 25-05-2014 19:22

Bahçenizde dolaşmak çok keyifliydi, kayınpederinizin bahçesindeki o güzelim narların sökülmesi ne üzücü, onca ağaç onca güzel meyve neden hak ettiği fiyatı bulamaz şaşırıyor insan.
Çatlayan narlardan nar ekşisi yapacağınızı yazmışsınız. Bizim bahçede 6-7 tane nar var. Çekirdeksiz narları ben çok seviyorum, nisbeten daha açık renkli taneleri çok iri ve sulu.
Bir iki ağaçtaki narların çatladığına biz de şahit olduk. Türünü bilmiyorum ama çatlamaları can sıkıcı, nar neden çatlar?
Kimi sulama diyor, yağmur diyor, ama aynı yerdeki çekirdeksiz narda çatlama yok, yanıbaşındaki ağaçta beş altı tane çatlamış nar oluyor.

h_dogan 25-05-2014 20:51

Dengesiz sulama, uzun kuraklıktan sonra yağmur yağması sonucu meyvelerin fazla su alarak çatlaması, kalsiyum eksikliği, gece gündüz sıcaklık farkının aşırı olması gibi nedenlerden dolayı çatlama meydana gelebilir.

Güler 25-05-2014 21:29

Sevgili h_doğan bu saydıklarınız içinde gece-gündüz ısı farkından başka bir neden yok sanki.
Teşekkür ederim.

Kayahann 26-05-2014 10:52

Bahtiyar abi bahçenin maşallahı var 30 sayfayı da ineledim susuz yetiştirdikleriniz ve meyve ağaçlarınız çok hoşuma gitti, siyah nar fidanını nerden aldınız ? uzun zamandır arıyorum bulamadım, izmirde sormadığım fidancı kalmadı , internette fidan satanlarda da yok, aldığınız yerin iletişim numarası falan var mı ? kargoyla falan gönderim yapıyolar mı ?

Tubay 27-05-2014 22:06

Görmeyeli bahçeniz çok güzel olmuş.Tıpkı çocuklar gibi oğlunuzda ağaçlarınızda epey büyümüş :)

bahtiyar02 07-06-2014 18:08

Sevgili Kayahann;
Çok teşekkür ederim. Siyah nar çeliklerini fidancılardan almadım.Özel bir yerden aldım. İsmini veya adresini sizde taktir edersiniz ki paylaşmam doğru olmaz.
Saygılar.

bahtiyar02 07-06-2014 18:30

Mehmet ALİ'nin gözünden bahçemiz
 
5 Eklenti(ler)
Merhaba Dostlar;
2-3 yıllık yanmış küçükbaş hayvan gübresinin yerine diktiğimiz Sulu yetiştirdiğimiz domateslerimizin durumları gerçektende güzel.
Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda ağaçlarımızın etrafını Sevgili Hasan abimiz açtı
Gayet güzel ve geniş oldu.Rahatlıkla sulama yapabileceğiz
Gojiy Bery her yıl meyvelerin oranları artıyor ve irileşiyor.

bahtiyar02 07-06-2014 18:44

devam
 
5 Eklenti(ler)
İspanya Arbeguine Bodur zeytinlerimiz ilk kez zeytin tuttu.
Sebzelerimizin gelişmeleri ve çocuklarımın merakları mutlu ediyor.
Rosella bitkimizi ilk kez tohumdan yetiştirip bahçeye diktik yerlerini sevmişler;)

tarla kuşu 07-06-2014 18:50

Sebze ve meyvelerinizi afiyetle, sağlıkla, sevdiklerinizle yiyin....

tugrulbaba 08-06-2014 20:46

Abi uzun zaman sonra bahçeni ziyaret ettim. Allah bereketini artırsın. Nenemin ellerinden öperim. Kolaylıklar temennisi ile..

bahtiyar02 09-06-2014 20:36

Sevgili tarla kuşu, tugrulbaba,Kayahann ve sevgili Tubay
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.
Sevgili Tubay; Uzun zaman oldu sizi sitede göremiyordum. Adıyaman'a gelip gidiyormusunuz?
Saygılar

tortunga 10-06-2014 02:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 1288018)

Başta belirtmek isterimki ATATÜRK Barajı gölü sayesinde büyük bir iklim değişikliği yaşamaktayız. Her geçen yılda barajın etkisi daha çok belirginleşiyor. Geçen yıl Haziran 15'inde Tahıllar biçilirken bu yıl bir ay erken biçildi Mayıs ayının 15'inde.

