agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Limon'un Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/10356.htm)

limon 02-05-2011 18:48

Güzel yazılarınız, dilekleriniz ve bana olan güveniniz için hepinize çok teşekkür ederim.

Sevgili Kiraz, fırsat buldukça aşamaları paylaşmaya çalışacağım. Yardımlarınıza, görüşlerinize ihtiyacım olacak.

limon 02-05-2011 19:02

Sevgili Berrin, "bilgileriniz çok gelişmişti" yazmışsınız.

Geçen hafta Zenfree'yle beraberken O da bahsetti, çok ta güldük. Benim eski mesajlarıma bakmış. "Ne komik sorular sormuşsun" dedi. ' "İnanamıyorum, bizim Limon bunu nasıl sorar?" ' diye şaşırmış. :)

Bahçeli evim olana ve ağaçlar.net'le tanışana kadar bir kaç hazır saksılı süs bitkisi dışında herşeyden bihaberdim. Kıvırcıktan böcek çıksa tamamını poşete sokup çöpe attığımı söylesem kimse inanmaz... Rokayla tere ayrımı yapamazdım... Ananas %100 ağaçta yetişir diye iddiaya girebilirdim... vs...

Nerden, Nereye.... :)

Orhan Özbilgiç 02-05-2011 20:24

Sevgili Limon;
Artık forumdaki tempoya ayak uyduramıyorum. Olaylar o kadar hızlı gelişiyorki! Hani gitmeyi çok arzuladığınız bir filmin, siz gidinceye kadar, ikinci versiyonunun gösterime başlaması gibi.
Şunun şurasında bir ay kadar bilgisayardan biraz uzak kaldım. O kadar çok yeni gelişmeler olmuşki? Örneğin birçok yeni bahçe açılmış. Daha çoğuna mesaj yazamadım.

Sizde yeni bir ev ve yeni bir bahçe oluşturma çabasına girmişsiniz. Ama sizde gözlemlediğim kararlılığa hayran oldum. Hiç ''aah vah!'' demeden, eski güzelim bahçenizi beklediğimden daha vakur bir biçimde bırakıyor ve de; sanki ilk bahçenizmişcesine, yenisini de sevinçle kucaklıyorsunuz. Valla helal olsun be arkadaş. Kesinlikle eminim, bu bahçeniz birkaç senede eskisinden çok daha mükemmel olacak.

Hayırlı uğurlu olsun. Sevgi ve selamlarımla.

Hülya 02-05-2011 20:37

Yine bir yanlış anlamayı kaldırayım, hüzünlü hiç değilim, aksine çok mutluyum,

Her şeyin başı sağlık, huzur, aile... Bunlar olduktan sonra her şeyin üstesinden gelinir. :)[/QUOTE]

Sevgili Limon
Senin de değin gibi, huzurla mutlu günler geçirin yeni evinizde. Bahçenizi yine büyük bir zevkle izleyeceğim.
Bence götürebildiğiniz bitkilerin hepsini götürün yeni bahçenize. Ben de taşınma olayını yaşadğım için , aklım hep eski bahçemde kalan çiçeklerimde.Her ne kadar yenilerini alsamda, ardımda kalanları zaman ,zaman hatırladığımda üzülüyorum.

Yeni eviniz ve bahçeniz hayırlı , uğurlu olsun. Hep mutlu olun.
Selamlar.

jineop 02-05-2011 20:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 796477)
Güzel yazılarınız, dilekleriniz ve bana olan güveniniz için hepinize çok teşekkür ederim.

Sevgili Kiraz, fırsat buldukça aşamaları paylaşmaya çalışacağım. Yardımlarınıza, görüşlerinize ihtiyacım olacak.

Sevgili limon,
siz paçavraya bile paçavra olduğunu unutturacak pratik zekaya, yaratıcılığa ve gönüle sahipsiniz. Kolay gelsin...

