agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Fikret Eren / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14527.htm)

COYOTE 12-07-2009 21:26

Hepsi birbirinden güzel,ellerinize sağlık..

fikreteren 12-07-2009 21:28

Teşekkürler COYOTE böyle güzellikler sizinde olsun...

COYOTE 12-07-2009 21:33

İnşallah diyeyim;)
Eklemeden geçmeyeyim kırmızı biyeli amarylis hiç görmemiştim çok zarifmiş.;)

habibe 13-07-2009 09:36

Sn.Fikreteren
"Ömrüme ömür kattı " deyiminin tam sırasıdır.
Hepsi ayrı bir güzellik. Ayrı bir emek.
Daturanın gündüz kötü-gece güzel kokması ilginç... Şekli ve rengi de çok güzelmiş.
Geçen yaz benim bahçede de yılan görmüştüm. Bir dal parçasına benziyordu. Tam uzandım ki, :D:dilli: Kaçtı gitti.

Kükürt fikrinizi benimsedim. Yine de cebimde dursun. ;)

Çiçeklerinizle, sebzelerinizle sefalı günler dilerim.

Erdinc_ist 23-07-2009 02:05

Merhaba ,
Bahçeniz yerine uygun şekilde tasarlanmış gibi . İngilizlerin dar ön bahçelerini anımsatıyor yoğun bitkilendirmelerin olduğu orda olan kişinin bitkilerle çevrili olduğu hissini veren bir bahçe .
Keyifli saatler geçirmeniz dileğiyle.

Adalet Yağcı 23-07-2009 09:34

Sayın Fikreteren, daturanın fotoğrafını bu gün gördüm, harika açmış, inanılmaz bir güzelliği var.
Bahçenin her yerini daturalarla donatasım geldi, benim daturam da bu gün yarın sizinkinin renginden açacak, belli oldu.
Sabırsızlıkla bekliyorum.
Bu güzellikleri yaratıp, bizlerle paylaştığınız için teşekkürler, sağlıcakla sürün keyfini.

mugeor 23-07-2009 12:38

bahçeniz şahane

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 424847)
Havalar ısındı artık.Yazlığa gittim.Bahçeyi bellememiştim.bir bölümünü belledim.Eşimle berber çarliston ve tatlı biber diktik.Dikerken de danaburnu kesmemesi için sabunlu su ile can suyunu verdik.Öğrendiğimden beri 7-8 senedir bu şekilde dikiyoruz .Tarım ilaçı kullanmıyorum.Bellerken kopardığım otları dışarı atmayarak onları da bahçeninin bir yerinde gübre olması için yığıyorum.Her sene 1-2 çuval çürümüş toprağım oluyor.Şimdi görüntülediğim resimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

bu alttakı gule benzeyen çiçegin adı nedır cok guzel ve çok hoşuma gıttı.kendı bahçeme bende almak istiyorum.teşekkürler

Koyu yeşil 24-07-2009 09:14

Sayın Fikret Eren, ellerinize sağlık, bahçe muhteşem görünüyor. Amarylis ve daturalar nefes kesici, hayran kaldım.

Ülker 24-07-2009 11:47

Fikret Bey, bahçeniz rüya gibi, her gördüğüm resim karesinde, iç çekip maşallah diyorum.
Daturaları nereden almıştınız? amarilysleri ve süsenlere benzeyen narin çiçeklerinizi de aynı yerden mi aldınız? özendim inanın.

katreyi matem 14-08-2009 10:07

ggerçekten gördüğüm en güzel bahçe diyebilirim
ellerinize sağlık
benim de evim yapılıyor şu anda
giriş kat
o yüzden bahçe benim diyorum gülüyorlar ama gerçek bu ben bahçesiz yapamam
çok küçük bir bahçe olacak ama olsun
ben o bahçede neler neler hayal ediyorum
inşallah sizin bahçeniz kadar zevkli olur...

fikreteren 26-08-2009 11:33

Teşekkürler Sayın Habibe,Erdinç,Koyu yeşil.
sayın Ülker teşekkür ederim.Daturaları siteden bu sene tohum olarak almıştım.Diğerlerini ise Anadolu Tohumculuktan satın aldım.
sayın Katreyi matem teşekkür ederim.darısı sizin başınıza.İnşallah sizinde gönlünüze göre bir bahçe olur.
Sevgili ADALET Yağcı rica ederim.zevkle.amaç zevklerimizi paylaşmak birşeyler
öğrenmek.

