agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni1312Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-09-2019, 17:38   #1
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 812
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
Bu sene bahçemdeki hayal kırıklığım...
Sebebini bilmiyorum, sanırım okuduklarımın etkisinde kaldım ki bu türün lezzetinden ve kokusundan inanılmaz ümitliydim. Lakin tam bir fiyasko oldu benim için.
İlk ısırdım, “-ağzımın tadı yok sanırım” dedim, bir daha ısırdım, sonra birhaha... Domates bitti, ben halâ lezzetten boyut değiştirmeyi bekliyorum Birdaha mı mümkün değil ekmem bu türü!
Önümüzdeki sezon “Black Kırım” ve sağlam cins bir pembe domatese (sanırım Tekin bey’de mevcut) bel bağlamayı düşünüyorum...
Hadi hayırlısı...
obabilgesi bu blackfrom tula neense bana farklı geldi. sapı kurumasına rağmen altı koyu kırmızı olamamış. sanki bozulmuş gibi. bende bu sene ilk kez ektim çok dirençli güzel bir tür görüntüsü tadıda gayet güzeldir. sanki sizin tohum yanlış gibi geldi bana

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2019, 21:24   #2
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
obabilgesi bu blackfrom tula neense bana farklı geldi. sapı kurumasına rağmen altı koyu kırmızı olamamış. sanki bozulmuş gibi. bende bu sene ilk kez ektim çok dirençli güzel bir tür görüntüsü tadıda gayet güzeldir. sanki sizin tohum yanlış gibi geldi bana
Musa bey, fotoğraflarla çok ciddi oynuyorum bu sizi yanıltmasın
Ama şöyle bir durum var, İstanbul’a geleceğim için birçoğunu tam olgunlaşmadan toplamak zorunda kalmış, İstanbul’da güneş altında olgunlaşmaya bırakmıştım. Bu fotoğraftaki onlardan biri olabilir, hatırlayamadım. Lakin arada ciddi olgunlaşanlar da vardı. Onları da tattım, ı ıhh...
Ya ben çok anlam yükleyip beklentimi bulamadım, ya da gerçekten alelâde bir varyete. Meselâ Gönen pembesi yetiştirdim, yok böyle bir lezzet!
Yanlış tohum ihtimalini düşündüm, ciddi irdeledim. Görüntü bire bir uyuşuyor, ama bunu çözmenin bilmediğim başka bir detayı varsa, işte o konuda yetersiz kaldım.

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2019, 19:16   #3
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Kış Hazırlıkları (2)

Patlıcanın sulu yemeğinden ziyade, mısır unuyla kızartmasını, közleme salatasını ve karnıyarık olarak yemeğini çok severim...
Bu hafta toplanan patlıcanların bir kısmını haşlayarak mısır ununda kızartılmak üzere, bir kısmını da közleyerek salata olmak üzere deepfreeze kaldırdık. Önümüzdeki hafta toplanacakları da karnıyarıklık olarak hazırlayacağız...

Eklenen Resimler
 
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2019, 09:02   #4
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 812
obabilgesi söylediklerinize şöyle katılıyorum. 1.si gönen pembe domatesiyle kesinlikle kıyaslamayın çünkü black from tula soğuk iklim domatesi, tat olarak kekremsi bir tat olması belki ağız tadınıza uymamış olabilir. ya da başka ne olmuş olabilir bilmiyorum. ancak zaten olayda bu; farklı tatlar tadabiliyorsunuz. pazardaki domateslerin hepsi aynı tatta olunca fark edemediğimiz lezzetleri onlardan(pazardakilerden) kurtulunca anlayabiliyoruz. black from tulayı pazardakilerle yan yana koysanız eminim farkedersiniz. ancak gönen pembesiyle yan yana koyarsanız siz çok anlam yüklemiş olursunuz

kendi yetişrdiğin domatesler salatalıklar her halukarda güzeldir.

