agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni1312Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-08-2019, 00:54   #1
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Red face Sugar Pie Pumpkin

Bitkilerin de laf anladığına artık eminim!
Bu çocuk habire erkek çiçekler açıyor diye benden sağlam bir veto yemişti ki, haftasında dişi çiçekler göründü Şimdi de 5-6 tane kabak büyütmekle meşgul. Cinsi gereği çok büyük olmadıkları için hepsini büyütmesine müsaade edeceğim.
Nedendir bilmiyorum ama ben bu kabak yetiştirme işinde pek hevesliyim, umarım fotoğraflarda gördüğüm gibi turuncu kabaklarım olur...

Eklenen Resimler
 
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2019, 04:16   #2
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Wink Erzincan Dermason Fasulye

Yerel tohum satan birisinden edinmiştim bu türü ve oturak kuru fasülyelik bir tür olduğu için sırık kullanmadan ekimini yapmıştım. Lâkin fideler gün geçtikçe kollar atıp sağa sola yayılmaya başlayınca sırık dikmek şart olmuştu. Bugün ise iyi ki bu sırıkları dikmişim diyorum, aksi halde mümkün değil baş edemezdim.
Günlük toplayamayacağım için amaç kurufasulyelik yetiştirmekti, ama şuan ne yetiştirdiğimi bilmediğim için muallâktayım. Hâl böyle olunca mecbur şöyle bir karar aldım, “körpeyken yakaladıklarımı tazeye, kaçırdıklarımı ise kuruya ayıracağım”....

Eklenen Resimler
 
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2019, 09:13   #3
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
Kuru fasulyeyi tazeyken zor yersiniz kılçıklarından dolayı. (diye düşünüyor ve sonucu bekliyorum)

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2019, 15:40   #4
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Kuru fasulyeyi tazeyken zor yersiniz kılçıklarından dolayı. (diye düşünüyor ve sonucu bekliyorum)
Evet, evet bunu daha önce de duymuştum! Lakin henüz ne yetiştirdiğimi bilmiyorum sevgili TCM, daha doğrusu emin değilim😊 Sonucu hepberaber göreceğiz, benim gönlüm kurudan yana...

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2019, 08:32   #5
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Musquee De Provence Pumpkin

Hani derler ya “tepeden tırnağa güzel!’’
Resimde gördüğünüz kabak bu iltifatı sonuna kadar hakenlerden!
Yani;
yaprağını mı öveyim, kolay yetişmesinden mi dem vurayım, bereketini mi anlatayım, yoksa bir rivayete göre enfes meyvesini mi dillendireyim? Şuan için lezzeti hariç tüm saydıklarıma kefilim. Keşke her daim bahçede durabilseydim de, çapraz tozlaşmasını engelleyip saf tohumlar elde edebilseydim...
Neyse ki geçen sezondan kalma 2-3 adet yedek tohumum var, önümüzdeki sezon ciddi bir titizlikle çalışıp, tüm isteyenler için saf tohumlar elde edeceğimi umuyorum...

Eklenen Resimler
  
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2019, 08:41   #6
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Red face Sugar Pie Pumpkin

Masaldan fırlamış gibi, tam da istediğimden! Tek pişirimlik (tabi kıyabilirsem) turuncu mu turuncu tatlı kabaklarım ��
(şöyle bir camekân içerisinde sehpanın üzerine koyup, cüzi bir miktar karşılığında ziyarete açacak kadar şımarmış durumdayım)

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen obabilgesi : 17-08-2019 saat 13:38
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2019, 11:42   #7
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
Aynen 'masaldan fırlamış' gibi.. Pek güzeller..

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2019, 02:10   #8
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Black From Tula

Siyah domates varyeteleri arasında, lezzet birincisi olduğunu duymuş ve derhal tohumundan edinmiştim. Şimdi ise sabırla kararmalarını beklemekteyim...
Sahi, bu türü yetiştirenlerden yorum alabilir miyim? Sizin lezzet sıralamanızda bu tür kaçıncı sırada?

Eklenen Resimler
 
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2019, 10:25   #9
Ağaç Dostu
 
selim_50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2007
Şehir: Nevşehir
Mesajlar: 641
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
Siyah domates varyeteleri arasında, lezzet birincisi olduğunu duymuş ve derhal tohumundan edinmiştim. Şimdi ise sabırla kararmalarını beklemekteyim...
Sahi, bu türü yetiştirenlerden yorum alabilir miyim? Sizin lezzet sıralamanızda bu tür kaçıncı sırada?
Ülkemizde yetişen domates çeşitleri arasınada lezzet sıralamasında birinci sırada olmasa dahi ilk 10'a girebilir, ama raf ömrü ve yola dayanımında en sonlarda yer alır.

selim_50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2019, 10:32   #10
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
Garibanları niye yerlerde süründürüyorsunuz?

