![]() |
Sevgili Limon, bahçenizin yeni fotoğraflarını bekliyoruz.
|
Sümbüllerimin, Lalelerimin ve Nergislerimin açmalarını bekliyordum. Sümbüller açtılar, Clematis tomurcukta, Laleler açtı açacak, Nergislerin sarı olanı yarı açtı ve şahane bir çiçeği varmış. Fotoğrafları en güzel halleriyle çekeceğim :)
Bu başlık yarışma bölümündeydi. Yarışmaya sadece bahçenin genel görünümlü 5 fotoğraf ile katınıldığından, çiçekleri tek tek almamıştım. Ama bu baharla beraber, bahçede açan her çiçeğin fotoğrafını buraya yükleyeceğim :) Clematislerimin fotoğraflarını o konu başlığına yüklemiştim. Nereden nasıl aldıklarımı da yazmıştım. (unuttum şimdi ayrıntılarını) http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=212 http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=215 http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=225 http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=330 Bende lşu rengin olduğunu bile unutmuştum. :) http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=16669&c=446 |
Sevgili Limon, harika görünüyorlar, inşallah benimkiler de bu kadar güzel açarlar.
20 gün önce gittiğimde beyaz clematisimde ve morda tomurcuk vardı, makinamı hazırladım, yarın gittiğimde son durumlarını fotoğraflayıp bahçemin başlığında görsellerinize sunacağım. |
Sayın limon inanılmaz güzel bir bahçe çokda emek verilmiş belli güle güle oturun.
|
Elinize sağlık, bu düzeni sağlamak epey uğraş ister. Güle güle oturun. :)
Ben de inşallah düzenleyebilirsem paylaşırım evimin bahçesini. :) |
5 Eklenti(ler)
Bahçemde erken baharda açan pek bitkim yok. Genelde yaz başı açan bitkiler çoğunlukta. Fakat bir aydır bembeyaz minik çiçekleriyle bolca açan ve çiçeğinin güzelliği hiç bozulmayan "Kaya Teresi" hem saksıda hem de bahçede Mart ayı ortalarında çiçeklenen harika bir bitki. İki sene önce hediye gelen küçücük bir paketten çıkan tohumları hemen ekmiştim, o zamandan beri merakla açmalarını bekliyordum. Mart ayı ortalarında açmaya başladılar ve halen ilk günkü güzellikleri devam ediyor. Saksıya diktiklerim de şahaneler. Bahar aranjmanları için çok uygun. Kaya bahçeleri için de çok güzel.
Eklenti 73019 Bitki o kadar arsız ki kırıp kırıp her yere diktim, hepsi tuttu ve çiçeklendi. Çok kanaatkar. Eklenti 73020 Bu "Sümbül" ün renginin kibarlığına hayran oldum. Soğanlarını sonbaharda alıp ekmiştim. "İri Çiçekli Sümbül" yazıyordu. Burnunuzu dayayıp koklamanıza gerek yok, kokusu özellikle güneş vurduğundan tüm bahçeye yayılıyor. Eklenti 73021 Bu "Nergis" soğanlarını da Sümbüllerle aynı zamanda ekmiştim. Görüntüleri çok güzel. Dezavantajları; hiç kokmuyor, çiçeği ayakta zor duruyor, destek gerekiyor. Yerde dikililer. Eklenti 73022 Burası sebze bahçesine çıkan kapının yan tarafı. Nergislerin altlarına da Kaya Terelerinden dikmişim. :) Dedim ya her yere diktim diye :) Arsızlıkta "İri Yapraklı Buz Çiçeği"nden sonraki favori bitkimdir. Eklenti 73023 |
4 Eklenti(ler)
Lalelerim henüz açmadılar ama çok yakında açacak gibiler. Clematislerimden bazıları da tomurcuktalar. Güller yavaş yavaş tomurcuklanmaya başladılar. Bu sene güllere sert bir budama yapmıştım, Mart ayında gübreledim, şimdi oldukça keyifli gibiler. Bir iki yaprakta yine pas hastalığı belirtileri gördüm ama erken tedbir alacağım bu sene.
