![]() |
Alıntı:
Acaba bahçede dikili olduğu için mi? İyice kısa kesip tekrar mı denesem acaba?? |
1 Eklenti(ler)
Eser hanım ;
benim hanımeli de bahçe de dikili.Gördüğünüz saksının altını kestirip üstünden geçirmiştim. Hanımelini neredeyse yaprağı kalmıyacak şekilde budamıştım.Ama bu konuda birşey bildiğim için değil , onun için aman dikkat benim yüzümden bitkinize bir şey olsun istemem. Dip sürgünlerini de sürekli kopardım.Üstten yaprak çıkarmaya başlayınca ,bir karışı geçenleri uçlarından kopardım.Kopardıkça bir dal iki ,iki dal dört şeklinde çatallandı.Zaman için de de bu formu aldı.Yanılmıyorsam budayalı 2 yıl olmuştur. Hala çiçekli olup olmadığına bakmadan uçlarını alıyorum.Aşağıda ki fotoğraf, yaprağı çıkmış hali .2010 nisan. |
Sn.SDurul ;
güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Sorduğunuz çiçek Torenia Fournieri . |
Sevgili Zenfree ,Günebakan ,Sn.Gülsu ve Ayhan bey beğenmenize sevindim.
Teşekkür ederim :) |
Alıntı:
Şu anda da clematisler sarılsın diye duvara astığımız tel ızgaraya, yanındaki yaseminlere, uzanabildiği herşeye sarılmaya çalışıyor. İlk dikildiğinde de böyle düzensiz büyüme meyli gösterince onu epeyce derin -nerdeyse toprak hizasına yakın- kesmiştim. Hatta bir ara sökmeyi bile düşündüm. O herşeye rağmen sürmeğe devam edince ellemedim,yerinde bıraktım. Bir dolu da tomurcuk var üzerinde şimdi. Çiçekleri geçtikten sonra tekrar makası elime alayım ben en iyisi ;) |
Alıntı:
Zeki bey ; Salvia'ya gerçekten vuruldum.Öyle ki ,bir hafta sonra tekrar gittiğim de bulamadım.Google görseller de blue salvia diye geçiyor. Ama hepsi birbirlerine çok benziyor ayırt edemedim.Etiket yoktu maalesef. Budaması çiçek sapının dibinden kesilmiyecek mi ? Sulaması konusun da da yeterli bilgiye ulaşamadım.3-4 günde bir bolca suluyorum. |
Eser hanım ;
yeriniz uygunsa yer örtücü olarakta kullanabilirsiniz ,ya da denemeye devam edin.Mevsime bakmadan sürekli budayın. Benim ki 8-9 yıllık .Eskiden balkona sardırıyordum.O yüzden tek dal bırakıp gerisini buduyordum. Kalınlaşmasının bir sebebi de budur. |
İşte budur, tablo gibi. :cool:
Bahçenin genel görünümü de hep özendiğim gibi. Rengarenk, dopdolu, çiçek içinde. Pembeler, morlar, sarılar... Etrafta çeşitli objeler... Cıvıl cıvıl :) |
Sevgili nurcanaybay bahçenin genel görünümü harika
|
Sevgili Gilan ;
o kare gerçekten çok canlı çıkmış ,havanın bulutlandığı zaman daha net çıkıyor sanırım. Sn.Periş ; beğenmenize sevindim.Teşekkür ederim. |
Alıntı:
Önce çiçek geçince bir alt sağlıklı tomurcuğun hemen üstünden kesin (=deadheading). Bir çok salvia da yeniden çiçek verir. Eğer başarılı olmaz bitki geçmiş bir hal alırsa o zaman dalı dibinden kökten gelen sürgünler seviyesinden kesin. Böyelece yenilenen b,tki yeniden çiçek verebilir. Vermezse de görünüşünü düzeltmiş olur. Unutmayın bitki çok yıllık. Sulama 3-4 günde bir yeterli. Yalnız fotoğrafta biraz gölgede duruyor. Çoğunlukla öyle ise tam güneşe alın. Öylesini tercih eder. |
Zeki bey ,
notlarımı aldım ,verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. En doğru şekilde uygulamaya çalışacağım. |
Su sümbülün gayet güzel. Hele bahce mesttttt etti beni. Sanırım benim hanımelleri epey eziyet cekecek, seninkini gördükten sonra:))
|
Nurcanbay, bırakın minyatür köprüyü. Boğaz köprüsü geliyor Füsundan.
Cemo, senin bahçen de harika. Hanımellere fazla eziyet çektirme. |
Cemo ;
ben aslında sümbülün altında ki balığımı göstermek istemiştim.:)) Kimse farketmedi ,zavallı da yaşamadı zaten. Senin yerin geniş ,hanımeli'yi bırak büyüsün ... Cumhur bey ; duydum ,3. köprü benim havuzun üstünden geçecekmiş :) |
Sayın nurcanaybay; Çok teşekkür ederim.
