![]() |
Birol Bey, keşke herhes sizin gibi kafayı yese.
Toprak insanı dinlendiriyor bence, nasıl olsa meyve hasadı bitince bol bol zamanınız olacak, tatilinizi de o zaman yaparsınız, hoş bana göre tatildesiniz de, çevre için söyledim. Bana da deli muamelesi yapıyorlar ama hiç aldırmıyorum, aslında imrenerek baktıklarını biliyorum.:rolleyes: |
Birol Bey, pembe domatesler böyle oluyor, biraz şekilsiz. Hatta benim saksıda ektiğim pembe domates fidleerinde bildiğimiz yuvarlacık domatesler çıkınca kandırıldım herhalde dedim. Biraz büyüsünler anlıyacağız artık.
Sihirbaz gülünüze de maşallah, çok güzel açmış. Allah bağışlasın. Alıntı:
|
Sağol sevglli Ülker, bana moral verdin. ;)
Sevgili Vildan Sönmez Teşekkür ederim domates hakkındaki bilgiler için. Sihirbaz gülü sanırım yerini sevdi gercekten çok canlı ve güzel açtı. ( Güler Hanım sağolsun ) Sağlıcakla kalın. |
Evet, benim sihirbazlar da öyle açıyor.
|
Birol bey, ellerinize sağlık. Domatesler, şeftaliler , güller her biri çok güzel ve sağlıklılar. Bu arada bu kadar ot, nasıl başediyorsunuz? Yanmış hayvan gübresi ile mi taşıdınız acaba?
|
Alıntı:
Bu yüzden gönüllü yardımcı da bulamıyorum :p Gecenlerde 2 akrabama "şu otlarla başedemiyorum biraz yardım edermisiniz" dedim. Ettiler :) ama ertesi gün ayy offf- çok fena olduk biz- elim belim -diye diye mızmızlanıp durdular :D Bir daha yolmazlarmış :cool: Yabani otlar da çok arsız çok.. Neredeyse utanmasalar, ben bahçeden uzaklaşırken ardımdan uzayacaklar ;) Sn.Birol Sefanız olsun. Bahçenizde bitkileriniz de harika. Elinize sağlık. |
O zaman sorun yok sevgili Güler hanım. Teşekkür ederim.
|
Sayın lonicera
Bahcemin sınırından baya kuvvetli azmak akıyor, zaman zaman önü tıkanırsa bahceye taştığı oluyor. Çoğu yerde bahceler tarlalar susuzluktan kırılırken benim tarla o konuda çok şanslı, ama bazen fazla suyunda zararı olabiliyor. Yerin içine gecen sene yanmış tırmık hayvan gübresi attım bu sene ise hiç bir şey atmadım. Yağmurların güzel yağması yerlerin nemli olması otu tetikledi. Ben daha öncede belirttiğim gibi damla sulama tesisatı kurdum, seneye otla mücadelem çok daha kolay olacak sanırım. Yerde ot biraz fazla olsada, mücadele yorsada ve hep o galip gelsede, meyve, sebze ve çiçeklerim gercekten çok iyi durumda. Sağlıcakla kalın. |
Alıntı:
Sevgili habibe Sanki benim başımdan gecenleri anlatmışsınız, bire bir aynı, gelen ve iki ot yolan aman aman bir dahamı tövbe diyorlar başka bir şey demiyorlar. Yok iki gün kendilerine gelememişler yok belleri tutulmuş, elleri çatlamış mış mış mış... Birde akıl veriyorlar aman kendine dikkat et fazla yorma ilerde bunun acısını cekersin diye felaket tellallığı yapıyorlar. Evet tarlada yoruluyorum ama eve gelip banyomu yapıp yemeğimi yedikten sonra kahvemi içerken inan bütün yorgunluğumu atıyorum. Cümleler düştü tam anlatamadım bunun sebebide bu gün bahceye gitmemiş olmam.:D Sağlıcakla kalın. |
Alıntı:
Liliumlarınızın harika kokularını derin derin içinize çekin, işte mutluluk bu... |
Çok teşekkür ederim sevgili Adalet Yağcı
Bahcede diktiğim ve yetiştirdiğim her ne varsa onlarla inanılmaz mutlu oluyorum. Sevgiyle kalın. |
Birol Bey, mahsüllerinizi daha doğrusu emeğinizin meyvelerini alıyorsunuz ne güzel. Benim merakım bildiğiniz üzere şu kaktüs bahçesi. Gelişimleri ne alemde? Ben de istiyorum ama acaba kuşlar zarar verir mi yahut diğer zararlılar ne hale getirir malum bahçe içerisinde daha fazla canlıyla muhataplar? Soru işaretlerim oluyor.
|
Sevgili 4.tekilkişi
Bu aralar şeftali işlerinden inanın kaktüs tarafına hiç bakamadım. gittiğimde unutmazsam son hallerini resimlerim. Son toplantıya katılamadığınız için konuşamadık kaktüs köşesini. Önümüzdeki toplantıda konuşuruz inşallah.Sağlıcakla kalın. |
5 Eklenti(ler)
Çok yoğun yorucu bir günü daha geride bıraktık ama eve gelip yaptıklarımı düşününce yorgunluğumu unuttum. Sağolsun arkadaşlarımda geldi yardıma, çoğu şeftali ağacını bitirdik. Artık sezon benim için bitmek üzere. Bende sezonun son şeftali resimlerini çektim bazılarını sizinle paylaşmak istedim.
|
Birol bey, maaşallah şeftaliler çok güzel. Yaprak ve meyvelerde görünen bir leke yok gibi. Bakımını nasıl yapıyorsunuz, gübreleme, ilaçlama vb. uygulamalarınızdan bahsedebilirseniz çok sevinirim. Selamlar.
