agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Füsunank / Bahçemiz (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/11146.htm)

loveflower 30-05-2011 16:00

Sevgili füsunANK,sizin bahçeniz de sevgili gilan gibi geç keşfetmiştim ama geç olsa da keşfettim ya:)Takipteyim,gördüğünüz gibi,bitkileriniz kadar saksı ve objelerinize de bayılıyorum.Ankaralı arkadaşların bahçeleri Ankara'nın iklimie rağmen ne güzellikler sunuyor.Kutluyorum sizi,gilanı,hanndanı,nurguldkyı.''Örnek alınabilecek bahçe düzenlemeleri'' başlığındaki paylaşımlarınızdan belliydi (sevgili gilan gibi) bahçenizin güzellikler içinde olacağı.
Bu arada orada paylaştığınız tulumba örneğini sevgili uzaylının bahçe sayfasında önerdim izninizle:)
Sevgiyle ve güzelliklerle kalın.

füsunANK 30-05-2011 16:22

5 Eklenti(ler)
Bahçeyi talan eden dolunun ardından ...
Görüldüğü gibi kartopunun çiçekleri hep altına inmiş.
Eklenti 218379

Keçi sakalı ( İspirya) dalları ne yazıkki yerlere doğru sarkmış.
Eklenti 218380

Eklenti 218381

Aynı şekilde fare kulaklarıda yerlere yatmış.

Eklenti 218382

Eriklerin çok büyük bir kısmı altındaydı, bu toplanmış hali.

Eklenti 218383

füsunANK 30-05-2011 16:27

5 Eklenti(ler)
Kocaman göründüğüme bakmayın aslında miniciğim . :cool:

Eklenti 218384

Sebzeler dikildi. Domates, kabak, salatalık , yeşil soğan ve biber.

Eklenti 218385

Çiçek havuzuda doludan nasibini aldı tabi. Yaprak , çiçek hepsi perişan. Ama düzelecekler tabii.

Eklenti 218386

Genel görünüm de son durum.

Eklenti 218387
Eklenti 218388

füsunANK 30-05-2011 16:31

5 Eklenti(ler)
Karşımızdaki tarlada ekinler hep yatmıştı :(

Eklenti 218391

Clematisim gelişecek inşallah. Ağır gidiyor ama olacak olacakkk.. :)

Eklenti 218393

Eklenti 218389

Eklenti 218390

Eklenti 218392

füsunANK 30-05-2011 16:33

2 Eklenti(ler)
Minik beyaz leylağımız ve evdeki , adını bilmediğim sevgili çiçeğim. :o

füsunANK 30-05-2011 16:37

Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim Sn. loveflower. Güzel olan herşeyi sizlerle paylaşmak da bir o kadar güzel.

Alıntı:

Bu arada orada paylaştığınız tulumba örneğini sevgili uzaylının bahçe sayfasında önerdim izninizle
İzin ne demek, paylaşmak için buradayız. Birbirimize katkımız oldukça sevinirim.

gilan 30-05-2011 17:23

Ben burada bir kaçak buldum. :mad:
Bütün toplantı boyunca gözlerim yollarda kaldı resmen. :)
Neyse hadi bu seferlik bir şey demeyelim. :p

Dolu biraz hırpalamış olsa da bahçenin genel hali baya keyifli görünüyor. :)
Clematis çok dallı gelişiyor, çok güzel.
İsmi bilinmeyen çiçek sanırım gloxinia (bardak menekşe).
Fare kulakları her bahçede bir başka güzel oluyor. Yuvarlak form çok yakışmış. :)
Ama ben merakla beklediğim süsenleri göremedim?

Periş 30-05-2011 17:55

Sevgili Füsun bahçenin genel görünümü çok güzel bardak menekşesine bayıldım elinize saglık

nurcanaybay 30-05-2011 19:27

Dolu bile güzelliğini bozamamış .O çimler nasıl öyle güzel kalabiliyor anlamıyorum ,halı
gibi :))

Sizin bahçe de drenaj sistemi var mı ?

hanndan 30-05-2011 20:16

Kutluyorum sizi,gilanı,hanndanı,nurguldkyı.

