agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni954Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-06-2019, 10:31   #1
Ağaç Dostu

g.c.'s Avatar

Giriş Tarihi: 19-05-2016
Manisa'da heyelana sebep olacak dehşetteki yağışın geldiğini önceden haber alıp, iş çıkışı bahçeye yanmış ahır gübresi ile birlikte toz kükürt atıp, saat 20,05'e kadar çapa yapmışi idim. Artık eve girmeye yakın şimşekler, gökgürültüleri yağışın gümbür gümbür geldiğini haber veriyordu. Metrekareye ne kadar yağdı bilmiyorum da afet boyutunda ki yağışa hazır olunca minimum zarar ile atlatmış olup, berekete çevirme fırsatı yakalamış oldum. Sabahın ilk saatlerinden (acaba sıkıntı var mı diye erkenden bahçede aldım soluğu) bahçenin fotoğrafları ile sizleri selamlıyorum.

Name:  ilk domatesler.jpg
Views: 381
Size:  66.0 KB

İlk domateslerimiz görüldü.

Name:  Biberler.jpg
Views: 343
Size:  71.4 KB

Biberler bahçenin en tembelleri.

Name:  patlıcanlar.jpg
Views: 365
Size:  72.1 KB

Patlıcanlar atağa geçti.

Name:  börülceler.jpg
Views: 341
Size:  71.5 KB

Börülceler çiçekleniyor.

Name:  Marullar.jpg
Views: 384
Size:  70.7 KB

Marullar "olmaz bunlardan çöpe atalım gitsin"den, geldikleri hallerine bakıyorum da hakikaten çıkmadık candan ümit kesilmiyormuş. Nasılsa olmaz diye dip dibe sokuşturmuştum, seyreltmek gerekiyor.

g.c. Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-06-2019, 16:54   #2
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Manisa'da heyelana sebep olacak dehşetteki yağışın geldiğini önceden haber alıp, iş çıkışı bahçeye yanmış ahır gübresi ile birlikte toz kükürt atıp, saat 20,05'e kadar çapa yapmışi idim. Artık eve girmeye yakın şimşekler, gökgürültüleri yağışın gümbür gümbür geldiğini haber veriyordu. Metrekareye ne kadar yağdı bilmiyorum da afet boyutunda ki yağışa hazır olunca minimum zarar ile atlatmış olup, berekete çevirme fırsatı yakalamış oldum. Sabahın ilk saatlerinden (acaba sıkıntı var mı diye erkenden bahçede aldım soluğu) bahçenin fotoğrafları ile sizleri selamlıyorum....
Oğlum Manisa da okuyor, bu yıl İzmir den gelip gidiyor, seneye büyük ihtimal Manisa dan ev tutacak, (aklınızda olsun güzel eşyalı ev olursa haberleşelim, olmadı sizin bahçede çadır kurarız) Tv. alt yazıdan İzmir - Manisa arası heyelan nedeniyle kapalı deyince oğlanı aradım, sınav haftasıydı ama bugün sınavı yokmuş, ben her ihtimale karşı helikopteri hazırlattım, ne olur ne olmaz. Geçmiş olsun sizlere de..

Yav biz baştan kabul ediyoruz; her şeyin en güzelini doğa ana yapar, biz halt ederiz sadece diye. İyi de bu kadar da yapılmaz ki canım; önceki sene sürekli yağmurlar, geçen sene aniden bastıran sıcaklar, bu sene yine yağmur çamur, çimlenmeyen, çürüyen tohumlar vs. vs. Bu kadar da adamın üstüne gelinmez da; bi cinnet her şeyi halledecek az kaldı. Seneye her tarafa karakılçık buğdayı ekecem, kendi kendine tıkırdasınlar bahçede, en azından stresi olmaz.

@ g.c. ayçiçeklerime ne yaptınız öyle, her yaprağı fil kulağı kadar olmuş, korkarım taneleri de bal kabağı çekirdeği gibi olacak.

TCM Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-06-2019, 08:32   #3
Ağaç Dostu

g.c.'s Avatar

Giriş Tarihi: 19-05-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Ben her ihtimale karşı helikopteri hazırlattım, ne olur ne olmaz.
Bi tur verir misiniz hocam?

Alıntı:
Seneye her tarafa karakılçık buğdayı ekecem, kendi kendine tıkırdasınlar bahçede, en azından stresi olmaz.
Verdiğimiz onca emek güzelleştirmiyor mu hocam her şeyi, ondan değil mi endişemiz, stresimiz. Buğday ekerseniz tadı yavan olur diyim ben size.

Alıntı:
@ g.c. ayçiçeklerime ne yaptınız öyle, her yaprağı fil kulağı kadar olmuş, korkarım taneleri de bal kabağı çekirdeği gibi olacak.
Hocam o tamamen kontrolden çıkmış durumda, ben genetik bozukluktan endişe etmeye başladım. Acaba bahçemde alien mi yetiştiriyorum

g.c. Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025