![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
|
Asma bağlarım ve hurmalar artı Tohumluk lahana |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaşam, çirkinlikler ile güzellikler arasına sıkışmış, değiştiremiyorsannız bu bir kader.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Avusturya'dan örnek netz getirttim. Yeni dikilen fideleri koruma amaçlı üretilmiştir. Türkiye de bulamadım. Elimdeki örneği yapacak bir üretim işletmesi arıyorum. Ağacsı fidelerim için bu netz ağlar gelişim için çok sağlıklıdır.. Yaşadığım yerde kime sorsam omuz çırpıyor. Bilen yok... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Lavanta lazım çimlenip serpildi. Biraz daha büyüsün yerlerini alacaklar. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir daha internet üzeri tohum almam. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
/
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Alıntı:
Geçen yıl etkinlikten gelen tohumla ( Tıbbi lavanta (Lavandula angustifolia Vera)/ Kenger.) 45 gözlük bir viyolde denemiş, bir tane bile cimlendirememiştim. Aynı viyolde bir kırkbeşlik daha denedim. Dört tane çimlendirebildim. Onlarında ikisini kaybettim sanırım. Şimdi sayfanıza bakınırken sizin lavanta fidelerini görünce "Eyvah! Bu çimlendirdiklerim de lavanta değilmiş." diye dertleniyordum. Bu mesajınızla sevindim. İlk kez birinin hayal kırıklığı bende sevinç yarattı. Şimdi mahcup oldum. Ağaç minelerini çok severim. Bahçenize güzellik katması dileklerimle... |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Vala bende şaşırdım, ağaç minesi mi yoksa Melisa mı? |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2019
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Kozanlı Bahçemde geçen yıl Nevşehirden almış olduğum tam 1 yıl önce dikmiş olduğum asmalarımın fotoğraflarını size gönderiyorum. Zaman bulabilirseniz fikriniz çok önemli benim için. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kazığı çok aralıklı çıkmışsın kazığa 30-40 aralıklarla bağla ki ana gövde düzgün büyüsün. İkinci resimde ki, dalın biri zaten sağlıklı büyümemiş onu kesin dibinden. Üçüncü tek sürgün, bu şekilde güzel 4.5. Resimlerde ki ikişer sürgün var ince olanları dibinden kesip tek dala bildirin. Ne kadar yukarı çekip asma yapacaksınız bilmiyorum. Ben, 100-110 cm yükseklikte yapıyorum, yapmamın amacı budaması, hasatı ve bakımı rahat olması. Çok kişi çardak tipi yapıyor iki metre yükseklikte altını gölgelik kullanıyor. Ahşap kazık yerine inşaat demiri 8 mm kullanabilirsiniz tabi tel çekerseniz.. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Malzeme sorununu çözdüm sayılır bu yıl ihtiyacım yok gelecek yıl olur sanırım. Bilgi paylaşımını yinede yaparsanız sevinirim. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
![]() |
|
|