agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Birol / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15192.htm)

epsody 21-08-2009 14:36

Merhaba sayın birol avatarının şeftaliler olunca sorunumu yönelteceğim adreste belli oldu şeftali ağaçlarında rastladığım bir hastalıktan söz etmek istiyorum.Arkadaşım çekirdekten çıkma bir ağacımda geçmiş yılarda her yağmurdan sonra yaprak kıvırcığınla karşılaşıyordum uyguladığım bu konudaki ilaçları kullandıktan sonra bu hastalık bu sene ortaya çıkmadı ama meyve oluşumlarıla beraber bir başka hastalık ortaya çıkarak meyve oluşumları form değiştirerek dökülmeler ve şimdide dallardan akmalar oluyor sanki ince ince su damlaları altına dökülüyor ağaç dallarına bir çok karınca faaliyet içinde ve dallar arasın eşek arılarıda dolaşıyor.

Konuyu yeterli açıklayabilmişsem, yanıtını alabilirmiyim ayıntılı bir şekilde,ilgine teşekkür ederim saygılarımla.

Adalet Yağcı 21-08-2009 17:11

Birol bey, 152-155-157 nolu mesajlarınızı kendi bahçemin sayfasına kopyaladım, oradan daha rahat bulabilirim diye.
Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler.

Birol 21-08-2009 19:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi epsody (Mesaj 484376)
Merhaba sayın birol avatarının şeftaliler olunca sorunumu yönelteceğim adreste belli oldu şeftali ağaçlarında rastladığım bir hastalıktan söz etmek istiyorum.Arkadaşım çekirdekten çıkma bir ağacımda geçmiş yılarda her yağmurdan sonra yaprak kıvırcığınla karşılaşıyordum uyguladığım bu konudaki ilaçları kullandıktan sonra bu hastalık bu sene ortaya çıkmadı ama meyve oluşumlarıla beraber bir başka hastalık ortaya çıkarak meyve oluşumları form değiştirerek dökülmeler ve şimdide dallardan akmalar oluyor sanki ince ince su damlaları altına dökülüyor ağaç dallarına bir çok karınca faaliyet içinde ve dallar arasın eşek arılarıda dolaşıyor.

Konuyu yeterli açıklayabilmişsem, yanıtını alabilirmiyim ayıntılı bir şekilde,ilgine teşekkür ederim saygılarımla.

Sayın epsody
Bilgim dahilinde size yanıt vermeye calışayım izin verirseniz. Arkadaşım cekirdekten kendi çıkan şeftali genelde sağlıksız olur onu aşılamak gerekir önce onu belirterek sözlerime başlıyayım ( sizinki sağlıklı ise problem yok ) Yaprak kıvırcığını sevgili adalet yağcı hanıma tavsiye ettiğim gibi ( mesaj no.152-155-157 ) önlemek mümkün. Form değişikliği ve dökülmeler sanırım ağacın besleyememesinden kaynaklanıyor, çağla durumunda iken seyreltmeyi iyi yapmak lazım, seyreltme işlemi için yazılarda her 40 -50 yaprağa bir şeftali olacak şekilde seyreltin diyor uzmanlar ama ben agac dalının kalınlığına göre bırakıyorum bazı dallarda 3 tane bazılarında iki bazılarında ise bir tane bırakıyorum diğerlerini çağla iken atıyorum. Dallardan ince ince su akması ile hiçmi hiç karşılaşmadım, onun için bir bilgim yok sanırım karıncalarla eşek arıları bu akan suya geliyor agac bedenine kireç sürmeyi denedinizmi karınca ve diğer zararlılar için bire bir. Sizin sorularınıza cevap verebildimmi bilmiyorum. Sağlıcakla kalın.

Birol 21-08-2009 19:06

Sevgili Adalet Yağcı
Nasıl kolayınıza gelecekse öyle yapın. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Birol 01-09-2009 22:40

5 Eklenti(ler)
Bu gün çektiğim resimleri sizlerle paylaşmak istedim.
Sevgili Güler Hanımın sihirbaz gülü inanılmaz güzel acıyor, bu sabah resmini çekeyim dedim kadife gibi insan ellemeye kıyamıyor.

Japon gülü üç adet açmıştı, ikisini birileri koparmış halbuki dalında çok daha güzel duruyordu.

Sellukalarımda ( Dört adet ) fena değil inşallah çiçeklenirler

Begonvilim yerini çok sevdi daha öncede resimlemiştim ama her gecen gün yeni çiçekler veriyor.

