![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
|
Kozanli / Bahçe
Bismillah deyip ilk kepçe vurdum. Gelişmeleri gün gün takıp edeceğiz. Sondaj Kuyu çukuru... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
60 metreden su çıktı. Şimdilik 2 lik çıkardık. Ruhsat vermedikleri için böyle oldu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Havalı mı delindi? Dün başladıysa öyle olmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Burgulu delindi. Kılıfı geniş attırdım ki ilerde büyütmek için. Ülkede bürokrasi "körler sağırlar birbirini ağırlar" misali. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Elif hanım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bunu ilk defa görüyorum şahane bişey.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
En zor iş kararsızlık derdi büyükler. Boş konuşuyorsunuz derdim. Kafam karma karışık halde, akşam yaptığım karar sabah değişiyor. Sanırım çok kişiyle konuşmamak lazım. Her ne pahasına olursa olsun bu yıl nohut ekip gündemi değerlendireceğim. Ve inşaat başlatacağım. Bodrum üstü bir kat (120 m2) imar yeterli görüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Araziyi ekime hazırladım. Malum nohut ekeceğim. Yöre insanı mutlaka ot ilacı atmamı öneriyor. Geçen yıl çok ot vardı, haliyle tohumları döküldü. Bu konuda bilgi sahibi olan uzman arkadaşların önerilerini alım. Lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Kafa karışıklığı metrekare konusunda ise dördüncü yılımızda edindiğim tecrübeleri aktarabilirim. Ancak yaş-sağlık durumu-evi kullanacak/kullanması muhtemel kişi sayısı-evin yeri-ne zamanlar kullanılacağı önemli sağlıklı değerlendirilebilmesi açısından. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
Kozanlı ne ektiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Çok iri bir şekerpare ydi, çocuk yumruğu büyüklüğünde meyve veren ağaçtır. Uygunsuz ve bakımsız budama veya kesim yapılmış. Gövdesinde kuracakların olduğunu gördüm. Kendi deneyimlerime baş vurmadan bir bilene sorayım dedim... Ne önerirsiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Paylaşmak için forum da uygun bir yer bulamadım. Definecilere sorayım, veya bilen kişiler! Kayalar üzerinde oyuklar var. Bu oyuklar sinsile olarak birbirini takıp ediyor. Burada Ermeni ve Rum ların yaşadığı bilinmektedir. Dünkü gezide gördüm inceledim ve merak ettim. Bilginize sunarım. Bu oyukların anlamı nedir? Düzenleyen Kozanli : 14-04-2018 saat 12:02 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2016
|
Pek defineci işine benzemiyor Abi. Daha çok kireçli yapıda ki taşın zamanla yağmurla çözünmesi ile oluşan oyuklar gibi geldi bana. Bildiğim kadarı ile gömüye ulaşmada kullanılan izler daha çok + ve ya haç işareti ile sembolize ediliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Belkide hiç ve + işareti de vardır. Tekrar gittiğimde tel fırça götüreceğim oyukları temizlemek için. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Kozanlı dan kesin cözüm.
Köstebek ve lağım faresi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Hırsızlık yaptım, bir dal aldim tutması için ne yapmalıyım. Bilen arkadaşlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-09-2020
|
Çok kolay köklenen bir bitki, doğrudan toprağa dikebilirsiniz birkaç gün solgun durabilir ama üç beş güne köklenip toparlanır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2018
|
Sayın Kozanlı, Anınızı soluksuz okudum, çok gurur verici gidiyordu; baba ve oğul arasındaki ilişki... Dil kesme ve sarnıç hadisesine geldiğimde kanım dondu. Kim neden yapar böyle birşeyi... İnanılır gibi değil...Onlar sessiz melekler, nasıl kıyarlar...Ben bilemedim, kelimeler kifayetsiz... ![]() ![]() Ruhu şad olsun; çakal atın ve doru atın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kim neden yapar böyle bir şeyi Sayın g.c nın hikayesine katılmamak elde değil. Yapılan zalimliğe hâlâ kin duyduğumu söyleyebilirim. Yapılan hakareti Allah'a havale etmek gibi duyguyu bünyemde ve aklımda asla geçirmem. Fırsat beklerim. O acıyı mutlaka tatması gerek yapan. Malına değil canına kastım. Olay 1970 li yıllarda ben çocukken olmuştu. Her şeye aklım eriyordu. Vücudum da kırkın üzerinde köpek diş izi var. Yarıdan fazlası Viyana'nın göbeğinde vuku bulmuştur. Öyleyken bile hayvanlara sevgim sonsuzdur. Isırmak onun fıtratında var. Bu sevgiye nazaran ısırmalarını hep hayrıma yorumlarım. Karıncayı 🐜 incitmeye korkarım. Ama, hainlik yapana onun anladığı dilde cevabı vermelisin düsturuna inanırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2016