Hocam Allah nasip ederse 6 sene sonra hasat Aralık'ta olacak gibi. :D

Tubay 10-06-2014 12:27

Merhabalar Adıyaman'a eski sıklıkta gelemiyorum.İşi gücü bıraktım artık evde bebek bakıyorum :)

bahtiyar02 10-06-2014 15:55

Allah analı babalı büyütsün.
Saygılar

Muda 26-08-2014 14:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 1037775)
Öncelikle Tüm agaclar.net ailesinin kurban bayramını tüm içtenliğimizle kutluyor sevgiler sunuyoruz.
Resimdeki Sevgili Annem Küncüleri(Susam) sap samandan ayıklarken. Gelecek yıl bukadar fazla ekim yapmayacağız.Sık ekim yapıldığında bitki gelişimleri fazla olmadığı gibi üründe az oluyor.
Saygılar

Zeki Bey; Susam yetiştirme hakkında bilgi verebilirmisiniz. Eskiden bizim yerli susamlar kırmızı kabuklu ve iri olurdu. Şimdi yurt dışından ithal susam getiriliyor. Ben zamanında temin edemediğim için şu anda yerli çiğ susam bulamadım. Tohum paylaşım etkinliğinde paylaşmanız mümkün olur mu.

bahtiyar02 27-08-2014 21:42

Sumak Adıyaman'da arsız bir bitkidir Deşti olarak yetişir. Yeterki yerini sevsin hemen hemen her bölgede yetişeceğine inanıyorum. Ben 6 adet kök temin ettim ancak 2 kökü tutu. Şuan da ise çevrede yeni filizler çoğaldı. Büyüklerimiz sumak dikersen bahçeyi istila eder diye uyarmışlardı dedikleride oluyor gibi. Tohumdan yetiştirmeyi hiç denemedim?
Saygılar

bahtiyar02 01-09-2014 23:08

Bahçede kamelya ve Piknik masası yapımı
 
5 Eklenti(ler)
Merhaba Dostlar;
Bu yıl su sıkıntısı yine devam etmekle birlikte Bahçede eksik gördüğümüz Kamelya ve piknik masasını yapmaya başladık. 2014 Yılı pekte iyi geçmedi aşırı sıcaklar ve susuzluk. Ağustos ayı içinde yolumuz yapıldı artık rahatlıkla bahçeye gidebiliyoruz.;)Darısı Koçali barajının yapımı sonucunda bahçemizin damlama sulamaya ulaşmasına. Adıyamanda hangi marangoza gittiysem kimse masayı yapmaya yanaşmadı. Kimileri işimiz yoğun kimileri bilmiyoruz dedi.İş başa düştü internetten planları çıkarıp Ben,Sevgili Annem,Kız kardeşim Hanım,Gönül ablam ve K.K.T.C Tatile gelen Yiğenim sevgili Mehmet Şahin. Yardımları sayesinde masayı kendimiz yaptık. Marangozdan tahtaları kestirip temizledikten sonra yapımına başladık.

