![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2020
|
feyzalp / Bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir : Ankara Gölbaşı ilçesi Bahçenin büyüklüğü : 5 dönüm Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Mart ayı başında araziyi alıp başladık. Bahçede geçirdiğim zamanlarda gördüğüm kadarıyla rüzgarlı bir bölge. Yağış açısından da Ankara şehir merkezine göre bir miktar daha fazla yağış alıyor. Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 6b Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Yazlık bahçe yapacağız Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Boş tarla. Yeni başlıyoruz Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 2 ay Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Yapacağız Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Evet Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kişisel Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Şimdilik yok Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Evet var. Dürdürülebilir, kendi kendine yeten, doğadal almayan doğaya veren, sıfır emisyon sıfır atık anlayışı ile bir yaşam alanı haline dönüştürmek. Planlarımı ve detayları yazacağım Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Meyve fidanları dikildi. Yeni dikim yaptıkça yazarım. 10 ad ceviz 10 adet badem 9 adet Kayısı (Kabaaşı, hacıhalil, hasanbey) 10 adet elma (Golden, grenisimit, fuji, starking) 3 adet armut (deveci) 9 adet şeftali (Nektarin, tüysüz, yarma) 5 adet kiraz (Napolyon + dölleyici) Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Hevesle ne yapabilirsek Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Henüz yok Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Öğrenmek istiyorum Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Sondaj vuracağız. Bayramdan sonra başlayacak Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Damla sulama düşünüyorum. Ayrıca yapılar inşa ettiğimde yağmur suyu toplamayı da düşünüyorum. Toprak özellikleri : Biraz kumlu, analiz yaptımadım Kompost yapıyor musunuz? : Evet başladım Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Henüz yok Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Hayır Bahçeniz organik mi? : Evet Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Hayvan gübresi, organik gübreler Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Köstebek Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Hayır Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Düzlüktür İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : İyi ki başladım Tetanoz aşısı oldunuz mu? : 4 yıl oldu |
![]() |
![]() ![]() |
|
|