agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Limon'un Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/10356.htm)

ciceksever70 16-07-2010 11:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 673086)
Saksıda 10-15 kök kadar Gazanya var ama bu bahar hazır fidesini alıp dikmiştim. Çok ta seviyorum diyemeyeceğim. Ben ne zaman denk gelsem çiçekleri kapalı. Kuruyan çiçekleri de üzerinde pek hoş durmuyor. Komşu bahçelerde dikili olanlar kışı sorunsuz atlatıyorlar.

Tesekkür ederim sevgili Limon. Bende de bir saksi var ama bahsettiginiz sorunlar nedeniyle bahceye almak istemedim. Cicegi acikken cok gözalici ama her gün solanlari toplamak cok icacici olmuyor, petunyalar da da ayni problemi yasiyorum ama onlar nasil olsa sezonluk diye katlaniyorum.

Adalet Yağcı 16-07-2010 12:25

Alıntı:

En büyük aldığım karar, fazla çeşide girmemek, bölüm bölüm ayırdığım yerlere aynı tür bitkiden yoğun dikmek.
Sanırım hepimizin sıkıntısı bu.
Çok fazla çeşit olunca uğraşmak zor oluyor, görüntüsü de pek hoş değil.
Bir de her birinin isteği farklı olunca işin içinden çıkmak zorlaşıyor.

Yine tablo güzelliğinde fotoğraflar her biri masal gibi çiçek görüntüleri.
Ortancanın bu şekilde renklenmesi gerçekten çok hoş olmuş, elleriniz dert görmesin sevgili Limon.

cemo 16-07-2010 12:36

Sanırım, her sezon çeşitli bitkileri görünce dayanamayıp alıyoruz, daha sonra bakımıydı uyumuydu derken stres yaşıyoruz.

En doğrusu sevgili limon un dediği gibi, mevsimlik çeşidi azaltmak sanırım. 3 ondan, 5 bundan derken, cılız ve göz yorucu bir ortam oluşuyor kanaatimce. Yoğun dikim daha şık görünüyor

Seneye sözümü tutmazsam, bana bu yazımı hatırlatırmısınız:)))

ciceksever70 16-07-2010 12:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 673122)
Sanırım, her sezon çeşitli bitkileri görünce dayanamayıp alıyoruz, daha sonra bakımıydı uyumuydu derken stres yaşıyoruz.

En doğrusu sevgili limon un dediği gibi, mevsimlik çeşidi azaltmak sanırım. 3 ondan, 5 bundan derken, cılız ve göz yorucu bir ortam oluşuyor kanaatimce. Yoğun dikim daha şık görünüyor *******.

Seneye sözümü tutmazsam, bana bu yazımı hatırlatırmısınız:)))

Hepimiz birbirimize hatirlatalim basligi acalim mi sevgili Cemo? Her yil ayni kararlari alip vazgeciyoruz cünkü.

Fatoş 16-07-2010 13:51

Sevgili Limon bahçenizi hayranlıkla geziyorum, liatrisler çok zarif ve güzeller, ben de gardenyamı bahçeye dikmek istiyorum ,acaba gölgeli bir yere eksem bilemedim, ellerinize sağlık her şey çok güzel, sağlık, esenlikler diliyorum.

Adalet Yağcı 16-07-2010 13:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 673122)

Seneye sözümü tutmazsam, bana bu yazımı hatırlatırmısınız:)))

Bana hatırlamamı hatırlatırsan, hatırlatırım Cemo'm :D

limon 16-07-2010 21:13

Sevgili Fatoş, 1 yıllık gözlemime göre Gardenya pek seçici değil. Geçen sonbaharda yarı gölge bir yere dikmiştim sonra kışın o kısımda çok su toplantığını görünce bu bahar hemen hemen tam güneş olan şimdiki yerine geçirdim. Ne çok sudan zarar gördü ne de güneşten. Çok nazlı sanırdım ama yanılmışım. Yalnız burası çok nemli bir iklim, nemden bir çok bitki (Başta Gül, Oya Ağaçları, bir çok sebze çeşidi ve ben ;) vs..) zarar görürken Gardenya hoşlanıyor olabilir.