bahtiyar02 01-09-2014 23:17

devam
 
5 Eklenti(ler)
Ne kadarda zor olsa sonuç gayet güzel.****** yorumlarınızı ve eleştirilerinizi bekliyoruz.
Yemek olarak Hıtap(Katmer) yapmayıda Sevgili Gönül ablam yaptı. Hamurun unu bahçemizin doğal kepekli unundan.:p Diğer yeğinim İsmail cem ve en küçük yiğenim Neğir ben onu Çayna diğe çağırıyorum.;)Kamelyenın ve Masanın verniksiz hali, Yarın yani 02,09,2014 Bağ bozumu öncesi hazırlık ve ilk kez nasipse pekmez yapımını sizlerle paylaşacağım.
Saygılar

chimaera32 02-09-2014 14:51

Ispartada bu masalardan çok var ama gayet güzel yapmışsnız tebrikler

bahtiyar02 03-09-2014 19:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chimaera32 (Mesaj 1317025)
Ispartada bu masalardan çok var ama gayet güzel yapmışsnız tebrikler

Bizimkisi el emeği göz nuru;)
Saygılar

bahtiyar02 03-09-2014 20:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1315174)
Zeki Bey; Susam yetiştirme hakkında bilgi verebilirmisiniz. Eskiden bizim yerli susamlar kırmızı kabuklu ve iri olurdu. Şimdi yurt dışından ithal susam getiriliyor. Ben zamanında temin edemediğim için şu anda yerli çiğ susam bulamadım. Tohum paylaşım etkinliğinde paylaşmanız mümkün olur mu.

Sevgili Muda;
Önelikle konuyu dikkatli okumadığım çiçn özür dilerim.
Susam;Adıyaman merkez için mart ayı itibariyle serpme yöntemiyle seyrek bir şekilde tarlaya atılır (ekilir) sonra traktör Kültivatör ile üzeri sürülür toprakla kapatılır. Hiç bir şekilde sulanmaz. Şayet yağışlar iyi olursa bir kez güre atılır. Biz hiç bir gübre türü atmıyoruz.Ekim ayı başlarında hasatı gövdeden çelip daha önce hazırlanmız düz bir alana başaklar aşağı kökler yukarı bakacak şekilde destelenir. Başaklar kuruyup tam açıldığında susamlar düz zeminden toplanıp ayıklanır. Kalburlardan geçirilip temizlendikten sonra tüketilmeye hazırdır. Verimli ve deşti yöntemle ekildiği için masraf çok cuzi getirisi ise tatminkar.
Saygılarımla

bahtiyar02 04-09-2014 20:46

Hobi bahçemizde ilkez Pekmez yapımı.
 
5 Eklenti(ler)
Merhaba dostlar;
Hobi bahçemizde bulunan bağımızdan ilk kez pekmez yaptık. Tüm hazırlıkları malzeme alımını tamaladık derken sevgili hocam Annem işe el koyduğunda meğerse bir çok eksiğimiz varmış. Bizden habersiz tüm malzemeleri ayarlamış;)
Malzemelere gelince, Pekmez toprağı, Menengüç yaprağı ve Ğeşir otu( SÜTLEĞEN) bunlar olmazsa olmazlardan Eksiklikmi unutkanlıkmı dersiniz bilmem ama işin ilginç yanı Ğeşir(SÜTLEĞEN) otu bitkide bahçede varmış bu bitki sütlü ve zehirli bir bitki pekmez tatlandırılmak için kullanılıyor. Kaynak;SÜTLEĞEN | Hastalık ve Tedavisi
Hazırlıklar bir acemi için bile çok zordu;)

bahtiyar02 04-09-2014 20:59

Pekmez yapımı
 
5 Eklenti(ler)
Pekmez yapımı her yöreye göre değişir. Forumda baktığımda bizimkisinden çok farklı bir yöntem uygulanmakta. Bağda üzüm toplamaya başladık. Bu yıl Adıyaman yöresinde aşırı sıcaklardan üzümlerin çoğu kurudu Ürün yarı yarıya azaldı. Bizde Eşek arılar ve sıcaklardan nasibimizi aldık.:( Sevgili Annem ve Ablam toplanan üzümleri ayıkladılar. Geri kalan sağlam üzümler şire için hiç yıkanmadan sıkılmaya hazır hale getirildi.

