agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   bahtiyar02 / Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15582.htm)

gülsu 08-04-2011 14:52

Bu duttan benim bahçede de var arkadaşım hediye etti satıcıdan alırken yediveren veya ödemiş dutu diye söylemiş fakat sizinki erken meyveye dönmüş benim dutum yeni yaprak vermeye başladı. Sanırım iklimden dolayı

bahtiyar02 08-04-2011 15:24

Sevgili gülsu;
Sıcaktan derseniz henüz havalar burda ısınmadı sayılır. Erkenci dut türlerimiz var ama içlerinde bu türü yok. Arkadaşımın aldığı yer kendisine aşılı urmudut(Ekşi karadut) demiş ancak burdaki urmudutlar en son yaprak açtığıgibi en sonda meyve verir.
Saygılar

bahtiyar02 16-04-2011 18:31

Tarlada çalışma başladı

5 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar;
Bu gün annemi alıp motorsikletimle tarlanın yolunu tutuk.Ana oğul kahvaltı yapmak için jeneretörü çalıştırıp kethıl ile suyu ısıtıp semavere boşaltıp annem çayı demlerken bende hemen bel,kazma ve malinayı(1,5 mt'lik çelik demir Taş çıkarmak için kullanıyoruz) alıp domatesleri dikmek için yerleri belleme taşlarından ayıklama işine girişmek için tüm malzemeyi taşıdım.Ana oğul büyük bir iştahsızlıkla alalacele kahvaltı yapıp hazırlıklara başladık. Ben toprağı bellerken annem taşları ayıkladı.Daha sonra tırmıkla karıklar oluşturup içlerini bir güzel yanmış hayvan gübresi serptik.Karıkların içini suyla doldurup annem domates fidanlarını dikmeye başladı. Yaklaşık 13 çeşit domates türünün fidanlarını sabah 06,15'te tek tek çekip hazırlayıp tarlaya getirmiştim. Domates fidanlarını çok getirdiğimden büyük iki karık daha hazırlamamız gerekti.Bu esnada üç adet 3-4cm'lik örümceğe benzeyen bir böcek gördüm.

bahtiyar02 16-04-2011 18:34

Devam

4 Eklenti(ler)
Annem öldürmemi söyledi insanları sokuyormu. Sanırım zehirliymiş. Bir süre bellemeye devam ederken küçük bir süprizle karşılaştım. Siyah başlı yaklaşık 15-20cm'lik yılan yavrusu.:)iyiki belle zarar vermemişim. Bel yardımıyla sıkıştırıp annemden aldığım pet şişe yardımıyla buğdayın içine bıraktım.sonunda domates fidanlarının dikim işini bitirdik. Bu arada saat 13,30 öğlen yemeği yine aynı iştahsızlıkla birşeyler atıştırıp Annem salatalık tohumlarını ekerken bende 30 çukur kazıp izmir yöresine ait kavunu ekmek için çukurlara kavun çekirdeklerinden 4'er adet ekip üstünü yine yanmış hayvan gübresi ile kapatıp suladıktan sonra yağmur başlamak üzere iken toparlanıp eve döndük.
Yarın nasipse tekrar tarladayız.:D Resimleri cep telefonumla çektim. Diğer resimleri sizlerle paylaşacağım.Saygılar

bahtiyar02 20-04-2011 09:20

Hafta sonu tarla

5 Eklenti(ler)
Cumartesi- Pazar günü Annem ve Ben tarlaya gittik. Yaptığımız işler yaklaşık 14 çeşit Domates türünü diktik. Domates fidanlarını balkon serada çimlendirmiştim. Daha önce bulunan iki karık yetmeyince 3 karık daha yaptık. Sebze ve meyve ekeceğimiz kısım çamurlu olduğundan traktör iyi bir sürme işi yapmadığı için karıkları düzenleyemedik.İşlerinçoğu haftaya kaldı.