|
Türk ve kazan hadisesi vardır sayın Kozanlı. Hikayenizi okuyunca ilk aklıma gelen o oldu. Bir yerde başarı varsa emin olun iki kat daha büyük kıskançlıkta vardır. Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2018
|
Sevgili g.c., Cuk oturmuş, fıkra bu ya diye başlıyor ama ne yazık ki gerçeklerle bitiyor. Ne yazık, vay halimize vaayyy... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sanki gök yarıldı mübarek, bahçe su ile doldu. Oldukların kapasitesi yetmedi. Viyana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sayfanız hayırlı, her şey gönlünüzce olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Anacığım
Ne ağlarsın benim zülfü kaderim, Buda gelir buda geçer ağlama. İşte geçti, yine bana kaldı soyka derdi anacığım. Sitemi eğitmen babamaydı. Sultan, bu kraliçe benim anam-annem canım, dünya ya on çocuk bahşetmiş her iki çocuk arasında da düşük yapmış toplam on dört ve üç asır’a imza atmış cefakâr Anadolu kadını anam. Çocukluğumdan hatırlarım her Allah’ın günü bir tekne hamur yoğurup ve tandırda ekmek yapar 5-6 ineği sağar sığır katımı çobana yetiştireceğim diye koştururdu. 20-25 eşek, 10,a yakın iş gücünde kullanılan öküz, 300,e yakın tavuk, 150-300 civarında keçi-koyun ve 7-8 at, kapımızda onlarca köpek-kedi bunların organize işi anacığımın elindeydi. Peşi peşine yaptığı çocukların küçük olmasıyla yardımcı olsun diye oğlunu on dört yaşında evlendirir. Aldığı gelin de çocuk olmasıyla yardımdan ziyade nüfus yapmıştır. Onun, çamaşır-bulaşık makinesi yoktu. Elektrik süpürgesi nedir bilmedi. Çıra ile aydınlatır geceleri yün eğirir çorap,fanile örerdi. Sergisini kendi (halı, kilim, palaz) dokurdu. Mobilyası taştan yapılmış sedirdi. Sandalyesi-koltuğu taştandı. Yemeğini odun ocağında veya tandır da pişirirdi. Tenceresine “hereni” derdi. Çanağı ağaçtan tabağına tirki derdi. Evinde akan suyu yoktu. Otuz beş metre derin kuyudan su çıkarırdı. Çamaşırını hasan dağında ki sarnıçlarda yıkardı. Bakrajda ısıttığı su ile yıkanır, yıkardı. Cumhuriyetin ilk eğitmenlerinden olan eşi görev yapmak için köylere atanınca bütün işi üstlenmiş, binlerce dekar hazine ve meralardan elde ettiği toprak arazi de cabası. Yakışıklı yeşil gözlüm dediği eğitmen koçası görev yaptığı köylerden bir de yamuklu (kuma) getirince nüfus kalabalıklaşmış. Sorardım! -Ana! –nasıl geçinirdiniz? Kavga etmez miydiniz? Kavga etmeye zaman mı vardı derdi. Merak etmeyin! Söyleyim! Anam tam beş kuma kadınla yaşamış bir Sultan. Bir tanesine de kendi dünür gitmiş. Üç asırlık bir çınardı 2004 yılında ebediyete uğurladık. Ruhu şad olsun. Duyar gibiyim, yuh diyenler ve dudak ısıranları… Anadolu kadını işte bu olsa gerek. İstemese de katlanmak. Cumhuriyetin kuruluşu ve bu günlere onların gayretleri, özverileri ile geldik. Babamın ilk eşi annem, gelenler 2 ile 10 yıl aralıklarla eğlenip kalmışlar. Ve bir tanesine kendisi dünürcü gidiyor. Dünürcü gittiği bayan peşine takılıp geliyor. Getirdikten sonra ise kıskançlık başlıyor. İki çocuk bırakıp o’da gidiyor. Ve bir diğer analığımın önceki eşinden olan oğlu; ben annemi götüreceğim deyince babam sessiz kalmış. Analığım babamın sessizliğine kırılmış olmalı ki oğlunun peşine takılıp gitmiş. Anam, babamın sessizliğine içerlenmiş. Analığıma eşlik ederek 2-3 km beraber yürüyerek uğurlamış. Helallaşıp ağlayarak ayrıldık derdi! Bir diğer analığım ise, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış bir zamanların…… namı değerin annesiydi. Abilerim, yaşamlarında giden analıkları hep ziyaret etmişlerdi. Sıralamada ben dokuzuncuyum ama hep sonlama derdi anacığım. Zayıf cılız bir yapım vardı, “sıracalı büyüyecekte adam olacak” derdi! “Evlenecek de karı idare edecek sıracalı” diyerek serzenişini dile getirirdi. Babam ise “armut dibine düşer” derdi. Çocukluğumda duyduğum bu sözlerin manasını yaşadıkça öğreniyordum. Armut 🍐 dibine düşer sözü doğru ama zaman o zaman olmadığından düşen armut kafamı kırıyor. Kozanlı. Viyana |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Elleri öpülesi çilekeş, cefakar ve vefakar annenize Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.. Çok duygulandım.. Anne, annelerimiz çok başka birşey, gerçekten çok kutsallar. Belkide dünya bu çilekeş annelerimizin yüzü suyu hürmetine dönüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|