![]() |
5 Eklenti(ler)
Bu arkadaş bahçemize yeni taşındı. :) Sn.Romantikten Filbahri diye almıştım ama tam emin olamadım. Geçen yıl akşamüstü Büyükdere sokaklarını kaplayan muhteşem kokunun peşine takılıp, ağaç halinde olmuş bitkiye burnumu dayamıştım. Aradığımı bulmuştum. :) Ablalar adının Filbahri olduğunu söylemişlerdi. Ama yanlış hatırlamıyorsam çiçekleri yalın katlıydı, böyle açmıyordu daha iriceydi. (Belki de yanlış hatırlıyorum) Ama bu güzelin henüz kokusunu duyamadım bir de gece koklayacağım.
Eklenti 148531 Clematislerim renk konusunda sınır tanımıyorlar, kafalarına göre takılıyorlar. E benim de işime geliyor. Bu aslında o emektar mor olacaktı ama bu sefer canı böyle açmak istemiş. :) Eklenti 148532 Adalet Hanım'ın çörekotları bu sene benim bahçemde açıyorlar. :) Eklenti 148533 Hazeranların hepsi birden açınca grup olarak fotoğraflayacaktım ama bu güzeli görünce sabredemedim. Adalet hanım'ın da katkılarıyla bu sene bahçem mor ağırlıklı oldu, aslında hiç bir yıl renk konusunda çaba göstermediğim halde kendi kendine bir renk kartelası oluşuyor. Eklenti 148534 Küçük gruplar halinde açan sarmaşık gülüme 2 yıldır bir türlü yer bulamamıştım, saksıda tek tük ve ufacık çiçekler açmıştı. Nihai yerine nihayet karar verdim, toprakla buluşunca ufak çiçekleri büyüdü, çok romantik buluyorum bu gülü. Hem de tüm yaz açması avantajı. Kayda değer bir kokusu yok ama bence görüntüsü yeter. Eklenti 148535 |
2 Eklenti(ler)
Uzak plan çekimler için henüz erken ama burası gözüme hoş göründü.
Eklenti 148536 Saksıya Cam güzeli, Sarı Güzel diktim. Güneş vurduğuna bakmayın tüm gün gölge burası sadece akşam güneş batarken 15 dakika uğruyor. Clematisler bu sene pergolanın çatısına uzandılar, uzamaya da devam ediyorlar, budamayacağım bu sene. Ortancalarla Yaseminler de tam açınca daha bir şenlenecek bahçe. Küpe çiçeğini 10 gün oldu alalı, hemen saksısını değiştirdim. Şimdiye kadar her Küpe denemem ölümle sonuçlanınca nazlı çiçeklerle hiç arası olmayan birisi olarak bir daha almamaya kararlıydım. Taa ki bu devasa çiçekli karşıma çıkana kadar. :) 10 gündür aramız iyi, bakalım yazı nasıl geçireceğiz? Eklenti 148537 |
Limoncum, filbahri diye bahsettiğin galiba filbahri değil başka bir güzellik olsa gerek.
|
Sevgili Limon clematisin rengi değişmiş ama muhteşem olmuş minik gülün vefilbahri diye düşündüğün ama filbahri olmayan çiçeğin de çok güzel güle güle büyüt:)
|
Galiba Havlu Püskülü... mü acaba? :)
|
Sevgili limon bu çiçeyine bayıldim tohumu olurmu?aceba.Eklenti 148527
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Limon bahçen yine rengarenk. Sevgi ve emeğin muhteşem sonucu. Tek bir şey söylüyorum, Allah ağız tadını bozmasın.
Romantiğin başlığında tomurcuklu halini de görmüştüm. senin beyaz muhteşem çiçeğin farklı bir türü olmalı. Çocukluğumdan beri mahallemizde gördüğüm ve filbahri diye bildiğim çiçek bu fotoğraftaki sanıyorum. |
Bizim burası, İstanbul' daki modayı ancak bir hafta sonra alıyor.:p Burada hezarenlerinde, o pembe ponpon güllerinde açmasına en az bir hafta var.
