![]() |
Benim bahçem de hiç güzel renkli çiçeklerim yok ki,çok kıskandım şimdi:)
|
Birlikte Fikret bey 'in bahçesine gidelim ,ben de açmayan bütün çiçekler orada açmış...
kökler kökler paylaşırız :)))) |
Hay hay.Buyrun istediğinizi alabilirsiniz.
|
Sayın nurcanaybay; Bahçeniz çok neşeli görünüyor. En çok ilham aldığım bahçelerden inanın. Gülen su kabağı görünümündeki obje daha önce de dikkatimi çekmişti diye hatırlıyorum. Ama nazarboncuğundan gözleri olan ve gülümseyen saksıyı ilk defa farkediyorum. Bahçem bir bahçe havasına girebilse, ben de de böyle objeler var. Neşeli objeleri ben de çok seviyorum. Bahçenizde renkler cıvıl cıvıl. Bir kaç günlük koşuşturmadan sonra, elimde çayımla bahçenizin fotoğrafları görmek, içimi açtı doğrusu. Cezayir menekşesini nerede kullanacağımı düşünürken sizin aranjman saksınızı görmek çok güzel oldu. Taklit serbest mi?:p
Ömrünüz her daim, bahar kadar renkli ve neşeli olsun. Sağlıcakla kalın... |
Fikret bey ;
dua edin yakın değilim yoksa çat kapı gelirdim :))) Sevgili Uzaylı ; objeleri seviyorum ,dediğiniz gibi bahçeleri neşelendiriyor.Kemeraltın dan aldığım iki boncuğu saksıya diktim ,kırmızı kalemle de ağız yaptım ...oldu bitti :) Güzel dileğiniz için de teşekkür ederim ,taklitte her daim serbest :) |
Bahçenizi gezmek ne kadar keyifli, çiçekler çok güzel, aksesuarlar çok zevkli ve renkli ellerinize, emeğinize sağlık
|
Sevgili Nurcanaybay; Bahçenizi gezdim çok güzel ve rengarenk olmuş insanın gözü gönlü açılıyor. Ama bahçenizin tadını sizden daha fazla o güzelim köpecikler çıkarıyor anladığım kadarıyla. Çiçeklerinizi güle güle büyütün emeklerinize sağlık.
|
Nurcan hanim bitkilerin güzelliginin yaninda sizin düzenlerken ince zevkinizi yansitmaniz resimleri daha da keyifle izlettiriyor. Havuz özellikle bahcemde olsun demedigim objelerden ama sizin gibi dostlarin bahcelerinde izlemek cok keyif veriyor. Size cok verimli ve güzel bir yaz mevsimi diliyorum.
|
Alıntı:
|
sayın nurcanaybay; Sümbüllerin kokuları var mı? Bahçedeki yaramazların zararı nasıl olmuyor ki? Hiçbir yer dağılmamış, bozulmamış!
