agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni50704Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-06-2017, 22:22   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Vişne ağacı bu sene az verdi dedik ama 31 kg vişne topladık. Üst dallarda toplayamadıklarımız var, onlar da kuşların payı.

Bir kısmı ile reçel yapıldı, tam üç posta.
Bir kısmı ile sorbe, bir kısmı komposto oldu. Büyük bir kısmı da vişne suyu oldu ve bu sıcaklarda buz gibi vişne suyu misafirlere bol bol ikram edildi.

Name:  IMG_1467 (600 x 450).jpg
Views: 672
Size:  42.0 KB

Name:  IMG_1463 (600 x 450).jpg
Views: 685
Size:  50.6 KB

Name:  IMG_1499 (600 x 450).jpg
Views: 673
Size:  66.4 KB




Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2017, 09:24   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Teşekkür ederim sayın Zorlu, çok naziksiniz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2017, 11:21   #3
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Yaz gelsin, gelsin derken, telaşlarıyla birlikte geldi. Biz de bu hafta vişnelerle uğraştık. Aynen, tepe dallar kaldı, biz bırakmayacağız ama.

Kayısılar nefis görünüyor, afiyetle tüketin.

Yine her şey çok güzel, huzur verici. Bu bahçeyi canlı görmezsem gözüm açık gidecek, bunu da bilmenizi isterim, Sevgili Güler hanım. Sevgiyle...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2017, 11:49   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sevgili S.Durul, beni biliyorsun-tanıyorsun samimi olduğuma da inanıyorsundur herhalde kapımız her daim açıktır, ne zaman arzu ederseniz bütün aile gelin. Çok sevinir ve mutlu oluruz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2017, 11:57   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Dün Oğuz bahçeden iki sepet dolusu kayısı toplayıp gelmiş, onlar bana ben onlara bakakaldık.
Bir kilo kadarını ayırdım reçel için denemek istedim, kayısı reçeli daha evvel yapmamıştım.
İki kilo kadar ayırdım, taze taze yeriz diye düşündüm.
Beş kilosundan reçel yaparım.
Fazla olmuş olanlar da üç kiloya yakın geldi, onlardan da marmelat yaparım diye düşündüm.

Reçel denemem başarılı oldu ama kayısılar biraz dağıldı, o yüzden ayırdığım beş kilo kayısıyı daha az kaynatmam gerektiğini öğrendim.

Hava sıcak, mutfağa kapanıp kalmak niye dedim ve hemen sanayi tipi ocağı balkona taşıdım.
Çayımı da yanıma alıp geçtim tencerenin başına. Ohh mis gibi lillyumlar kokuyor, karşımda glayöller açmış, hafif bir esinti de var, böyle reçel yapmak dostlar başına. Etrafı seyrede seyrede reçelimi yaptım. Çok da güzel oldu.

Name:  IMG_1589 (600 x 450).jpg
Views: 588
Size:  57.0 KB

Name:  IMG_1593 (600 x 450).jpg
Views: 584
Size:  47.9 KB


Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2017, 22:00   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 880
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Dün Oğuz bahçeden iki sepet dolusu kayısı toplayıp gelmiş, onlar bana ben onlara bakakaldık.
Bir kilo kadarını ayırdım reçel için denemek istedim, kayısı reçeli daha evvel yapmamıştım.
İki kilo kadar ayırdım, taze taze yeriz diye düşündüm.
Beş kilosundan reçel yaparım.
Fazla olmuş olanlar da üç kiloya yakın geldi, onlardan da marmelat yaparım diye düşündüm.

Reçel denemem başarılı oldu ama kayısılar biraz dağıldı, o yüzden ayırdığım beş kilo kayısıyı daha az kaynatmam gerektiğini öğrendim.

Hava sıcak, mutfağa kapanıp kalmak niye dedim ve hemen sanayi tipi ocağı balkona taşıdım.
Çayımı da yanıma alıp geçtim tencerenin başına. Ohh mis gibi lillyumlar kokuyor, karşımda glayöller açmış, hafif bir esinti de var, böyle reçel yapmak dostlar başına. Etrafı seyrede seyrede reçelimi yaptım. Çok da güzel oldu.
Güler hanım, kayısıların çekirdeklerini de mi reçele kattınız?

Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2017, 19:50   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-10-2011
Şehir: ADANA
Mesajlar: 686
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Dün Oğuz bahçeden iki sepet dolusu kayısı toplayıp gelmiş, onlar bana ben onlara bakakaldık.
Bir kilo kadarını ayırdım reçel için denemek istedim, kayısı reçeli daha evvel yapmamıştım.
İki kilo kadar ayırdım, taze taze yeriz diye düşündüm.
Beş kilosundan reçel yaparım.
Fazla olmuş olanlar da üç kiloya yakın geldi, onlardan da marmelat yaparım diye düşündüm.

