![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2021
|
Sayın Feyzi bendeki salatalık verimi çok da yüksek olmayabilir ama az da sayılmaz. Hep birlikte göreceğiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Herkese merhaba; Hafta sonu bezelyeleri topladık. Yaklaşık 6 kilo kadar oldu. İlk fasülyelerimizi de topladık ve yedik ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Kavun, karpuz, kabak ve mor lahanaların gelişimleri güzel gidiyor. Fide olarak satın aldığım salatalıkları bir süredir tüketiyoruz. Ancak atalık tohumdan ve diğer tohumlardan yetiştirdiğimiz salatalıklar yeni yeni çiçekte ve küçük küçük meyvelerini görmeye başladık. Ancak fotoğraf çekmeyi unutmuşum. Bir daha ki sefere artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bundan öncekiler güzel haberlerdi. Şimdi gelelim kötü duruma. Domateslerin durumu vahim. Ne yapacağımı bilemiyorum ve tecrübelerinize-tavsiyelerinize ihtiyacım var. Domatesin yaprakları pas lekesi gibi lekelenip kuruyor. Üzerinde meyveler varken hastalanıp kuruması çok üzüyor. Böyle olanları hemen kökünden söküp bahçeden iyice uzaklaştırdım ki diğer bitkilere de bulaştırmasın. Tarım ilacı kullanmak istemiyorum ama zor durumda kalırsam kullanabilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
Tüm anlattıklarım ağır etkilenmeme üzerine. İlaçlamadan deneyebilirsiniz. Yaprakları gösterdiğim 3 ziraat mühendisi ayrı tanılar koymuştu. Bende bu yolu seçmiştim. Üç yıldır uyguluyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce bahsettiğim domateslerdeki hastalık iyiye gitmeyince bir örnek alıp ziraatçileri dolaştım. Viral olduğunu söylediler ve bakır içeren bir ilaç verdiler. Umarım kalan domateslerin hastalanmasını engelleyebilirim. Yine daha önce bahsettiğim salatalıklarım ürün vermeye başladı. Annem "ilk meyveler tohumluk ayrılır" dediği için içim gitse de kopartmıyorum. İlk fotoğraf Trabzon dan gelen tohumlar. Bu salatalık türü kısa ve tombul olur. Diğerleri Samsun'dan (memleket ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|