fikreteren 26-08-2009 11:43

2 Eklenti(ler)
Daturanın şimdide sarı rengi çicek açtı.gerçekten kokuları çok nefis.
Bu bitki başka bir bitkinin yanına dikiliyormuş,ona gelen zararlı böcekler daturanın yapraklarını yiyerek zehirlenip ölüyorlarmış.Hangi bitkinin yanına dikliyor onu bilmiyorum.Ama araştırmaya devam etmekteyim.

hüzün 30-08-2009 09:49

Sn Fikreteren bahçeniz çok güzel, özellikle ceylanlarınıza ve liluumlara bayıldım .Fazla varsa isterim.. bahçenizde ve evinizde güle güle oturun inşaallah

Orhan Özbilgiç 19-09-2009 20:56

Sayın Fikreteren;
Bahçemi ziyaretiniz nedeniyle araştırdım. Birde ne göreyim? Siz; deneyimlerinden yararlanabileceğim bir arkadaşımızsınız.
Gerçekten çok iddialı bir bahçeniz var. Belliki çok emek vermişsiniz. Ama çok güzel bir mekan yaratmışsınız.
Benim bahçem, sonuçta bir köy de. Bu nedenle sizinkinden biraz büyük.Benim gibi, ağaç ve çalı türevi bitkileri seven biri için avantajlı. Ancak, yeşil ne kadar güzel olursa olsun, bahçeye canlılık kazandıran diğer renklerdir. Bu nedenle arada otsu ve mevsimlik çiçekleri de kullanmak zorundayım. İşte bu benim şimi zorlaştırıyor.
Siz de biliyorsunuz ki,Samsun ve Çarşamba' da, özellikle ilkbaharda yabani otlarla mücadele edebilmek için büyük bir efor ve çok zamana ihtiyaç duyuyorsunuz. Çim makinası yeterli olmuyor.(Zaten doğal çim!) Motorlu tırpan ile biçiyorum. O da çok keyifli değil. İşin tek sevimsiz tarafı yani!
Neyse sağlık olsun.
Bayramda herşey gönlünüzce olsun.Sağlıklar diliyorum. Dilerim bir gün Samsun' da veya Kızılot' ta buluşur ve tanışırız.

fikreteren 19-09-2009 22:43

Sayın orijin, çok teşekkürler. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.her zaman yardıma hazırım.

fikreteren 21-09-2009 19:08

2 Eklenti(ler)
İnsanların küs durması,darılması,alıngan olması ne kadar kötü bir şey değilmi ?
küstüm çiceğinin bile dargınlığı iki üç dakika sürüyor.

fikreteren 21-09-2009 19:13

1 Eklenti(ler)
kaktüsler

fikreteren 21-09-2009 20:46

2 Eklenti(ler)
kaktüsler

fikreteren 21-09-2009 20:53

3 Eklenti(ler)
Sümbülteber; mis gibi kokusu var.harika.yılllar önce İzmir'den almıştım.bu seneye kadar açmadı.hocam 100 den aldığım sümbülteber ilk sene açtı .

fikreteren 21-09-2009 21:01

3 Eklenti(ler)
Medine düğmesi. yine mis gibi kokan kumzambağı zıpçıktı ve diğer çeşitleri

fikreteren 21-09-2009 21:07

4 Eklenti(ler)
devam

fikreteren 21-09-2009 21:08

üsteki çiceğin adı mimulüs

fikreteren 21-09-2009 21:41

4 Eklenti(ler)
Kına çiceği,mavi yasemin.fener çiceği süs biberi,kamufle etmete çalıştığım çeşme.

fikreteren 21-09-2009 21:47

3 Eklenti(ler)
devam

fikreteren 21-09-2009 21:51

1 Eklenti(ler)
Sevgili Koyu Yeşil den gelen küpe çiceği güzelleşti.kendisine çoook teşekkür ederim.

fikreteren 21-09-2009 21:55

3 Eklenti(ler)
ve diğerleri

Orhan Özbilgiç 21-09-2009 22:08

Mavi Yasemin.

