![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1 |
Ağaçsever
|
Safran / Bahçe
inşaallah acemi tarımcı olarak yapabildiklerimi paylaşacagım.. Bahçenin bulunduğu şehir : Karabük Bahçenin büyüklüğü : 5.300m2 Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :sabah akşam güneşi alıyor. Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :valal ben bu soruyu bilmiyorum ![]() Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) :özel uygulama Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? :boz arazi Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? :2 yıl Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? :tasarım yapmadım. Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz :yok Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)acemi Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? kamel yave .su kuyusu yapım aşamasında Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? dogallık Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :başlangıç olarak 170 kök asma 50 kök meyve agacı.Bir miktar çilek. çalılar ve çiçekleri ilerleyen zamanlarda bahçeme kazandırmayı düşünüyorum Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? .var Varsa çok özel bir bitkinizin adı? :safran aluc Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? :şimdilik yok olabilir Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? :kuyu suyu var. damlama düşünüyorum Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Toprak özellikleri :killi Kompost yapıyor musunuz? :hayır Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? ![]() Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Bahçeniz organik mi? :tamamen Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :hayvansal gübre Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? :şimdilik yok Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? :damlama Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? :evet alıyor İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : Tetanoz aşısı oldunuz mu? ![]() ![]() Düzenleyen safran : 29-04-2015 saat 09:10 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|