Yılmaz Yalçın 02-05-2011 21:22

Sevgili Limon,
Yeni eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun..Güle güle oturun.Ailecek mutlu,huzurlu ve sağlıklı yıllar geçirirsiniz inşallah..Yeni bahçenizi güllerle donatma fikri çok hoş özellikle çardak gülller;sarılısı ve kırmızılısı ile duvara yakın bölümlerde harika duracaktır.

limon 03-05-2011 23:34

Sağolun, hepinize çok teşekkür ederim.

zenfree 03-05-2011 23:54

Sevgili Limon, sen hangi bahçedeysen o bahçe " limon'nun bahçesi" olur ve cennete dönüşür. Sağlık, huzur ve mutlulukla tadını çıkarmanızı diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun.:)

Satı Uğurtan 04-05-2011 00:06

Sevgili limon, ağaçlar nete üye olalı, veranda sarmaşıkların ve bahçe düzenin konusunda örnek aldığım nadir kişilerdensin, yeni bahçendede örnek alacağım çok güzel görüntüler olacağına inanıyorum, yeni evin ailene ve sana mutluluk huzur ve sağlık getirmesi dileğiyle sevgiler.

limon 04-05-2011 00:09

Çok teşekkür ederim.

Eser İlhan 04-05-2011 06:31

Sevgili Limon, bu bahar için "nilüfer havuzlu bir sürpriz" bekliyordum sizden ama siz beni beklentilerimin üzerinde şaşırttınız :p Yeni başlangıçları ve tadilatları hep çok sevmişimdir. Bu dönemleri bir çeşit yaratma süreci gibi algılar ve çok heyecanlanırım. Siz de -eminim ki- birçok yeni güzellik yaratacaksınız. Güller benim hep biraz mesafeli durduğum bir konudur hastalıklarından ötürü. Sizin gül maceranızı ilgi ve merakla izleyeceğim. Yeni bahçenin ilk resimlerini heyecan ve merakla bekliyorum (Hatta bence eliniz değmeye başlamadan önceki ilk halini de koyun; sizinle nerden nereye geleceğini hep beraber izleyelim)
Yeni evinizin size ve ailenize güzellikler ve sevinçler getirmesini dilerim ;) ;)

limon 04-05-2011 09:35

Eser Hanım, Nilüfer Havuzundan bahsetmeyi unutmuştum iyi ki hatırlattınız. Evimizin ön bahçesi kocaman bir Nilüfer Havuzuna bakıyor. Benim bahçenin devamı gibi görünüyor. Bir tek bu konuda hazıra kondum diyebiliriz. :)

acemifüsun 04-05-2011 14:32

Sevgili limon yeni eviniz hayırlı olsun:) Evinizde ailenizle birlikte sağlıklı, huzurlu uzun yıllar yaşayın:) Mutlaka çok işler sizi bekliyor, kolaylıklar diliyorum.

Periş 04-05-2011 15:47

Sevgili Limon eviniz hayırlı olsun mutlu huzurlu yaşayın evinizde ....

uzman16 05-05-2011 06:17

Sevgili Limon,
Ben bu bahçenin, Limon'un sarmaşıklarının ve çilek bahçesinin öğrencilerinden ve takipçilerinden biri olarak öyle çok şey öğrendim ve uyguladım ki...
Tüm paylaşımların için çok teşekkürler.
Yeni paylaşım sayfanın yine takipçisi olacağım.:)
Yeni bahçe ve yeni ev mutluluk, huzur ve sağlıkla dopdolu olsun...
Yeni bahçenin- tecrübe sahibi olarak - çok daha güzel olacağı kesin.
Sevgiler.

Not: Aslında yeni bir sayfa açıp şimdi olsa yapmazdım,yanlış yaptıklarım gibi bir içeriği olan sayfalarda anlatacaktın sevgili Limon, bir ara öyle bir kararın vardı. Aslında onu da beklemiştim ama olmadı. Yeni sayfanda bu bilgileri paylaşman faydalı olacaktır.

gilan 05-05-2011 10:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 (Mesaj 798256)
Not: Aslında yeni bir sayfa açıp şimdi olsa yapmazdım,yanlış yaptıklarım gibi bir içeriği olan sayfalarda anlatacaktın sevgili Limon, bir ara öyle bir kararın vardı. [/COLOR]

Ne zamandır ben de böyle bir başlık açsak diyordum. :)
Demek ki bahçe tecrübeleri herkesi aynı yere yönlendiriyor. :)

limon 05-05-2011 11:19

Güzel dileklerinize çok teşekkür ederim.