|
Alıntı:
|
bahçenizin eviniz ile birleştiği resmi sabırsızlıkla bekliyorum efendim.. ellerinize sağlık..
|
Sayın lonicera
Şeftali ve yapraklarda leke yok, sadece şeftalilerin bazılarında ( seyreltme anında göremediklerimden ) büyüme anında dala değen kısımlarında leke oluyor onun dışında hiç leke olmuyor. Yaprakları ise yemyeşil. Bakımı hakkında bilgi demişsiniz ben şöyle yapıyorum. Yaprak dökümünden sonra güzel bir budama yaptırıyorum. Şubat ayı başlarında havanın güzel olduğu bir gün Göztaşı atıyorum. Daha sonra hayvan gübresinden her ağacın altına ikişer kova atıyorum ve çapa makinesi ile çapa yaptırıyorum. Haziran ayı başında da kırmızı örümcek ilacı atıyorum (comite ) Damla ma suyu teşkilatım var onunlada yazın haftada iki kez suluyorum. Sağlıcakla kalın. |
Sevgili 4.tekilkişi
Allah kurtarsın ablanızı ( bizim burada hamile olanlara öyle denir ) kaktüslerin resimlerini çekemedim kusura bakma en kısa zamanda cekerim inşallah ( tabi yaşıyorlarsa bunca ilgisizlikten sonra:D ) Sağlıcakla kalın. Sayın erolhas İstediğiniz resmi gittiğimde cekerim inşallah. Sanırım şeftali bahcesi ile ev arasındaki durumu merak ettiniz. Son halini resimlemeye calışırım.Sağlıcakla kalın. |
Çok teşekkürler Sn Birol, gerçekten çok sağlıklı bir şeftali bahçesi. Tahminimce bahçe yanında bulunan azmak suyunun da büyük etkisi vardır. En azından sürekli tavlı bir toprağınız var. Çok daha güzel ürünler yetiştirmeniz dileğiyle.
|
Cok teşekkür ederim sayın Lonicera
Evet azmağın çok faydası var gecen sene bahce sınırına diktiğim asmalar azmak sayesinde coştu. Tek sorunu ot fazlalığı. Sağlıcakla kalın. |
5 Eklenti(ler)
Şeftaliler bitti bahce inşaat işleri başladı. İhmal ettiğim pembe domatesler harika olmuş. tekrar teşekkürler tohumlar için nail beye. Bir tanesini iyice erdirip kurutacağım, bakalım tohum elde edebilecekmiyim. Resimlerinide sizinle paylaşmak istedim.
|
Birol bey,kirazlar, şeftaliler ve pembeler harika, ellerinize sağlık, ev yapımında da kolaylıklar diliyorum, sevgiler.
|
Çok teşekkürler sevgili acemifüsun. Sağlıcakla kalın.
|
Tek kelimeyle harkulade bir bahçe yaratmışsınız, kutlarım sizi Birol Bey hayalimde ki bahçe olmuş doğrusu.
|
Teşekkür ederim Sayın mavi yeşil
Hayallerinizin gerceğe dönüşmesi dileğimle Sağlıcakla kalın. |
Sevgili Birol, ellerinize sağlık şeftalileri gördüm, bayıldım.
Allah bol bol kazanç versin, emeğinin karşılığını görürsün inşallah. Benim de pembe domateslerim çok güzel oldu. Hergün bir el arabası dolusu topluyoruz. Kötü olan tarafı hiç dayanmıyor, hemen tüketmek gerekiyor. İşin kolayını bulduk, bir el arabasına biber, diğerine de domates koyup köy kahvesinin önüne bırakıyoruz, ihtiyacı olan alıyor. |
sevgili Birol...maşallah çok güzeller.Afiyetle yemeniz dileğiyle.Sevgili güler hanımında pembe domateslerinide resimlerini görmüştüm. Sevgili Güler evet bazı domates türleri dayanıksız oluyor buda ince kabuklu oluşlarından sanırım.Ne olursa olsun yinede her ikinizinde ellerine sağlık.
saygılar |
Alıntı:
Bu sene çok yağmur yağdığı için sulamadığım halde iki ağacımın şeftalisi hiç te lezzetli değildi, ben onbeş günde bir su veriyorum damlama ile iki saat kadar, üstelik toprağım çok geçirgen. Şeftalilerimi hep ilaçlamak zorunda kalıyorum, kıvrık hastalığından dolayı, bunun suyu az vermemle bir ilgisi olabilir mi? Sizin ürünler harika, ellerinize sağlık, yaprakları da son derece sağlıklı görünüyor, acaba Sonbahar budaması, İlkbahardan daha mı uygun şeftaliler için? |
Sevgili Güler Hanım
Böyle arada bahcemi ziyaret edip, düşüncelerinizi yazmanız beni son derece mutlu ediyor, çok çok teşekkür ederim. Şeftaliler gercekten cok güzeldi ama gecen sene yağan bol yağmur, çiçekte yakaladığından ürün miktarında biraz azalma oldu. Pembe domatesler gercekten fazla dayanmıyor dediğiniz gibi ama, tadı nefis. Olmuşlardan bir kac tane ayırdım, bakalım seneye tohum elde edebilecekmiyim. Keşke benimde sizin gibi bol bol domates biber patlıcanım olsaydı ve dağıtabilseydim ( Ne verirsen elinle o gelir senin le ). Meyvelerden fazla vaktim olmadığı için 10 ar 15 er kök yetiştirebiliyorum o da ancak bize ve ziyaretimize gelen dostlarımıza yetiyor. Saglıcakla kalın. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025