Eklenti 73037 Eklenti 73032 Emektar sardunyalarımı Mart ayı başlarında derin budamıştım. Onlar henüz yeni yeni yapraklanıyorlar. Bunları 2-3 hafta önce aldım. Çiçek yapıları ve renkleri hoşuma gitti. Eklenti 73033 Bu "Nergis" lerin soğanlarını da sonbaharda ekmiştim. Bunun çiçekleri de zor ayakta duruyor, desteğe ihtiyaçları oluyor. Çok çok az kokusu var. Eklenti 73034 |
1 Eklenti(ler)
Baharın tadını en çok "Duman" çıkarıyor :) Bizim çimlerimize inat doğa o kadar güzel yeşillendi ki...
Eklenti 73036 |
Maşallah diyelim. Nazar değmesin.Gerçekten bahçenizin her bir köşesi ayrı güzel.
|
Sevgili Limon
Harikalar yaratmışsınız, yaratıcı ,sıcak , uyumlu ... Tek kelime ile nefis olmuş herşey. |
Sevgili Limon,
Bahçenize bahar gelmiş, rengarenk olmuş, insanın içini açıyor :) Zaten biliyorsunuzdur büyük ihtimalle ama bu mesajda resmi olan nergis cinsi muhteşem kokulu. Çiçeği diğer iri çiçekli türlere göre biraz sade kalıyor ama bence dünyanın en güzel kokusuna sahip :) Bende bundan sadece tek kök var, o yüzden biraz burunu dayamak gerekiyor ama belki çok olunca yayılıyordur kokusu. Ayrıca çiçeği diğer türlere göre çok daha uzun süre kalıyor. Bir de bu mesajda resmini koyduğum obrizya sanki kaya tereleriyle çok güzel gider gibi geldi bana. Çiçekleri çok benziyor çünkü. Şimdi ben de kaya teresi arayacağım yanına :) |
Güzel yorumlarınıza teşekkür ederim.
Gilan, gerçekten de Obrizya çok güzelmiş. İlk defa gördüm. |
Ellerime emeklerinize vaktinize ve kesenize bereket....
Daha da güzeli bu güzellikleri bizlerle paylaşmanız. Sizler harikasınız.. Kendimi çiçek sever biraz da anlar sanırdım. Hiçbirşey bilmiyormuşum meğerse:))) |
Sevgili Limon harika görünüyor. Clematislerin açmasını bekliyorum.
|
Nergiz sümbül ve lalelerin artık son resimlerini izliyoruz. Duman çok şık
|
4 Eklenti(ler)
Clematisler bol tomurcuktalar, açar açmaz paylaşacağım. Arkadaşlar burada havalar soğuk gidiyor, Lalelerim bile açmadılar henüz. Yaseminlerde biraz hareketlenme başladı, yaprak mı çıkarıyorlar çiçek tomurcukları mı oluşturuyorlar tam anlamadım.
Yanlız şu lalemin zerafetine bakar mısınız? Bir tanecik var, geçen yıl hiç bu renk ve şekilde Lalem yoktu, bu sene aldıklarımdan desem, bir tanecik hiç almadım, 10 arlı paketler almıştım. Her nereden geldiyse iyi ki gelmiş. :) Tam açınca nasıl olacak kimbilir. Her yaprakta tek kırmızı çizgisi var. Arkadan gözükenin de Sarının da çiçek sapının uzunluğu 50-60 cm var. Tam kesme çiçekler ama kıyana tabii :) Galiba Sarı da Hollanda'dan gelen soğanlardan, geçen yıl çiçek açmamıştır belki? Eklenti 74740 Ayvanın çiçek tomurcuğu da çok güzeldir. Eklenti 74741 Çiçekleri de çok güzeldir :) "Ayva çiçek açtı, yaz mı gelecek?" ;) Eklenti 74742 Vişne ağacım da bol çiçeklendi. En kanaatkar, beklentisi olmayan, cömert meyve ağacım. Eklenti 74743 (Güllerle ilgili problemleri ilgili konuya taşıdım) |
Sevgili limon,
celamatislere bayıldım. Benim bulunduğum yer küçük bir ilçe, her istedigimi bulamıyorum. Banada celamatis tohumu gönderirseniz çok mutlu olacagım.Tabi mümkünse,şimdiden teşekkür ederim. Mutlu kal çiçekili kal. |
Sevgili Limon lalelerin bu halleri bu kadar güzelse açmış hallerini düşünemiyorum. Hele o sarı laledeki renk geçişleri ebru sanatı gibi...