Siyah domatesleri sevmedi çevremizdeki bayanlar. Yemeğin suyunu bozuyormuş rengi İnce kabuklu, sulu, hafif ekşimsi tadıyla sevdim ben ama iki yıldır ekmiyoruz. Pespembe-kıpkırmızı ağızda şeker gibi eriyen domateslerimiz varken (bulgar domatesi ilk aklıma gelen örnek) birinciliği kim vermiş buna.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2019, 15:32   #11
/
 
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: Usa
Mesajlar: 622
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Garibanları niye yerlerde süründürüyorsunuz?

Siyah domatesleri sevmedi çevremizdeki bayanlar. Yemeğin suyunu bozuyormuş rengi İnce kabuklu, sulu, hafif ekşimsi tadıyla sevdim ben ama iki yıldır ekmiyoruz. Pespembe-kıpkırmızı ağızda şeker gibi eriyen domateslerimiz varken (bulgar domatesi ilk aklıma gelen örnek) birinciliği kim vermiş buna.
İkinci lig şampiyonuymuş. (Siyahlar arasında yani.) Sanat, spor falan olsa konu, birinci ligi de kasar kavururdu ama...

Domates işte.

Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2019, 20:41   #12
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Garibanları niye yerlerde süründürüyorsunuz?

Siyah domatesleri sevmedi çevremizdeki bayanlar. Yemeğin suyunu bozuyormuş rengi İnce kabuklu, sulu, hafif ekşimsi tadıyla sevdim ben ama iki yıldır ekmiyoruz. Pespembe-kıpkırmızı ağızda şeker gibi eriyen domateslerimiz varken (bulgar domatesi ilk aklıma gelen örnek) birinciliği kim vermiş buna.


Hay Allah domateste de ekşi tadı hiç sevmem, neden bu ekşi tanımı önceden gözüme çarpmamış? Yemeklerden ziyade, salatalarda veya söğüş olarak tüketmeyi planladığım için renkten çok lezzet önemli benim için, ama o ekşi tadı alırsam bu türü direkt elerim.
Bu arada amacım süründürmek değil inanın, dalları kırılacak diye düzeltmeye korkuyorum Hayırlısıyla bir kere tadına baksam sonrasında daha cesur olabileceğim...
Unutmadan, Bulgar domatesine bu kadar methiye varsa seneye bahçede baştacı yaparım sevgili TCM

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2019, 12:10   #13
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Hasat devam ederken, şöyle toplu bir poz da verelim

Eklenen Resimler
 
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2019, 19:40   #14
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Farklı farklı kişilerden biber tohumları edinmiştim. Acemilik bu ya, ne bir etiket, ne de ayırt edici bir nişan...
Fotoğrafını paylaştığım sivri biberin bereketini anlatmaya imkân yok. Lakin tohum alamayacağım, bahçede 6-7 çeşit biber türü mevcut ve çapraz tozlaşmaması mümkün değil.
Keşke kimden edindiğimi öğrenebilsem de bu türü izole bir ortamda tekrar yetiştirebilsem...

Eklenen Resimler
 
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2019, 22:25   #15
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Merlot (p1103 amerikan anaç aşı)

Kükürt serperken dalların arasında buldum bu yaramazı
Güneş görmediğinden olsa gerek pek sık ve ufak taneli. Ama nasıl güzel bir aroması var, anlatmaya kelimeler yetmez...

Eklenen Resimler
 
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2019, 02:39   #16
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Dermason Fasulye

Hani şu dermason etiketiyle ekip, sırık istemesi sebebiyle cinsinden şüpheye düştüğümüz fasulyelerim...
Verimi gayet güzel! Kuru fasulyelik olarak değerlendireceğimiz için baklaları doldurup, hafiften kurumasını beklemekteyiz

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen obabilgesi : 31-08-2019 saat 05:28
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2019, 23:07   #17
Yeni Üye
 
eozen81's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2019
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 17
Sayın obabilgesi, bahçeniz ve paylaşımlarınız çok değerli. Keyifle okudum, takibe aldım. Hasatınız bol olsun.

