![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Alıntı:
Sevgili Arkadaşlarım salça yapmak için biberi kaynatmanıza gerek yok. Biber salçasını biz mutfak robotunda yapıyoruz. Sonrada güneşe koyuyoruz. Eskiden annemde sizin gibi kaynatırdı. Epeydir bu yöntemle yapıyor. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderatör
|
Bu sene yine su problemi olacak galiba, hernekadar benim ufak tarla dere kenarında ise de bu sene çeltik yerine, fasulye mi ektirsem. O zaman da ot çapasına gitmek gerekecek. Belki de eşimi dinleyip icara vermek daha iyi olacak. Ama kuru fasulye eken birine veya salçalık kırmızı biber eken birine vermek iyi olacak değil mi zenfree? Merak etme bizlere yetecek kadar salçalık biberi bahçeye de ekiyoruz. Taze sarmısak sever misin? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bu gibi durumlar için; TDK sitesi. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderatör
|
Teşekkür ederim nazlı06. Biz biraz da işin gırgırındayız aslında. İmece yapıyoruz. Benim salçamı yaparken geliyorlar, ateşleri yakıyorlar, kazanda suyu kaynatıp, temizlenen biberleri çuvalla kaynar suya batırıyoruz. Onlar yaparlarken ben de onlara çay veya yemeleri için birşeyler hazırlıyorum, hep beraber yeyip, salçayı çıkartıyor, eğleniyoruz. İki gün sonra ben de onların salçalarına yardıma gidiyorum. Veya erişte kesmeye yardım ediyorum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Stres oldum bir an hatalı bir şey yaptım sandım Evin içinde bekletmeyi planlıyorum dışarı çıkartırsam eşim yazın sulamayı unutur.Evdeki çiçeklerin yanına bırakacağım yazlığa giderken eşim ozaman sulamayı unutmuyor![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2008
|
Merhaba Güler hanım, yarın dağ evime gidiyorum ve gitmeden önce çiçek ve ağaç fidesi satan bir yere gidip bahçem için birkaç bitki almayı,düşünüyorum.Evimin önüne dikmek için sarmaşık türü çiçek açan çok yıllık hangi bitkilerden dikebilirim?Ayrıca evimin konumu yamaç bir yerde,yamaçtan aşağıya sarkacak ve yemyeşil bir görüntü verecek hangi bitkiyi önerirsiniz?Evime doğru çıkan merdivenlerimin duvarına sarmaşık gibi yapışıp örtecek bir bitki,çiçek önerebilirmisiniz?Bu konularda hayli yönlendirilmeye ihtiyacım var.bahçemin resimlerini en kısa zamanda çekip,sizinle paylaşacağım. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Moderatör
|
Sevgili srp-k, önce resimleri yüklesen de öyle beraber yerleştirsek daha iyi değil mi? Ama daha önce almak istiyorsan yine de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ahh, keşke peysaj okusaydım. Şimdi biraz dışarı çıkıp kargoları postalamam gerekiyor dönünce msn den görüşelim mi? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Moderatör
|
Aşkolsun, siz unutulacak insan mısınız? Koli kutu sorunum vardı da o yüzden gecikti. Bütün gül çelikleri postalandı, merak etmeyin. Şimdilerde çoktan Manyas'da olurdum, ama gel gör ki bu Riesen Lilie soğanları beni eve bağladı. Önce Hamburg'a oradan da İstanbul'a postalandı. Hele bir gelsinler ben vınnnn. Gül fidesi Allahtan başka adrese gelecek. Onu beklemem gerekmiyor. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Moderatör
|
Sevgili feriha, kamelyalar kokusuzdur ama çok güzel ağaç olurlar. Buradaki pek çok sarayın kış bahçelerinde mevcut. Maslak kasr'ında böyle bir yer var. Renk renk kamelyalar kocaman ağaç olmuşlar. Onların altında oturup çay içmek çok keyifli. İstanbul'a geldiğinizde sizinle orayı bir ziyaret edelim mi? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Moderatör
|
Sevgili elfogi, tam da diyet yapmaya niyetlenmiştim hani, çaya okey de kurabiyeyi almayayım. Ama bahsettiğim yer hakikaten çok güzel, kocaman kamelyalar, ağaç gibi olmuşlar ve camekanda muhafaza ediliyorlar. Altlarına yerleştirilen masalarda ikramlar yapılıyor. Bir gittiğimde sizin için resim çekmeye çalışırım. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
meraba bir sorum olacaktı sizin bütün bitkilerinizin bu kadar güzel görünmesinin ve çiçeklerinin bu kadar büyük olmasının sırrı gübremi? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım; Benim bahçe hayalimin üstünde bir bahçe. Ellerinize emeğinize sağlık. Ben yavaş yavaş başlıyorum bahçe işine. Gülleri daha dün ektim. Meyve fidanlarım daha 1 yıl. Bize manevi destek lazım. Bu yaz uzun olacak. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Moderatör
|
Sevgili some at, benim bahçemdeki ilk resimlere bakarsan göreceksin ağaçları ve gülleri ne kadar bıdık bıdık şeylerdi. Zamanla hepsi güzelleşiyor. Sen hiç yılmadan devam et. Canofer, Bütün sebzelerde hep hayvan gübresi kullanıyorum. Ağaçlara ve bazen de güllere 3x15 gübre veriyorum. Zaman zaman çiçeklere ve güllere de hayvan gübresi şerbeti yapıyorum. Kıvırcık salatalara dikkat edersen ipek gibiler, o kadar yumuşaklar ki süt gibi. Tatları da çok nefis. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Moderatör
|
Sevgili limon, çimler tam istediğim gibi olmadı aslında. Ama inadım işe yaradı, bayağı toparladılar. Birkaç yama işi var onları da yapacağım o zaman belki göze daha hoş gelirler. Geçen hafta 3-4günhavalar bayağı güzeldi, hemen aeratöre başladım. 1 dönüme aeratör çekmek hiç kolay değil (bence bahçedeki en zor iş o) Yakında erkek vücut güzelliği yarışmalarına girenlere rakip olabilirim. Pazularım bayağı çıktı. Ama temizlendi çimler. Bahçesine çim yapmak isteyenlere duyurudur, eğer kendiniz uğraşmayı göze alıyorsanız çim yapın. Düzenleyen Güler : 29-03-2008 saat 20:32 Neden: eksk kelime |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler Yine işbaşına geçmişsiniz, gördüğümüz üzere. Bundan sonra sizi artık buralarda zor bulacağız galiba. Bahçeniz başlamış canlanmaya, artık her geçen gün bir şeyler çıkmaya başlar. Bizlerin de gözü bayram eder. Bu yıl bir fırsat bulup o çardakta bir kahve ya da artık ne varsa şansta, içmezsem gözüm açık gidecek. Kolay gelsin. |
|
|
|
![]() |
|
|