agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni377Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-04-2021, 15:25   #1
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fdemir Mesajı Göster
Tavsiye için teşekkürler Sayın TCM. Aşağı yukarı benzer bir uygulama yaptım aslında. Sabah işe gelmeden önce baktığımda salatalıkların uçları beyazlamıştı. Sanırım çimlenme başlamış.
@ fdemir, yapraklar çıkmaya başladığında dışarıda hava iyi bile olsa bir kaç gün içeride kalsın kendine gelene kadar. Bu süre zarfında da üzerine normal bir lamba sarkıtıverin, yansın gece gündüz. Bu arada hatırlatayım, direk güneş ışığı minişettinleri öldürüverir. Bunlar hep tecrübe, ben de öldürdüm ilk yıllarda, bir saat pencereye koyayım dedim, bir baktım...

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2021, 15:51   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-04-2021
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ fdemir, yapraklar çıkmaya başladığında dışarıda hava iyi bile olsa bir kaç gün içeride kalsın kendine gelene kadar. Bu süre zarfında da üzerine normal bir lamba sarkıtıverin, yansın gece gündüz. Bu arada hatırlatayım, direk güneş ışığı minişettinleri öldürüverir. Bunlar hep tecrübe, ben de öldürdüm ilk yıllarda, bir saat pencereye koyayım dedim, bir baktım...
Sayın TCM uyarınız ve önerinizi dikkate alacağım. Tesekkur ederim. Öğrenciyken lisans bitirme tezi olarak klinostat yapmıştım hocamla. Siz lamba sarkitin deyince o geldi aklıma. Bir masanın etrafına direkler monte edip üstten florasan lambalar yerleştirip altında ayçiçeği yetiştirmiştik saksilarda. Lambalar gece gündüz acıktı. Klinostati da sanayide hocamla birlikte yapmıştık. O alete yıllar içinde değişik eklemeler yapıldı ve hala bitki fizyolojisi çalışanlar kullanıyorlar laboratuvarda. Benim viyolleri laboratuvara mi tasisam acaba

fdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025