Saygılar

Sevgi Durul 20-04-2011 09:41

Sayın bahtiyar02, anneniz arkanızda olunca, işler daha kolay olacak gibi görünüyor. Ama yılan korkuttu beni. İnşallah ben karşılaşmam, bahçede. Annenize saygılar...

bahtiyar02 20-04-2011 10:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 789035)
Sayın bahtiyar02, anneniz arkanızda olunca, işler daha kolay olacak gibi görünüyor. Ama yılan korkuttu beni. İnşallah ben karşılaşmam, bahçede. Annenize saygılar...

Sevgili SDurul; Çok teşekkürler ederiz.Annem sağolsun çok büyük desteği var.Yılandan korkmayışımın sebebi ise Afsunlu ( Okunmuş ) olmamızdan dolayı bizi yılanın sokmadığı sürekli annem tarafından söylerdi. Batıl inançta olsa bir kaç kez başıma geldiği için yılan hiç ısırmadı her seferinde kaçtı.
Saygılar

bahtiyar02 20-04-2011 10:17

devam..

5 Eklenti(ler)
2010 Yılı sonbaharında ablamın bahçesinden söküp tarlaya diktiğimiz erkenci küçük incir sanırım tutu. S.Arabistan hurması çekirdeklerinden 7 adeti çimlendi. Bu yıl ilk kez hiç gübre ve ilaç kullanmadan ektiğimiz buğdayımız çevrede bizlerin yaptığının tam tersi uygulamayla yetiştirilen buğday ve arpalarda aynı gelişmeleri gösteriyor. Tarlanın Demirbaşı saydığım alıç ağaçlarımızdan birisi bu yıl çok güzel görünüyor.Yine 2010 ilk baharında aşımakasıyla ve elle yaptığımız 6 kök amerikan asmasından sadece 3 kök aşımakinesindekiler tutu. Bu yıl üzüm tutacaklarını söylediler. Ayrıca cetinfidancılıktan aldığım aşılı üzümlerden 24 kökten sadece 2 adeti çimlenmedi.Diğerleri gayet güzel.

bahtiyar02 20-04-2011 10:23

devam...

5 Eklenti(ler)
Meyve ağaçlarımızın genel yapısı; Tek kök Güz zeytini yerini sevmiş gibi. 2kök sumaktan birisi, Ankara armudu sanırım bu yıl boy atar. 2 kök Koca yemişlerimiz de durum iyi yeni sürgünler dipten veriyor. Kaymakağaçları birisinin durumu daha canlı. İlk diktiğimiz naşi armudu inadına ben varım dercesine bu yılda çiçek açtı. Hatay hurması(Çikolata hurma )Ağaçlarda bu yıl ilk bahar hem yağışlı hemde serin geçmesinden dolayı sanırım daha bir canlı.

bahtiyar02 20-04-2011 10:28

devam....

5 Eklenti(ler)
Turunçgillerden çoğunluğu Rize türü soğuklardan etkilenmedi.Bazı türler sadece yaprak döktü. Yağışlardan dolayı topraklar ağaçların çukurlarını kapatmış.Havalar ısınınca tekrar ağaçların etrafları açacağım. Ayva ağacı tomurcuklu ve diğer bazı erik türleri çiçek açtı. Goji bery de bu yıl çok az budamayla durumu güzel.Avustralya dutunun meyvesini şimdiden merak ettim.

bahtiyar02 20-04-2011 10:37

Diğer ağaçlar

5 Eklenti(ler)
Bu yıl diktiğimiz bazı çelikler özellikle incir çok güzel tutanlar oldu. Çekirdekten yetiştirdiğimiz 2 adet bademlerimi bu yıl tırtıllar rahatsız etmediler.Buğdayın bir başka yerden çekiliş görüntüsü. Boş kalan bu yeri traktörle sürdürüp kompile deşti türler ekmeyi planladık. Toprak 2 yıldır nadasta ve gayet güzel bir toprağı var. Sevgili Denizakvaryumunun gönderdiği kabak türlerini yaklaşık 20 gün önce dikmiştik. Bu iki günde Ana-oğul olarak yaptıklarımız ve gözümüze takılanlar.
Saygılarımızla

KAPTANzst 21-04-2011 10:31

Selam sayın Bahtiyar bey.
Çalışmalarınız ve emekleriniz takdire şayan. Bu çabalarınızın ürünlerinide inşallah alırsınız. Yanlız ben domatesler için biraz erken olduğunu düşünüyorum. Gece soğukları hala etkili. İnşallah bir şey olmaz