eozen81 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2019, 18:52   #18
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eozen81 Mesajı Göster
Sayın obabilgesi, bahçeniz ve paylaşımlarınız çok değerli. Keyifle okudum, takibe aldım. Hasatınız bol olsun.
Çok teşekkür ederim, paylaşımlarım sizlerin ilgisiyle değer kazanıyor ve evet ben bişeyler yapabiliyorum diye kendime güvenim artıyor. Eksik olmayın


Düzenleyen obabilgesi : 03-09-2019 saat 16:05
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2019, 01:24   #19
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Sugar Pie pumpkin & Musquee De Provence Pumpkin

Balkabağı tatlısını ve çorbasını çok severim, ukâlalık gibi olmasın ama pek de güzel yaparım. Kabak yetiştirmeye karar verdiğimde, biri çorbalık diğeri ise tatlı olmaya uygun iki farklı varyete arayışına girmiştim. Yetiştirici önerileri, gurme yorumları vs. derken soldaki varyeteyi (sugar pie pumpkin) tatlı için, sağdaki varyeteyi ise (musquee de provence pumpkin) çorbalık olarak tercih ettim...
Tatlı kabağımızı denedik ve ailece tam not verdik, bakalım çorba kabağımızda sonuç ne olacak?
(kabaktan yana maşallah bereketli bir sezon geçirdik. Hâl böyle olunca hasat sonrası “-bunları nasıl saklamalı?” diye düşünürken, köylü bir amcamızın tavsiyesiyle müştemilatta samana gömerek muhafaza etmeye karar verdik.)

Eklenen Resimler
 
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2019, 11:22   #20
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 734
Deneyim

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
Balkabağı tatlısını ve çorbasını çok severim, ukâlalık gibi olmasın ama pek de güzel yaparım. Kabak yetiştirmeye karar verdiğimde, biri çorbalık diğeri ise tatlı olmaya uygun iki farklı varyete arayışına girmiştim. Yetiştirici önerileri, gurme yorumları vs. derken soldaki varyeteyi (sugar pie pumpkin) tatlı için, sağdaki varyeteyi ise (musquee de provence pumpkin) çorbalık olarak tercih ettim...
Tatlı kabağımızı denedik ve ailece tam not verdik, bakalım çorba kabağımızda sonuç ne olacak?
(kabaktan yana maşallah bereketli bir sezon geçirdik. Hâl böyle olunca hasat sonrası “-bunları nasıl saklamalı?” diye düşünürken, köylü bir amcamızın tavsiyesiyle müştemilatta samana gömerek muhafaza etmeye karar verdik.)
Geçen yıl yetiştirdiğim bal kabaklarını saklamaya karar verdim. Birisini saman içinde, diğerini ahşap dolapta. (Ev yıl boyunca 20° C civarında sıcaklıkta idi.) İkisini de buradaki köylülerden duydum. Tohumlarım atalık.
10 ay sonra kestiğimde ikisi de acımıştı. Görünüşte hiç sorun yoktu. Yalnız tat acımsı. Bundan sonra soyup, paketleyip derin dondurucuda saklayacağım.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2019, 21:55   #21
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Geçen yıl yetiştirdiğim bal kabaklarını saklamaya karar verdim. Birisini saman içinde, diğerini ahşap dolapta. (Ev yıl boyunca 20° C civarında sıcaklıkta idi.) İkisini de buradaki köylülerden duydum. Tohumlarım atalık.
10 ay sonra kestiğimde ikisi de acımıştı. Görünüşte hiç sorun yoktu. Yalnız tat acımsı. Bundan sonra soyup, paketleyip derin dondurucuda saklayacağım.
Merhaba;
Hımmm, bunu öğrendiğim iyi oldu! Lakin köylülerimiz yıllardır kabaklarını bu şekilde stok yaparlarmış. Pratik olması sebebiyle bende bu yöntemi pek sevmiştim, tekrar bir araştırayım bakayım. Üzüldüm açıkçası

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2019, 16:23   #22
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Wink Dermason

Nihayet kurufasulye hasatımızın büyük bir kısmını bitirdik. Lakin baklalar yeterince iç doldurmadığı için fasulye adına bereketli bir sezon geçirdiğimizi söyleyemeyeceğim.
Önümüzdeki sezon için hem taze, hem de kuru olarak değerlendirebileceğimiz bereketli bir varyete arayışına girdim....
Bilgilerini paylaşacak tüm dostlara şimdiden teşekkürler

