![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Teyzeciğm sana ne ot dayanır, ne iş... Güneş yüzünü gösterdikçe bahçen yine sana göz kırpmaya başlamış. Baksana İspirya, Haseki, Kartopu "bizim güzelliğimizin yanında ot mu dayanır" der gibiler... Tek şart aman sen Ortancalardan, Sundaville'dan ve bilimum çalı, çırpı ve soparlardan uzak dur!!! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-04-2009
|
sevgili güler hanım bahçenize hayran oldum.emeğinize sağlık.küçük bir terasım var iki üç renk bir arada sarmaşık yediveren gül yetiştirmek istiyorum.henüz güllerimi almadım,sarmaşık yedi veren güllerimi alırken nelere dikkat etmeliyim bir aradada yetiştirmek uygun olurmu tavsiyelerinizi bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Güler Hanım çilekler cok güzel, afiyetle yersiniz inşallah. Ben istediğim gibi çilek kümesi yapamadım bir türlü, ya aldığım köklerde bir sorun var **** bende. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderatör
|
Selenn'ciğim, bahçeye ne eldivensiz ne de gözlüksüz çıkıyorum inan. Sakınan göze çöp batarmış derler ya, ben de korunmaya çalışıyorum ama..... Şimdiki korkum arılardan. Elimi neye atsam vızzz diye arı uçuyor. Ben de çalıya önce çizmemle bir iki dokunuyor, sonra başlıyorum temizlemeye. Yoksa bütün günü hastanede geçirmek de var. Halimi görsen, astranotlar gibiyim valla. Eşofmanınım paçalarını, çorabımın içine sokup, çizmelerimi giyiyorum. (kene korkusundan) Ellerimde eldivenler. (arı sokmasından korktuğumdan) Gözümde gözlük. ( sopaların gözüme batmasını önlemek için) Üzerimde kalın yelek. (üşütüp hasta olmamak için) Haaa, başımda da şapka. Anlayacağın, tam teçhizatlı askerler gibi. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderatör
|
Sevgili nilfr, teşekkür ederim. Sarmaşık güllerinizi balkonunuzda yapacaksanız, ayrı ayrı saksılarda yetiştirmenizi tavsiye ederim. Kokulu ve iri çiçeklilerini tercih ederseniz, balkonunuza güzel görüntünün yanında mis gibi koku da verir. Saksılarınızı büyük tutmanız gerekir, gül zaten bol toprak sever, hele de sarmaşık olursa. İyi bir seradan bulabileceğinizi tahmin ederim. Yalova, burnunuzun dibinde. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-04-2009
|
Sevgili Güler hanım,tavsiyeniz benim için çok önemli Bursa da da seralar var.Ben henüz acemi bir bitki sever olarak sizin tavsiyeniz doğrultusunda yalova dan alıcam güllerimi.Size danışmak istediğim bir şey daha var eskiden tenekelerde yetişirdi çiçekler ve her biri bir birinden güzel gelişirdi,acaba çiçekleri bu zamanla paslanan tenekelerdeki pas mı böyle güçlendiriyordu?çiçeklerimin topraklarını yenilerken içine kolay paslanabilecek parçalar ve minik çiviler attım faydası olurmu bilmiyorum siz ne dersiniz ? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Sevgili Güler hanım gecmiş olsun. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Moderatör
|
Evet, burada halâ köylüler Ortancalarını, küpe çiçeklerini bembeyaz kireçle boyadıkları tertemiz büyük, büyük tenekelerde yetiştiriyorlar. Görüntüleri de çok şık. Paslı çivi ve teneke parçalarını çiçek toprağına gömmelerindeki sebep demir noksanlığını tamamlamak için olabilir, ama biz bugün bunları demir ihtiva eden gübrelerle yapıyoruz. (ufak bir hatırlatma; yazışmalarımızda virgülden sonra bir boşluk, noktadan sonra da bir boşluk bırakarak büyük harfle başlamamız gerekiyor.) |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
bahçeniz tam anlamıyla mükemmel elinize kolunuza saglık |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Güler ablacığım koşturmaya başlamışsın yine maşallah diyelimde nazar değmesin Keşke ben bu siteyi geçen sene keşfetmiş olsaydım 2 kere geldim gönene ama bu sen kızımın son senesi gelemiyeceğim sanırım bir daha gerçi ben kafama birşeyi takıttımı kesin yaparım manyasta aklımda ne eder eder bir ara uğrarım. Ben böyle takıntılı değildim yaşarken oldum ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
dün önümde idiler.Bitkinin köklerini yiyerek bitkinin gelişmesini durdururlar. |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler Hanım, Siz meteorolojinin uyarısyla İstanbul'a döndünüz,Biz ya herru ya merru deyip Enez'e gitmeye karar verdik. Bahçeye şöyle bir el attık. Neyse ki kadılokmasının izine rastlamadık. Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
|
|