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2019, 10:12   #5
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Kesinlikle haklısınız, pazardan aldığımız domatesle mukayese kabul etmez. Yaptığımız bahçecilikle bu lezzetleri tadabilen şanslı insanlarız. Ama dediğiniz gibi, mevzu benim yüklediğim anlamdan kaynaklansa gerek.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster

kendi yetişrdiğin domatesler salatalıklar her halukarda güzeldir.
Hemde nasıl, hemde nasıl...
Önümüzdeki sezon birkaç farklı türle umduğum lezzeti aramaya devam, bu sefer çeşidi artırmayı düşünüyorum. Araştırırken gözme çarpan, özellikle denemek istediğim birkaç tür var...
(tabi o sıra herkesin deneyimlerinden faydalanmak adına anket çalışması bile yapmak istiyorum )

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2019, 19:14   #6
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Kokulu Köy Mısırı

Evet, nihayetinde mısırlarımızı da hasat ettik.
Nihayetinde diyorum, çünkü tohumları edindiğim satıcı pek bir övmüştü sahip olacağım mısırları. Belki de mısırın gerçek tadını bile bilmediğimizi iddia etmiş, “-pişerken evi misler gibi mısır kokusu saracak, tadına doyamayacaksınız” demişti. Hasat sonrası birinin kabuğunu sıyırdım da haklı galiba, taneleri bu şekilde dizili mısır hiç yememiştim. Ebatı da düşününce evet evet hiç yemedim!
Şimdi sabırsızlıkla pişirip tadına bakacağım anı bekliyorum...

Eklenen Resimler
 
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2019, 09:19   #7
/
 
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: Usa
Mesajlar: 622
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
Şimdi sabırsızlıkla pişirip tadına bakacağım anı bekliyorum...
Haşlama veya közleme için biraz geç kalınmış gibi geldi. Umarım daha olgunlaşmamışları vardır.

Ürünleriniz çok güzel. Hele kabaklara bayıldım. Tohum paylaşım etkinliğine katılmanızı ümit ediyorum. Fakat bu görüntüler için, tohumları elde etmek kadar fotoğraflama kabiliyetimi de geliştirmem gerek.

Selamlar.

Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2019, 11:23   #8
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asoo Mesajı Göster
Haşlama veya közleme için biraz geç kalınmış gibi geldi. Umarım daha olgunlaşmamışları vardır.

Ürünleriniz çok güzel. Hele kabaklara bayıldım. Tohum paylaşım etkinliğine katılmanızı ümit ediyorum. Fakat bu görüntüler için, tohumları elde etmek kadar fotoğraflama kabiliyetimi de geliştirmem gerek.

Selamlar.
Çok teşekkür ederim Bu sene kabaklarla bildiğiniz aşk yaşadık, tabi aşkın sonu tencerede geldi Mısırları ise közlemelik olarak değil de, haşlamalık olarak tüketeceğiz.
Etkinliğe elbette katılacağım. Elimden geldiğince, herkese yetecek kadar bol bol tohumluk ayırdım. Yalnız gerekli izolasyonu sağlayamadığım için, tohumlarda hibritleşme olasılığı var.
Estağfurullah, sayfanızı ve paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyorum.

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2019, 07:18   #9
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Gönen Pembesi

Bu sene hem lezzetiyle, hem de kokusuyla bizi şenlendiren varyete “Gönen Pembesi”...
İrice domatesler vermekte ve çok bereketli, lezzetli bir tür. Seneye yerine koyabileceğimiz farklı bir pembe varyete bulamazsak bu türe devam edeceğiz (takdir edersiniz ki insanoğlu hep bir adım ilerisini arar ).

Eklenen Resimler
 
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2019, 08:10   #10
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 734
Afiyet olsun.
Tarladan sofraya dayanım süresi kaç gün ?

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2019, 13:04   #11
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Afiyet olsun.
Tarladan sofraya dayanım süresi kaç gün ?
Koparıldıktan sonra gerek biz, gerekse çevredekilerin katılımıyla bir haftada tüketildiği için tam gün veremeyeceğim Ama ince kabuklu ve narin çok dayanıklı olduğunu sanmıyorum...

