agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ılgım / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15482.htm)

ılgım 13-01-2014 22:25

Sevgili Üyeler ;

Uzun bir aradan sonra herkese tekrar merhaba. Sene 2009'da uğraştığım bu bahçeden malesef eser kalmadı. Apartmanımızın etrafı çevrili olmadığı için bahçem çok zarar gördü ve hevesim kırıldı malesef. Fakat son bir aydır apartmanımızda çevre düzenlemesi var ve apartmana dışarıdan girişler artık olmayacak örülen duvarlar sayesinde. Bu süre zarfında apartmana 5 kamyon bahçe toprağı döküldü gelmeye devam edecek. Bende bu fırsatı değerlendirip yaklaşık 7-8 metre uzunluğunda 4 metre genişliğinde bir yer ayırdım kendime. Bahçe topraklarını güzelce yaydım. Henüz tadilatlar bitmediği için çok fazla müdahale etmiyorum.

Tadilatlar son bulduktan sonra. Maydonoz vb kışlık bitkiler ekmeyi düşünüyorum. Zamanı gelincede biber,patlıcan, domates , çilek ekeceğim. İlerleyen günlerde bahçenin fotoğrafını paylaşacağım. Bizim buradan arada gübreci geçiyor eğer yakalarsam ondanda yaklaşık 3 çuval gübre almayı düşünüyorum.

celalim01 13-01-2014 22:44

Hayırlısı diyelim şimdiden.

celalim01 13-01-2014 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ılgım (Mesaj 421577)
Güzel fikirmiş.. Onları bahsettiğiniz yöntem ile bahçem'den uzak tutabilirim sanırım.. Bahçemin bulunduğu yerden ben bahçe yapmadan önce çok kişi gelip geçtiği için insanların alışması zor olacak ama alışacaklar inşallah. Bahçenin etrafını çeşitli çiçeklerle donatmak istiyorum. Ve kayısı , zeytin,erik fidesi dikme düşüncemiz var. Kış gelince'de marul dereotu vs ekeceğiz.

Aslında çocukları yanınıza çağırıp onlardan yardım isteseniz.Çocuklar öyle ilginçtir ki siz yaparsınız kırıp dökerler ama kendileri en ufak bir şey yapsa asla kırılıp yok olmasına seyirci kalmazlar.Ben bir eğitimci olarak köy okulunda duvarları kırıp,berbat eden öğrencilere ellerimizle hep beraber boyadığımız duvarlar ,kapılar 3 yılı geçti ben artık o okulda değilim ama hala temiz,bozulmamış durumda diğer sınıflar ise berbat halde.Denemekte yarar vardır.Kaybedecek bir şey yok o çocukları kazanmak da var işin ucunda.

ılgım 13-01-2014 23:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1240772)
Aslında çocukları yanınıza çağırıp onlardan yardım isteseniz.Çocuklar öyle ilginçtir ki siz yaparsınız kırıp dökerler ama kendileri en ufak bir şey yapsa asla kırılıp yok olmasına seyirci kalmazlar.Ben bir eğitimci olarak köy okulunda duvarları kırıp,berbat eden öğrencilere ellerimizle hep beraber boyadığımız duvarlar ,kapılar 3 yılı geçti ben artık o okulda değilim ama hala temiz,bozulmamış durumda diğer sınıflar ise berbat halde.Denemekte yarar vardır.Kaybedecek bir şey yok o çocukları kazanmak da var işin ucunda.

Celal Bey ;

Yorumunuz için teşekkür ederim. İlk mesajı 2009 da yazmışım o zamanlar küçük olan çocuklar hali ile büyüdüler artık bilincindeler herşeyin küçük yaşta 3-4 çocuk kaldı sadece onlarda zarar veren tiplerden değiller fakat zarar vermeye yönelmesinler diye bu yontemleri uygulayabilirim. Teşekkürler.

celalim01 14-01-2014 22:08

İnşallah yardımcı olabileceğimiz durumlarda yardıma her zaman hazırız.Si azimle çalışmaya heves edin yeter.

ılgım 15-01-2014 10:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1241059)
İnşallah yardımcı olabileceğimiz durumlarda yardıma her zaman hazırız.Si azimle çalışmaya heves edin yeter.

Teşekkür ederim Celal bey. Sebzelerin dikim takvimi hakkında kesin bir bilgiye ulaşamadım. Birkaç tablo buldum ama farklı şeyler yazıyor. Şu aylarda neler dikersek sağlıklı verim alabiliriz ? Domates , salatalık , çilek ekimini nezaman yapabiliriz ?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025