![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2021
|
Daha önce bahsetmiştim bahçeyi işlerken sağda solda çıkan marulları bir kenara ekmiştik. Uzun zamandır o marulları tüketiyoruz. İyice büyüyünce bir kaç tohumluk bırakıp gerisini topladık ve tüm apartmanda dağıttık ![]() Kabaklar da çok iyi görünüyor. Ve yine bahçede kendiliğinden çıkan dere otları ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeğe durmuş biberler ve pırasalarımız. Bir de 40 günlük fasülyelerimizde koyu renkli bit veya afit var. Karıncalar da sanırım onları yemeğe geliyor ama fasülyelere zarar verir mi bilemiyorum. Eğer verirse ne önerirsiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Ektiğim çiçek tohumlarının da çoğu çıkmadı. Mesela cosmos dan bir kaç tane var, sabah sefası ve kadife çiçekleri nispeten daha iyi çıktı, çan çiçeklerinden ise hiç çıkmadı. Kadife çiçeğinin ve akşam sefasının fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. Ancak bahçede bir köşede papatyalar açmış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Burada da iki kere diktiğimiz biberler ve bir türlü büyümeyen bamyalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Alıntı:
Akşam sefası pancar köklü ve çok yıllık bir bitki, dökülen tohumlardan çoğalarak istilacı olabiliyor. Dikkatli olmanızı tavsiye ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sayın dutlubahce ne kadar yayılıci olduğunu biliyorum. Zaten bizim bahcedekiler de yan bahçeden sıçramış tohumlardan yetişti. İlginize teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Herkese merhaba; Daha önce bahsetmiştim viyollerde fide yetiştirmeyi başaramayınca annem domates tohumlarını çimlendirip bahçeye açık alana ekti ve o fideler yetişip bahçedeki kalıcı yerlerine alındı. Bahçemizden ürün almaya da başladık. Kabak, salatalık ve çilek. Çileklerin altına çam iğnesi veya saman serecektim ama fırsat bulamadım bir türlü. Yağmur da yağınca meyveleri toprağa bulandı. İşte fotoğraflar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bugün meyve ağaçlarımızdan bir kaç fotoğraf paylaşmak istedim. Armutta bir tane meyve var. Bu erik türünde ise sadece iki tane var. Elmalarda da bir veya 2 şer adet meyve var sadece. Vişneler olgunlaşmaya başladı bile ancak meyveleri çok küçük. Belki türü böyledir. bahçede iki farklı tür erik daha var ama birinin meyvelerinin hepsini yedik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2019
|
Sayın fdemir; öncelikle emeğinize sağlık, bahçenizdeki bit ve basraların taşıyıcısı karıncalar olup onların şekerli sıvılarından faydalanırlar. Şöyleki bahçenizdeki bitkinin herhangibirinde karınca yoğunluğu varsa orada bit, basra veya afit olabilir. Bunlarla mücadelede eğer bulabilirseniz uğur böceği sebzelerin üzerine bırakabilirsiniz. Ben hobi bahçeme yakın yerde bulunca sebzelere bırakırım ve çok etkili doğal yöntem olduğu tecrübemle sabittir. Fakat uğur böceği denk gelmeside zordur. Benim bu gibi durumlarda kullandığım yöntem; acı biberi kaynatırım ve içine el sabunu rendeleyip katıp fısfısla sorunlu bölgeye uygularım. Bu yöntem benim tecrübe ettiğimdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |