![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2012
|
Manyas'la Yozgat arasında iklim farkı galiba 15-20 gün,bizim bahçedeki vişne kirazlar daha tomurcuk oluşturmakala meşgul,Güler hanım sizinkiler maşallah çiçek açmışlar. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Merhaba Güler hanım, öncelikle ilgiyle açıkladığınız sıcacık mesajınız için teşekkür ediyor sağlıklı günler diliyorum.. Sardunyalarım en fazla üç yaşında, tohumdan ürettiklerime ve taze dallı olanlara dokunmamıştım lakin içi boşalmış gibi görünen, siyahlaşan bir kaç bitkimi temizleyip, bit ilacıyla ilaçlayarak kaldırmıştım balkonuma. Önerilerinize bire bir uyacak Mayıs ayı girmeden çıkarmayacağım saksılarımı, zira gece eksilere düşüyor burada sıcaklık, fikrinizi sormakla büyük akıllılık etmişim çok teşekkür ederim.. Biofarm, dipterex, gusation? Onlar da nedir? Ne işe yarar? Çok eksiğim varmış çok.. Vitamin, gübre takviyesi, ponza, perlit, leonardit dışında hiç bir katkım olmamış bitkilerime.. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderatör
|
Bahçedeki ot boyu 60 cm den uzun, Allah Oğuz'a yardım etsin, benzinli tırpan ile işe girişecek de ne zaman. Ben 5-10 tane gül çanağı dibindekileri biraz temizledim ki güneş alıp da toprak tava gelsin, çıkan otlar daha şimdiden 7-8 el arabasını doldurdu. Bu sene iyi kompost olacak gibi.... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Burda da o tarihte don oldu bizde de zarar çok özellikle ticari amaçla üretim yapanlarda,bizim bahçede 10 adet kayısıdan 2 agaç kısmende olsa kurtuldu o da evin dulda tarafında kalanlar. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderatör
|
..... , dulda, bu tabiri hiç duymamıştım. Hemen google amcaya sordum; genelde Adana'lıların kullandığı bir tabirdir, kuytu-rüzgarı az alan yermiş.Değişik yöre tabirlerini de öğreniyoruz, ne güzel. Teşekkür ederim inside. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Moderatör
|
Sana mesajımda yanlış yazmışım hemen düzelteyim leonardit diyecektim. Biofarm organik bir gübre. Sıvı hali de var, büyük poşetlerde toprak şeklinde olanı da. Ben burada 25 litrelik poşetlerde alıyorum, tohum ve fide yaparken kullanıyorum. dipterex, gusation da insecktisit, yani böcekler için kullanılır. (Mesajımı düzeltiyorum sağ ol) |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Moderatör
|
Değişik bir tür kartopu, yaprak yapısı da değişik, çiçekleri de. Bir tür ortancalar vardır, çiçeklerinin ortası tomurcuk kenar taç yaprakları açık olan. Bu da aynen onun gibi. Çalı türünde tutmaya gayret ediyorum. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2014
|
Alıntı:
teşekkürler Güler Hanım |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Güler hanım sarı sarmaşık coşmuş,ama benim favorim kartopu ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Moderatör
|
Mavi mavi rengi ile çok güzel görüntü sergiliyor. Yayılarak ilerlemesi ve kışa dayanıklı olması da güzelliğinin başka bir yanı. Bahçenizde hafif bir yamaç varsa veya merdiven kenarı yanında çok güzel duruyor. Bir de adını hatırlayabilseydim.... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili Güler hanım, tereciye tere satmak gibi olacak ama anımsayamadığınız bitki Phlox.. http://www.agaclar.net/forum/attachm...600-x-450-.jpg .. Sevgilerimle.. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Hemen bahçeden bir iki dal koparıp geldim, phlox yapraklarına benzemiyor hiç. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Güler Hanım, bu phlox çok güzelmiş, çok sıcaklarla arası nasıl, bozuluyor mu? Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Moderatör
|
Kışı bahçede... güllü kameriye altında nisbeten kuytu bir yerde geçirdi. Yanındaki kameriyenin güzelliğinden destek almış olabilir, kışı geçirmiş ve baharda bana bütün güzelliği ile "merhaba" diyen ağlayan kalpler. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Oh, baktıkça içim açıldı Sevgili Güler Abla. Ellerinize sağlık. İşiniz başınızdan aşmış, Allah güç kuvvet versin, kolay gelsin ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-04-2011
|
Guler hanim sayfanizi bugun kesfettim. Bahcenize bayildim, masallah her kosesi cennetten bir kose sanki. Ellerinize yureginize saglik. 250 sayfanin hepsine bakamadim ama her firsatta mutlaka bakacagim. Bundan boyle siki takipcinizim,bilesiniz ![]() Sevgiler.. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Moderatör
|
Sevgili MSaygin, bu bitkinin yanında bulunan gravilla bu kışa dayanamadı dondu ama bu sanki hüdayı nabit. ![]() Sorunsuz, kendi kendine yayılıyor, nisan ayında açıyor, çiçeklenmesi süresi pek uzun değil, 15-20 gün arası kadar çiçekli kalıyor ama yeşil örtüsü devam ediyor. Çiçekli hali çok güzel, su akar gibi. Merdiven kenarlarındaki duruşu çok hoşuma gidiyor. Denemek isterseniz size köklü olarak göndereyim deneyin. (böyle yazdığımızda da başka arkadaşlar bunu yanlış anlıyor, neden ücretsiz dağıtımda yazmıyorsunuz diyorlar ama ben bunun dağıtımını yapmıyorum sadece denemek isterseniz göndereyim demek istediğim) |
|
|
|
![]() |
|
|