![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
|
Bir üst toplu domates sol alttaki iri arkadaş sizin Safranbolu Maniyesi mi? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
Şehir: kastamonu
Mesajlar: 166
|
Domates çeşitleri konusunda bilgim yok.Yıllar önce "yerlitohum"sitesinden üzerinde Balıkesir ve yöresi yazan pek çok kırmızı ve pembe domates tohumları almıştım.Zamanla kabuğunun ince olmasına,tadına ve özellikle verimine dikkat ederek pek çoğunu eledik ve geriye bu gördükleriniz kaldı. Ama en son resimdeki (belediyeden aldığım)domatesin çeşidini merak etmiyor da değilim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
Şehir: kastamonu
Mesajlar: 166
|
Ah yaz diyecektim,hala bitmedi.Neredesin sonbahar? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
Şehir: kastamonu
Mesajlar: 166
|
Bir tane daha. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
Şehir: kastamonu
Mesajlar: 166
|
Ağızlarını açmasalar da vakti gelmiş,yeşil kabuk kolay soyuluyor.Eşimle oturduk patates soyar gibi tek tek soyduk.Üst üste üç eldiven giydim yine de parmaklarım simsiyah oldu.Bir müddet böyle dolaşacağız artık! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
Şehir: kastamonu
Mesajlar: 166
|
Kabukların üzerinde siyah lekeler var.Önce iç kurdu sandım ama değil,güneş yanıklığıymış.Birkaç tanesini kırıp baktım,siyahlık meyveye de geçmiş.Bu kötü haber.İki defa kaolin kili kullanmıştım demek yetmemiş. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 770
|
Eskiden ceviz kendiliğinden dökülünce toplanırdı Son yıllar moda oldu yeşilken toplamak. Madem ticari değil niye kendiliğinden dökülmesini beklemediniz. Kabuğunu kendi açması aromasını tamamlamış olgunlaşmış olduğunu biliyorum. Genelde yeşilken toplayanlar ticari amacı kiloda ağır bassın diye... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|