bahtiyar02 04-09-2014 21:33

Devam
 
5 Eklenti(ler)
Olgunlaşan tüm üzümler toplandı saat sabah 02,30 Yemek ve dinlenme molası.
Daha öncelerde nar ekşisi yazımda belirttiğim gibi tüm işlemler tamamen doğal eski yöntemle yapılmakta. Sabaha kadar çocuklar hariç herkes Jeneretörümüzün sağladığı ışıkların altında Üzümler sıkıldı ve kahvaltıda sıcak bazlamalarla kahvalı sırası. Herkes çok ama çok bitkin ve yorgun;)

bahtiyar02 04-09-2014 21:52

devam
 
5 Eklenti(ler)
Büyük Bakır kazana sıkılan şire dolduruldu. İçerisine 3 avuç Pekmez toprağı kondu bu toprak oranı kazanların büyüklüğüne göre değişiyor. Kaynayıp kazandaki köpükler alınıyor daha sonra dinlendirilip içindeki toprağın kazanın dibine çökmesi bekleniyor. Berraklaşan şire büyük kepçe yardımıyla bakır teşte alınıyor teşteki şire kaynamadan doları azaldıkça kepçeyle takviye ediliyor.Kazandaki tüm şire alındıktan sonra dipte kalan toprak özel bir beze konup süzülür burdan elde edilen şirede yine kullanılıyor. Kaynamaya başlayan şirenin içerisine bir demet Menengüç yaprağı ve Ğeşir otu( SÜTLEĞEN) konuyor. Şire azaldıkça pekmezin kokusuda etrafa yayılmaya başlıyor:p Pekmezin olduğunu tespiti ise kepçeye bir miktar şire alınıp 60-70 cm mesafeden akıtılır eğer şire yağ gibi kopmadan akıyorsa tamamdı.
İlk pekmezimiz ama gerçektende Sevgili Annem, Ablam, Eşim ve kız kardeşim sayesinde anlımızın akıyla üstesinden geldik.
Sevgiler saygılarımla

akçabardak 04-09-2014 23:20

Güle güle iyi günlerde sağlıkla, ağız tadıyla tüketmek nasip olsun inşallah, ellerinize emeklerinize sağlık

bahtiyar02 04-09-2014 23:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1317609)
Güle güle iyi günlerde sağlıkla, ağız tadıyla tüketmek nasip olsun inşallah, ellerinize emeklerinize sağlık

Sevgili akçabardak;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederiz.
Saygılar

bahtiyar02 28-10-2014 09:49

Sonbaharda bahçe
 
5 Eklenti(ler)
Merhaba Dostlar;
Yaz boyunca sebze ve meyveler çok az verirken sonbaharda havaların serinlemesi,yağışlar ve güneş sayesinde tekrar canlandı. Süs biberleri, patlıcan domates ve hıta(Acur).
Bahçede bulunan Mayer limonumuz ilk ürünü olan adet limonu erken davranıp kopardık.;) Kalamatlı zeytlerimizden sadece bir adet ağacı ürün verdi diğerleri hiç ürün olmadı. Sitemizin bahçesine diktiğimiz Hatay yöresine ait iki kök ağaçtan bir adedinden yarım kğ ürün alabildik. Önümüzdeki yıl bekleyeceğiz. Bu yıl diktiğimiz soğanların tarlada unutulanları tekrar çimlendi yeşil soğan olarak topladık. Doğal yetişen Hardal bu yıl erkenci olması vesilesiyle toplamayı unutmadık.
Saygılar

bahtiyar02 28-10-2014 09:56

devam
 
5 Eklenti(ler)
İşlerimin yoğunluğundan siteye fazla giremiyorum.:(
Bu yıl Deşti ürünlerden karpuz ve kavunlarda çok güzel hasat elde ettik. Özellikle Diyarbakır karacadağ'a bağlı bir köyden temin ettiğim deşti uzun siyah karpuz türü çok lezetli ve verimliydi. 2015 yılı tohum takas etkinliğinde paylaşacağım ürünlerden.:rolleyes:
Saygılar