Bunca güzelliiğin yanında güllerdeki durum da nazar boncuğu olsun. Umarım çabuk toparlanırlar. Sevgiler. |
Sayın limon aslında bahçenizin epeydir farkındayım ancak yeni yeni yazıyorum birşeyler,bahçeniz bana ilk ilham veren,şevklendirenlerden idi..Siz farkında olmadan bana umut ve fikir vermiş oldunuz,zira geçen yaz bahçem şantiye ruhu taşıyordu dolayısıyla ben de çok sabırsız ve biraz da ürkektim.Çok hoş bir bahçeniz var, selamlar...
|
Sn limon, bu mesajınızda yaptığınız saksıya bayıldım. Hatırlıyorsanız nasıl yaptığınızı anlatır mısınız? :)
Yağlı boya sanırım. Önce krem rengine boyayıp, kurumadan kahverengiyle çizgiler mi yaptınız? |
Krem rengi boya kuruyunca, hafif nemli bulaşık süngerinin ucunu kahverengi boyaya batırıp, bir kağıda fazla boyasını aldırdıktan gelişigüzel boyadım. Boya yağlı boya değil, su bazlı olması gerekiyor. Ahşap boyalarıyla yapabilirsiniz.
|
Sayın Limon bu mesajımda da müsadenizle bahçenize muhteşem
diyeceğim.Başka bir kelimeyi yakıştıramıyorum.Zamanı geldiğinde bana da Clematis tohumlarından gönderirseniz sevinirim.Bahçenizde huzurlu bir yaşam dileğimle saygılarımı sunarım. |
Sevgili Limon, laleler harika, benimkiler bu sene açmadı malesef.
|
2 Eklenti(ler)
Lalelerim yeni yeni açmaya başlıyorlar. Çoğu tek yaprak halinde sanırım bu yıl onlar çiçeklenemeyecek.
Tam açmasını sabırsızlıkla beklediğim Lalem... Eklenti 75553 Bu da doğuştan fanatiğimiz :) Eklenti 75554 |
Ahşap boya denilince aklıma geldi. Ben bazen, kahverengi ayakkabı boyasını kullanırım. Krem kıvamında olanlardan.. Bir bez yardımı ile yayarak istediğim görüntüyü veririm. Bu da hoş olabiliyor.
Ellerinize sağlık. Herşey çok hoş ve zevkli.. |
Bu nasıl bir güzelliktir...Bu sarı-kırmızının cinsi nedir Sevgili Limon? Fırfırlı elbise giyinmiş sanki :)
|
Ben türleri bilmem, sadece Lale olduğunu bilirim :) Geçen yıl almıştım soğanlarını, bu yıl sadece biri açtı.
Fizban ayakkabı boyası da iyi fikirmiş, denemek gerek. :) |
Lalerinizin güzellikleri meydana çıkmaya başlamış sevgili Limon. Hakikaten çok gösterişliler.
|
Sevgili Limon,
Bahçenize bayılıyorum... |
Yüreğinize ve emeğinize sağlık... İçimizi ısıtan bir sanat eseri gibi keyifle fotoğraflarınıza baktım. Huzurlu günler görmeniz dileklerimle...
|
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=185
Limon, bunu senden izinsiz Facebook'a yükleyeceğim, kusura bakma;) |
Güzel renkler seçmişsiniz.teşekkürler
|
Sevgili Limon, bahçeniz çok güzel olmuş. Sevdiklerinizle birlikte sağlıklı uzun bir ömür geçirmenizi ve tüm bitkilerinizin de sizin kadar uzun ve sağlıklı ömür yaşamalarını dilerim. Eğer hala nilüfer arayışınız devam ediyorsa ben seralardan birinde çok güzel nilüfrler görmüştüm, alıp gönderebilirim.
|
Sevgili limon hanım siz hiçbirşeyin farkında değilsiniz! (şimdi ne diyecek bu yeni üye.. çatlak mıdır nedir?..diye düşüneceksiniz, bu girişin ardından ne gelecek diyeceksiniz:) )
Ama benim siteye bu kadar bağlanmama, bahçenizin resimlerine bakarak koskoca balkonumuz var, artık silkinmenin ve orayı cennete dönüştürmenin zamanıdır diye ayaklanmama ön ayak olan sizsiniz. Bunu daha fazla içimde tutamadım ve sizinle paylaşmak istedim. Bahçenizde yaptıklarınızdan öte anlatış tarzınız,diğer üyelerle olan dialoglarınız, tüm dostça davranışlarınız beni çok olumlu yönde etkiledi. Evet bu forumda gerçekten çok tatlı, candan insanlar var ama siz beni en çok etkileyensiniz. Sayenizde balkonumda çok keyifli zamanlar geçirir oldum. Bu nedenlerle size minnetimi sunuyorum ve sevgilerimi iletiyorum. Evet tüm sevgili üyeler acaba kimleri, ne kadar olumlu yönde etkilediklerini biliyorlar mı?! |
Çok güzel bir bahçe tebrik ederim. İnce bir zevk ve meşakkatle oluşturulmuş Limon ellerinize sağlık. Mümkünse yeni resimlerini bekliyoruz.