Çeşit konusunda bu kararı almamdaki en baştaki sebep, bir yıldır soğanlı bitkilere ilgimin artması. Onlar için ayırdığım bölüme 40 soğanın az geldiğini gördüm en az 3 katı daha sık olarak eksem ne kadar daha güzel görüneceklerini hayal ettim ki hayali bile güzeldi. Şimdi, yaz kış topraktan çıkarmaya gerek kalmayacak, o kısmın her mevsim yeşil ve çiçekli görünmesini sağlayacak dönüşümlü soğanlı türlerini bir araya getirmek kaldı.

Bahçem yeşil ağırlıklı, ağaçlar çok gelişti, renklendirmek istiyorum. Kısaca Clematis cenneti yaratmak istiyorum. Manolyaya Clematis sardırmak aklıma geldi ama Leylandilere sardırmak, aradan çıkan Acem borularının güzelliklerini görene kadar hiç aklıma gelmemişti. İşim, bahardan yaz sonuna kadar çiçeklenecek Clematis türlerini bulup karışım yapıp dikmek... Gölge bir kısımdakilerin ön tarafına da Ortanca ve Orman Gülü doldurmak istiyorum. Orman Gülünün çiçekleri çok çok güzel ama ömürleri pek kısa, Ortancalarla aynı şeyleri sevdiklerinden yanyana çok uyumlular. Sebze bahçesine çıkan kapının yerini değiştirmek istiyorum ama onun için kocaman bir ağacı sökmek gerekiyor, bunun için kış gelmesini bekliyorum, ağaca zarar vermeden yeni yerine dikebilmek için. Sebze bahçesine çıkan kapının üzerine Gül ve Clematislerden taç oluşturmak istiyorum.

Daha bunlar planlarımın çeyreği bile değil... Her gün yeni bir şey geliyor aklıma. :)

Ha bu arada "bu kadar uğraşacağına sat, yenisini istediğin gibi düzenle" yi de düşünmüyor değilim.

cemo 17-07-2010 01:14

Bu sayfada aradığımı bulmak ne güzel sevgili limon.

Küpelerimin bir kısmını bahceye dikmiştim. Şimdi acelyaları bahceye gecirmek istiyorum, ama yeri hazır değil. Üstüne cok düştüğüm gardenyalar, adam olmamakta direnince, sabah güneşi alan odunluğun oraya atmıştım. Bugün baktımki açmış, demekki üstüne düşmemek gerekiyormuş. Korktuğumuz kadar değilmiş.

Bahceye dikmek konusunda yazınızı okuyunca, kararım kesinleşti. Acelya, gardenya ve küpe saksıları bahceye:))

Soğanlılar konusunda da aynı fikirdeyim. Sürekli hangi soğan nerdeydi korkarak ot kazmak yorucu. Ortadan yardığım soğanların üzüntüsü de ayrı tabii:(
Sebze bahcemi iptal edip, soğanlılar için bir bölüm yapmayı düşünüyordum ben de. Sebzeyi daha az dikme kararı aldım. Kalıcı ve beni daha az yoracak bir şekle sokmam gerekiyor bu bahceyi.

Sizi takipteyim yani:))

Kiraz 17-07-2010 10:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 673436)
Sebzeyi daha az dikme kararı aldım. Kalıcı ve beni daha az yoracak bir şekle sokmam gerekiyor bu bahceyi.

Sizi takipteyim yani:))

İnandım (?) :) Çok zor sevgili Cemo.

Çeşit konusunda ben de aynı şeyi düşünüyorum, uzun dönem açacak, yerini beğenecek, boyu yanıdakilere uygun,... İlk seneye göre ilerleme var ama çok zaman alacak gibi. Bir de deneyip görme var, meraktan alıp deniyorum, anlayana kadar bir yıl geçiyor.

Limon, bahsettiğin düzenleme şimdiden çok hoş gözüküyor, eminim güzel fotoğraflar ekleyeceksin, soğanlılar ve clematisler bahçene çok yakışacak. Ben de soğanlıları seviyorum ama salyangozlardan %90'ı zarar gördüğü için önce tedbir almam gerekecek. Kendine gelemeyen gardenyamı bahçeye çıkarmıştım ama yazılardan sonra toprağa geçirmeyi düşünüyorum (Tarçın saldırayına rağmen).

cemo 17-07-2010 10:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 673462)
İnandım (?) :) Çok zor sevgili Cemo.

