![]() |
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
|
HER EVE LAZIM BİR BİTKİ. DEVE TABANI GİBİ BİR BİTKİ YERİNE EVİNİZDE PASİFLORA YETİŞTİRİN. . Meyvesini yiyin Yaprağını demleyip çay yapın Ne zamlara , ne maaş artışlarına sinirlenirsiniz, ne çocuklara ne adama Ne de eşe dosta, manava. Kendinizi Tarkan gibi hissedersiniz. Gömleğin bir parçası içeride Bir parçası dışarıda... Işte kuzu kuzu geldim Dilediğince kapandım dizlerine diye şarkılar söylersiniz hanıma. . PASSİFLORA Güney Amerikalıların özellikle Brezilyalıların en çok tükettikleri meyvelerin başında gelir. İspanya ve Portekiz başta olmak üzere Tüm Avrupa dada sıklıkla tüketilir. . Ülkemizde pek bilinmez. Dünyada insanı sakinleştiren , stresini alan ender meyvelerden biridir. Belki de Bu yüzden siyasette , sokaklarda ,evlerde en ufak bir olayda birbirimizin gırtlağına sarılırız. . PASİFLORANIN FAYDALARI İçerdiği antioksidantlar sayesinde tıbbi faydaları bilimsel yayınlarla kanıtlanmış bir bitkidir. Bitkiden elde edilen ekstraktlar astım, yüksek tansiyon, ,diz ve kas ağrıları, uykusuzluk ve çağımızın hastalığı olan stres tedavisinde kullanılmaktadır. Kanser hücrelerinin gelişmesini azalttığını ve bu hücrelerin yıkımı için enzim aktivitelerinin hızlandırdığı yapılan çalışmalarda ortaya konulmuştur. . Yapısında bulunan potasyum miktarının çok olmasından dolayı kan basıncını düşürerek tansiyonu dengelediği görülmüştür. . Passiflora Şurup; huzursuzluk, endişe, adet görme ve menopoz dönemindeki ruhsal sıkıntı ve gerginlikler, uykusuzluk gibi şikayetlerin giderilmesinde destekleyici olarak kullanılır. . Sadece meyvesi değil yaprakları da değerlidir. Yapraklarından yapılan çayın sakinleştirici özelliği vardır. Bizler gibi... Aybaşını nasıl getireceğim, kredi kartlarını, kredi borçlarını , vergi yapılandırmalarını nasıl ödeyeceğim diye Nasretin hocanın hindisi gibİ düşünüp uyumak için koyun sayıyorsanız... Pasiflora yapraklarından demlenmiş çayı bir güzel içerseniz. mışıl mışıl uyursunuz. . , Ülkemizde de özellikle Mersin bölgesi başta olmak üzere yavaş yavaş yetiştirilmeye başlanmıştır. Meyveleri ticari bakımdan yüksek değerlere alıcı bulmaktadır. İlaç sektöründe ekstratlar ve şurup şeklinde kullanılmaktadır. Sofralarda da Lüks tüketim maddesi itibarı görmektedir Yetiştirllmesi zor olmayan bir bitkidir. Sarılıcı özelliği vardır. Evlerde yetiştirilebildiği gibi, büyük plantasyon alanlarında üretimi yapılabilmektedir. Alıntı. |
|
|
|
|
|