Sağlıcakla kalın. |
Havuz, çimler ve frezyaların renkleri çok güzel bir ortam oluşturmuş. :)
Aranjmanı da çok beğendim ve hatta kendisinden esinlenmeye karar verdim. ;) Daha net bir fotoğrafını da koyun lütfen bir ara. Keyifli günler. :) |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Gilan ;
aşağıda ki fotoğraf biraz daha net sanırım.Saksı da ki bitkiler , orman menekşesi ( saksının gölge de kalan bölümün de ) cezayir menekşesi aslanağzı mor telgraf çiçeği menekşe ( gelişmedi ) kurdela ( gölgeli bölüm de ) Saksı da ki bitkilerin hepsi suyu seviyor ,kurdela ve orman menekşesi gölgeyi seviyor ,diğerleri de bu mevsim de sadece sabah güneşi görüyorlar. |
Alıntı:
Ben sadece yoğun kokuları alabiliyorum ,mesela o frezyaları burnuma soksam hiç koku alamıyorum :))....ama sümbüllerin kokusunu yanların dan her geçişimde alıyorum .Topraktan çıkarmadığım tek soğanlılar da onlar ,yazın sudan hiç etkilenmediler . Fotoğrafta ki küçük köpek benim değil ,benim ki kedi peşin de koşmuyor ise çiçeklere hiç basmaz.Tek zararları ise çimler oluyor ,oyun oynarken son sürat koşturuyorlar o yüzden çimler yine kötü durumda.Ama bunun bir önemi yok çünkü ben buraya onların bahçeleri olsun diye yerleştim. |
Sn.Eser ;
dediğiniz gibi saksıyı sevmediler bunun sebebi de su sanırım .Bahçe de su akıp gidiyor saksı da ise daha çok ıslak ortam da kalıyor diye düşünüyorum.İrisler de aynı durumda. Sağlık olsun :) Sevgili Çiçeksever ; beğeniniz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.Ben de sizin yaşadığınız ortamı gıpta ile izliyorum. Sn.Yedikaranfil ; beğenmeniz beni mutlu etti teşekkür ederim.Köpeklerimi de umarım mutlu edebiliyorumdur. Sn.Cebeci ; aksesuarları seviyorum .Dün antikacı da demir bir beşik bulup aldım ,içine çiçekleri nasıl yerleştirebilirim onu düşünüyorum.Gördüğünüz gibi her objeyi bahçe de değerlendirme peşindeyiz ( ağaçlar net. ailesi olarak ) :))) |
Arajman çok güzel görünüyor Nurcan hanım'cığım İzmire bahar gelmiştir artık eminim bahçeniz de rengarenk olmuştur. Demir beşikiği de çiçeklerle doldurunca harika görünür bence:)
|
İzmir de pek bahar olmaz bildiğiniz gibi ama bu yıl oldukça uzun sürdü.Şu an da kapalı ve biraz da soğuk.
Arajman benim de hoşuma gidiyor ,bahçeyi renklendirdi.Hava biraz ısınsın beşikle ilgileneceğim :) |
Cezayir menekşesi, aranjmanların olmazsa olmazı galiba. :)
Sadece sabah güneşine göre aslanağızları ne kadar çiçekli. Ben tüm gün güneştedir sanıyordum. Böyle olmasına sevindim çünkü planlarımı kolaylaştırıyor. Bu arada, burada kış devam ettiği için İzmir'de de ancak bahar oluyordur. :) |
İzmir koşulların da ,aslan ağzının çok güneş istediğini düşünmüyorum.Geçen yıl ,saksının bir metre uzağına duvar önüne dikmiştim.O bölüm neredeyse hiç güneş görmüyor yine de çok güzel gelişmişti ta ki kırmızı örümcek saldırısına uğrayana dek :))
Cezayir menekşesi karanlık bölgeleri de güzel aydıınlatıyor.Ben orman menekşesini de hosta gibi gölgeyi seven bitkilerle birlikte kullanıyorum.Hem hostalar toprak altındayken saksı boş kalmamış oluyor hem de toprak yüzeyini kapladığı için nemi koruyor. |
Alıntı:
Bahçemde ikisi de var ama bir araya getirmek aklıma gelmemişti. Bu haftasonu menekşelerin fazla yayılan kısımlarını budamıştım, keşke hostaların yanına dikseymişim... Neyse geride bayağı bir kısmı var neyse ki. :) |
Benim bu sayfaya daha sık uğramam lazım. Gözüm gönlüm şenlensin. Havuz harika oldu. Bitkileri , formatı herşeyi mükemmel. Elinize sağlık.
