agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni202Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-08-2019, 11:57   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-04-2013
Şehir: Aydın
Mesajlar: 90
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Mühendis anlayışı ile katkıda bulunayım. (Sera kurmadım.)
Yayların aralarına yatay çubuklar atmalısınız. Rüzgar (sizde kar da olabilir) yükünü doğrudan naylona yüklerseniz, nayloncuya çalışırsınız. Ön-arka alınların yönünden esecek rüzgara da direnmeniz gerek.
Araştırırken, satıcıların sera kurulumlarına öncelik vermeniz gerekir. Amatörler başlangıç fotoğrafını çekiyor ama sonrasını bilmiyoruz. İçinde bitkiler ve emek var iken çökerse, çok acıtır.
Kolaylıklar diliyorum.
Merhaba,
Cevabınız için teşekkür ederim. Hem acemi hemde çevrede örnek alacak sera olmayınca ancak deneye deneye ve masada değil arazide birşeylerden emin olabiliyoruz. Dün 35 km yol gidip birkaç sera gezdim. Benim satın aldığım demirlerle yapılan serada herhangi bir problem yoktu. İp ile tutturulmuş ve kışı o şekilde geçirmiş. Ancak naylon çekilmiş halde görünce biraz basık geldi. Bu nedenle bir tık geniş borulardan alıp toprağa çakacağım ve yaklaşık 50 cm veya 1 m yukarıdan yayları takacağım. Bu şekilde yan atkılarsız olmayacaktır. Onlarıda inşaat demirleriyle yapabilirim. Tabi bu dediklerim hala masada ve maliyeti hesaplamadım. Belki de bu serada sırık ürün yetiştirmekten vazgeçip maliyetten kaçabilirim :-)

TA-1012 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

musa_ekrem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025