Reçel denemem başarılı oldu ama kayısılar biraz dağıldı, o yüzden ayırdığım beş kilo kayısıyı daha az kaynatmam gerektiğini öğrendim.

Hava sıcak, mutfağa kapanıp kalmak niye dedim ve hemen sanayi tipi ocağı balkona taşıdım.
Çayımı da yanıma alıp geçtim tencerenin başına. Ohh mis gibi lillyumlar kokuyor, karşımda glayöller açmış, hafif bir esinti de var, böyle reçel yapmak dostlar başına. Etrafı seyrede seyrede reçelimi yaptım. Çok da güzel oldu.

Merhaba Güler abla Darendeli olduğumuz için kaysı zamanı denk gelirsek memlekete gittiğimizde yiyebiliyoruz.Yoksa Adana da yetişen kayısıların hiç tadı tuzu yok bizim oradakilere göre.Kayınvalidem yaparken görmüştüm kayısı reçeli yapılırken önce kayısılar ikiye ayrılır ve güneşte bir saat kadar bekletilirdi tepsilere serilerek,biraz suyunu çeksin ve pişerken dağılmasın diye sonra reçelin şekeri suyu kaynatılır biraz özleştikten sonra kayısılar eklenir böylece aşırı pişmekten dağılıp rengi de değişmemiş olurdu.Bizim orada kayısının çekirdeği de kırılarak reçelin içine konuluyor.Böylece yerken çekirdeği de aşırı şekerliliğini engellemiş olur.Zaten kayısının çekirdeği de bir çok hastalığa karşı etkiliymiş özellikle kansere karşı.Eğer çekirdeği acıysa da kayısı olmaz zerdali olur zaten yani mişmiş olur.O da kırılıp 3-4 gün suyu değiştirilerek bekletildiğinde yenilebilir hale geliyormuş.Tekrar yaparsanız gelecek yıl bu yöntemi denersiniz belki diye yazayım dedim.Çok selamlar.

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2017, 20:01   #8
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
Merhaba Güler abla Darendeli olduğumuz için kaysı zamanı denk gelirsek memlekete gittiğimizde yiyebiliyoruz.Yoksa Adana da yetişen kayısıların hiç tadı tuzu yok bizim oradakilere göre.Kayınvalidem yaparken görmüştüm kayısı reçeli yapılırken önce kayısılar ikiye ayrılır ve güneşte bir saat kadar bekletilirdi tepsilere serilerek,biraz suyunu çeksin ve pişerken dağılmasın diye sonra reçelin şekeri suyu kaynatılır biraz özleştikten sonra kayısılar eklenir böylece aşırı pişmekten dağılıp rengi de değişmemiş olurdu.Bizim orada kayısının çekirdeği de kırılarak reçelin içine konuluyor.Böylece yerken çekirdeği de aşırı şekerliliğini engellemiş olur.Zaten kayısının çekirdeği de bir çok hastalığa karşı etkiliymiş özellikle kansere karşı.Eğer çekirdeği acıysa da kayısı olmaz zerdali olur zaten yani mişmiş olur.O da kırılıp 3-4 gün suyu değiştirilerek bekletildiğinde yenilebilir hale geliyormuş.Tekrar yaparsanız gelecek yıl bu yöntemi denersiniz belki diye yazayım dedim.Çok selamlar.
Sevgili mmanager, ne kadar ince düşüncelisiniz, çok teşekkür ederim. Sayenizde bilgi dağarcığıma bir not daha düşmüş oldum, sağ olun.

İnşallah seneye bu şekilde deneyeceğim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2017, 12:00   #9
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Lillyumların kokuları her tarafa yayılıyor,hele balkon mis kokuyor. Bir saksı açıyor o geçerken diğer saksıdakiler başlıyor....

Name:  IMG_1624 (600 x 450).jpg
Views: 544
Size:  60.4 KB

Name:  IMG_1623 (600 x 450).jpg
Views: 530
Size:  46.4 KB

Name:  IMG_1628 (600 x 450).jpg
Views: 528
Size:  47.3 KB

Name:  IMG_1627 (600 x 450).jpg
Views: 537
Size:  64.9 KB


Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2017, 12:03   #10
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Glayölleri biraz daha derin dikmem gerekiyor, rüzgar bir kısmını yatırdı.

Name:  IMG_1617 (600 x 450).jpg
Views: 544
Size:  50.0 KB

Name:  IMG_1616 (600 x 450).jpg
Views: 536
Size:  46.1 KB

Name:  IMG_1597 (600 x 450).jpg
Views: 534
Size:  50.2 KB

Name:  IMG_1596 (600 x 450).jpg
Views: 549
Size:  45.5 KB

Name:  IMG_1618 (600 x 450).jpg
Views: 535
Size:  41.5 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2017, 12:13   #11
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Eğer akşam üzeri rüzgar olmazsa Oğuz güllere yaprak gübresi atacak, gübreyi ben hazırlarım o da atar.
Sanırım 25 lt.depo ile 3 defada iş biter. O güllere yaprak gübresi atarken ben de hayli uzayan ve şekilsizleşen taflanları budarım.

Name:  IMG_1607 (600 x 450).jpg
Views: 555
Size:  64.2 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2017, 00:49   #12
Ağaç Dostu
 
birgecelikgelin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-11-2015
Şehir: Çorlu
Mesajlar: 425
Sevgili Güler hanım bu düzenli bahçeye can kurban nasılda her yere yetişip reçelde yapmışsınız afiyetle tüketin tüm ailenizlen beraber ne mutlu bize aramızda böyle tecrübeli ve azimli insanlar varken sizden çok şeyler öğreniyoruz Saygılarımla .

birgecelikgelin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2017, 02:29   #13
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Biri şeker pare mi dedi, bana mı öyle geldi

Yerim onları alimallah

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2017, 21:45   #14
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sevgili Lilium, şeker pareler nefisti, öyle tatlı öyle tatlıydı ki iki üç tane yesen için bayılırdı.
Ben iki tane yedikten sonra bir avuç ahududu yiyordum ki onun mayhoşluğu şeker parelerin tatlılığını gideriyordu.
Tüh yetişemedin, bilseydim ki seviyorsun seni arardım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2017, 12:18   #15
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Hayır sevgili Dutlubahçe, onları ayırdım; tenis topu büyüklüğümde çamur toplar yapıp köyün muhtelif yerlerine atacağım, bakarsınız kışın yağmurların etkisi ile kayısı fidesi oluşurlar.

Reçelde kullandığım Datça çiğ bademi. Pilavda da kullanırım hoş oluyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2017, 15:33   #16
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Minik minik çiçekleri ama harika aroması ile yalancı melisa ( limon otu - Aloysia triphylla)
bahçeye her gelenin ilgisini çekiyor. Yapraklarını isteyen isteyene; kimisi çay gibi demliyor kimisi de benim gibi evde yapılan limonata içersine atıyor.
O yüzden bahçede iki kök var ama bir kök de her ihtimale karşı saksıda tutuyorum.

Name:  IMG_1650 (600 x 450).jpg
Views: 411
Size:  61.0 KB

Name:  IMG_1649 (600 x 450).jpg
Views: 397
Size:  45.7 KB


Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2017, 15:36   #17
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
lisiler aşırı güneşte boyunlarını bükünce balkonun güneşi az alan yerlerine taşıdım, şimdi kendilerine geldiler hatta ilk lisim bana "merhaba"dedi.

Name:  IMG_1629 (600 x 450).jpg
Views: 383
Size:  52.1 KB

Name:  IMG_1665 (600 x 450).jpg
Views: 382
Size:  35.4 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2017, 15:39   #18
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Agapanthus aheste aheste açmaya başladı ama aradan bir minik başını uzatmış...

Name:  IMG_1621 (600 x 450).jpg
Views: 962
Size:  61.9 KB

Name:  IMG_1620 (600 x 450).jpg
Views: 927
Size:  59.7 KB


Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2017, 15:42   #19
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Çok elma ağacı dikmişiz bahçeye, meyve seyreltme yapmak bayağı zamanını aldı Oğuz'un hatta bu ağaca eli değmedi.

Name:  IMG_1691 (600 x 450).jpg
Views: 951
Size:  43.1 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2017, 15:47   #20
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Bahçede üç tane Trabzon Hurması var. Ağaçlar bodur tipte. Bu ağaçtan her sene hem çok iri hem de oldukça fazla hurma alıyorduk.
Bu sene o kadar fazla meyve yok, diğer ağaçlara henüz bakamadım ama bu ağaçta aşağı yukarı 100-150 tane kadar meyve var. Bunlar da sadece korogaki olur, diğer ağaçlardaki de yemeye.

Name:  IMG_1692 (600 x 450).jpg
Views: 949
Size:  40.3 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2017, 15:52   #21
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Güllerin ebatları nisan-mayıs ayındakiler kadar iri değil, ama yine de açıyor mis gibi kokuyorlar ancak bazı güllerde şekil değişiklikleri var enteresan.