.

Evet çok zorrr:p

Ancak, bu şekil daha da zor. Elimde bir bardak kahve içemedim keyifle. Çiçeklerin coğu bahceye dikilecek ve kahve içilecek inşallahhh:p

Clematis konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Cokta hızlı gelişiyor.
Yumrulu begonyalarım var saksılarda, onlar bahcede ölürmü diye düşünmelerdeyim. Kışa dayanırmı, bir saksıyı denemekte fayda var sanırım.

ciceksever70 17-07-2010 11:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 673465)
Evet çok zorrr:p

Ancak, bu şekil daha da zor. Elimde bir bardak kahve içemedim keyifle. Çiçeklerin coğu bahceye dikilecek ve kahve içilecek inşallahhh:p

Clematis konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Cokta hızlı gelişiyor.
Yumrulu begonyalarım var saksılarda, onlar bahcede ölürmü diye düşünmelerdeyim. Kışa dayanırmı, bir saksıyı denemekte fayda var sanırım.

Ben de ayni durumdayim. Cay, kahve icmeye bahceye iniyorum bes dakika gecmeden kendimi ot yolarken buluyorum. Saksilarin bakimi bahceden zor. Ben yumrulu begonyayi kisin yasatamadim sevgili Cemo ama sizde kislar ne kadar soguk geciyor bilemem.

limon 17-07-2010 12:12

Yumrulu Begonyayı bilmiyorum ama komşum iri çiçekli Yıldız çiçeklerinin soğanlarını topraktan hiç çıkarmıyor, çok ta keyifliler.

Kiraz 17-07-2010 14:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 673506)
Yumrulu Begonyayı bilmiyorum ama komşum iri çiçekli Yıldız çiçeklerinin soğanlarını topraktan hiç çıkarmıyor, çok ta keyifliler.

Yumrulu begonyalarım bu kışı sağlam atlattı, daha önce de sağlam kalıyorlardı. Yıldızları ise hiç çıkartmıyorum ama çıkanlar tamamen yeniyor (salyangozlar tartafından), şu an bir yaprak bile yok.

cemo 17-07-2010 14:38

Arkadaşlar güzel haber, yumrulu begonya saksılarıda boşaldı demektir bu. Ben iişleri oturduğum yerden epey kolayladım mı ne:)))

Yıldızları bu yıl ben de cıkarmıyacağım. Gecen yıl cıkardım, diktim bazısı cıkmadı. Saklamakta ayrı sorun tabii. Frezyaları cıkartmıştım, onları uzun saksıya aldık. Yazlıklarda gecsin hepsini bir yere toplamak niyetindeyim.

Sonbaharda cim ekimi yapılacak diye, galyöllerimi cıkartmış rastgele bir yere topluca gömmüştüm. Daha sonra ön bahceye alıp aralıklı dikim yaptım, hiç güzel olmadı. Oysa rastgele gömdüğüm yerde kalan mini yavrular topluca açtı, görüntü daha güzel oldu.

Esas sorun, nergisler sümbüller nasıl cıkacak topraktan şimdi. Yerlerini bile unuttum kim nerde:(

Kiraz 17-07-2010 14:50

Tarçın'ı göndereyim Cemo, yerini unuttuğum nergis soğanlarını buldu bile:)

Limon, kulaklarını çınlatıyorum, dediğinden de beter çıktı, çok akıllı ama bir o kadar da inatçı ve kararlı.

cemo 17-07-2010 14:55

Bak tarçına sen, aferim ona. Bizim paşa, tüm gün serinlesin sedir altında:) Bende yana döne soğan ararım bir ara.