Efendim kulaklarım çınlatılmış,,,,,,,
sayın loveflower, beğeni olarak adımın geçmesi beni sevindirdi teşekkür ederim.

Sevgili füsunank sizede geçmiş olsun, çok şükür fazla hasar yokmuş sizde de.Eriklere üzüldüm ama. :(
Clematisin kökünü korumaya almanız güzel olmuş, bende ne yapsam diye düşünürdüm:o
Kartopu nasılda büyümüş,bizim bahçedekileri ayırmak gerek, şart oldu.
Bide keçi sakalınız harika........onu kaçırın benden

füsunANK 30-05-2011 20:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 813231)
Ben burada bir kaçak buldum. :mad:
Bütün toplantı boyunca gözlerim yollarda kaldı resmen

Benim de aklım sende kaldı ;)
Süsenler açmadı tam olarak, 3 tanesi açmıştı. Biraz çok açsın hemen çekeceğim. Bir de çok güneş vardı o yüzden çok foto çekemedim. Bir de bitkiler hasarlı olduğu için makro çekim yapamadım. Bir de , yeter bu kadar bir de :D

Sn. Periş, Gilan'ın sayesinde öğrendim bardak menekşe olduğunu. Geçen yıldan kalma bu çiçek. Çiçek bir kaza sonucu kırılmıştı. Tabii kırılınca kurudu. Bende dibinden kopardım kuruyunca. Fakat bilinçsiz bir şekilde, çıkmadık candan ümit kesilmez misali sürekli boş saksıyı suladım. Annem sayesinde öğrendim ki yumrulu bitkiymiş. Bir süre sonra baktım sürgünler çıktı. İyi ki sulamaya devam etmişim . Şimdi de bu halde :o

Sevgili nurcanaybay, Ankara çim açısından şanslı sanırım. Deniz kenarlarında çim çok kolay yetişmiyor gibi. Belki cinsi de etkendir. Bildiğim kadarı ile drenaj sistemi yok. Daha sonra bilgi veririm bununla ilgili.

Handancım, kartopları ile ilgili ne demek istediğimi anlamışsın ;) Olsun zamanı gelince alırsınız birini başka yere. Bizim bahçede de o kadar çok yap_boz yaşandı ki. Zamanla oluyor bir çok şey tabii. Siz de keçi sakalı yokmuydu ? Sevgiler.

nurguldk 01-06-2011 11:13

Gerçi gilan benden önce gereğini yapmış ama :D

Gözlerimiz seni aradı toplantıda, hatta son gelenleri hep sen sandık.
Neyse artık Ankara grubu, bu şevkle tekrar toplanır yakında :) Görüşmek üzere ..

nurguldk 01-06-2011 11:16

Erik olayı beni mest etti.. Yakında sizin bahçeye düşebilirim :))

acemifüsun 01-06-2011 12:54

Sevgili adaşım baştan sona bahçenizi tekrar gezdim:) Her şey o kadar düzenli ve bakımlı ki.. :) Babacığınızın ve sizin ellerinize, yüreğinize sağlık:) Ağaçtan erik yemek çocukluğumda en büyük keyiflerden biriydi. Erik yemeye geliyorum:))

füsunANK 02-06-2011 14:29

Tamam, erik ağacının altında buluşalım. :D

ciceksever70 02-06-2011 15:37

Füsun hanim doluya ragmen hersey cok güzel görünüyor. Cim de cok saglikli, yemyesil masallah. Benim yagmurlarda bile icim gidiyor bitkilere bir sey olacak diye. Her yagmur sonrasi bahcede kontrol var. Sevgiler.

fatma sunay 02-06-2011 21:24

Füsun hanım bu sene bahçeler doludan nasibini fena aldı. Yağmurlarda çok yağıyor çiçekler kendine gelemedi. Sağlık olsun diyelim sıcaklar bastırınca bugünleri arayacağız.