Dudi 21-04-2011 11:09

Herşey çok güzel görünüyor ama o annenizin pişirdiği sacdaki yemekten yemek isterdim. Açık havada nefis mis gibi anne yemeği :))

Periş 21-04-2011 18:38

Herşey çok güzel bahtiyar bey emeginize saglık sevgili dudiye katılıyorum açık havada yemek çok güzel elinize saglık..

bahtiyar02 21-04-2011 21:55

Sevgili kaptanzst,sevgili Dudi ve sevgili burak alkan;
Çok teşekkür ederim. Yemeğin ismi sacda but kavurma. Gerçektende açık havada çok lezetli birde tavuk doğal yetiştirilenlerden olsa harika olurdu.
Domatesler için burası uygun bir ısıya sahip. Mart 20'sinde bizde sobalar sökülmeye başlar. Çocuklu evler hariç.
Saygılar

KAPTANzst 22-04-2011 22:55

Biz karadenizde evlerde hala soba yakıyoruz. Serada bile.:(

bahtiyar02 23-04-2011 22:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaptanzst (Mesaj 790814)
Biz karadenizde evlerde hala soba yakıyoruz. Serada bile.:(

Sevgili kaptanzst; Size bir süprizim var Trabzon'dan kız kardeşime görücü geldi.Sizden iyi olmasın tanıştık memleketinizden bahsettik.Onlarda halen sobaların yandığını söylediler. Allah nasip ederse mayıs ayı içerisinde bizde iadeyi ziyarette bulunmak üzere Trabzona geleceğiz. Bu vesileyle sizle tanışmak isterim.
Saygılar

KAPTANzst 24-04-2011 08:36

Günaydın.
Sayın Bahtiyar bey hayırlı olsun.
Trabzon un neresi olduğunu tam yazarsanız özelden, ben buluşma ihtimali konusuna açıklık getiririm. İnşallah Yomra tarafıdır.Bende tanışmak isterim elbet.
Hayırlısı

bahtiyar02 27-04-2011 14:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaptanzst (Mesaj 791322)
Günaydın.
Sayın Bahtiyar bey hayırlı olsun.
Trabzon un neresi olduğunu tam yazarsanız özelden, ben buluşma ihtimali konusuna açıklık getiririm. İnşallah Yomra tarafıdır.Bende tanışmak isterim elbet.
Hayırlısı

Sevgili kaptanzst; Trabzon merkezde oturuyorlamış. İnşallla hayırlı bir iş olur.
Saygılar

KAPTANzst 27-04-2011 21:50

İnşallah sayın Bahtiyar bey..

epsody 30-04-2011 11:16

Toprak dostum arkadaşıma.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 693799)
Zehirli tarım ilaçlar sayesinde tabiyatın dengeside bozuldu.Çevremde iki yıl içinde 2 adet yılan gördüm. Eskisi kadar sık karşılaşmıyoruz.İnanın bende arar oldum.Tarlada Bugün deri değiştirmiş bir yılanın soyulmış derisini gördük.Yaklaşık 60-70cm kalınlığı ise 3-4cm.Şahsen canlısını görmeyi isterdim.

Sevgili toprak dostu aynı zamanda duyarlı çevre dostu arkadaşım, denizakvaryumu arkadaşın bahçesindeki bu güzel mesajınıza cevap yazarkende sizinle paylaşımların devamınıda öngörmekteyim.

Çevremiz sizin gözlemlerinizin ortaya koyduğunuzdan daha hızlı bozularak doğadaki canlıların çeşitliliği azalmakta, denge unsura yaşam tarzının ufauklarında çölleşme belirtileri sezilmektedir.

Buna sebeb doğal yaşama yapay girdiler dayatılması ile organik tabanlı yaşam geriliyerek bu tür canlıların yaşamlarındaki beslenme zorlukları ile, bu türler doğada yaşam desteği sağlıyamadıklarında, bu canlı üzerinden bir başka canlının da yaşamını bozmakta olup, bu kopukluk içinde faturası olarak gelicek nesillere yaşanmaz bir dünyanın temelleri atılmaktadır.