Fatoş 17-07-2010 15:07

Sevgili Limon verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim,gardenyamı evin bahçesine yarın geçireceğim, dediğiniz gibi onu sök bunu ek, tohumdan üret o çiçek güzel onu da bulup ekeyim derken yüzlerce irili ufaklı saksı ,atölyenin, evin, yazlığın bahçesi , perişan oldum.En iyisi sadeleştirmek artık bahçeler de sevgili Cemo'nun dediği gibi ne çay keyfi nede kahve keyfi yapamıyoruz, önerdiğiniz gibi planlı, bilinçli ekim yapmalıyız artık her güzel çiçeğin peşinden koşmayacağım (siz bu sözüme inandınız mı ?İnşallah uygularım, yoksa bir piskolağa gideceğim.)Sevgiler.

cemo 17-07-2010 15:32

Saksıları dağıtmakla işe başlıyorum ben, sevgili Fatoş.
Dün arkadaşım geldi. İki saksı olan bitkilerimiden ona verdim, sayıyı azaltıyorum artık.
12 saksı sarkan sardunya var. Onlarıda bahceye gecireceğim. Kışın donsalar bile, baharda yeniden sürgün yapıyor.

Sevgili Limon, senin tecrübelerin bana ders oluyor sağolasın.

Fatoş 17-07-2010 15:55

Ben de şimdi bahçedeydim,evdeki sardunyalarımdan çelik aşıran ve onları tutturamayan komşuma atölyedeki eşlerinin saksılarını ona vermek için hazırladım, aynı şeyleri düşünmüşüz, buna en çok eşim şaşıracak ona göre ben bahçe de ki çiçeklerin yapraklarını sayıyormuşum, bilmiyorum belki o hale geldim. En ıyisi vazgeçmeden komşuma gideyim,bir an önce.

iris41 17-07-2010 16:24

sevgili limon bahcen cok güzel adeta muhteşem manolyaları bu sene nerede görsem kokluyorum belediyelerin diktigi manolyalar muhteşem acıyor yetiştiremiyecek olan ben koklamakla yetiniyorum .
orman gülü dikecegini yazmışsın bu gün floraya gittim kegıthanede 2 yıldır ordaki orman güllerine bakarım aldıgım onca orman gülü ve gresuından getirttigim mor ve sarı ceşitleriyle denedigim orman gülünü ben yetiştiremiyorum ama filorada cok canlı saglıklılar ilginc olanı her boy ve ceşitte var boyutuna göre oldukca iyi fiyatları 2 karışlık orman gülünü bahaustan gecen yıl 40 ytl ye aldıgımı düşünürsek 2 metre olanları 60 küsür civarı . bende cok seviyorum orman güllerini sarılarının acmasını beklemekteyim .

Bahar 17-07-2010 21:16

Sevgili limon bahçenizde gezinti yapmak çok zevkli.
kırmızı gülünüz çok güzel ponpon gülünüzüde görmek isterdim.
acaba yediveren olanı varmı almak istedim çabuk dökülüyor dedi satıcı sonra vaz geçtim.

limon 19-07-2010 11:49

Sevgili iris41, ne zamandır gitmedim Eurofloraya. Ben gittiğimde bahçe bitkileri tek tüktü ama en güzellerinden seçilmişlerdi. Sanırım şimdi daha geniş bir alan baitkilere ayrılmış. Seneye Orman Gülü ve Açelya almak istiyorum. Oraya da bakacağım.

Sevgili Bahar, ben bu sene bahçemden pek zevk alamadım, belki istediklerimi gerçekleştiremediğim için... İşler de yoğun olduğundan fazla elim üzerinde olamadı. Seneye daha güzel olacak inşallah. :)

Yücel Canpolat 19-07-2010 12:24

Emeğinize sağlık elleriniz dert görmesin, harika.:)

limon 19-07-2010 19:25

Teşekkür ederim Yücel Bey, sizin gibi üstadlardan güzel sözler duymak pek bir keyifli oluyor. :)

Vildan Sönmez 19-07-2010 20:36

1 Eklenti(ler)
Daha iyisi can sağlığı sevgili Limon, biz fotoğraflara zevkle bakıyoruz.
Bak bu lisi terasımdan bahçene selam getirdi, geçen yıl da aynı renk açmıştı, senin hatıran...;);)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 674081)
Sevgili Bahar, ben bu sene bahçemden pek zevk alamadım, belki istediklerimi gerçekleştiremediğim için... İşler de yoğun olduğundan fazla elim üzerinde olamadı. Seneye daha güzel olacak inşallah. :)


limon 20-07-2010 09:39

Şahane Vildan Hanım. Beyazına da bayıldım. Seneye de kalır mı acaba merak ediyorum.