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2019, 09:58   #12
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
Pembeler içerisinde dayanıklılık derseniz Hafize Baliç Pembesi derim, resimdekiler koparılmada fazla gecikilmediyse ince kabuklu narin domateslere benziyor.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2019, 13:12   #13
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Pembeler içerisinde dayanıklılık derseniz Hafize Baliç Pembesi derim, resimdekiler koparılmada fazla gecikilmediyse ince kabuklu narin domateslere benziyor.
Evet hasatta biraz gecikmiştik, ama dediğiniz gibi ince kabuklu ve narin bir tür. Yalnız kokusu ve hani o ağızda erime durumu varya, eyvahlar olsun! Üzerinde hafif bir zeytinyağı ve tuz, inanın lokum gibi Ailece çok beğendik bu varyeteyi.
Tabi dayanıklılık önemli, seneye Hafize Baliç’i denemeli...
Lezzeti nasıl?

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2019, 15:17   #14
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
Evet hasatta biraz gecikmiştik, ama dediğiniz gibi ince kabuklu ve narin bir tür. Yalnız kokusu ve hani o ağızda erime durumu varya, eyvahlar olsun! Üzerinde hafif bir zeytinyağı ve tuz, inanın lokum gibi Ailece çok beğendik bu varyeteyi.
Tabi dayanıklılık önemli, seneye Hafize Baliç’i denemeli...
Lezzeti nasıl?
Bence dayanıklılık arttıkça lezzet (lezzet derken dediğiniz; ağızda erime-lokum gibi vs.) azalıyor. Tosta koymak için, Hafize güzel olur, Blue Beauty (fiziki cazibesini de düşünürsek) daha güzel olur. Her üçünün de tadı güzel, hibrit domateslerin sert, damarlı, lokum gibi erimeyen, tatsız dokularıyla kesinlikle karşılaştırılmaz. Gerisi herkesin damak tadı. Ağzına ilk kez şarap alan (veya herhangi bir alkol çeşidi) ve 'vay be ben yıllardır böyle mükemmel bir tadı nasıl kaçırmışım' diyen olur mu, veya ilk kez sigara içip te 'oha ciğerlerim bayram etti, nerelerdeymiş daha önce' diyen. Damak tadı sonuçta, ancak bizim hanım dahi blue beauty i bir numaraya koymuş durumda.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2019, 00:11   #15
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Bence dayanıklılık arttıkça lezzet (lezzet derken dediğiniz; ağızda erime-lokum gibi vs.) azalıyor. Tosta koymak için, Hafize güzel olur, Blue Beauty (fiziki cazibesini de düşünürsek) daha güzel olur. Her üçünün de tadı güzel, hibrit domateslerin sert, damarlı, lokum gibi erimeyen, tatsız dokularıyla kesinlikle karşılaştırılmaz. Gerisi herkesin damak tadı. Ağzına ilk kez şarap alan (veya herhangi bir alkol çeşidi) ve 'vay be ben yıllardır böyle mükemmel bir tadı nasıl kaçırmışım' diyen olur mu, veya ilk kez sigara içip te 'oha ciğerlerim bayram etti, nerelerdeymiş daha önce' diyen. Damak tadı sonuçta, ancak bizim hanım dahi blue beauty i bir numaraya koymuş durumda.
Ne güzel izâh etmişsiniz, çok teşekkür ederim.
Madem böyle bir ters orantı var, ben tercihimi lezzetten yana kullanacağım. Varsın dayanıklı olmasın, bu kadar lezzetli domates yemek benim için çok büyük bir lüks.
Ama bu demek değil ki farklı türler denemeyeceğim, not ettiğim birçok varyete var. Sabırsızlıkla önümüzdeki sezonu bekliyorum...