Sevgili limon; Orman güllerini, bugünlerde beynime iyice çiviliyorsunuz. Sevgili Oceanheart' ın yaprak döken orman gülleri de çok nefis.;) Sizinkiler zaten harika. Bu kış, İstanbul kazan ben kepçe, fidanlıklardan Orman Gülü toplayacağım.:eek: Anlaşıldı. İşin özeti, sizleri adım adım takip ediyorum. Haberiniz olsun! Ama çok masraflı bir takip bu.:mad: |
Sevgili Limon büyülü bir objektifiniz var. Bildigimiz güzellikler sizin objektifinizden bir baska güzel görünüyor. Her gün yeni resim var mi diye bekliyorum inanin.
Filbahri dediginiz cicek deutzia olabilir mi acaba? Bizim bahcede de var cicegine cok benzettim. Yakinda acar resmini eklerim. Sevgiler. |
Limon,clematis güneş sever derler ama ama seninki çok keyifli. Güneşli yerde diktiğin başka clematisin varsa, hangi ortamı daha uygun buluyorsun? Benim, güneşliden yarı gölgeye aldığım eskisine göre daha iyi oldu, mutluysa gölgeyi de düşünürüm.
|
Vildan hanımın eklediği filbahri işte
|
Bahçe nefis görünüyor,ellerinize sağlık sevgili Limon. Çörekotunun çiçeğine ve rengine bayıldım. Tavsiyenize uydum ve bir adet clematis multi blue aldım ve diktim. Bodur olanını sonbahara doğru belki getireceklermiş beklemekte yarar görüyorum...
|
2 Eklenti(ler)
Filbahri ve deutzia resimleri
|
|
Sevim Hanım, Orman Gülü sizin oralarda yaşamaz sanıyorum. Tohumunu hiç görmedim, olsa da o kadar yavaş büyüyen (Manolya gibi) bir bitki ki ömür yetmez herhalde. :) Siz Begonvil dikebildiniz mi?
Sevgili Kiraz, 2 kök Clematisim de tam güneşte ama kökleri gölgede. Güneştekiler hiç keyifli değiller, yaprak renkleri bilr soluk ve açık yeşil, bence kuzey ülkelerindeki güneşe göre yazılmış o yazılar. Burada yarı gölge hatta tam gölge bence ideal. Sn.Eyakut, memnun kalacağınızdan eminim. Bodurundan yani saksı için uygunundan henüz hiç bir yerde görmedim, bulursanız kaçırmayın derim. Sevgili Çiçeksever, ben de sizin fotoğraflarınıza bayılıyorum. :) Kalp kalbe karşı. Orhan Bey, ben de İzmirlileri 2-3 hafta geriden takip ediyorum. Nasıl bir bekleyiştir bilirim. :) Hepimiz birbirimizi takipteyiz, memnun oluyorum ve ben de beğendiklerimi uygulamaya çalışıyorum. Anladım bu Havlu Püskülü-Deutzia, fideler karışmış demek ki. Olsun bu da çok güzel. :) |
Hayır dikemedim ama kırmızı orman gülüne bayıldım.
|
Sevgili Limon mesaj kutun dolmuş .
|
Temizledim. :)
|
Sevgili Limon,
Kesinlikle katılıyorum size clematis bizim güneşe adapte olamıyor o yüzden yarı gölge bir yere dikmek en mantıklısı..Benim gölgedeki clematisler epey sürgün veriyor ve çiçekleri daha uzun süre dalında kalıyor güneşte olanlara nazaran. |
Sayın limon yine bahçeniz renklenmiş. Hepsi birbirinden güzeller.
