![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2019
|
Sn. Kozanlı Bahçemde geçen yıl Nevşehirden almış olduğum tam 1 yıl önce dikmiş olduğum asmalarımın fotoğraflarını size gönderiyorum. Zaman bulabilirseniz fikriniz çok önemli benim için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
|
Alıntı:
Kazığı çok aralıklı çıkmışsın kazığa 30-40 aralıklarla bağla ki ana gövde düzgün büyüsün. İkinci resimde ki, dalın biri zaten sağlıklı büyümemiş onu kesin dibinden. Üçüncü tek sürgün, bu şekilde güzel 4.5. Resimlerde ki ikişer sürgün var ince olanları dibinden kesip tek dala bildirin. Ne kadar yukarı çekip asma yapacaksınız bilmiyorum. Ben, 100-110 cm yükseklikte yapıyorum, yapmamın amacı budaması, hasatı ve bakımı rahat olması. Çok kişi çardak tipi yapıyor iki metre yükseklikte altını gölgelik kullanıyor. Ahşap kazık yerine inşaat demiri 8 mm kullanabilirsiniz tabi tel çekerseniz.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2019
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bugün hasadı yaptım ve tarttım 2,692 kg ilk defa bu bölgede yetiştiren olarak sevinçliyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-10-2020
|
Elleriniz dert görmesin, ne güzel yetişmiş. Ben Agustosda fideledim henüz bahçeye ekmedim sanırım geç kaldım. Kış sebzesi olunca sonbaharda ekilir gibi bir iki yazı okumuştum. Size afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kışlık lahanayı Haziran ortasında dikiyorlar Aralık da hasat ediliyor Kışlık lahana ekim tarihinde dikseydim Aralık gibi hasatı olurdu sanırım. Henüz sarmakta olan fideler var bekleyip göreceğiz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Yolculuk stresi başladı, derlenip topluyor kayıt 📹 altına alayım dedim. Altı ay dediler otuzdan çarptık etti yüzseksen, olmazzz dediler. Ya! Yüzseksenbeş gün eder dediler. İyi de sizin aylar hep otuzbir mi çeker, otuz çeken ayınız yok mu? Desem de, olmazzz dediler. Yurtdışında yüzseksenbeş gün kalmış olacan ki, ülkeye giriş yapabilesin dediler. "Kanunun kestiği parmak acımaz" diyorlar ya! Acıyor acıyor ama yüzseksenbeş gün yurtdışı zorunluluğu yüzünden derlenip toplandım. Yakın zamanda başka bir ülke başka bir kıtadan seslenmek umuduyla sağlıcakla kalın... Sayın yöneticilerden bir ricam var. Bazen imla hatası yapabiliyorum düzeltmek için, düzenleme butonunu açmasını rica ediyorum. Bazı ayarlar kısıtlanmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|