YeniGine 28-10-2014 23:41

Sayın bahtiyar02 maşallah maşallah; öncelikle sevgili hocanız annenize sağlık ve sıhhat, yardımcı ekibe maşallah diyerek pekmezinizi ağız tadı ile tüketip, seneye tekrarı nasip olsun inşallah.
Emeklerinize sağlık.

bahtiyar02 31-10-2014 09:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1328607)
Sayın bahtiyar02 maşallah maşallah; öncelikle sevgili hocanız annenize sağlık ve sıhhat, yardımcı ekibe maşallah diyerek pekmezinizi ağız tadı ile tüketip, seneye tekrarı nasip olsun inşallah.
Emeklerinize sağlık.

Sevgili YeniGine;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür eder Ailecek saygılar sunarız.

dr.arif 31-10-2014 10:51

bahtiyar abi ne var ne yok uzun zaman oldu haberleşemedik.sayfanı takipteyim kolaylıklar dilerim

bahtiyar02 31-10-2014 20:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dr.arif (Mesaj 1329713)
bahtiyar abi ne var ne yok uzun zaman oldu haberleşemedik.sayfanı takipteyim kolaylıklar dilerim


Sevgili dr.arif;
Evet uzun zaman oldu sizle görüşmeyeli. Çok şükür iyiyiz. Bahçede ve balkonda güzel gelişmeler var ancak işim gereği sürekli arazide çalıştığım için fırsat bulup resim ve bilgi ekleyemiyorum. Umarım Sondaj kulesinin çalışmaları sağlıkla biterde bizde izne ayrılırız.;) o zaman bol vaktimiz olacak.
Sevgiyle kalın.
Saygılar sevgiler

bahtiyar02 06-12-2014 15:44

CEM'İN Bahçesi
 
5 Eklenti(ler)
Merhaba Dostlar;
Bitkilerle uğraştığımız ilk günlerde herkes deli diğe nitelerken şimdilerde bir çok kişi deliliğimizden yararlanmak çabasında. Cem iş yerinden Ankara'lı 25 yıldır Adıyaman'lı;)arkadaşımda benim gibi bitkilerle uğraşmayı seven ancak yeterli zamanı olmayan birisiydi. Şimdi eline geçen fırsatı değerlendirip 1,5 dönümlük bir arsayı alıp kendisine hobi bahçesi kurmaya başladı. Bu gün beraber bahçeyi görüp dikilecek ağaçların seçimini yapıp fidanları aldık. Nasipse yarın ağaçları bahçeye dikecek. Bahçe adıyamanın batı girişinde Börgenek köyünde. Adıyaman merkeze 15km uzaklıkta. Şanslı bahçede şehir şebeke suyu var bahçenin sınırından geçiyor. Elektrik var. Fazla yorulmayacak bahçenin etrafını tel örgü çektiriyor sonrasında küçük bir bağ evi yapmak. Toprak çok az taşlı ve gayet güzel humuslu verimli bir bahçe.
Dilerim istediği gibi bir bahçeye sahip olur. Tüm akıllıları bizim gibi deli yapacağız:p
Saygılarımla,

celalsegmen 16-12-2014 15:16

Bahtiyar 02 kardeşim çok güzel işler başarmışsın bir zamanlar o üzümleri yeni ekmiş aşılıyordum şimdi pekmez kaynatıyorsun nerden nereye bundan sonra da daha iyisi olur inşallah seni kutlarım

bahtiyar02 25-12-2014 09:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalsegmen (Mesaj 1340971)
Bahtiyar 02 kardeşim çok güzel işler başarmışsın bir zamanlar o üzümleri yeni ekmiş aşılıyordum şimdi pekmez kaynatıyorsun nerden nereye bundan sonra da daha iyisi olur inşallah seni kutlarım

Çok teşekkür ederim. Siz dostların destekleri sayesinde başarmak sevindirici.
Saygılar


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025