Tamam cannalar yerinde çoğalsın diye bu sene ellemiyorum. Hem bir taşla iki kuş, kayıvalide de gönül koymaz.;) Hibisküs ve melisa henüz bahçeye gidemedi ama bu hafta götürüp dikeceğim inşallah. Arabada o gün yer yoktu; zarar gelsin istemedim.Oturma alanına yakın dikmek istiyorum. Melisa, kokusu gelsin diye yanıma, hibisküs arada sizi anıp, gülümsemek için karşıma. Kurdela çilek gibiymiş. yanına uzayan dallar için, yavru saksı pek hoş! Begonvilden duvar harika bir görüntü olur. Kayınvalidemin karşı komşusundaki begonvil 3.kata kadar öyle gösterişli olmuş ki. O bile eşimi hayran bıraktı. Bu forum benim çok işime yarıyor. Ne yapacaksın çiçeği, sebzelerden vakit bulamayacaksın diyen eşim, artık bana yardım bile ediyor. Çok mutluyum hehe!:D Ben de bahçeye begonvil kolleksiyonu mu yasam? Renk renk begonvilli çardak güzel olur herhalde? Hepsine tek tek zaman ayırıp cevap yazdığınız için çok çok teşekkür ederim. Sağlıcakla, mutlu kalın... |
Yetiştirdiğim ve emin olduğum bitkiler söz konusu ise istediğiniz kadar vakit ayırabilirim :))
Begonvil bizim bölge için ideal bir bitki.Sulayamadığınız zaman aklınız onda kalmaz .Çünkü geliştikten sonra az su çok çiçeklenmeyi sağlar.Uğradığınız yerlerde uygun fiyata buldukça alın bence. Her şey hayal ettiğiniz gibi olsun. |
1 Eklenti(ler)
Nilüfersever arkadaşıma sevgilerimle...
Eklenti 220106 |
Bayıldımmm :))))
Benim ki yanda ki tomurcuğun pozisyonunda .Açamadan bir şey olacak diye ödüm kopuyor .Galeri de gördüğüm gibi ,birden fazla çiçek olsa o bölgeye kamp kurarım.:)) Çok çok çok teşekkür . |
2 Eklenti(ler)
Yuupppiiiii :)))
Tomurcuk -çiçeklenme arası geçen süre 14 gün Bugün 4.gün çiçekli |
Yaşasınnnnn....
Alkışlıyorum seni. Yapraklar cok güzel capcanlı ve su sümbülü yaprağıda gözüme takıldı. İnşallah onlarında açtığını görürüz. |
Gözünüz aydın, Nurcan hanım.:cool: Ne kadar sevindiğinizi hissedebiliyorum.;) Çünkü ben de olsam, çok sevinirdim.:p
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim :))
1-2 Saat önce kulaklarınız çınladımı bilmiyorum ama sizi düşündüm.Sebebi aşağı da :)) |
Yılan mı o?:dilli: Nerede çektiniz:confused:
|
Gözünüz aydın nilüfer çiçek açmış, gerçekten çok sevindim. Böyle bir deneyi ben de yaşamak isterdim.
|
Alıntı:
:))) Çok sevimli değil mi ...musluğun yanın da boş bir saksı var ,musluğu açarken göz göze geldik.Fotoğrafı çekmeye çalışıken de epey bakıştık ,gözleri çok güzel :) Sn.Mandalinci ; mutlaka bir tane edinin ,açmasını beklemekte izlemekte çok zevkli. Bu arada cinsini bilen paylaşırsa sevinirim. |
Alıntı:
Böyle güzel bir canlıdan, neden korkuttular ki insanları. Zaten onlar bizden kaçıyorlar. Bizim kaçmamıza gerek yok:) Kötü, soğuk bir canlı olsaydı tıbbın sembolu olmazdı ayrıca. Burada yılanı gören kazmaya saldırıyor:( Benimde onlara saldırasım geliyor.:mad: |
Alıntı:
|
Cemo ;
hep kendi korkularımızdan dolayı yok etmeye çalışıyoruz maalesef .Şimdi yılanları öldürürler, yarın fareler den şikayet edip yılanların çoğalmasını sağlamaya çalışırlar . Sevgili S.Durul ; Korkunuzu anlıyorum.Ben de ortalıkta dolaşmasını istemem.Her yere elimi sokuyorum ,insan ister istemez tedirgin oluyor . Yalnız yılanların çok az cinsi zehirli olurmuş.Zehirli olanlar seri hareket etmezmiş ,zehirsizler hızla kaçıp gidermiş.Bilginiz olsun , tv'de seyretmiştim.Bir de bahçeler de bir köşeye su konulmasını öneriyorlardı. |
Uykum gelse yatsam nilüferlerin dizine
Uyusam uyansam baksam yüzüne Ela gözlerini sevdiğim Nurcanaybay Gelemem artık senin bahçene... ( Nilüferler çok güzel açıyor tebrikler.) |
:)))) Lütfen gelin.Hiç değilse 10 gün sonra tekrar uğrayın çünkü 2.tomurcuk su altında
gelişmekte :)) Teşekkür ederim. |
Yani o kadar güzelki, tarif edecek nitelikte bir kelime bulamadım. Rengi, duruşu muhteşem, insanın havuz yapası geliyor ama yer yok :D
|
Havuz olsa ne olacak, nilüfer yok.:rolleyes:
|
Bizde plastik leğenlere mi denesek olur mu acaba:)) Düşünmüyor değilim yani.
|
Senin yerin bol günebakan abla, sen yaparsın :)
|
Arkadaşlar hepinize öneririm ,yapılmayacak bir şey değil .Sabah uyandığımda ,bugün de açtımı acaba diye kalkıyorum.Bugün 4. günü , havuzun en derin yeri sadece bir saksılık.
Bodurlarını bulsam hemen alacağım.:)) |
Eğer Nilüfer bulursam neden olmasın bakalım kısmet:)
|
İzmir de olsanız haklısınızda İstanbul gibi bir yerde rahatça bulursunuz ,siz yeterrki niyetlenin.
|
Aslında ben İstanbulluyum ama 25 sene sonra dönünce insan buraya bile yabancılık çekiyor Nurcan hanım'cığım. Ama dediğiniz gibi ben bir niyetlenirsem elimden kurtulamaz:)
|
Güzelden de öte.. Ben de çok severim nilüferleri. Maşallah diyelim.
Arada soğuk bir foto var ya, onu atlıyorum :) Bizde de oluyor ara sıra , iyi ki ben görmüyorum. Görsem herhalde bahçeye bi daha uğramam :eek: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025