Bir süre forumda fazla aktif olamayacağım için başlık açma işini ileriye bırakıyorum. Belki doğru diye uygulayacağım şeylerde de yanlışlıklar olacak. Toptan yazarım hepsini. :)

arzu_peri 11-05-2011 22:07

Hayırlı olsun çok güzel... Benimde hep hayalim bahçeli bir evim olsun, bahçesinde meyve ağaları,nilüfer havuzları çiçekler böcekler :)

Güler 11-05-2011 23:03

Sevgili limon, büyük sürprizi açıklamışsın. Dediğim gibi herkese de sürpriz oldu, hem de güzel bir sürpriz.
Güzel diyorum çünkü bana ilk anlattığında gözlerindeki ışıltıyı görmüş, yüreğindeki heyecanı hissetmiştim.
Yeni bahçeni, yuvanı çok güzel yapacağından hiç şüphem yok, yüzündeki güzel huzuru sen oraya da nakşedersin.
Yeni yuvanızda, huzurlu, sağlıklı ve mutlu olmanızı dilerim.
Sen en güzellerine layıksın.

Uzaylı 12-05-2011 00:13

Sayın limon; Yeni eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun. Taşınma ile ilgili mesajları okuyunca ilk önce çok şaşırdım. Ama hiç hüzün tarafı benim de aklıma gelmedi. Her zaman yeniliği seven ben, önce aylarca sizi sessiz takip edip, sonra sizlere özenip bahçe sahibi oldum. Bitkilerle yakinen alâkam yok iken, sizlerin sayesinde onların her yenilikler sunmasından heyecan duyuyorum. Şimdi beni zaten hayat dolusun diyenler, daha bir ışıltılı görüyorlar. Çünkü gerçekten aradığım eksikliği buldum. Moda ve dekorasyona ilgiye, zamanla doyuluyor. Oysa bahçe yaşayan bir mekân ve sürekli süprizlerle dolu. Artık bahçe ile ilginirken bize sunduğu yenilikleri izlemeye neredeyse yetişemiyorum. Bahçeye her gidişimde mutlaka bir süprizle karşılaşıyorum. Tıpkı bugün bahçeye gittiğimizde diktiğimiz domates fidelerinden daha da büyüklerinin kendiliğinden bahçede çıkıp büyümüş olması gibi. Ben nasıl farketmedim bunları diyorum. Oysa tohumları çimlendirmek için ne kadar başlarına gidip sabırsızlanmıştım. Ummadığım yerlerden temin ettiğim, olmasını çok istediğim ve şimdi bahçemde ve beklemede olan bitkilerimiz bana inanılmaz yaşam sevinci aşılıyor. Mesajlarınızdan aynı heyecanı sizin de hissettiğiniz anlaşılıyor. Demek ki yenilikler herkesi çok mutlu ediyor. Yeni eviniz ve bahçeniz size hayırlı ve uğurlu gelsin diliyorum. Ailenizle birlikte sağlık ve ağız tadıyla yaşamanızı, daha da size özgü muhteşem olacak bahçenizin fotoğraflarını görmeyi yürekten diliyorum.

Sağlıcakla Kalın...

limon 12-05-2011 19:04

Güzel arkadaşlarım, çok teşekkür ederim.

Nihayet haftaya bahçe merdiveni, duvarlarına geçebileceğiz. Zevkli kısım onlardan sonra başlayacak. Daha sarmaşık ortada yokken sardıracağım yeri hazırlamamdan olaya ne kadar hakim olduğumu anlayabilirsiniz. Bu sefer çok planlı gidiyorum, inşallah bir şeyler unutup sonradan sürprizle karşılaşmam. :)

tturt 12-05-2011 19:57

Sayın Limon,

Hayırlısı olsun allahtan sağlık, huzur içinde mutlu, keyifli günler geçirmenizi temenni ederim.

sürüngenkolik 14-05-2011 09:01

sn. limon taşındığınızı yeni duydum yeni eviniz hayırlı olsun ve yeni bahçeniz tüm aşamaları resimlerle anlatırsanız mutlu olurum

cetasule 14-05-2011 11:56

Sayın limon yeni eviniz hayırlı olsun
İçinde sağlıklı ve mutlu bir şekilde uzun yıllar yaşarsınız inşanlah
Selamlar

Sevgi Durul 14-05-2011 12:14

Sayın limon, şimdiye kadar yazmaya elim varmadı. Güzel ayrılıklar da olsa, ayrılıklar bana hep hüzün vermiştir. Hayatımın büyük bölümünü geçirdiğim evimizden, üç yıl önce şimdiki evimize taşındığımızda da alışmakta zorluk çekmiştim. Yılların verdiği alışkanlıklar çabuk silinip atılmıyor. Ama zamanla insan alışıyor.

Bir de diyorum ki bu güzel bahçeyi nasıl bırakır insan. Aklımda kalanlar, clematisler ve pervane çiçekli yasemin. Onları götürebilecek misiniz? Sizi üzmek istemedim ama aklımdan geçenleri yazmadan edemedim.

