![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2013
|
Kulübenin iç işlerinde sona yaklaşıyoruz.
Kulübenin iç işlerinde sona yaklaşıyoruz. Ülkenin ekonomik durumu nedeniyle malzeme fiyatlarındaki artış bizi geri dönüşüme yönlendirdi. Atıl duruma geçen yatak bazamızı tek tek çivilerini sökerek parçaladık ve zemine tek tek vidaladık. Daha sonra üzerine muşamba döşeyerek sıvı temasından uzak durmasını sağladık. ![]() Tuvalet bölümünde ileride banyoda yapabileceğimizi düşünerek gider koymak istedik. Bunun için alt saçı demek zor olacağından tuvalet zeminini 10 cm kadar çimento ile doldurduk ve zemin süzgecini sabitledik. ![]() Tavana demircimiz plastik lambri döşedi. Üzerine yine cam yününden yalıtım yaptık. ![]() Mutfak için tasarladığımız bölüme mermer tezgah ve hazır mutfaklardan koymak istiyordum. Ancak fiyatlar çok arttı. Bu nedenle alternatif aradım ve annemin komodinleri imdadımıza yetişti. Komodinler çöpe gidecekken altlarına 20 cm ayakla yükseltilerek üzerine internetten sipariş ettiğim laminant tezgahla birlikte mutfak dolaplarımızı oluşturdular. Eviye için tezgahı ahşapları satın aldığım marangoz monte etti. Sunta zemin malzemesinin üzerine döşediğimiz muşamba burada gözüküyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
|
İç işlerimizi tamamladık ve sıra verandamızda
Sıra verandamız için korkuluk ve kulübenin önüne çardak yapımına geldi. Çardak ve korkuluk profillerimiz için yine demircimizden yardım istedik. Profillerin kaynatılmasından sonra ahşap korkuluklarımızın montajına geçtik. ![]() Mangal yaptığımızda koymak üzere korkuluk üzerine bir çıkıntı yaptık. Üstte mangalımızı koyuyoruz altta mangal kömürü, odun vb malzemelerimizi koyayacağız. Ben fotoğraf çekerken komşum ahşap korkuluklar vernikli ahşap koruyucu sürmekte. ![]() Batı taraftan evin cephesi ![]() Güney cepheden evin görüntüsü ![]() Evin önüne çardak yapımı için çalışmalara başlandı ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
Kulübemiz tamamlandı.
Kulübemizi tamamladık. Sadece su tesisatı ve elektrik tesisatı kaldı. Bunun dışında çevre düzenlemesi ve çiçek vb. dikim işlerimiz olacak. Bunları zamanla tamamladıkça sayfamı güncelleyeceğim. ![]() Tüm çalışmalarımızdaki en büyük destekçimiz semaverimiz ![]() Verandamızdan sebze bahçesi ve zeytinliğimizin bir görüntüsü ![]() Kulübemizin pek çok malzemesini geri dönüşümden ve en az maliyetle halletmeye çalıştık. İşçilik konusunda demircimiz dışında pek çok işi kendimiz yaptık. Bu nedenle hem uzun bir sürede tamamlandı hemde yorucu oldu. İnşaat işlerini yaparken bir yandan da tohumdan sebze fidesi üretme, sebze dikeceğimiz alanın tel ile çevrelenmesi, meyve fidanlarının dikimi, yapacağımız kümes malzemesinin hazırlanması vb işlerimizde oldu. Onları da en kısa zamanda ekleyeceğim. İlginiz için teşekkür eder, herkese iyi çalışmalar dilerim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Bahçeniz ve eviniz hayırlı olsun. |
|