![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sevim4, Demys teşekkür ederim. Sevgili Nurcanaybay, kasımpatıya bayılırım. Bütün çiçekler terkettikten sonra gerçekten bahçeye renk katıyor, uzun ömürlü, yazın yaprağı yeşil ve çiçeklerini çok severim,...Her sene bahçeye diktim, özellikle geçen sene duvar dibine çok dikmiştim, bu yaz başı güneşten korunmaları için çoğunu bankın arkasına aldım, sonbaharda bankı kaldırınca da oradaki boşluğu dolduracağını düşünmüştüm. Ama benim derdimi biliyorsunuz, sümüklüböcekler... Onların favori yiyeceklerinden biri. Bir tane bile yaprak bırakmıyorlar, dipten bitkiyi yiyorlar, şu an bir yaprak bile kasımpatı kalmadı, sanırım tamamı gitti. Fotoğraftaki papatyaların ise araları salyangoz dolu, küçükken saldırıya uyruyorlar ama boy attıklarında kendilerini kurtarıyorlar. Bu sene bir çok papatyam dondu ama bu cinse hiç bir şey olmadı. Geçen sene iki kök vardı, set boyunca kökten ayırıp diktiklerim çok çabuk geliştiler. Papatyaların önündeki/arasındaki çörekotları, papatyalar boylanmadan çok güzel açtılar, tohuma dönüştüklerinde de papatyalar boylanıp açtı, böylece bir süre o alandaki canlılık sağlandı. Seneye çörekotu tohumlarını papatyaların boydan boya arasına serpeceğim. Şu an boylanan papatların altına haziran ve sonrası için orayı canlandıracak, yayılmayacak kısa bitki arıyorum. Kasımpatı bu alanda güneşten etkilenebilir, gölge yerler için tekrar deneyeceğim. Tek kök ektiğim bu (son fotoğraftaki pembe) çiçek çok güzel, çiçeği hala yaşıyor ama adını unuttuğum için araştıramadım da. Çiçek ömrü uzun olursa bu veya benzer bir çiçek de olabilir ya da önerilerinize göre bakacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|