Aramızda yaşayan sağlıksız insanların hayvan fobileri yüzünden bir çok türün canlıları yaşamlarıda risk altında kalarak talihsiz olanlar bu sağlıksız insanların barbarlığına kurban verilmektedir.

İnsanın aczi değilmidir ki bu canlıları öldürenlere müdahale edemiyen medeniyet sahiplerinin göz göre göre sehirci kalmaları, bu utanç verici yaşama daha ne kadar dayanacağız.

Bu yaşadığımız dünya, ne dedelerimizden nede babamızdan bize miras kaldı, bizler bu yaşanılan dünyayı gelecek nesillerden ödünç alarak yaşamaktayız, yani bu ödünçlük le borç içindeyiz, bu borcu ödemek bizim insanlık onurumuzdur, onursuz yaşamaksa ölmek bu günden evladır, sevgiler saygılar sunarım.

GERÇEK DOĞA VE TOPRAK DOSTLARINA.

Akhisarlı 01-05-2011 11:35

Halıç kendiliğinden mi çıkmıştı .sarı halıç çok güzel olur çocukluğum da köyün çıkışında var dı büyük bir ağaçtı çıkamazdık üstüne taş atardık sonra dökülenleri toplardık çok lezzetliydi ekşimsi tadıyla çok güzeldi ceplerimize doldurup gidene kadar koyun ağılına eşşeğin üstünde yerdim ne kadar kurt yediğimin farkına varmadan kurtlu çıkardı çoğu nekedar güzel geliyormuş ki bana temiz tarafından yemeye çalıştığımı hatırlıyorum.
Bu ara bir resmi anlamadığınızı yazmışsınız .hangi resim tarif edermisiniz.

bahtiyar02 01-05-2011 21:57

Sevgili Akhisarlı; Ortak özelliğimizin olması benimde dikkatimi çekti. Umarım herşey gönlünüzce olur.
Bahçemdeki alıçlar ben almadan öncede yabani olarak yetişmiş. Benim köyümün çevresinde yabani olarak yetişiyor.Dediğiniz gibi gayette lezzetli. Muzu ve bir kaç ağacımı su sorunumuzdan dolayı kurudu.Ama Sitemizin bahçesinde 2 adet muzumuz halen yaşıyor;)ordan fidan alır tarlaya götürürüm. Resimde çıkaramadığım şeyi sizin konu başlığınıza ekledim.
Saygılar

bahtiyar02 02-05-2011 20:39

Ramazan Öğretmen'in hobi bahçesi

5 Eklenti(ler)
Evime çok yakın 750 metre kare bir arsa üzerine hobi bahçesi olarak düzenlemeye çalışan Sevgili Ramazan beyle bir tesadüf eseri tanıştık.Kendisine bizim siteden agaclar.net'ten bahsettim. Koyu bir çam ağacı türlerine ve çiçeklerde meraklı.Hafta arası iş çıkışında bahçesindeyiz. İşte bazı kareler..

bahtiyar02 02-05-2011 20:48

Devam

5 Eklenti(ler)
Bahçenin içerisinde atım atacak yok gibi;)

bahtiyar02 02-05-2011 20:54

Resimlere devam

5 Eklenti(ler)
Ramazan öğretmenin bahçesine karanfil,Domates türleri ve kırgız kavun-karpuzu,Deşti olarak domates ve karpuzlar ektik. Bahçeye meraklı bir dostumuz geldi.Mahmut bey bizimgibi delileri görünce oda sitemize üye olmuş;)Bu arada bahçede 3 tür böğürtlen olduğunu söyledi ramazan bey.Bana da yaklaşık 10 adet orta boy saksıya aldığım köklü böğürtlen fidanlarından verdi. Fidanlar öğle coşmuşki topraktan bel kürekle çekerken hiç zorlanmadık. Bu hafta nasipse benim hobi bahçeme dikeceğiz.