Cumhur Tonba 02-06-2011 21:47

Füsun.
Bahçeniz izleyince ne geldi aklıma biliyormusun. O çimlerin üzerinde yatıp yuvarlanmak.

füsunANK 03-06-2011 12:39

Yağmurların sonuna yaklaşıyoruz gibi. Asıl sorun bundan sonra başlıyor. Doğal sulama sona erince, bu bitkilere nasıl su yetişecek. Dolu bitkilere zarar versede köklerde sorun olmadığı için toparlanmışlar şükür.
Cumhur abi çimler ıslak , aman dikkat sende ıslanma ;)

füsunANK 05-06-2011 20:27

1 Eklenti(ler)
Hercai menekşe , bu foto senin için.
Eklenti 220768

Devamı gelecek. Bir sürü foto çektim. Biraz zaman lazım yalnız , küçültmek ve yüklemek için.

füsunANK 05-06-2011 20:55

1 Eklenti(ler)
Adalet ablacım, soldaki kalp formatlı kartopu da senin için. ;)

Eklenti 220769

füsunANK 05-06-2011 21:10

1 Eklenti(ler)
Bol bol fare kulağı fotosu çektim. Bunu da biraz shopladım :)

Eklenti 220775

füsunANK 05-06-2011 21:12

1 Eklenti(ler)
Buda orjinali. Shop'suz hali.

füsunANK 05-06-2011 21:20

5 Eklenti(ler)
Renk cümbüşü
Eklenti 220783
Eklenti 220784
Eklenti 220785
Eklenti 220786
Eklenti 220787

füsunANK 05-06-2011 21:39

3 Eklenti(ler)
Pamuk hanım yeni doğum yaptı. Bir kaç poz istedim beni kırmadı sağolsun. Resimde görülen çamın cinsini bilmiyorum ama muhteşem bir kokusu var.

füsunANK 05-06-2011 21:48

2 Eklenti(ler)
Kuşlar olmazsa olmaz . :cool:

ciceksever70 05-06-2011 21:49

Shoplu ya da shopsuz fare kulagi cok güzel bir cicek. Yapragiyla, cicegiyle yazin gözdelerinden. Cogaltmasi da cok kolay.

füsunANK 05-06-2011 21:55

5 Eklenti(ler)
Değişik açılardan Mayıs ayı genel görünüm

füsunANK 05-06-2011 22:01

4 Eklenti(ler)
Genel görünüm Mayıs ayı

Periş 06-06-2011 08:06

Sevgili Füsun tamamen renk cümbüşü her biri birbirinden güzel kuşlara bayıldım harikalar elinize yüreginize saglık

Kiraz 06-06-2011 08:15

Sevgili FüsunANK, bahçeniz çok keyifli ve renkli olmuş.

Son zamanlarda süsenler çok ilgimi çekiyor, sizinkiler de çok güzel olmuş. Süsenler sanırım zahmetsiz de, bahçenin bir yerinde mor renklerinden çoğaltmayı düşünüyorum. Sizin süsenlerle aranız nasıl, sevmediğiniz yanları var mı? Çiçeklenmeleri ne kadar sürüyor?

cemo 06-06-2011 09:24

Ne kadar ferah bir bahçe, baktıkça sabırsızlanıyorum. Benim 2 mt lik ağaçlar ne zaman böyle büyüyecek ki off:(

Geniş açı bahar fotoğrafları, iç tüketen cinsten. Fare kulaklarının çiçeği geçincede görüntüsü çok güzel. Sevdim bu bitkiyi.

Çimler çok ama çok güzel, sağlıkla keyfini çıkartın.