Ama romantik gülünüz bi harika tam olarak ismi nedir. http://www.agaclar.net/forum/attachm...5&d=1275324584 Umarım kolay bulunan bir türdür. Aklım onda kaldı. :(( |
İsmini hiç bilmiyorum geçen yıl köy pazarından teneke saksıda almıştım. Ponpon gül deniliyor ama fazlasını bilmiyorum. :)
|
Alıntı:
|
Sevgili limon bahçen yine çok güzel .Clemetisin çok güzel açmış, ponpon gülün çok tatlı yaseminin harika, hele kedinle köpeğinin (isimlerini bilmiyorum) keyifle yatışları beni bitirdi.Çimle çiçekler bir başka güzel duruyor seyretmeye doyamadım ellerine sağlık.
|
Teşekkür ederim sevgili dağ çiği.
Bugün Sn.Romantik'ten Filbahri fidanı geldi. Üzerinde tek bir çiçek var ama kokusuna bayıldım. |
3 Eklenti(ler)
Adalet Hanım, bugün bu renk sürpriz yaptı. :) Pudra pembesi, ne de güzelmiş.
Eklenti 149625 Ben Şebboyları baharda çiçek açıp hemen geçer sanırdım. Sevgili Farezya'nın gönderdiği Şebboylar durmadan açıyorlar. Yalın katlı da göndermişti ama hepsi katmerli açıyor. Nasıl da güzel kokuyorlar anlatamam. Eklenti 149626 Nihayet Küpe Çiçeği'nin dilinden anladım sanırım. Eklenti 149627 |
4 Eklenti(ler)
Yaseminlerim en güzel zamanlarını yaşıyor. Kokularını gönderemiyorum maalesef. :) Bu fotoğrafları, çok seviyor diye Vildan Hanım için çektim.
Bu taraf arka bahçe... Geçen yıla nazaran ne kadar gelişmişler. Eklenti 149643 Eklenti 149644 Eklenti 149645 Bu taraf ta ön bahçeden görünüm. Çiçekler geçince yukarıya doğru yön verip sabitleyeceğiz. Eklenti 149646 |
Çok güzel sevgili limon, bir kökte bende var pempe şebboyda gatmerli.
Ayiiii küpe çiçeyinin rengine bayıldım. |
Aman allahım bu negüzellik 41kere başallah.
|
Teşekkür ederim Sevim Hanım. Bir türlü Gül konusunda başarılı olamayınca ben de başka sarmaşıklara yönelmek zorunda kaldım mecburen. Bunlar en dertsizlerinden. :)
|
Sevgili limon çok güzeller çok orada olup çay içip sohbet etmek var şimdi.
Neyse hayal edelim yetinelim.:) Kokulu bahçenizde huzur dolu günler dilerim. |
Çok güzelmiş pudra pempembesi hazeranmı onlar tohum isterim sevgili limon. şepboylarda çok güzel.Küpe çiçeğinin de rengi harikaymış kabını değişince sorun olmamış sanırım ben korktum bişey olur diye değişmedim.Yaseminlerin kokusu buraya geldi sağlıkla huzurla yaşayın.Sebzeleriniz ne durumda inşallah onlarda çiçekleriniz kadar güzeldirler.
|
Sevgili Limon az önce Adalet hanıma ikinizin clematis tanıtım ve özendirme elçisi olduğunuzu yazmıştım. Sizin bahçeye gelince yaseminlerinizi gördüm, dilim tutuldu desem yeridir. Böyle bir güzellik, inanılmazı başarmışsın, Benim terastaki yaseminim acaba bunları görse ne der. Bak çenem açıldı. Bu sonbaharda daha kocaman bir saksıya mı alsam.
Hay allah bana neler ettin biliyor musun ? |
Ah...Vildan hanım ah...
Önce kocaman bir maşallah deyip tahtaya vuralım, üçüncü yılındaki pervane yaseminim daha 60-70 cm. Sevgili Limon'un yasemini bahçesi ile özdeşleşti artık, Limon'un bahçesi dendi mi, bu güzel yasemin geliyor hemen gözümün önüne. Sevgili Limon, hazeranın bir kaç değişik rengi de vardı, onlardan da çıkar inşallah, bulabilirsek Son baharda çok yıllık olandan alalım, hiç değilse nereden çıkacağını biliriz. |
Vildan Hanım, sizinki de her sene gelişiyor, büyük saksıya almakta fayda var diye düşünüyorum ben de. Bir de çok boya gitmesine izin vermeseniz, mesela boyunu 2 metrede sabitleseniz ve devamlı tepe budaması yapsanız, daha gür ve bol çiçekli olur diye düşünüyorum.
