![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Moderatör
|
Sevgili nevsune, teşekkür ederim. Dediğin gibi güller bu sene de çok güzel açtı. Şu an bahçede muazzam güzel kokular var. Bir yandan gül kokusu, arkada bahçede iğde kokusu, balkonun hemen yanında yaseminler, sokak kapısı girişinde filbahri ve hanımeli. Bütün bunlara ilaveten bülbül sesleri. Enginar temizlemede bayağı usta oldum. Dün, Oğuz 14 tane kesmiş getirdi. Ben de İstanbul'a geleceğim diye ona birkaç çeşit yemek pişirip dolaba koydum. Enginarları bayağı güzel ve çabuk temizledim. Düdüklü tencerede de zeytinyağlı olarak pişirdim. Altı dakikada pişti, hem de ilik gibi oldu. Hala yığınla enginar var, verdikçe de veriyor mübarek. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Güler hanım (yeri değil ama madem bu konu açıldı), yemek sayfasında uygun bir yerde nasıl soyduğunuzu görüntüleyerek bir gösterebilir misiniz lütfen. Adamlar bana tarif ediyorlar, gösteriyorlar orada çok kolay geliyor. Eve geliyorum hiç öyle olmuyor. Bunun bir püf noktası vardır mutlaka ama ne bulamıyorum. Bugün yine alacağım, size yetişebilirsem bakalım yeni bir deneme yaparım ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Sevgili Güler Hanım Gönderdiğiniz sihirbaz gülü şimdi elime gecti, nasıl sevindiğimi anlatamam. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Paketlemeyi öyle mükemmel yapmışsınızki sihirbazıma hiç birşey olmamış ( Artık benim oldu ya o bakımdan ![]() ) Çok sağolun. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderatör
|
Sevgili nevsune, ya Manyas'a döndüğümde fotoğrafla gösterebilirim veya bir iki gün beklersen kapı önüne gelen satıcılardan alıp o şekilde fotoğraflarım. Markette satılanlar hep temizlenmiş. Önceleri ben de çok zorlanıyordum ama bir iki fire vererek (simsiyah yaptıktan sonra) şimdi kolayca temizliyorum. Ama bir de pişince yersen, bayılırsın valla ilik gibi oluyor. Süre de çok kısa altı dakika. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
enginara gelll domatesss biber patlıcannnn pardon patlıcan varmıydı?Oğuz abi zaman zaman prova yapıyorum sesim güzel çıkıyormu diye, vallah bu sesle bizim tezgaha kimse gelmez. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() Düzenleyen nevsune : 30-05-2009 saat 11:14 |
||
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
-
Giriş Tarihi: 03-06-2009
|
Hiç beğenmedim bahçeni Güler. İşçilik sıfır yani. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Sayın I Run Lütfen Sizin bahçenizi, balkon veya terasınız varsa görelim. Her nekadar şahsen görmesemde Güler ablanın bahçesini verilen bir emek, bir yürek var bunları öncelikle göz önünde bulundurarak yorumunuzu yapın lütfen |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Moderatör
|
Sevgili dostlar, hepinizi çok seviyorum. Ben arkadaşa cevap vermek gereğini bile duymadım. Hoş, herkesin bahçemi beğenmesi gerekir diye bir kural tabi yok, ama bu şahıs zarif ve nazik biri olmuş olsaydı, beğenmese bile bu şekilde yazmaması gerekirdi. Ona soran olmadı ki. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
E haydi biraz güldüreyim sizi. )Bunu yazmak için sakarlık ve şaşkınlık başlığından daha başka bir başlık açacaktım ama, madem canımız sıkıldı,eğlenelim azıcık. Güler hanımcığım, bana geçen sene getirdiğiniz haseki küpelerini rahmetli etmiştim bildiğiniz gibi. Ama tohumlarını saklamıştım Allahtan. )Bu sene, haseki küpesi başlığı ve sizin bahçedeki haseki küpesi fotoğraflarını görünce, hırs yaptım çok fena ( hatta bir ara, yeter artık fotoğraf koymayın yazmak bile istedim), ve bendeki tohumları ektim. Sevgili İklimsizin başının etini yedim günlerce, bunlar neden çimlenmiyo diye. Ve bu gün keşfettim ki; Bunu, kafasında tohum zarfcığıyla çıkan bir miniği görünce anladım bu arada, ben her gün düzenli olarak, çimlenen hasekileri, ya bu otlar nerden çıkıyor, da hasekiler çimlenmiyor diye söküyor muşum. İklimsiz bu aramızda kalsın dedi ama, ben ibret olsun diye foruma yazacağımı söyleyip, bana uygun bir başlık arıyordum.. Kısmet bu başlığaymış. )Tarihe geçerim di mi? |
|
|
|
![]() |
|
|