Yücel Canpolat 06-06-2011 09:48

Cennet ten köşe işte bu, hayranlığımı gizlemem mümkün mü:)
Sayın Cemo kardeş süratle irtifa kaybediyoruz,ne olacak bizim halimiz, süratle yeni taktikler geliştirmeliyiz zira birincilik flaması Ereğli den hiç İstanbul yönüne uğramadan Ankara istikametine doğru yola çıkmış:)
Cemo kardeş Nallıhan mevkiinde bayrağı kapamazsak ikimizin de yandığının resmidir:
Sayın füsunANK,yukarıda yazdıklarım hepsi latife tabi ki,gerçek te olsa bile Zatıaliniz'e bu flamayı vermek bizi bahtiyar edecektir.(son cümle me Cemo kardeş katılır mı bilmem?)

sabah 06-06-2011 10:21

Bahçenizden çok güzel kareler çıkmış.

Kartopu alınırken gerçekten çok küçük, zayıf bir çalı olarak görünüyor. Arkadaşlar sonradan ne kadar büyüdüğünü bu fotoğraflardan anlayabilir.

Bizde de süsenler çit önüne sırayla dikili. Hayalim sizdeki gibi yoğun olması. Sizin veranda önüne dikişiniz de çok güzel olmuş.

Farekulağı fanatiği olarak sizin bahçedeki görüntü, cemo'nun yazdıkları da çok hoşuma gitti.

nurcanaybay 06-06-2011 12:21

Her kare çok çok güzel ...favorim ise 548. mesaj da ki 2. fotoğraf. Öğle yemeğim boyunca hep ona baktım , yediklerim daha bir lezzetli geldi :))

sevim4 06-06-2011 20:24

Sevgili füsün,heryer muhteşem insanın ömrü uzar burda sağlıkla tadını çıkar.

fatma sunay 07-06-2011 22:40

Ay ay ne kadar güzel çiçekler böyle şimdi sepeti koluma takıp kaçıcam...

Cumhur Tonba 07-06-2011 22:54

Füsun,
Gel doğru söyle. Buralar sizin bahçeniz mi, yoksa milli park mı?

gilan 09-06-2011 12:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK (Mesaj 816947)
Hercai menekşe , bu foto senin için.
Eklenti 220768

Devamı gelecek. Bir sürü foto çektim. Biraz zaman lazım yalnız , küçültmek ve yüklemek için.

Çok çok teşekkür ederim. :)
Mor en sevdiğim renk, süsen de en sevdiğim çiçeklerden. O yüzden çok güzel bir hediye oldu. :)
Bahçenin genel resimleri de harika!

Pamuk hanımın yavrularını da görebilecek miyiz? :)

füsunANK 09-06-2011 21:15

Hercai menekşecim, pamuk hanım komşunun kedisi olduğu için, yavruları henüz ben de görmedim. Gidince sorarım, ben görürsem siz de görürsünüz tabii. ;)
Cumhur abi alemsin. Milli park olma yolunda ilerliyoruz, babam hızını alamazsa eğer, kalan kısımları da yeşertmeye başlarsa yakında oluruz milli park. :D
Fatma hanımcım ben size gizli yolu tarif ederim. Kaçın kaçın :))
Sevgili Sevim4, çok teşekkür ederiz. Hepimiz sağlıkla tadını çıkaralım bahçelerimizin inşallah. Sizin çardak gülleri çok beğendim.
Sevgili Nurcanaybay, bilmukabele ;) Ben de bazen sizin havuzbaşında çayımı yudumluyorum :)
Sn. sabah , teşekkürler. Ben de Handan'ın bahçesinde görünce ona izah etmiştim kartoplarının durumunu. Gerçekten çok gelişiyor. Bizimki yavaş ilerledi aslında. Daha da büyüyor. Süsenler bizim kulubenin arka tarafında. Çok fazla göremiyoruz ama mis gibi kokusu arada bahçeyi sarıyor.Çok hoş oluyor. Bu arada sizin bahçe sayfanız yok mu ben mi atladım :confused: Bitkilerle ilgili verdiğiniz bilgileri çok beğeniyor, mesajlarınızı takip ediyorum, bunu da belirtmek isterim. Özellikle de Ankara ikliminde bahçecilik yapanlar için çok faydalı bilgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025