Birol 01-09-2009 22:42

2 Eklenti(ler)
Selluka

Orhan Özbilgiç 15-09-2009 21:07

Sevgili Birol;
Yaz döneminde internet ile ilişkim yoktu. Bu nedenle birçok arkadaşmızın bahçesi gibi seninde bahçeni ancak görüyorum.
Gördüğüm kadarıyla epeyce yol almışsınız. Genç olmanız işin hızını arttırıyor belliki..Herşey güzel gidiyor.
Haa..Bahçemi ziyaretiniz de sorduğunuz ''İzmir de fındık yetişir mi?'' sorunuzu keşke bahçenizi gördükten sonra, burada yanıtlasaydım. Fazla söze gerek kalmazdı. Gördüğüm kadarıyla su sorunuz yok. Siz en güzelini yetiştirebilirsiniz.
Saglıkla kalın.

Birol 16-09-2009 18:40

Sevgili orijin
Öncelikle bahceme hoş geldiniz. Evet ilk günden bu yana baya yol aldım ama hala işin çok, çok başındayım, maddi olanaklar dahilinde bir şeyler yapmaya çalışıyorum, ama genc sayılmam.:(
Evet su sorunum yok şu anda, bahcemin bulunduğu yer baya sulak sayılır ben her meyveden ve ağaçtan bir tane olsun istiyorum yerimin durumuna göre, fındık ta bunlardan biri, onun için sordum denk geldiğinde yetiştirmek içiin bir alıp deneyeceğim.Sağlıcakla kalın.

jineop 16-09-2009 18:54

Sevgili Birol,
Uzun zamandır bahçene gelememiştim,tembellik yapmamış çok güzellikler olmuş.Ellerine sağlık.Sellukanın tomurcukları var mı?Güllerin de çok güzel.Bereketli bahçen de ,mutlulukla yaşaman dileğiyle, iyi bayramlar.

Birol 16-09-2009 21:18

Cok teşekkür ederim sevgili jineop
Bahceme gelip beni onurlandırdınız. Sellukamın boyu üç buçuk,dört metreyi buldu ama henüz tomurcuk yok dört gözle bekliyorum bende. Bayramda fırsat bulursam sizin daha önceki bahcemi ziyaretinizde söylediğiniz taş fırını yaptıracağım. Sizin ve tüm ağaclar üyesinin bayramını şimdiden kutlarım. Sağlıcakla kalın.

fikreteren 19-09-2009 15:14

Meyva ağaçları çok güzel güle güle tüketin.iyi bayramlar

Birol 20-09-2009 22:33

Teşekkür ederim sayın fikreteren
Sizede iyi bayramlar.

Birol 29-10-2009 21:10

4 Eklenti(ler)
Sevgili Jineop bahcenize taş fırın çok yakışır üşenmeyin yaptırın demişti,:p bende evet çok istiyorum demiştim nihayet tam olarak bitmesede faaliyete bu gün gecirdik, börek ve güvec te yaptık çok da güzel oldu. Kurdele kesmek için sizleri bekliyecektik ama ben dayanamadım acılışı yaptım.:p:D

sevim4 29-10-2009 21:16

Sn. birol hayırlı olsun böreklerde harika gözüküyor afiyet olsun.

Birol 29-10-2009 21:19

3 Eklenti(ler)
Sevgili Gül Batur hanımın toplantıda verdiği en büyük meyveli ağacın bir tanesi yerine dikildi, başınada nöbetci hanım bıraktım elinde testisi sabah akşam her daim nöbet tutuyor.:D Muz agaclarınıda dikmiştim ( 3 adet ) gelişimi gayet iyi gidiyor, begonvilde bu mevsimde fena sayılmaz.

Birol 29-10-2009 21:20

Çok teşekkür ederim sevgili sevim4. Sağlıcakla kalın.

Birol 29-10-2009 21:26

Muz fidanlarını gönderen sevgili Ahmetbey07 için dikip kendisine göstermiştim onun için tekrar buraya yükledim ama göstermiyor daha önce yüklediğim için.

Birol 29-10-2009 21:38

3 Eklenti(ler)
Sonbahar iyiden iyiye kendini göstermeye başladı, cevizin yapraklarını topluyorsunuz aradan beş dakika gecmiyor yine her taraf sapsarı yaprakla doluyor ama olsun doya doya her mevsimi yaşamak kadar güzel bir şey olamaz sanırım. Bu arada benim inşaat işleri hala bitmedi kriz vurdu bahceyi.:D
Girişe taş döşedim ve süs havuzu yaptırdım ama havuz hoşuma gitmedi,yıkıp tekrar yaptırmak istiyorum ama nasıl bir şey yaptırayım karar veremedim, belkide yıktırmadan üzerinde düzenlemeler yaparım. Ön taraf cevizden dolayı genelde gölge oluyor onun için komple ortanca diktim.