bahtiyar02 02-05-2011 21:03

devam

5 Eklenti(ler)
Ramazan bey Bahçeye taştan bir ev planlamış,pilan ve projesini onaylatmış.Adıyaman merkeze yaklaşık 60km uzaklıktaki dağlık kesimden özenle seçmiş olduğu taşları kırdırmış, bir gün sonra 6 adet kamyonla taşları almak üzere Adıyamandan yola çıkmışlar.Taşların yanına vardıklarında ise taşların yerinde yeller esiyormuş:( Taşlar tümüyle çalınmış fıkra gibi. Bu durumdan sonrada tüm hevesi kaçmış tek gözlü bir ev, Tuvalet, Kamelya ve barbekü yaptırmış.

bahtiyar02 02-05-2011 21:13

Bahçe resimleri

4 Eklenti(ler)
Sevgili Ramazan öğretmenim Ankaralı ama Adıyaman'dan evli Haliyle Kahta\Adıyaman'lı oldu:D İşte sevgili Öğretmenim Ramazan bey. Gerçektende çok sabırlı ve bizim gibi kesinlikle bitki delisi;)

bahtiyar02 02-05-2011 21:21

Sevgili epsody; Öncelikle "GERÇEK DOĞA VE TOPRAK DOSTLARINA" Cümlenizi beğendiğim için izniniz olmadan kullandım.Umarım sakıncası yoktur.
Kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum. Elimden geldiğince direniyorum. Umarım geleceğe tam doğal bir bahçe içinde yılanı,kekliği ve kuşları ile bıraka bilirim.
Saygılar sevgiler

serkanhoca 02-05-2011 21:23

Meslektaşım Ankaralı değil, tam Adıyamanlı olmuş, bağlamışsınız toprağınıza :))

bahtiyar02 02-05-2011 21:32

Sevgili serkanhoca; Kalmaya hiç niyeti yok gibi.Tek korkumuz bahçenin satılması dahilinde bahçeyi olduğu gibi devam ettirecek birisini bulmak.Yoksa Ramazan beyi ne yapıp edip Ankara düşüncesinden vaz geçirmek için uğraşacağım.
Saygılar.

ligustrum 02-05-2011 21:52

Ramazan Bey'in yaptığı yeni inşaat yapılarda bacanın tüttüğünü de görmek dileğimizdir.
Başarı, çalışkan insan ürünü..
Kolay gelsin.

bahtiyar02 03-05-2011 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum (Mesaj 796663)
Ramazan Bey'in yaptığı yeni inşaat yapılarda bacanın tüttüğünü de görmek dileğimizdir.
Başarı, çalışkan insan ürünü..
Kolay gelsin.

Sevgili Ramazan beyin çalışmaları ve merakı inanın taktire şayiandır.

Yakup Ünal 03-05-2011 13:15

Bahtiyar bey bahçeniz zamanla güzelliğine güzellik katacaktır. Allah emeğinizi boşa çıkartmasın bende abimle birlikte sizin yaptığınız gibi tarlayı ağaçlandırmaya çalışıyoruz. zorlugunu biliyorum.
Benim sizden goji berri ile ilgili bilgi istiyorum.
goji berry acayip taktım ankaranın kazan ilçesinde yetiştire bilirsem 2 dönüm **** 6 dönüm yere dikmeyi düşünüyorum nigdenen ve izmirden getirdim ama sizin gojiler gibi değil resimleri goji bölmünde paylaştım
şimdiden bilgi için teşekkürler

bahtiyar02 03-05-2011 21:35

Sevgili Yakup Ünal;İiyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Ben goji fidanımı sayın:Yusuf USTAOĞLU beyden almıştım.http://pepino61.com/index.htm Bu linkte gerekli bilgiyi bulacaksınız.
Saygılar