BU SAKSIDA GÖZÜM KALDI Başına birşey gelirse bendendir :D Gözlü saksıdan bende yapacağım :) Kıskanç değilim aslında ;) |
:))))) Siz, o arajmanın da saksının da kat kat güzelini yaparsınız.
|
Izmir'lilerin bahcelerine kolay kolay girip bakamiyorum, denizi, yesili herseyi burnumda tutuyor. Nihayet bir cesaret baktim, bakmaya doyamadim. Ciceklerinizin maasallahi var. Bol cay keyifleri, dostluklar, kahkalar, sohbetler eslik etsin bahcenizin guzelliklerine...
sevgiler Ebru |
Alıntı:
|
Sevgili Nurcan Hanım,bahçeniz örnek aldığım, ilham veren bahçelerden. Çok severek dolaşıyorum ;) Bu arada ben de bu sene bahçeme bir küçük havuz yapmak istiyorum. Ama eşimin "sinek olur,yosun yapar, sonra pişman olursun" sözleri beni biraz geri tutuyor. Sizin havuzla ilgili düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Herhangi bir filtre sisteminiz var mı? Suyu durgun mu yoksa devir daim ediyor musunuz? Nasıl temizliyorsunuz (Ya da temizliyor musunuz?)Hiç "keşke yapmasaydım" dediğiniz oluyor mu? Bunlar kafamdaki sorulardan bazıları. Tecrübelerinizden yararlanabilirsem çok sevinirim ;)
|
Ebru hanım siz de İzmir'limisiniz ?
Özleminiz cümleleriniz den belli oluyor ,gelin çayı birlikte içelim :) Sn.Mandalinci ; buraya dönme planlarınız olduğunu biliyorum.Umarım biran önce isteğiniz gerçekleşir.İzmir'in havasını bilen biri için Ankara'nın kışı zor gelmiştir. |
Alıntı:
Sn.Eser ; güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Havuzu sonbahar da yapmıştım.Şu ana dek pişmanlık duymadım ama yaz sıcakları başladığın da koku da başlarmı ,sinekler rahatsız edermi bilmiyorum. Benim havuz ,çukura muşamba serilip su doldurmaktan ibaret .Filtre sistemi yok ,durgun su dolayısı ile yosunlandı.İçine düşen yaprakları ve yüzeye çıkan yosunları küçük bir mutfak süzgeçi ile alıyorum :) İçine iki küçük balık koyup yosunlarla beslenmelerini sağlamak istiyorum ama kurbağa larvalarını yerler diye yapamıyorum.Larvalar büyüsünler o zaman balık koyacağım bu da yosunlanmayı önler diye düşünüyorum.Bir de su sümbülleri suyun yüzeyini örtünce azalır sanırım. Ama yeni bir eve geçsem ,belki daha detaylı ve yardım alarak yine yaparım. Sizin bahçeniz hem güzel hem müsait .Çok çok daha güzelini yaparsınız.Umarım eşiniz bana kızmaz ,bence vazgeçmeyin yapın :))) Yaz ortaların da sorun çıkarsa size bilgi veririm. |
4 Eklenti(ler)
Bu ayın güzelleri leylak ve gül oluyor.Leylağımın biri 10 yaşın dan büyük fakat
zeytin-kayısı -çam üçlüsünün ortasın da ve gölgesin de kaldı. Aşağı da ki gül doğu cephesin de kuzey de ki güllere oranla daha az hastalanıyor. |
2 Eklenti(ler)
Bahçe kapısına sardırdığım hedera bu yıl çok güzelleşti.Kapı girişinin bu hali çok hoşuma gidiyor.
Sarı ponpon gül den kalan tek dalda çiçeklendi. |
4 Eklenti(ler)
Yerde ki sardunyalar saksıda ki sardunyalara göre daha güzel gelişiyor.Üstelik sadece sabah güneş almalarına rağmen, fakat çamın etkisiyle toprağın asiti artıyor bundan hoşlanıyorlar.