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2019, 10:16   #16
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 782
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Bence dayanıklılık arttıkça lezzet (lezzet derken dediğiniz; ağızda erime-lokum gibi vs.) azalıyor. Tosta koymak için, Hafize güzel olur, Blue Beauty (fiziki cazibesini de düşünürsek) daha güzel olur. Her üçünün de tadı güzel, hibrit domateslerin sert, damarlı, lokum gibi erimeyen, tatsız dokularıyla kesinlikle karşılaştırılmaz. Gerisi herkesin damak tadı. Ağzına ilk kez şarap alan (veya herhangi bir alkol çeşidi) ve 'vay be ben yıllardır böyle mükemmel bir tadı nasıl kaçırmışım' diyen olur mu, veya ilk kez sigara içip te 'oha ciğerlerim bayram etti, nerelerdeymiş daha önce' diyen. Damak tadı sonuçta, ancak bizim hanım dahi blue beauty i bir numaraya koymuş durumda.
Blue beauty’yi bende çok beğendim hatta lezzetiyle nam salmış siyah brandy wine’dan daha lezzetli bir domates bence sadece hemen koparmayınca üstlerden çatlamaya başlıyor artı olarak brandy wine bir salkımda bir bilemedin iki domates tutarken blue beauty bütün çiçekleri tutma potansiyelinde.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2019, 11:27   #17
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Blue beauty’yi bende çok beğendim hatta lezzetiyle nam salmış siyah brandy wine’dan daha lezzetli bir domates bence sadece hemen koparmayınca üstlerden çatlamaya başlıyor artı olarak brandy wine bir salkımda bir bilemedin iki domates tutarken blue beauty bütün çiçekleri tutma potansiyelinde.
E o zaman önümüzdeki sezon blue beauty dikimi şart oldu desenize Peki kokusu vs nasıldır, yerken pembe domates gibi ağızda erir mi?

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2019, 08:51   #18
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 734
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
Evet hasatta biraz gecikmiştik, ama dediğiniz gibi ince kabuklu ve narin bir tür. Yalnız kokusu ve hani o ağızda erime durumu varya, eyvahlar olsun! Üzerinde hafif bir zeytinyağı ve tuz, inanın lokum gibi Ailece çok beğendik bu varyeteyi.
Tabi dayanıklılık önemli, seneye Hafize Baliç’i denemeli...
Lezzeti nasıl?
Muğla bölgesinin pembe domatesini yetiştirdim bu yıl. İlk verimi güzeldi. Domates kokusu, lokum gibi yenmesi benzer. Bir hafta dayanması da benzer.
Yemek yaparken aynı etki olmadı ama. Yemekte kullanım ve konserve saklama için armut (Bursa domatesi deniyor burada) domates iyiydi. Yabancı çeşitleri henüz yetiştirmedim. Bu yıl elde edebildiklerimden denemeye başlarım artık. Hafize Baliç i merak ettim.

2020 de bir sayfa da ben açarım artık. Bir şeyler yetiştirebilmeye başladım sayılır

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2019, 16:09   #19
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Muğla bölgesinin pembe domatesini yetiştirdim bu yıl. İlk verimi güzeldi. Domates kokusu, lokum gibi yenmesi benzer. Bir hafta dayanması da benzer.
Yemek yaparken aynı etki olmadı ama. Yemekte kullanım ve konserve saklama için armut (Bursa domatesi deniyor burada) domates iyiydi. Yabancı çeşitleri henüz yetiştirmedim. Bu yıl elde edebildiklerimden denemeye başlarım artık. Hafize Baliç i merak ettim.

2020 de bir sayfa da ben açarım artık. Bir şeyler yetiştirebilmeye başladım sayılır
Çok doğru bir detaya değindiniz sevgili Portakal Rengi;
Pembe domatesi ben yalnız taze tüketim olarak deneyimledim, pişince yemek içerisinde kesinlikle eriyip yok olacaktır. Konserve ve yemek pişirmek için kuşkusuz sert etli (örn armut domates) kullanılmalı. Önceki paylaşımlarımdan görüldüğü üzere, ben de kiler hazırlığımı gene kendi yetiştirdiğim armut domateslerden yaptım.
Lütfen sayfanızı açın, eminim feyz alınacak pek çok detaylar paylaşacaksınız

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2019, 16:29   #20
Ağaç Dostu
 
acemi25's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2018
Şehir: Erzurum
Mesajlar: 208
Sayın Obabilgesi;
Sayfanızı inceledim ve seneye ekeceğim bostan için heyecan duydum. Harika işler çıkarmışsınız. Fakat sizin kendinizi acemi olarak tanımlamanıza karşın benim hiç bir şey bilmeyişim dikkatimi çekti Acaba nerelerden okudunuz bilgilendiniz merak ettim. Seneye ekip biçecek bu acemiye tavsiyeleriniz var mıdır?