Yakup Ünal 03-05-2011 21:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 797442)
Sevgili Yakup Ünal;İiyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Ben goji fidanımı sayın:Yusuf USTAOĞLU beyden almıştım.http://pepino61.com/index.htm Bu linkte gerekli bilgiyi bulacaksınız.
Saygılar

teşekkürler bilgi için

ciceksever70 04-05-2011 07:15

Bahtiyar bey hobi bahcesindeki ev cok sirin gercekten de. Cok da titizlikle yapildigi belli.
Siz bamya yetistiriyor musunuz? Ben bamyayi su sevmez diye hep büyük derin kare legenlerde yetistiriyorum. Ama bu yil elimde cok tohum var bir kismini bahceye ekmeyi düsündüm, bizde yagan asiri yagmur konusu beni kararsiz birakti. Domateslerin catisi kapali, onlarin yanina eksem bakimlari benzer mi acaba? Domatesleri de cok az suluyorum. Legendekiler cok yavas gelisiyor. Gerci havalar da birden sogudu burada 28 dereceden 10 derecelere düstü bir haftadir. Simdi yavas yavas isiniyor yine. Avusturya`dan sevgiler, saygilar.

bahtiyar02 04-05-2011 09:22

Sevgili ciceksever70;
Bahçenizi ve çalışmalarınızı zevkle takip ediyorum.Ellerinize sağlık. Dediğiniz gibi bamya deşti olarak ekilir ve daha makbüldür. Neden derseniz Sulu yetiştirilenler kadar boy vermez,bamyalarıda küçük,daha az salyası ve kurutmalık yaptığınızda uzun süre saklıyabiliyorsunuz. Çokta lezzetli olur. Domatesler saksıda olduğundan havalar ısındığında su kaybı olacağından bir süre sonunda sık sık sulamanız gerekeceğinden bence bamyaları bahçenizin bir bölümüne ekin derim. Saksıda bamya yetiştirebilirsiniz sulama olarakta domatesten daha az sulayarak. Ama bahçeye tohum ekmeniz dahiline saksıdakilerden daha iyi olacağını söyleyebilirim. Burada da yağışların maşallahı var bahçeye birçok domates ve meyve dikecektik fidanlar inşallah bozulmaz. Ayrıca hava ısısı sizde olduğu gibi burada da ani değişimler gösteriyor.

Tüm Ailenize Saygılar sevgiler.

Yakup Ünal 04-05-2011 14:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Minarislim (Mesaj 661475)
Kuyuyu balyozla çaktığımız resimleride en kısa zamanda eklemek istiyorum.

minarisli bende kazanlıyım tanışalım

ciceksever70 04-05-2011 20:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 797684)
Sevgili ciceksever70;
Bahçenizi ve çalışmalarınızı zevkle takip ediyorum.Ellerinize sağlık. Dediğiniz gibi bamya deşti olarak ekilir ve daha makbüldür. Neden derseniz Sulu yetiştirilenler kadar boy vermez,bamyalarıda küçük,daha az salyası ve kurutmalık yaptığınızda uzun süre saklıyabiliyorsunuz. Çokta lezzetli olur. Domatesler saksıda olduğundan havalar ısındığında su kaybı olacağından bir süre sonunda sık sık sulamanız gerekeceğinden bence bamyaları bahçenizin bir bölümüne ekin derim. Saksıda bamya yetiştirebilirsiniz sulama olarakta domatesten daha az sulayarak. Ama bahçeye tohum ekmeniz dahiline saksıdakilerden daha iyi olacağını söyleyebilirim. Burada da yağışların maşallahı var bahçeye birçok domates ve meyve dikecektik fidanlar inşallah bozulmaz. Ayrıca hava ısısı sizde olduğu gibi burada da ani değişimler gösteriyor.

Tüm Ailenize Saygılar sevgiler.

Tesekkür ederim Bahtiyar bey, bugün balkon ciceklerinin ekimiyle ugrastim mesajlara ancak bakabiliyorum. Bu sene az domates ektim bahceye cünkü saksida kiraz domateslerim de var. Denemek icin domateslerin kenarlarina bir iki sira bamya ekebilirim. Yeterince tohumum var. Sizin kadar profesyonel ekim yapamiyorum ama benimki de hobi iste. Burada bulamadigim sebzeleri az da olsa Türkiye`den gelen tohumlarla yetistirip nefsimizi köreltiyoruz. Inanin burada marketlerde maydanoz bile bulmak zor. Bulduk mu bolca alip donduruyoruz. O yüzden yazin maydanoz, dereotu, nane gibi yesillikleri de bol bol yetistirmeye calisiyorum. Bizim ülkemizin sebze meyve bereketi hic bir yerde yok. Selamlar, sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025