![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2021
|
Sayın dutlubahce ne kadar yayılıci olduğunu biliyorum. Zaten bizim bahcedekiler de yan bahçeden sıçramış tohumlardan yetişti. İlginize teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Herkese merhaba; Daha önce bahsetmiştim viyollerde fide yetiştirmeyi başaramayınca annem domates tohumlarını çimlendirip bahçeye açık alana ekti ve o fideler yetişip bahçedeki kalıcı yerlerine alındı. Bahçemizden ürün almaya da başladık. Kabak, salatalık ve çilek. Çileklerin altına çam iğnesi veya saman serecektim ama fırsat bulamadım bir türlü. Yağmur da yağınca meyveleri toprağa bulandı. İşte fotoğraflar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bugün meyve ağaçlarımızdan bir kaç fotoğraf paylaşmak istedim. Armutta bir tane meyve var. Bu erik türünde ise sadece iki tane var. Elmalarda da bir veya 2 şer adet meyve var sadece. Vişneler olgunlaşmaya başladı bile ancak meyveleri çok küçük. Belki türü böyledir. bahçede iki farklı tür erik daha var ama birinin meyvelerinin hepsini yedik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bu kabak tohumunu hazır almıştım yani atalık tohum değil. Geçen gün 2 adet topladım ve tadı çok güzeldi. Bahçenin bir kaç da genel görüntüsünü çektim. Bu sene pek düzenli ekim yapamadık. Kaba saba oldu biraz. Seneye daha düzenli bir bahçe yaparız sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada bir de küçük bir ev yaptıralım dedik ve başladık. Önceleri prefabrik yaptıralım dedik kısa sürede bitsin diye ama babam betonarme istedi. Daha sağlıklı ve sağlam olurmuş, terleme yapmazmış, kışın buralar rüzgarlı oluyor prefabrik uygun olmazmış gibi şeyler söylediler diye betonarme işine giriştik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
|
Avrupa'da bu tarz işlere "Rus iş" veya "Türkiş" derler. Benimde kızdığım durumlardan biri. Tuğlalar arasında boşluk bırakıp sıva ile geçiştirme. Duvar bağlantısını kesiyorlar. İtiraz ettin mi, bişey olmaz derler. İşlerini düzgün yapmıyorlar. Ama, biz 20-30 yıldır bu işi yapıyoruz derler. Para veriyorsunuz yazık, işlerini düzgün yapmadıklarını uyarın! Kendi bildiklerini uyguluyorlar. Hoşunuza gitmeyen şeyleri anında itiraz edin. Tuvalet ve banyo gb.yerlerin pencerelerini çok küçük koyuyorlar 80x80 yaparsanız cam olarak 70x70 kalır ve aydınlık olur. Ustalara bırakmayın. Örmüşlerse yıktırın. Ben öyle yaptırdım. Bu iş bir sefer olur, küçük gördüğünüz hatalar sizi ömür boyu rahatsız eder. Hayırlı olsun sağlık ve mutlulukla oturun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın dutlubahce |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|