acemi25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2019, 00:36   #21
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi25 Mesajı Göster
Sayın Obabilgesi;
Sayfanızı inceledim ve seneye ekeceğim bostan için heyecan duydum. Harika işler çıkarmışsınız. Fakat sizin kendinizi acemi olarak tanımlamanıza karşın benim hiç bir şey bilmeyişim dikkatimi çekti Acaba nerelerden okudunuz bilgilendiniz merak ettim. Seneye ekip biçecek bu acemiye tavsiyeleriniz var mıdır?
Çok çook teşekkür ediyorum, şımardım
Acemi olduğum bir hakikât ama her bir detayda sevgi var. Verdiğim sevgi ve ilginin karşılığını aldığımı düşünüyorum.
Asıl kaynağım buradaki yetiştirici arkadaşların tecrübeleri oldu, kezâ idrak edemediğim veya şüpheye düştüğüm tüm konularda da arama motorları devreye girdi (makâleler, yorumlar vs.) canım sıkıldıkça okudum.
Şunu öğrendim; biz vesile olup elimizden geleni yapıyoruz ama son kararı verip imzayı atan toprakana oluyor. Bu sebeple bazı durumlarda, iyi veya kötü oluruna bırakıp teslim olmayı bilmek gerekiyor.

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2019, 09:00   #22
Ağaç Dostu
 
acemi25's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2018
Şehir: Erzurum
Mesajlar: 208
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
Çok çook teşekkür ediyorum, şımardım
Acemi olduğum bir hakikât ama her bir detayda sevgi var. Verdiğim sevgi ve ilginin karşılığını aldığımı düşünüyorum.
Asıl kaynağım buradaki yetiştirici arkadaşların tecrübeleri oldu, kezâ idrak edemediğim veya şüpheye düştüğüm tüm konularda da arama motorları devreye girdi (makâleler, yorumlar vs.) canım sıkıldıkça okudum.
Şunu öğrendim; biz vesile olup elimizden geleni yapıyoruz ama son kararı verip imzayı atan toprakana oluyor. Bu sebeple bazı durumlarda, iyi veya kötü oluruna bırakıp teslim olmayı bilmek gerekiyor.
Kullanıcı adınız gibi bu da bilgece bir cevap oldu. Teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi önce sevgi, sonra toprağa teslimiyet; bunu kulağıma küpe yapacağım. Buradaki yetiştirici arkadaşları ben de sıkça okuyorum, hatta bir defterim var not alıp duruyorum. Umarım seneye ben de sizin gibi hasadımı paylaşabilirim

acemi25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2019, 16:13   #23
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi25 Mesajı Göster
Kullanıcı adınız gibi bu da bilgece bir cevap oldu. Teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi önce sevgi, sonra toprağa teslimiyet; bunu kulağıma küpe yapacağım. Buradaki yetiştirici arkadaşları ben de sıkça okuyorum, hatta bir defterim var not alıp duruyorum. Umarım seneye ben de sizin gibi hasadımı paylaşabilirim
O notlar ileride hayat kurtarıcı detaylar olacak, inanın bana
Eminim şahane bir bahçenin sahibi olacaksınız ve bizde sıkı takipçiniz!

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2019, 13:12   #24
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Musquee De Provence Pumpkin

Sehpanın üzerinde ziyaretçilerini bekliyor
Diktiğim iki kabak varyetesinden çorbalık olarak düşündüğüm. Olgunlaştığına kâni olunca hasatını yaptık.
Fransız atalık tohum, yetiştirilmesi kolay ve duyumlarıma göre lezzetli bir varyete. Orta boy olduğu için bölündükten sonra tüketilmesi ve muhafazası kolay olacaktır.
Bahçede iki farklı varyete yetiştirdiğim ve gerekli izolasyonu sağlayamadığım için melezlenme olasılığı yüksek olsa da, paylaşım etkinliği için tohumlarından ayıracağım...