Allah yeni evinizde sağlık ve huzurla yaşamayı nasip eder, inşallah. Şimdi o bahçeyi de cennete çevirirsiniz siz.:p

Benim için ayrılıklar hüzün verse de yeni bahçenizi merakla bekleyenlerdenim. Sevgiler...

limon 16-05-2011 08:09

Sevgili arkadaşlarım, iyi dileklerinize çok teşekkür ederim.

Sevgili Sdurul, Clematisleri ve bir kök yasemini götüreceğim. Daha kaç bahçe gidecek kaç bahçe gelecek kimbilir? Hayat... Her an değişikliklere açık olmak gerekir. Yeter ki sağlık, huzur olsun. :)

Sevgi Durul 16-05-2011 09:36

Doğru söylüyorsunuz, sevgili limon. Hayatlarımızdaki değişikliklerin, hep böyle güzel değişiklikler olması dileğiyle....

sürüngenkolik 17-05-2011 14:50

sn limon yasemini nasıl götürüceksiniz?

çünkü çok büyümüş kesip kökleseniz bile kökü nereye kadar gitmiştir en çok yaseminler için üzüldün ne güzelde büyümüşş

cemal.S 19-05-2011 01:34

[QUOTE=limon;796475
Yaseminlere gelince, bizim civarda hemen her bahçede aynı benim yaseminler gibi yüzlercesini görürsünüz. Çünkü civardaki fidanlıklar buranın İstanbul merkeze göre çok daha sert olan iklimine uygun olduğu için hemen her bahçeye dikerler. Alev Ağacı, Yasemin, Kartopu, Mor Salkım, Acem Borusu ve Leylandi bu civarda en bol kullanılan bitkilerdir. Yaseminin birisi sert rüzgarlarda hep bahçeye seriliyordu. Biz de en son fırtınada yere serilince "Bunu taşıyalım" diye derince budamasını yapmıştık. Planlarıma göre daha erken bahçe işine geçecek, havalar ısınmadan bitkilerimi yeni yerlerine dikecektim ama umduğumuz gibi olmadı, çoğu bitki taze sürgünlerini verdi, tomurcuk hazırlıklarındalar. . Bu yüzden bitkilerin keyfini kaçırmadan geçirmek için biraz daha dikkatli davranmamız gerekecek.

QUOTE]

Sevgili LİMON...!

Bahçenizin durumunu ve konumunu ağaçlar nete geldiğinden beri izleyenlerdenim. Pek bir şey yazmasamda uzaktan uzağa izledim bu güne kadar. Yukarıdaki prağrafınızı bilinçli olarak aldım. O kadar güzel bir anlatımki aslında mesajınızın tümü öyle. Yetişkin bitkilerin yer değişimi konusunda belki lazım olur diye tecrübemi sizinle paylaşmak istedim çünkü tamamen ayrı bir uzmanlık alanı gibi. Kök budaması ve uyutma işlemi yapılmadan derin budamanın bir işe yaradığını düşünmeyenlerdenim. Tecrübelerim bir bitkinin yer değiştirmeden önce mutlaka kök budaması yapılıp uyutularak firesiz taşınacağı yönünde.

Size, ailenize yeni eviniz ve bahçenizde sağlıklı yıllar diliyorum.

Kolay gelsin.

limon 21-05-2011 13:00

Teşekkür ederim Cemal Bey.

Zamansız taşımak zorunda kalacağım bir çok bitkiyi Şubat ayında büyük saksılara geçirmiştik. Clematisler ve 1 adet Yasemini mecburen zamansız alıp yeni bahçenin en gölge ve serin yerine dikip yerlerine tutunmalarını sağlayacağım. Yaşamalarını sağladıktan sonra asıl yerlerine geçirme işlerini gelecek Şubat'a bırakacağım.

ciceksever70 21-05-2011 16:29

Sevgili Limon, yillardir edindigin tecrübe ve ince zevkin birlesince ortaya neler cikacagini görmek icin sabirsizlaniyorum. Sanirim önümüzdeki bahar Limon yili olacak. Sevgiler.

nurcanaybay 22-05-2011 19:24

Daha kaç gün bekleyip sabretmemiz gerekiyor ?

limon 25-05-2011 08:29

Nurcan Hanım, bugün bahçenin duvarlarının ve merdivenlerin betonu atılıyor. Bahçenin drenaj işini geçen hafta hallettik, çok güzel oldu. Bahçe işlerine eve taşındıktan sonra başlayayım diyorum. Keyif keyif, yavaş yavaş yapmak istiyorum. Evin içinin bitmesi ve taşınmamız sanırım haziran sonunu bulacak.