Eklenen Resimler
  
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2019, 13:57   #23
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
Barbunya ile kuru fasulyeyi aynı anda pişirmeyeceğinizi umuyorum. Pişme süreleri, lezzetleri farklı olduğu için uygun olacağını ve memnun kalacağınızı düşünmüyorum. Yok biz baştan hepsini aynı yere temizledik, sonra ayıracağız derseniz kolay gelsin

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2019, 16:37   #24
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Barbunya ile kuru fasulyeyi aynı anda pişirmeyeceğinizi umuyorum. Pişme süreleri, lezzetleri farklı olduğu için uygun olacağını ve memnun kalacağınızı düşünmüyorum. Yok biz baştan hepsini aynı yere temizledik, sonra ayıracağız derseniz kolay gelsin
Olay şöyle gelişti sevgili TCM;
Baktım iç az çıkacak, şimdi bir de bunları ayrı ayrı toplarsam psikolojim iyice bozulacak. İyisi mi beraber toplayayım hem gözüm doysun, hem de psikolojimi hazırlayayım. Sonra nasıl olsa ayırırım diye düşündüm.
Yani aynen dediğiniz gibi ilk önce bu şekilde karışık iç çıkardık, sonra tane ayıklaması yaparken, fasulye ile barbunyayı ayırdık.
Biraz deli işi oldu, lakin çok akıllı olduğum da söylenemez

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2019, 19:33   #25
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
Ömürler görün o zaman da nick inizi hatırlatır mütevaziliğinize şapka çıkarırım. Üstelik çok da az görünmüyor toplananlar, beş altı yemek çıkar.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2019, 23:54   #26
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Ömürler görün o zaman da nick inizi hatırlatır mütevaziliğinize şapka çıkarırım. Üstelik çok da az görünmüyor toplananlar, beş altı yemek çıkar.
Estağfurullah bilgelik sadece nickden ibaret Sizlerden öğrendiklerimiz ve öğreneceklerimizle alacağımız daha çok yol var...
Valide hn dört tencere garanti dedi, ama biraz da bahçede kurumayı bekleyen var. Kabaca alt-yedi pişirimlik diyelim, şimdi yazınca kulağa da fena gelmiyor hani
Eğer tüm fasulyeler içini doldurmuş olsaydı en az iki katı hasat edebilirdim, ama yarısı kabuk gibi hiç iç yapmamıştı. Direkt çöp oldu maalesef

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2019, 00:00   #27
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
... yarısı kabuk gibi hiç iç yapmamıştı. Direkt çöp oldu maalesef
Seneye bunlardan kompost yapalım, ayıkladıktan sonra kalan kabuklardan, yani seneye de içi boş fasulyeler yetiştireceksiniz demek istemedim...amaan ne diyom ben be..

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2019, 12:56   #28
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Seneye bunlardan kompost yapalım, ayıkladıktan sonra kalan kabuklardan, yani seneye de içi boş fasulyeler yetiştireceksiniz demek istemedim...amaan ne diyom ben be..
Ne diyorum olur mu? Vallahi çok doğru diyorsunuz, bize de bu yakışır aslında değil mi? Evet seneye tüm bahçe artıklarından kompost yapıyoruz! Biçilen otlar, budanan dallar, sebze-meyve artıkları daha neler neler...
Elimde bu kadar organik metaryel varken ayıp bu yaptığım!

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2019, 19:42   #29
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Kış Hazırlıkarı (1)

Hadi artık kış hazırlıklarına başlayalım, değil mi?
Önceliği domatese veriyoruz. Bir kısmını derindondurucuda, diğer kısmını da sos ve konserve olarak değerlendireceğiz...

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen obabilgesi : 11-09-2019 saat 19:17
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2019, 16:10   #30
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Black from Tula

Bu sene bahçemdeki hayal kırıklığım...
Sebebini bilmiyorum, sanırım okuduklarımın etkisinde kaldım ki bu türün lezzetinden ve kokusundan inanılmaz ümitliydim. Lakin tam bir fiyasko oldu benim için.
İlk ısırdım, “-ağzımın tadı yok sanırım” dedim, bir daha ısırdım, sonra birhaha... Domates bitti, ben halâ lezzetten boyut değiştirmeyi bekliyorum Birdaha mı mümkün değil ekmem bu türü!
Önümüzdeki sezon “Black Kırım” ve sağlam cins bir pembe domatese (sanırım Tekin bey’de mevcut) bel bağlamayı düşünüyorum...
Hadi hayırlısı...

Eklenen Resimler
 
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025