![]() |
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
Sessiz Köy'ün Bahçesi
Bahçenin bulunduğu şehir: Balıkesir Bahçenin büyüklüğü: 2.640 metre kare Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Rüzgarlı, Yaz ayları kurak ancak Akdeniz kadar değil, tuzlu değil. Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 9a/8b arasında Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb): Burada yaşıyoruz Çiftlik tarzında denebilir. Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? Kıran tarlaydı. Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 5 yıldır Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır almadık biraz mecburi oldu. Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz Yok ama düzenli ekim dikim yapıyoruz. Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Ailecek Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Kümes, Odunluk, Ardiye vesaire Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Evet çok hayalimiz var. Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) 500'e yakın bitki var saymakla bitmez Allah'a Şükür Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Egzotik ve Yerli bitkiler Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Hepsi bizim için özel. Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Evet ama kendimize kadar çünkü su kaynağımız yok. Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Yalaktan su taşıyoruz çok yorucu olsada. Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? Yağmur Suyu Biriktiriyorum ( Su Hasadı ) Toprak özellikleri : Killi hafif tınlı, Kireçli kahverengi orman toprağı, yazın yarık oluşuyor ancak eskisi kadar değil. Kompost yapıyor musunuz? Evet Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Genel anlamda hayır ama illaki olmuştur. Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Mümkün olduğunca tamamen organik. Bahçeniz organik mi? Elimden geldiğince organik yetiştirmeye uğraşıyorum. Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Tavuk Gübresi , Koyun Gübresi Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? Ne ararsan var. Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? Taşıdığımız bidonları yoğurt kovasına koyuyoruz tüm fidan/bitki hepsini bununla dipten suluyoruz, Sulamayı ya sabah erkenden ya da akşam vaktinde yapıyoruz. Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? Bahçemiz güney yamaçta biraz mikroklima çünkü kuzeye ve batıya kapalı, etraftan biraz daha ılıman ayrıca donlu ve kıralığı gün sayısı daha az. İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? Şehirden kaçmak. |
|
|
|
![]() |
|
|