Gereken bitkilerin listesini yapıp Yalova'dan almayı planlıyorum ama tam da yazın ortasına kalacak. Sonbaharı beklesem diyorum ama biliyorum ki dayanayıp hemen alıp dikmek isteyeceğim. :)

Sevgili Çiçeksever, sizlerin bahçelerinden örnekler alıyorum. Bu kez daha çiçekli ve renkli bir bahçe için çabalayacağım.

Kiraz 25-05-2011 10:25

Sevgili Limon, taşınınca keyifle yaparsın gerçekten. Evin işi bitmeden, giren çıkan bahçeye çok zarar verebiliyor, sulamaya söz veren sulamayabiliyor. Ağırlığı sonbahara verirsen hem daha hesaplı alırsın hem de kuruma riski az olur. Çok istersen ortalıkta olmayan, duvar dibi gibi ayak basılmayacak yerleri belki şimdiden bitkilendirebilirsin. Çimi ne yapacaksın? İnşaat sırasında çime basmasalar, zamanında sulansa bile, içeride yapılan işlerden atılan çiviler, çöpler, parçalar biraz can sıkıyor.

Tekrar kolay gelsin, en az senin kadar sabırsızlıkla bahçeni bekliyorum.

Yeni iş, yeni heyecan :)

CEBECİ 25-05-2011 11:02

Sayın Limon, yeni eviniz ve bahçeniz hayırlı uğurlu olsun.Yeni bahçenizi de zevkle ve merakla takip edeceğime eminim.Ailenizle birlikte mutlu günler geçirmenizi dileğiyle..

Vildan Sönmez 25-05-2011 11:11

Sevgili Limon, taşınma sürecinde de olsa yeni bahçeni beklerken, fırsat bulabilirsen bize veda fotoğraflarını göstersen diyorum..

Eser İlhan 25-05-2011 12:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 810001)
Sevgili Limon, taşınma sürecinde de olsa yeni bahçeni beklerken, fırsat bulabilirsen bize veda fotoğraflarını göstersen diyorum..

Bense yeni bahçeyi ve inşaat aşamalarını çok merak ediyorum :)

nurcanaybay 25-05-2011 12:48

Ben de :)))

Vildan Sönmez 25-05-2011 14:52

Ben de:)
Ama yıllardır izlediğimiz bahçenin son halini görmek de hoşuma gidr doğrusu.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 810069)
Bense yeni bahçeyi ve inşaat aşamalarını çok merak ediyorum :)

limon 25-05-2011 18:45

Vildan hanım, vedayı yaseminlerle yapacağım gibi görünüyor. Yaseminler inanılmaz derecede coştular, bir gece pencerede bir aralık bulup, içeriye girip bizi de saracaklar diye korkuyorum. :) O kadar bol tomurcuklandılar ki sanırım şimdiye dek olmadığı kadar açacaklar.

Eser Hanım, koşturmaktan inşaat aşamalarını fotoğraflayamadım (yanımda götürmeyi unutuyorum) ama bahçe düzenleme aşamalarını fotoğraflamaya çalışacağım.

Nurcan hanım, Nilüferler öyle güzel açmaya başladılar ki onları da sizin için bol bol fotoğraflayacağım.

Sn.CEBECI, güzel dileklerinize çok teşekkür ederim.

Kirazcığım, çim işini senin de yazdığın gibi en sona bırakacağım. Zaten alan küçük, halı çim daha kolay ve hesaplı olacak. Yine Kırklarelinden güzel toprak gelecek. İşin en önemli kısmı drenajdı, usta çok güzel hazırladı altyapıyı. Bu kez hem damla sulama hem çimler için otomatik sulama yapmak istiyorum. Bütün her şey bittikten sonra çimi sereceğiz. İnşallah unuttuğum bir şeyler yoktur. :)

Yalnız Sukulentlerle ilgili öyle bir planım var ki eğer başarırsam süper olacak. :) Bunun için soğuğa dayanan uzun süre çiçek açan türleri araştırıyorum. Ve dönüşümlü çiçek açacak türleri... Kışın bile açan türleri var ama hangi serada bulurum bilmem. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025