Sevgili Dostum;
Mavi yaseminin, kokulu olup omadığını, yasemin başlığında sordum. Ama yanıt alamadım.
Neyseki sizde de var.
Kokulu mu?
Selamlar.

fikreteren 21-09-2009 22:46

sevgili orijin mavi yasemin kokusuz.görünüşü güzel

ozbey 22-09-2009 01:28

Sayın fikreteren, sevgiyle , emek verdiğiniz güzel bahçenizi, bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.

fikreteren 22-09-2009 01:41

sizinde gözlerlerinize sağlık .sağolun

finduk52 22-09-2009 10:05

Sayın Fikret ağabeyimiz,

Bahçenizi gezdim muhteşem bir bahçe olmuş ne kadar emek vermişsiniz. Ama onlarda nankörlük etmemişler bütün güzelliklerini sergilemişler.Ne güzel ...

Maşaallah diyeyim de nazar değmesin. İnşaallah bizlere de böyle güzel bahçelerde kahve yudumlamak nasip olur.

İzninizle birşey itiraf edebilirmiyim ? Çocukken daha ilkokula giderken yani bahçelerdeki o çiçeklerin güzelliklerine dayanamayıp koparırdım gizlice, istemeye utanırdım . Ama çocuktum o zamanlar şimdi ise bir yaprak bile koparamam izinsiz . İnsan bir adım atarken kendisine yapıldığında ne hisseder bunu düşünmeli ona göre hareket etmeli.

Ellerinize emeklerinize sağlık , gerçekten muhteşem güzellikte bir bahçe olmuş.

Sevgiler ...

fikreteren 22-09-2009 10:08

5 Eklenti(ler)
mineler,sonbahar çiğdemi,çicek açmaya çalışan selluka,liatris,krizantem,sümbül fasulyesi (lab Lab)

fikreteren 22-09-2009 10:16

5 Eklenti(ler)
LAB LAB,DAHLİA İPEK ÇİCEKLERİ,oxalis

fikreteren 22-09-2009 10:20

Finduk 52 o güzel övgüleriniz için çok teşekkürler.Kendimizce bir şeyler yapmaya çalışıyoruz işte.

sevim.K 22-09-2009 11:05

Sayın Fikreteren ellerinize, emeklerinize sağlık. Tekrar tekrar gezdim bahçenizi. En güzel emeklilik bu olsa gerek çalışarak, üreterek geçen yıllardan sonra insanın kendisine cennet gibi bir yaşam alanı yaratması. Her bir köşesi emek yüklü, güzellik yüklü. Bahçe girişindeki gül insana iç çektirecek kadar güzel. Sardunyaları çok seven biri olarak sardunyalarınıza, ceylanlarınıza bayıldım:). Aslında tüm çiçekleriniz teker teker güzelliklerini saymaya değer.

Eşinize ve size bu güzellikler içinde huzurlu, sağlıklı uzun bir hayat dilerim:).

fikreteren 23-09-2009 16:05

Çok teşekkür ederim sayın SevimK. . sizlerin övgü dolu sözleri şimartıyor doğrusu çok sağol.

fikreteren 23-09-2009 16:10

3 Eklenti(ler)
lisianthuslarım.katmerli diye bekledim.ebruli çok mor ve pembe birer tane açtı.seneye çıkarsak daha fazla lisianthus dikeceğim.

fikreteren 23-09-2009 16:21

5 Eklenti(ler)
Üç çeşit asmam var.siyah,beyaz ve buğulu üzüm.Kudret narını da ihmal etmedim.

fikreteren 23-09-2009 16:33

3 Eklenti(ler)
Bahçemde iki havuzum mevcut.birinde koi balılklarım var ama içerisinde iki senedir bir türlü kıyamadığım iki kardeş kurbağada var.bu yaramazlar sudan çıkmıyor balık yavrularını yiyorlar buda yetmiyormuş gibi iki balığın ölümüne sebebiyet verdiler.sonunda havuzdan atıldılar üzerine tel kafes koydum.hem kurbağalar giremiyor hemde yapraklar suyu kirletemiyor.

diğer havuzda ise baharda yapmam gereken bakımı yapamadım.su kaçağı var.çözmümü havuzun içine kafes tel döşedim.üzerine çimento ile kaplıyacağım.bakalım yine kaçıracak mı ?

Kiraz 23-09-2009 16:38

Sayın Fikreteren, bahçeniz yine çok güzel. Mavileri-morları en çok da mor üzümleri beğendim, emeğinize sağlık, sağlıkla keyfini çıkarın.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025