Vildan Sönmez 20-07-2010 10:41

Bu mor ve beyazlar geçen yıldan kalanlar. Eğer sıcaklarda kaybetmezsem, geçen yıl olduğu gibi sararak gelecek yıla kalırlar mı göreceğiz. Yani 3 yaş olur mu acaba ?

unalsel 30-07-2010 09:38

Harika sıcak bir ortam olmuş.

yener.T 30-07-2010 09:56

Sayın Limon Bahçenizi büyük bir zevkle gezdim.Bahçe demek biraz yersiz olur,Botanik bahçesi tabiri herhalde yanlış olmaz.Çiçeklerin en güzelleri ve fotoğraflar çok güzel yüreğinize ve emeğinize sağlik.

limon 01-08-2010 00:22

Sevgili unalsel, serilaaa çok teşekkür ederim güzel yorumlarınıza. Botanik bahçesi denilecek kadar çeşit yok ama çeşidi az tutmaya çabam var. Yeni bir bitki alınca nereye dikeceğime karar verirken çok zorlandığım için almamayı tercih ediyorum. :)

unalsel 01-08-2010 09:40

Sanırım en doğrusu da bu, ordan burdan toplayıp göze hoş gelmeyen bir ortam oluşturmak güzel olmuyor. Bahçeniz, türlerinizin sağlıklılığı yanında peyzaj açısından da güzel ve sıcak tasarlanmış. Bu konuda herhangi bir profesyonel yardım aldınız mı?

Ülkemizde peyzaj tasarımcılarına çok iş verlmiyor ve bazen ortaya altı kaval üstü şişhane işler çıkabiliyor. Ben dahi böyle dememe rağmen internetten önce bir süre resimlere ve detaylarına bakıyorum sonra ona göre bir tarz belirleyip devam etmeye çalışıyorum. Yine de tam olmuyor.:)

Bazıları doğştan tasarımcı oluyor sizde o var sanırım.

Cumhur Tonba 01-08-2010 09:56

Sayın Limon,
Bayıldım. Ne kadar harika fotoğraflar ve ne kadar harika bitkileriniz var. Az ve öz. Tekrar tekrar seyrettim. Elinize sağlık.

limon 01-08-2010 12:00

Cumhur Bey, sağolun. Böyle güzel yorumları okuyunca pek bir keyifleniyorum. :)

Unalsel, kurulum aşamasında, o zaman bahçenin b'sini bilmediğimden yardım aldık. Ama pek düzenleme değil de altyapı hazırlığı desek daha doğru olur. Drenaj, sulama kanalları, ağaçların dikilmesi, toprağın serilmesi, çimlendirme gibi... Altyapı doğru yapıldıktan sonrası kolay, 3 yıldır tamamen kendim ilgileniyorum. (Güç gerektiren işlerde yardım alıyorum) Geçen yıl çimlerdeki yabani otları, fazla geniş yapraklılar dışında, sökmeyi bıraktım. Çiçeklerde her yıl bir renk üzerinde yoğunlaşıyorum, ufak değişiklikler hoşuma gidiyor. Seralarda satılmayan değişik türde mevsimlikleri tohumdan yetiştirmeyi seviyorum. 2 yıldır soğanlı bitkilere ilgim arttı. Soğanlılarla öyle bir yer hazırlamak istiyorum ki her mevsim çiçekli olsun. Biri solarken diğeri çiçeklensin.

Bahçenin tek dezavanjı doğru olduğunu sanarak yanlış yere diktiğiniz bir bitkinin yeri değiştirmek için tam 1 yıl beklemek zorunda kalmanız.