KÖSTEMKOY 07-11-2009 20:49

selam Birol kardeşim çiçek ve ağaç bahçen çok güzel olmuş ellerine sağlık

Birol 07-11-2009 20:51

Teşekkür ederim Köstemkoy lu kardeşim. Hoşgeldin sitemize sağlıcakla kal.

Adalet Yağcı 07-11-2009 21:04

Sayın Birol, fırınınız çok güzel olmuş, güveç ve böreğe dayanamam, masaya bir tabak ilave edersiniz değil mi?

Birol 07-11-2009 22:41

Sevgili Adalet hanım.
İlave tabak masadaki yerini aldı, yayık ayran için büyük bardak kondu afiyet olsun.

Birol 07-11-2009 22:45

Fırınımın tabanı istediğim gibi olmamıştı onun için içindeki ateş tuğlalarını kendim değiştirdim şimdi istediğim gibi oldu. Önündeki bacası yarım kalmıştı yağmurlardan sonra yarım kalan bacayı ve ön dekor işlemelerini yapacağım.

Birol 07-11-2009 22:47

Bu arada sizin göztaşı işi ne oldu Adalet hanım ne karar verdiniz öğrenmemin bir sakıncası varmı acaba? Sağlıcakla kalın.

Adalet Yağcı 07-11-2009 23:25

Göz taşını aldım, kilogramı 5 tl. den fazlaydı, Şubat ayında tavsiye ettiğiniz gibi ağaçlarıma ve güllerime vereceğim.

Güveç de börek de harika olmuş, kim yaptı ise elleri dert görmesin.

Birol 08-11-2009 07:02

Afiyet bal şeker olsun.:)

KÖSTEMKOY 08-11-2009 14:08

Selam;
Birol amca ben Erman.. Şeftali agaçların, bahçen ve evin çok güzel olmuş.. Ellerinize sağlık :) Sağlıklı, mutlu nice huzurlu günlerde evinizde konaklayıp, meyvelerinizi yetiştirmeniz dileğiyle iyi günler....

Birol 08-11-2009 16:51

Teşekkür ederim Erman sanada iyi günler.

Birol 08-11-2009 23:42

Sevgili Erman
Acil çıkmam gerektiğinden daha önceki cevabım kısa olmuştu kusura bakma. Babanın içindeki doğa aşkını en iyi bilenlerden biriyin ben, uzun zamandır ona söylüyordum sitemizi ziyaret et çok memnun kalacaksın diye ama işlerinin yoğunluğundan bir türlü olmuyordu kısmet bu günlere imiş.:p Sitemize üye olduğunu öğrenince o kadar sevindimki anlatamam. Sitemize çok efendi, çalışkan,dürüst ve dost canlısı bir üye daha katılmış oldu. Tekrar hoş geldin diyorum ona. Babanın nikinden girsende senin yaşındaki bir kişinin bu sitede dolaşması beni çok memnun etti. O kadar ısrarıma rağmen sizi bahceye gercek olarak getiremedim ama sanal olarak dolaştırıp en azından bahcem hakkında fikir verebildim, bundan sonraki ilk işinizin, gercek ziyaret olmasını dileklerimle herkese selamlar. Sağlıcakla kalın.

bilmemgerek 18-11-2009 01:24

Bravo Birol Bey!
Ne muthis bir enerjiniz ve hevesiniz var. Takdir ettim, bir parca da kiskandim. :)

Eskiden kiralik evlerin ortak bahcelerini bile cennete cevirirdim, kendi evim (ve de cocuklar) olduktan sonra bahce ile ugrasmak cok zor geliyor artik. Cocuklardan ve isten emekli olana kadar saksi cicekciligini sevecegim sanirim.:))

imza: on bahcesi balta girmemis orman olan uye ;)

Birol 18-11-2009 03:53

Sevgili Bilmemgerek
Teşekkür ederim övgü dolu sözlerinizden dolayı ancak şunuda bilmenizi istiyorum inanın bende yoruldum artık hatta satmayı ve köşeme çekilip emekli gibi yaşamayı bile düiünüyorum.:(:( Eşimin mesleği cilt bakım uzmanlığı, bir senedir dükkan arıyoruz ona cilt bakımı ve manikür pedükür olarak, istediğimiz şartlar oluşmadığından bir türlü olmadı. Onun bana yardımı hiç olmuyor desem yeridir, çocuklarımın ikiside üniversitede okuyor onlarda yardım edemiyorlar kaldıkı zaten bahce işlerinide ne yalan söylüyeyim hiç sevmiyorlar.:(:( Bense bahce işlerine bitki ve ağaçlara bayılıyorum, tek başıma deli danalar gibi koşturup bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Beş gündürde sabahın 06 sında yola çıkıyorum akşamın 20.00 sinde falan anca eve geliyorum bahcedeki evin içine fayans döşüyoruz, ustayla birlikte, yorgunluktan uykum kaçtı saatın 06 sı olmasını bekliyorum ustayıda alıp tekrar gitmek için, daha bir kaç günde sürecek. Kusura bakmayın başınızı ağrıttım bir dokundunuz güzel bir şeyler yazdınız binbir ah dinlediniz kusura bakmayın.:) Sağlıcakla kalın.