Name:  IMG_1677 (600 x 450).jpg
Views: 949
Size:  63.1 KB

Name:  IMG_1678 (600 x 450).jpg
Views: 933
Size:  42.7 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2017, 15:59   #22
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Name:  IMG_1654 (600 x 450).jpg
Views: 947
Size:  67.6 KB

Name:  IMG_1614 (600 x 450).jpg
Views: 920
Size:  42.4 KB

Name:  IMG_1662 (600 x 450).jpg
Views: 914
Size:  63.3 KB

Name:  IMG_1694 (600 x 450).jpg
Views: 935
Size:  57.1 KB

Name:  IMG_1660 (600 x 450).jpg
Views: 948
Size:  61.4 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2017, 16:06   #23
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sabah çalışması bitip de kahvaltıdan sonra salıncağa uzanıp dinlenirken fıskıyelerin çimi sularken çıkardıkları sese kuş sesleri de eşlik ettiğinde bu manzara beni dinlendiriyor hatta öyle zaman oluyor ki şekerleme bile yapıyorum.

Name:  IMG_1666 (600 x 450).jpg
Views: 952
Size:  42.8 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2017, 20:20   #24
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Bu pembe-beyaz lilyum katmerli açıyor...

Name:  IMG_1705 (600 x 450).jpg
Views: 906
Size:  41.7 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2017, 20:21   #25
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Name:  IMG_1648 (600 x 450).jpg
Views: 902
Size:  63.7 KB

Name:  IMG_1686 (600 x 450).jpg
Views: 913
Size:  60.9 KB

Name:  IMG_1609 (600 x 450).jpg
Views: 894
Size:  40.4 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2017, 15:02   #26
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sabah bahçe çalışmalarına ara verince balkondaki hoya'nın saksı değişimini yapayım dedim.
Hoya'yı selenn için bir arkadaşımızdan rica etmiştim, sağ olsun o da verdi.
Araya yaz tatili girince selenn için bu yaz ben bakayım okullar açılınca onlar da Bursa'ya dönerler o zaman veririm çiçeği diye düşünmüştüm.
Hoya bende bayağı gelişti, saksısına sığmaz oldu. Daha büyük bir saksıya alayım derken bitkiyi pamukçukların sardığını gördüm.
selenn bununla baş edemez diye operasyon tezgahını kurdum; çamaşır suyu-makas (her hasta dalı kestiğinizde mutlaka makası çamaşır suyuna batırıp temizleyin ki diğer dallara da bulaşmasın)
Oksijenli su, pamuk, dr.eldiveni

Önce bitkiyi saksısından çıkarıp, birbirine dolanmış dalları tek tek ayırdım. Köke zarar vermeden her dalı masa üzerine yayarak yatırdım.
Su ile seyrelttiğim oksijenli suya batırdığım pamuklarla pamukçukları yapraklardan-dallardan iyice temizledim. Pamuğu sık sık değiştirin ki diğer dallara da bulaşmasın.

Bu işlem tam iki saatimi aldı, daha sonra temiz saksı içine taze toprak koyarak bitkiyi yeniden diktim ve dalları çubuklarla sabitledim.

Temizlenmiş kızım yeni evine gitmek üzere hazır.
(umarım işlemin tekrarı icabetmez, tek seferde temizlenmiş olur)

Name:  IMG_1714 (600 x 450).jpg
Views: 838
Size:  42.4 KB

Name:  IMG_1715 (600 x 450).jpg
Views: 841
Size:  52.0 KB

Name:  IMG_1716 (600 x 450).jpg
Views: 851
Size:  51.6 KB

Name:  IMG_1719 (600 x 450).jpg
Views: 817
Size:  38.8 KB

Name:  IMG_1720 (600 x 450).jpg
Views: 858
Size:  43.8 KB


Düzenleyen Güler : 22-12-2017 saat 00:57
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2017, 15:19   #27
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Stevia Şeker Otu'nun da saksısı büyütüldü.
Bana geldiğinde minnacıktı, hem dibinden yavru verdi hem de bayağı gelişti.
Dipten gelen iki yavru fideyi malina'ya vereceğim, eğer yine yavru verirse dağıtım yaparım.

Name:  IMG_1721 (600 x 450).jpg
Views: 826
Size:  45.4 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2017, 15:24   #28
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Stevia'yı nane gibi kurutup da kullanabiliyorsunuz.
Bir bardak çaya iki çay kaşığı dolusu kuru yaprağı attığınızda hiç şekere ihtiyaç duyulmuyor.

Ben daha ziyade evde yapılan limonata içine iki yaprak taze melisa ile 6-7 yaprak taze stevia koyarak tüketiyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2017, 21:22   #29
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
Güler hanım sanırım iki gün önceydi size bir mesaj atmıştım görebildiniz mi acaba?

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2017, 21:59   #30
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Güler hanım sanırım iki gün önceydi size bir mesaj atmıştım görebildiniz mi acaba?
Evet, cevabını da yazdım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025