|
Alıntı:
Sevgili Limon, ben de yeni fotoğraflarınızı merakla bekleyenlerdenim. |
Çiğdem Hanım, bu güzel sözlerinizle bana, bugün de mutlu olacak sebep yarattınız, Çooook teşekkür ederim, çok şekersiniz.
İşte benim istediğim de tam buydu, çok zor gibi düşünüp gözümüzde büyüttüğümüz güzellikleri oluşturmanın, aslında ne kadar kolay olduğu, onlarla uğraşırken zamanı unutup, tabanlarınız zonklarken;), iş bitiminde karşılarına geçip "Vayy be! Nasıl da güzel yaptım.." demenin zevki değişilmez... Hiç bir şeyde bencil değilimdir ama söz konusu bahçem olunca "Ben yaptım" demeyi seviyorum, e bu kadar kusurum olsun... :) Adalet Hanım buraya bahar daha bugün geldi :) Bizde henüz çiçekler coşmadılar ama ufak ufak hareketlenmeler, tomurcuklanmalar başladı. Bende sizin güzel çiçeklerinizi görünce "Benimkiler geç kaldı" diye düşünüp telaşlanmıyor değilim hani. Ama Clematisim bu sene öyle bir açacak ki çiçek sayısı olarak rekoru kıracağım gibi görünüyor. :) Çok tomurcuk var üzerinde, inşallah hepsi birden açar da şu internette imrenek baktığımız fotoğraftakileri aratmaz. Bugün epeyce bahçeyle uğraştım, el bileklerime kramplar girip, yüzüm istakoz kıvamında alev alev yanarken, ben hava kararmadan ara ara çıkıp, karşılarına geçip, "Çok güzel oldu yahu!" diyerek kendimi ödüllendiriyorum :) Yeni bitkiler de alıp diktim, tam istediğim görüntüye kavuşturur kavuşturmaz fotoğraflarını çekeceğim. |
Kimbilir yine ne güzellikler yarattınız :) Merakla bekliyoruz.
|
Bugün yeni bitkiler aldım. Çok komik te bir olay oldu. Tarabya'daki çiçekçileri gezerken aşağıya doğru saksının dört bir tarafından yarım metreden fazla sarkan, küçük sarı çiçekler açan bir bitki görünce bayıldım tabii, adını sordum satıcı " Sarı Güzel" dedi. "Latincesi nedir" dedim, " Yok Latince matince Sarı Güzel işte" dedi. "Tamam" dedim, en çok sarkan ve gür olanını aldım.
Sonra yukardaki sıra sıra dizili çiçekçilere uğradım, Cam Güzeli, Begonya, Yıldız vs.. almak için. Mevsimliklerden çok değişik renkte çiçekler açmış sarkan bitkiler ilgimi çekti. İçlerinde bir tanesi vardı ki dalları kırmızıya çalan, sarı çiçekler açan şahane bir şey. "Adı nedir bunun?" diye sordum tabii. Bayan " Hatırlayamıyorum, içeriye gidip sorayım" dedi. Geldi ve dedi ki; "Adı Sarıgüzel'miş" :) "Hadi canıım, her sarı açan çiçeğin adı Sarı Güzel mi?" "Daha demin aldım Sarı güzel den, bunla lakası yok" Epeyce gülüştük, çiçeğin adını halen bilemesem de fotoğrafını çekip burada sorunca arkadaşlarımın yardımıyla bulacağımdan eminim. Bugün çok yorulduğumdan dikim işleri yarına kaldı. |
Alıntı:
Ayrıca bu kadar üretken olup aynı zamanda paylaşımcı da olduğunuz için, kesinlikle kusur değil, tabi ki kendinizle gururlanacaksınız! Sevgiler.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025