Eklenen Resimler
 
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2019, 15:57   #25
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
Sehpanın üzerinde ziyaretçilerini bekliyor
Diktiğim iki kabak varyetesinden çorbalık olarak düşündüğüm. Olgunlaştığına kâni olunca hasatını yaptık.
Fransız atalık tohum, yetiştirilmesi kolay ve duyumlarıma göre lezzetli bir varyete. Orta boy olduğu için bölündükten sonra tüketilmesi ve muhafazası kolay olacaktır.
Bahçede iki farklı varyete yetiştirdiğim ve gerekli izolasyonu sağlayamadığım için melezlenme olasılığı yüksek olsa da, paylaşım etkinliği için tohumlarından ayıracağım...
Bereketli olsun obabilgesi. Diğer varyete hangisiydi?

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2019, 17:12   #26
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Bereketli olsun obabilgesi. Diğer varyete hangisiydi?
Teşekkürler, diğer varyete sugar pie pumpkin (çok sevimli ve lezzetli bişey)

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2019, 22:31   #27
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
Teşekkürler, diğer varyete sugar pie pumpkin (çok sevimli ve lezzetli bişey)
Musquee De Provence Kabağı C. moschata ailesine, Sugar Pie ise C. pepo ailesine ait bir kabaktır. Genelde bilinen, farklı ailedeki kabakların birbirini hibritlemediğidir. Fakat oran çok düşük olsa da bu ihtimal aslında varmış. Ben de bu bilgiyi geçen sene Sn. birnefestoprak'tan öğrenmiştim. Siz tohumlarını etkinlikte paylaşırsanız tohumlarını talep edenler bu bilgiyi bilerek ona göre talepte bulunurlar. En azından bu kabaklar aynı aileden değiller. O zaman hibritlenme şansı çok yüksek olacaktı.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2019, 23:33   #28
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Musquee De Provence Kabağı C. moschata ailesine, Sugar Pie ise C. pepo ailesine ait bir kabaktır. Genelde bilinen, farklı ailedeki kabakların birbirini hibritlemediğidir. Fakat oran çok düşük olsa da bu ihtimal aslında varmış. Ben de bu bilgiyi geçen sene Sn. birnefestoprak'tan öğrenmiştim. Siz tohumlarını etkinlikte paylaşırsanız tohumlarını talep edenler bu bilgiyi bilerek ona göre talepte bulunurlar. En azından bu kabaklar aynı aileden değiller. O zaman hibritlenme şansı çok yüksek olacaktı.
Bu değerli bilgi için çok teşekkür ederim
Umarım hibritlenmemişlerdir, çünkü avuçla sugar pie tohumum var, ve paylaşımımda talep edenlerin bu lezzetini değişime uğramamış haliyle tatmasını çok arzu ederim.
Henüz Musquee De Provence Kabağını kesmedim, kezâ ondan edineceğim tohumları da “açıklamanızı kopyalayarak” paylaşıma sunacağım.
Sağolun...

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2019, 07:12   #29
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Sugar Pie Pumpkin

Bu kadar bahsi geçmişken bu varyetenin iç görselini de paylaşalım değil mi? Et rengi ve dokusu o kadar kavuna benziyor ki, doğrandığı zaman çok az kişi kavundan ayırabilir.
Lezzetini ise, sanırım anlatmaya gerek yok...

Eklenen Resimler
 
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2019, 04:42   #30
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Kış Hazırlıkları (3)

Kokulu köy mısırlarım...
Aslında planımız koçanıyla deepfreeze atıp, canımız çektikçe haşlayıp tüketmekti. Acemilik işte hasat zamanını geçirmişiz Belki olur diye haşlayıp denedik ama o kadar sertleşmişti ki hem çok zor pişti, hem de lezzetsiz oldu. Nihayetinde çorbalık olarak muhafaza etmeye karar verdik.
Önce tüm mısırları taneledik, sonra yaklaşık iki saat kadar düdüklü tencerede haşladık ve birer pişirimlik olarak buzdolabı poşetlerine koyup deepfreeze kaldırdık.
İki koçanı ise iyice kurutup, önümüzdeki sezon tohum paylaşım etkinliğinde paylaşmak üzere ayırdık...

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen obabilgesi : 23-09-2019 saat 09:24
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025