Adalet Hanım, bence de çok yıllık olanından edinmek gerek. Onun yaprak yapısı da pek güzel. Sevgili Bahar, Dağ çiği teşekkür ederim. |
Sevgili Limon,
2-3 hafta kadar önce Kireçburnu'ndaki çiçekçiye gittim. Orada pembe-beyaz-somon rengi orman güllerini görünce aklıma ilk kim geldi bilin :)) Uzun zamandır foruma girmiyordum. İlk baktığım sayfa sizin bahçeniz oldu,"yaseminler açmıştır" diye düşündüm,harika görünüyorlar. sevgiler... |
Orman Gülünün çiçekleri muazzam güzel ancak ömrü çok kısa. Ha açtı ha açacak diye 3 hafta başında süründürüyor ama açtıktan sonra en fazla 10-15 gün çiçekleri kalıyor. Bu güzelin de kusuru bu. :)
Sevgili Ardabora, teşekkür ederim. |
Yasemine söylenecek söz yok ,bakan bir daha bakıp bir ahh çekiyor.
Eminim düşünmüşsünüzdür ,yaseminin yakınına ,çiçeklenme dönemi geçtiğin de ,çiçeklenmeye başlıyacak bir başka sarılıcı olsa....hani onu incitmeden saracak ,istiyor ise kışın kaybolacak...nasıl olsa ne dikseniz çok güzel gelişiyor :) ( tüh tüh denir bizim buralar da ) |
Yasemin gerçekten muhteşem görünüyor sevgili Limon ve pembe hazeran ayrı bir güzelmiş:)
|
1 Eklenti(ler)
Sormayın Nurcan Hanım, bir ilaç şişesine 3 sene önce koyduğum Sabah Sefası tohumlarını bulunca öylesine serpiştirmiştim. Nasıl da sık atmışım, hepsi de çimlenmiş. Büyüdüklerinde nasıl başa çıkacağım bakalım. :) Ne diksem olmuyor, mesela Güllerle aram hiç iyi değil. Bugün yine kızdım hepsini kökten kesecektim neredeyse. Yeni ilaçladığım yeni sürgünler kurumuş, onlar kuruyunca yeniden sürmeye çalışanlar ise yeniden bitlenmiş. Bir daha gül sokmayacağım bahçeye.
Teşekkür ederim Günebakan. Başka renkleri de var diyor Adalet Hanım, açmamış tomurcukları merakla bekliyorum. Bu da günün hasadı, salyangozlardan ancak bu kadar kurtarabildim. Az olsun bizim olsun. :) Eklenti 149985 Domateslerim çok güzel büyüyorlar, üzerinde tek tük Domates bile var. Bugün saksılara ektiğim karpuz fidelerini toprağa geçirdim. Eğer hepsi verirse çok Karpuzumuz olacak. Bahçesi olanlara kesinlikle öneririm, küçücük bile olsa o kadar zevkli ki Karpuz yetiştirmek. Bal Kabakları ve Sakız Kabakları fideleri henüz küçük ama 2 gündür çok hızlı büyümeye başladılar. Salyangozlardan 3 kök Salatalık kalmıştı, nihayet uzamaya başladılar da kurtardılar. 2-3 hafta önce pazarda Börülce tohumlarını görünce merak edip almıştım. Öylesine serpiştirmiştim hepsi çıkmış. Allahtan oturakmış, yoksa nereye sardırırdım o kadar fideyi bilmem. :) |
Sevgili Limon,
Bahçen için söyleyecek söz bulamıyorum. Sözde değil, "özde" yaşayan bir güzellik yaratmışsın. Ellerine sağlık diyebiliyorum ancak. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025