Çok güzel olacak diye yetiştirdiğiniz bir çiçeğin (bazen 2 yıl sürüyor) çok cılız açması ve ertesi güne solması. Tam hayalkırıklığı. :)

Doğa bize sabırlı olmayı, çok güzel olmasını umduğumuz işlerin ters gidebileceğini, umutsuzluğa kapılmamayı, her güne yeni ümitlerle başlamamızı ve hayatın devam ettiğini en güzel şekilde anlatıyor. :)

Güler 01-08-2010 19:21

Sevgili limon hiç şikâyet etme, bahçenin her köşesi aynen yüzün gibi huzur verici, dinlendirici.

Ferda Ülkümen'in bana verdiği bu güzel beyaz zambakların çok güzel bir kokusu var. Çok miktarda da verdi sağ olsun.
Bir tane hozat'a sözüm var, bir tane de sana vereyim. Madem soğanlı bitkilere merak saldın.
Kendiliğinden de çoğalıyorlar, görüntüleri de hoş.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=4327

limon 01-08-2010 21:07

Gördüm, gördüm... :) Burada bir bahçede görüyorum bu kokulu zambaktan, o kadar çoğalmışlar ki, bayılıyorum, boyları da upuzun. Kokusu da şahane. Aslında istediğim soğanlıların başında geliyor ama yoğun dikmek istiyorum, bulabilirsem toptan soğanını alayım diyorum. Lisianthus için hazırladığım bölüm var ya orayı soğanlılara ayırmak istiyorum. Kışlıklarla yazlık soğanlıları bir arada sık bir şekilde dikeyim istiyorum. Şimdiye kadar boylarını tam kestiremiyordum ama 2 senedir gözlemledim, boy sırasına göre bir düzen oluşturayım diyorum.

Sevgili Farezya'nın yaz başında gönderdiği, "Gece Mumları" iyice yayılsın ben de onlardan vereceğim size, Kiraz'a da sözüm var. Tüm yaz üzerinden çiçeği eksik olmadı. Çok ta tatlı rengi var, bebek pembesi. Ufacık 5 kök çok güzel gelişip yayılıyor. Kışın yaprağı kalıyor mu bilmiyorum, bakayım durumuna gelecek bahara bir kaç saksı hazırlayacağım sizler için.

Güler 01-08-2010 21:16

Canım, teşekkür ederim.
Madem beyaz zambakları çok beğeniyorsun o zaman sana üç tane ben ayırayım, 2-3 tane de Ferda'dan alırız. Zaten kendileri de çoğalıyor göreceksin.
Boyları da uzun, aynen agapanthuslar gibi. Temmuz ayında açıyorlar ve çiçekleri de dayanıklı.

Adalet Yağcı 06-08-2010 13:53

3 Eklenti(ler)
Bu güzelliklerden vaz geçilir mi sevgili Limon :(

limon 11-08-2010 12:52

Adalet Hanım, bu çiçek sizde güzel, bende olmuyor. İklimi sevmedi belki de.

limon 11-08-2010 12:56

3 Eklenti(ler)
Geçen pazartesi Sevgili Tuta sayesinde yeni bir güzelle tanıştım, bu kadar çabuk çiçeğini beklemiyordum bu sabah büyük sürpriz oldu, hemen sizlerle paylaşmak istedim. Pek te güzel poz veriyor. ;) (Öndeki büyük yapraklar Nilüferin)
Eklenti 165695

Bu ay bahçenin en güzeli Oya Ağaçları. Ağacın tamamını alamadım, gözle fotoğraftakinden daha güzel görünüyor. (Netlik kaybı olmasın diye boyutları küçülttüm mecburen)
Eklenti 165696

Bu da geçen yıl su kabağını sardırdığım, bu sene sökmek isteyip kıyamadığım ve kendini toparlayan, bonsaiye benzeyen cılız Oya Ağacı. :)
Eklenti 165697

uzman16 11-08-2010 13:15

Oya ağacını ben de çok seviyorum ve bu sene 3 tane aldım. 1 vişne rengi 2 tane de pembe sizinki gibi ve biraz daha açık renklisi.
Bir yerde yavaş büyüdüğünü okumuştum. Doğru mu? Geçen seneye göre gelişmesi nasıl?
Bu arada daha çok fotoğraf ekleyin lütfen. :)
Sevgiler.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025