Birol 23-11-2009 21:32

1 Eklenti(ler)
Sonbahar öyle güzel öyle alımlıki, ağaclar, bitkiler eski elbiselerini üzerinden atıyor yağmurla yıkanıp seneye giyecekleri elbiseye hazırlanıyor sanki. Şeftaliler nerdeyse bütün üstündekileri attılar, budanıp temizlenecekler seneye inşallah daha bir güzel olacaklar. Şeftalilere inat küpelide yemyeşil yaprakları rengarenk çiçekleriyle nazire yapıyor sanki.

Gülbeşeker 23-11-2009 22:25

maşallah bu ne güzel küpeli

bahtiyar02 23-11-2009 22:35

Sevgili birol bey dostum; Her mevsimin kendine has güzellikleri var.Küpelide en güzel örneği.
Saygılar

Birol 24-11-2009 10:33

Teşekkür ederim sevgili Gülbeşeker ve sevgili Bahtiyar02 dostum. Yerini çok sevdi güzel coştu küpeli.

Güler 24-11-2009 22:16

Sevgili Birol, bayağı zaman geçmiş bahçenize uğramayalı. Bu yüzden bakalım neler yapmış arkadaşım diyerek güzelce inceledim ve samimi söylüyorum gördüklerim beni çok şaşırttı.

Ellerine sağlık, herşey ne kadar güzel olmuş. Evin ortaya çıkmış boyanmış duvarların yapılmış, ortancaların ekilmiş.
İlk haline bakınca ne büyük yol aldığın gün gibi aşikâr. Ama ben sana daha ilk başta söylemiştim, hele bir başla göreceksin demiştim.
Ama bu kadarını tahmin etmemiştim.
Kutlarım seni. Sağlık huzur ve mutluluk içinde oturun inşallah.

TuruncuHis 24-11-2009 22:48

Birol bey,
Biz amelelik yapamadan siz o kuru duvarları sevimli bir eve dönüştürmüşsünüz. Bu kadar keyifli bir süreçte kahrını çekip, başkasına yar etmek haksızlık olur. Siz hele baharda bir kafa dinleyin orada, kararı ondan sonra verin derim.
Evet, işi ağır ama keyfi alır götürür sanki yorgunluğu...Naçizane önerim; bakım, toplama işini verirsiniz birine ama ev ve bahçe sizde kalsın keyfiyle birlikte...

Birol 24-11-2009 22:53

Çok çok teşekkür ederim sevgili Güler hanım.
Böyle güzel sözleri sizden duymak inanın beni çok mutlu etti. Ustalarla uğraşmak kolay olsa işim çok daha kolay olurdu ama maalesef çok zor, istediğim gibi değil, bildikleri gibi yapmaya çalışıyorlar buda beni rahatsız ediyor onun için çoğu işi kendim yapmaya çalışıyorum dolayısıyle çok yoruluyorum onun için canım biraz sıkkın, sizin güzel sözleriniz ise beni tekrar motive etti. Sağlık ve mutluluk içinde hoşça kalın.

Birol 24-11-2009 23:11

Merhaba sevgili TuruncuHis
( İsminizi belki istemezsiniz diye söylemeyip nikinizle hitab ediyorum kusura bakmayın ) Sizi buralarda görmek ne güzel, gercek te ağırlayamadım sizleri ama sanalda bahcemde dostlarla buluşmak çok güzel, özlettiniz kendinizi. Teşekkür ederim güzel sözleriniz için canım biraz sıkkın oluyor bazen yazıp çiziktiriveriyorum işte. Buralarda çok söylenen bir söz vardır biri bir şey satıyorsa sor bakalım kendimi almış yoksa mirasmı diye, eğer kendi alıp yapmışsa o mal alınmaz, yok eğer mirassa satan kişi emek vermediği için kıymetini bilmez o mal alınır derler. Onun için satıyorum desemde kimse almaz herhalde.:D:D
Ayrıca siz sohbeti güzel arkadaşlarımı ağırlamadan da asla.:) Sağlıklı, mutlu günler. Hoşçakalın.

Güler 24-11-2009 23:28

Ustalarla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim.
Hatta birisine beddua edecekseniz "evinde eşya varken içeri usta girsin" demek gelir içimden.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025