Diğerleri de açmaya başladı. |
4 Eklenti(ler)
Bu yıl limonların sayısı arttı :)
Kana'ların bir bölümü ,yaz kış yapraklı sadece rüzgar dan formu bozulabiliyor.Kana'ları her gün su gören bir bölüme dikerseniz memnun kalıyorlar. Nar'ım çok güzel bir cins ,çok tatlı ...şöyle kaşık kaşık yenilen türden.Her yıl sıkı bir budama yapardım ,bu yıl hiç ellemedim.Çiçek açmak üzere. Hosta'ların da keyfi yeride. |
5 Eklenti(ler)
Bu ay'ın son fotoğrafları.
|
Sevgili nurcanaybay leylak çok güzel görünüyor ponpon gül ,sakızlar çok tatlı maşallah elinize emeginize saglık
|
Yine harika fotograflar. Ellerinize sağlık. Her görüntü diğerinden güzel.:)
|
Sayın nurcanaybay; Yine harika görüntüler. Favorim sarmaşıklar içindeki giriş kapısı. Kıpkırmızı güller, Leylaklar, hostalar. Hele o örme çorap ve çan dekoru. Beşiğe de ayrı bayıldım. Yemyeşil, capcanlı bahçe. Ne diyeyim harikasınız...
|
Burak bey ;
beğenmenize sevindim ,teşekkür ederim. Sevgili Zenfree ; kapalı havalar da çekersem fotoğraflar net çıkıyor.Öğrenmeye çalışıyorum. Teşekkür ederim :) |
Alıntı:
Sevgili Uzaylı ; bahçenize leylak için yer ayırmayı unutmayın lütfen.Çiçeksever'in bahçesin de ki beyaz leylaktan da bulmaya çalışın.Yanından her geçişim de kokusunu duyuyorum ki pek koku alabilen biri değilim. Beşiğe bir çare bulamadım henüz.Amacım beşiğin içine direk çiçek dikebilmekti.Cam güzeli dikecektim ,onlar da çoşup üst tarafı kapatacaktı :) Malzeme arayışına devam... |
Harika fotoğraflar Nurcan hanım'cığım hele kapıdaki sarmaşık gülleri ile dörtlü sepetlerdekiler çok hoşuma gitti :)
|
O güllere hayran oldum hayrannnnnn:) 4 sepet bir harika. Aslında herşey harika.
Havuzun bugünkü halini merak ediyorum. Su sümbülleri canlanmaya başlamıştır. Arkadaşımadan aldığım sümbüller canlanıyor, nasıl sevindim anlatamam. Şimdi nilüfer bulmaya calışıyorum. Ahh bu küçük şehirde oturmanın zorluğu ahh. |
Günebakan ;
beğenmene sevindim teşekkür ederim.Güller güzel ama bir de şu bitler olmasa... Cemo ; Sümbüllerin canlanmaya başladığına sevindim.Burası daha sıcak olmasına rağmen benimkiler de bir değişiklik yok.Ama nilüfer iyi durumda.Geçen gün saksısı devrilmiş ,o zaman gördüm. Saksının deliklerinden kalın kalın kökler çıkmış.Bakalım çiçeğini görebilecekmiyim. |
Bir tane leylak çeliğim var. Yapraklandığı için seviniyorum. Sanırım eflatun rengi. Beyazı da arar bulurum. Eşim ağaç deyince hemen meyve veriyor mu diyor. Hayır mis gibi kokuyor deyince. Yine senin entel dantel işlerin diyor. İzin vermem bahçeyi onlarla doldurursun deyince aht ettim. Ne dilersem inat ettim mi yapıyorum nasıl olsa.:D Gönderdiğiniz jakaranda tohumlarından bir kaç tane filizlendirdim. Bu bahçe bize yetmeyecek herhalde. Komşu arazi var gözüme kestirdiğim. ( Hayale bak ben birine bile yetişemezken. ) Şu anki bahçemize gelen yolda yanyana sıralanmış manolya, erguvan, leylak, jacaranda... Oradaki eve gelirken o yoldan geçen misafirlerimiz büyülenirdi herhalde.:p
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025