![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderatör
|
Dünya tatlıları torunlarım bende. İşleri hiç bitmiyor ki " Babaanne şunu da ekelim, babaanne şu çiçeği ben sulayayım mı? Ellerinde hortumlar bütün gün bizleri de peşlerinden koşturuyorlar, havlu atmama az kaldı diyebilirim. Allahtan ufaklık lütfedip de bütün işlerini dedesine yaptırıyor " Dede susadım, dede tuvaletim geldi, dede beni sen yatır." Bu arada ben yırtıyorum ama yine de koşuşturmaca bitmiyor. Allah sağlık versin, çok tatlılar. İsteyenlere de nasip etsin. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Amin |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderatör
|
İki gündür burada boğucu bir sıcak var. Nefes almak için evdeki klimaları devamlı çalıştırıyoruz. Torunlar da bütün gün ellerinde hortumla hem oynuyorlar hem de serinliyorlar. Üç-dört günde bir sulamaya çalıştığım çiçekler bile hergün gün su ister oldular. Sıcaktan bahçeye çıkamıyorum, akşam üzeri niyetleniyorum bu sefer de sivri sineklerin hücumuna uğruyorum. İyisi mi sabah erken saatler diyerek hem Oğuz hem de ben hortumlarla başladık sulamaya. Allahtan pek çok yerde damlalıklı hortum döşeli yoksa halimiz duman olacaktı. Sabahın erken saatlerinde fotoğraf çekmeye de pek müsait değildi ama çiçeklerim bir başka güzeldi hemen fotoğrafladım. Yeni yeni açmaya başlayan koyu pembe Liliumum kokusu müthiş. İnanın beyazları bastırdı. Çok yoğun kokuyor. Yanında pek fazla oturamıyorsunuz, fazla koku baş ağrısı yapıyor. Balkonda olması çok daha iyi. İçeri alırsanız kokuya dayanamazsınız. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Gloriosa
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Moderatör
|
Bahçedeki bazı güllerde tozlaşmadan olacak herhalde, aynı dalda değişik güller oluyor. Ziyaretimize geldiklerinde sındırgılı ve lilium da bir gülün yarısının sarı, yarısının pembe olduğunu fotoğraflamışlardı. Bu gül de aynı, tek dal üzerinde üçlü gonca verdi. Ortadaki gonca pembe açtı her iki yanındakiler sap sarı gül açıyor. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler hanım, çiçeklerinizin hepsi çok güzeller. Üçüz çiçeğiniz tüm güzelliğini sergilemiş. Güneşte mi duruyor? Benimkiler gölge tarafta ve pek gelişmediler. Sağlıkla ve sevdiklerinizle birlikte tadını çıkarırsınız inşallah. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler hanım,sayfanıza hiç yorum yazmasamda uzun zamandır büyük bir özenle takip ediyorum bahçenizi.Gül yetiştirme konusunda size hayranım.Keşke yakınlarda olsamda fırsatını bulup toplantılara katılabilsem.Cennetten bir parça olan bahçenizi görüp,gezinmeyi çok isterim.Gülleriniz her zamanki gibi çok güzeller.Aynı dalda iki ayrı renk açan gül çok dikkatimi çekti.Pembe açan yoğun kokulu Liliumunuzuda çok beğendim.Evin içine koysak kokudan durulmaz diyosunuz hıı.Çok ilginç ben şimdiye kadar hiç bu kadar yoğun kokan liliuma rastlamamıştım.Saygılarımla,Selamlar. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Moderatör
|
Sevgili SDurul, sütleğenler güneşi severler. Seneye ekerken mutlaka çok güneş alan bir yere ekin. Sevgili emreilhan, teşekkür ederim. Casablanca türü olan Liliumlar çok kokar, bu pembedeki koku hakikaten çok yoğun. Yazdığım gibi kapalı mekânda dayanılabileceğini sanmıyorum. İnşallah yolunuz bu taraflara düşer de hem tanışma fırsatını yakalarız hem de bahçemde size bir çay ikram ederim. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Dikili'deyiz. Edremit, 22 Haziran'da bitti. Rana yanımda, birlikte ''Zeybek'' dinliyoruz. Onun da çok selamı var.Bahçendeki toplantıyı Lilium bildirmiş ama mesajı geç farkettim, bir dahakine inşallah. Alttaki resim de benim, 300 kişilik ekibin, 30.000 günlük emekleriyle 4 ayda diktiğim elbise. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Moderatör
|
Tabii, üçüz çiçeği çok da tohum verir. Daha evvel yazsaydınız elimde olanlardan yollardım. Halâ var ama onlar geçen senekiler. İsterseniz onlardan isterseniz bu sene olacaklardan gönderebilirim. Talebini Tohum isteme başlığında yazarsan sevinirim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Sevgili Güler Hanım,bahçenizi uzun zamandan beri gezinmekteyim. Bahçenizi ilk gördüğümde bu ne muhteşem bir bahçe dedim kendi kendime,tıpkı peyzaj mimari gibi düzenleme yapmışsınız.Çok emek harcayıp çok yorulmuşsunuz ama bunlara değmiş. Cennetten bir köşe gibi,hiç isimlerini duymadığım,hiç görmediğim çiçekleri sizin bahçenizde gördüm.Yeni çektiğiniz fotoğraflarda çok güzel, yemyeşil, bütün çiçekleriniz halen açmış haldeler çok güzeller, ellerinize kollarınıza sağlık. Sizi yazılarınızdan ve fotoğraflarınızdan tanıdığım kadarıyla çok sevdim. Allah sizi nazarlardan korusun,eşinizle, ailenizle sağlıklı, huzurlu uzuuun bir ömür dilerim.Sevgilerle hoşçakalın. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler hanım, bugün bahçeye gittiğimde, üçüz çiçeklerime baktım. Tek dal halinde uzuyorlar. Tepelerini almayı düşündüm, ama yanlış bir şey yapmamak için, birde size sormak istedim. Sizinkiler dallı budaklı, sanırım buduyorsunuz. Bu konuda, biraz bilgi verebilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Güler Abla sen birtanesin, cümleye bakar mısın; sen de kipa'n da ))Bahçe cennete dönmüş iyice, her gün düzenli giremesemde siteye, yine de takipteyim.. Celal Bey, en son Şeytan Sofrasında görülmüş diyorlar ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Güler hanım Gloriosa ' nın tekrar açmasına şaşırdım.Ben de 2 sene oldu tohum aldım.4-5 fide oldu boylarıda 15-20 cm kadar bakalım kaç sene sonra açacaklar.Çicekler harika.Ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Gloriosa çok ilginç bir çiçekmiş ilk defa gördüm sevgili Güler ablacığım. Bahçen nağmeli nağmeli şarkılar söylüyor yine . Güller yürekten vuruyor insanı güzellikleri ile . İnsanın mısraları dizesi şair olası geliyor . Buket buket sevgiler güzel yüreklerinize .. |
|
|
|
![]() |
|
|